• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 109 z 692
  • 1
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 692

#687357  autor: musiolek
 03 sty 2014, 07:02
Ja dostałem wczoraj taką ofertę jako odpowiedź na zgłoszenie wypowiedzenia mojej umowy z P4, a mianowicie w ramach Abonamentu Formuła 4.0 UNLIMITED (tylko SIM):

- no limit na komórki bez stacjonarnych za 24,99zł na 18 miesięcy
- no limit sms/mms na wszystkie sieci lub no limit połączenia na numery stacjonarne

Wie ktoś czy można zmniejszyć choć trochę ilość miesięcy zobowiązania w tej ofercie, np. na 12 lub 15?

#687370  autor: Korzos
 03 sty 2014, 09:17
A nie dostałes jakiegos pakietu danych do tego?
18 miechow mnie przeraza :/

#687380  autor: pakierhakierxd
 03 sty 2014, 10:24
18 miesięcy jeszcze jakoś można przeżyć,zauważ że w T-Mobile jest 24,w Plusie jest 18 jak w Play.Negocjuj może uda ci się zniżyć do 15/12.
Jak nie to trudno ...
Ja jeszcze 18 bym wziął,24 raczej już nie w ofercie bez telefonu.
Nie wiem jaki przygłup wpadł na pomysł 24 mies. umowy bez tela w T.

Pozdrawiam :)

#687392  autor: Ruben
 03 sty 2014, 10:48
musiolek pisze:Wie ktoś czy można zmniejszyć choć trochę ilość miesięcy zobowiązania w tej ofercie, np. na 12 lub 15?
Owszem, przy tej ofercie udawało się otrzymać umowę na okres 12m-cy więc stanowczo upominaj się.
Na 18m-cy to były nielimitowane SMSy i opcja nielimitowanych poł. na stacjonarne za 5 pln.

pakierhakierxd, jesteśmy w dziale o przedłużeniu umów.
Tymczasem porównujesz ofertę przedłużeniową w Play z ofertę na start w T-Mobile i Plusie a to raczej słabe porównanie.
W T-Mobile na przedłużenie można mieć umowę na 15m-cy a w Plusie 12m-cy.

#687394  autor: pakierhakierxd
 03 sty 2014, 10:57
No to trochę lepiej :),nie wiem jak jest na przedłużenie w T i Plus nie mam tam abo :)
Choć powiem wam gdyby ta opcja za 5zł dodatkowo była że stacjonarne chyba bym się zgodził na 18 :D
za 40zł całkowity no limit (z 750mb neta),ładnie nawet :)
Już jakoś o tym nie słychać.
Ale by się pomyślało bo rzadko i tak dzwonię na stacjonarne
najwięcej Play a potem Orange.

Pozdrawiam :)

#687395  autor: Korzos
 03 sty 2014, 11:01
musiolek pisze:Ja dostałem wczoraj taką ofertę jako odpowiedź na zgłoszenie wypowiedzenia mojej umowy z P4, a mianowicie w ramach Abonamentu Formuła 4.0 UNLIMITED (tylko SIM):

- no limit na komórki bez stacjonarnych za 24,99zł na 18 miesięcy
- no limit sms/mms na wszystkie sieci lub no limit połączenia na numery stacjonarne

Wie ktoś czy można zmniejszyć choć trochę ilość miesięcy zobowiązania w tej ofercie, np. na 12 lub 15?
A to nie jest to samo co na stronie ?
http://www.play.pl/oferta/kampanie/sims ... o-ret.html
wieksze zobowiazanie, tylko na krotszy okres ..

#687407  autor: rtx
 03 sty 2014, 11:38
Korzos niestety nie to samo. Po wysłaniu wypowiedzenia masz taniej 5zł, plus możesz wziąć pakiet internetu za 10 lub 20 zł (i ew. stacjonarki za 5zł), a w tej promocji jest tylko opcja Bezpieczny Internet (za maksymalnie 30zł).

#687415  autor: ciekawy
 03 sty 2014, 12:30
to bez wypowiedzenia nie dadzą tego no limitu tylko sim za 24,99 zł z
no limit komórki + no limit stacjonarne ?
musi być koniecznie wypowiedzenie ?
próbował ktoś to uzyskać bez wypowiedzenia ?

jakiej wielkości pakiet jest za dodatkowe 10 zł w tej ofercie ?

