adam.wisnia pisze:Wiem że im dłużej się "zwleka" tym lepszą ofertę można dostać, poza tym nie spieszy mi się też z nowymi umowami.
Wcale tak nie jest - różnie bywa. Oferta jest generowana na podstawie danych z trzech ostatnich rachunków, więc może być zupełnie odwrotnie - im dłużej czekasz, tym mniej dostaniesz.
adam.wisnia pisze:W orange głównie dzwonię (sms) do jednego numeru (w orange). Reszta to różne sieci w różnych częstotliwościach.
Abonamentu sporo nie chcę podnosić bo zdarzają się miesiące (jak ostatni) gdy mieszczę się w limicie. Wzniesienie do 35pln + te 10pln wybrany numer to raczej max.
Telefon mam dobry więc raczej ten który wezmę będzie szedł na sprzedaż, zależy co zostanie mi zaproponowane - patrząc na nową ofertę raczej też niezbyt optymistycznie podchodzę do nowej słuchawki - ceny sporo wyższe niż np w play, gdzie dodatkowo przechodząc dostaje sie 50% niższy abo przez 6 m-cy.
Punkty z premii mam, jednak raczej nie będą brane pod uwagę ze względu na termin konieczny do ich wykorzystania - wątpię czy do połowy września podpiszę nową umowę.
Hm, w 35 za wielkiego wyboru telefonów nie będzie, nic na czym zarobiłbyś więcej niż ~300zł. Ja bym Ci raczej polecał roczną umowę, abonament 35, +30 do wszystkich, +90-120 do Orange i wybrany numer na 1000 minut [jeżeli te miesiące po 90 zł abonamentu zdarzały się niedawno, to powinieneś się zmieścić, jeżeli dawniej - to dodatkowe 35zł na 6 miesięcy zamiast którejś z tych usług]. W prezentach jakieś weekendy i smsy [albo dłuższy kapitał złotówek].
adam.wisnia pisze:PS. czy argument że mam w domu jeszcze 2 inne numery z orange, a trzeci - dziewczyny - będę prawodpodobnie starał się przenieść z karty na abo - może pomóc w generowaniu nowej oferty?
Cóż, będę brutalnie szczery - wywoła uśmiech na twarzy osoby z którą rozmawiasz [jeżeli będziesz rozmawiał przez telefon], ale w negocjacjach nie pomoże
piotr2802 pisze:Czy warto brać taką ofertę ?
Ostatnio przez 24 miesiące miałem wieczory i weekendy gratis i tego mi najbardziej brakuje w nowym planie.
Hm, to Ty musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy warto brać taką ofertę. Ten internet Ci potrzebny, 1GB się nie zmarnuje? Dzwonisz tak dużo do wszystkich innych sieci, czy może 60 minut miesięcznie by Ci starczyło, a do tego popołudnia i weekendy, ale abonament trochę wyższy [dodatkowe 12,5 - łącznie 77,5] - za to umowa krótsza, bo na rok.