#687459  autor: tomulus
 03 sty 2014, 14:56
ciekawy pisze:to bez wypowiedzenia nie dadzą tego no limitu tylko sim za 24,99 zł z
no limit komórki + no limit stacjonarne ?
musi być koniecznie wypowiedzenie ?
próbował ktoś to uzyskać bez wypowiedzenia ?

jakiej wielkości pakiet jest za dodatkowe 10 zł w tej ofercie ?
Tak, tak bez wypowiedzenia nie uda się utargować lepszych warunków. Pakiet 750MB

Tylko że "ciekawy" powinieneś już to wiedzieć będąc nadwyraz aż tak aktywny na tym forum.

I wychodzi na to że to Twój kolejny bezsensowny post.

#687471  autor: ciekawy
 03 sty 2014, 15:48
przecież warunki czasem się zmieniają,

post nie jest bezsensowny, mało kto.pisze czy składał wypowiedzenie czy to standardowa oferta

#687594  autor: musiolek
 03 sty 2014, 21:49
Korzos pisze:A nie dostałes jakiegos pakietu danych do tego?
18 miechow mnie przeraza :/
Pakiet danych mnie nie interesuje bo kupiłem sobie ZTE V967S i w drugim slocie SIM siedzi karta od Aero2 (na szybkim necie mi nie zależy). Interesuje mnie tylko NL komórki (ewentualnie jakieś 500 minut) oraz NL sms. Jedyne co mógłbym rozważyć dodatkowo to NL stacjonarne za 5zł, ale nie wiedziałem, że istnieje taka możliwość więc podziękowania dla Rubena za info.

Dobrze rozumiem, że owe stacjonarne za 5PLN są tylko do umowy na 18 miesięcy?

#687604  autor: Ruben
 03 sty 2014, 22:11
musiolek, tak, dobrze rozumiesz. Takie oferty proponowali jeszcze chyba w listopadzie.
Przeczytaj na stronie 96, kolega goral2099 pisał o takiej ofercie.
Dzisiaj są oferty nielimitowane na czas nieokreślony i w porównywalnych cenach więc jest w czym wybierać gdyby nie udało się skrócić okresu umowy ;)

#687615  autor: kastomat
 03 sty 2014, 22:49
od dawna sledze ofertę utrzymaniowa play i niestety w niższych abo jest drozej niz kiedys. Na 2 numerach udało się dostać ofertę z GU 12,20 brutto za pakiet 107zl na wszystko (350minut wymiennych na smsy po odpowiednim przeliczeniu + no limit staconarne i play) +25mb internet. Nic tego nie przebije i niestety dalej juz tej oferty nie ma. -mowa o biznesie

na swoim numerze mam abo biznes 60? (pakiet zlotowek ~~160zł) no limit play, staconarne i internet 25mb. za 34zł brutto. Umowa konczy sie w marcu. teraz szukam pelnego nolimita z internetem bo juz nie ma abonamentów złotówkowych.

Z tego co widzę to mogle liczyc na firme to nolimit za 30,50brutto (play stacjonarki, pozostałe komórkowe i smsy) + chyba pakiet 2GB za 25złbrutto = ~55zł brutto. W lepszej sytuacji są abonenci indywidualni tmobila bo mają abono nolimit z 2GB za 39,99zł na 2 lata i to juz est w mojej opini bardzo dobra oferta. Nowi klienci maja to za 50zł a biznes w tej cenie ma pakiet 1GB zamiast 2 - czyli gorsze warunki.

Szkoda ze nie załapałem sie na kod 30% zniżki w orange bo wtedy pożegnałbym się z play z planem multi 89,99 zrabatowanym do 63zł + telefon, który i tak by poszedł na allegro także realnie bym osiągnął nolimit z pakietem danych w granicach 40zł albo nawet mniej.

reasumując niestety Tmobile ma najlepszą oferte utrzymaniowa dla swoich abonentów indywidualnych, pozniej orange z rabatem 30% a na końcu play. ten ma najlepszą ofertę dla nowych klientów przy umowie bez telefonu.

dodatkowo do orange zawsze można wykupić drugi abo z internetem mobilnym np za 45zł 39GB - rabat orange open czyli 30zł i dzięki usłudze free net korzystać z tego limitu na smartphonie i innych telefonach jeśli mamy więcej numerów na jednym koncie abonenckim

takze czekam na odzew play co darzą w lojalce ciekawego przy przedłużeniu umowy.

#687704  autor: Dongmyeong
 04 sty 2014, 11:38
Cześć. Z końcem marca kończy mi się umowa z Play. Aktualnie posiadam abonament za 59zł, taryfa LongPlay II 49 (Promocja SuperMNP All Inclusive). Interesuje mnie przedłużenie z telefonem na 24 miesiące, jednak po tym, co dziś usłyszałem w salonie... powiedzmy, że śmieję się do teraz. Jestem w stanie zwiększyć zobowiązanie do 69zł, jednak zależałoby mi na utargowaniu lepszej ceny za telefon - myślałem o Sony Xperia Z, jednak w salonie przemiła kobieta poinformowała mnie, że telefon ten w abonamencie 69zł wyniesie mnie 1249zł. Powiedzcie mi proszę, czy jest możliwość ugrania czegoś, czy jednak zacząć rozglądać się za ofertą u innych operatorów?
Pozdrawiam

#687741  autor: lazaj007
 04 sty 2014, 12:41
ten telefon przy tym abonamencie u wszystkich operatorow ma podobna cene.
jedynie red bull mobile przy abo za 69 ma go za 846zl.
ale z tego co pamietam to jest problem z przejsciem z play na RBM bo to ten sam operator

#687745  autor: Dongmyeong
 04 sty 2014, 12:53
Ceny w internecie mogę sprawdzić również samodzielnie. Mi chodzi o kwestię ugrania coś bezpośrednio z biórem utrzymania klienta - w tym wypadku składanie wypowiedzenia umowy bądź po prostu odczekania jakiegoś okresu, aż sami zdecydują się przedstawić mi indywidualną ofertę. Myślałem też ewentualnie o próbie utargowania lepszej ceny abonamentu/lepszych warunków przy obecnie posiadanej przeze mnie oferty. Prosiłbym o wypowiedź kogoś, kto odnajduje się w temacie negocjowania warunków z operatorami.
Pozdrawiam

#687990  autor: ciekawy
 05 sty 2014, 14:26
jakie macie oferty na przedłużenie

np

z telefonem,jakie telefony i ceny za nie w jakim abonamencie ?

netu mobilnego ?

#688390  autor: ywis
 06 sty 2014, 19:56
Na ile wcześniej pojawia się oferta w ramach przedłużenia umowy i na jakie opcje z tel. można liczyć z GU? Abonament maksymalnie do 60-70 zł, obecnie na dwóch numerach mam po 100 zł, jeden numer będzie obniżany do minimum opcja bez tel, a do drugiego będzie telefon i ten abo do 60-70 zł maksymalnie, nie więcej.

#688401  autor: ciekawy
 06 sty 2014, 20:48
1-2 miesiące wcześniej powinny być oferty,

troche się zmieniło w Play,teraz GU i BOK często dają te same warunki, BOK może dać od razu propozycje GU, więc po przełączeniu na GU możesz usłyszeć tą samą ofertę,

ta oferta tylko sim, targuj się,żeby ci dali no limit na komórki + stacjonarne za koło 25 zł,

ten telefonem raczej będą normalne warunki czyli koło 50 zł za no limit na komórki + 10 zł za nielimitowane stacjonarne jeśli trzeba + 10 zł pakiet netowy i będzie 70 zł, czego abonament weź koło 50 zł,a pakiety włącz sobie po przedłużeniu umowy żebyś później mógł z nich zrezygnować bez problemu,chyba że dadzą ci gratis któryś pakiet podczas przedłużania umowy na całą umowe to aktywuj ale w to wątpię

#688413  autor: Ruben
 06 sty 2014, 21:21
ywis, spokojnie 3m-ce wcześniej możesz przedłużyć.
ciekawy pisze:ten telefonem raczej będą normalne warunki czyli koło 50 zł za no limit na komórki + 10 zł za nielimitowane stacjonarne jeśli trzeba + 10 zł pakiet netowy i będzie 70 zł, czego abonament weź koło 50 zł,a pakiety włącz sobie po przedłużeniu umowy żebyś później mógł z nich zrezygnować bez problemu,
Jaki pakiet internetowy można włączyć po przedłużeniu umowy, jeżeli nie zdecydowaliśmy się na jego dokupienie od razu?
  • Strona 109 z 692
  • 1
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 692
  • 1
  • 107
  • 108
  • 109