• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 109 z 131
  • 1
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 131

#355987  autor: theWitcher
 28 sie 2009, 21:56
adam.wisnia pisze:Wiem że im dłużej się "zwleka" tym lepszą ofertę można dostać, poza tym nie spieszy mi się też z nowymi umowami.
Wcale tak nie jest - różnie bywa. Oferta jest generowana na podstawie danych z trzech ostatnich rachunków, więc może być zupełnie odwrotnie - im dłużej czekasz, tym mniej dostaniesz.
adam.wisnia pisze:W orange głównie dzwonię (sms) do jednego numeru (w orange). Reszta to różne sieci w różnych częstotliwościach.

Abonamentu sporo nie chcę podnosić bo zdarzają się miesiące (jak ostatni) gdy mieszczę się w limicie. Wzniesienie do 35pln + te 10pln wybrany numer to raczej max.

Telefon mam dobry więc raczej ten który wezmę będzie szedł na sprzedaż, zależy co zostanie mi zaproponowane - patrząc na nową ofertę raczej też niezbyt optymistycznie podchodzę do nowej słuchawki - ceny sporo wyższe niż np w play, gdzie dodatkowo przechodząc dostaje sie 50% niższy abo przez 6 m-cy.

Punkty z premii mam, jednak raczej nie będą brane pod uwagę ze względu na termin konieczny do ich wykorzystania - wątpię czy do połowy września podpiszę nową umowę.
Hm, w 35 za wielkiego wyboru telefonów nie będzie, nic na czym zarobiłbyś więcej niż ~300zł. Ja bym Ci raczej polecał roczną umowę, abonament 35, +30 do wszystkich, +90-120 do Orange i wybrany numer na 1000 minut [jeżeli te miesiące po 90 zł abonamentu zdarzały się niedawno, to powinieneś się zmieścić, jeżeli dawniej - to dodatkowe 35zł na 6 miesięcy zamiast którejś z tych usług]. W prezentach jakieś weekendy i smsy [albo dłuższy kapitał złotówek].
adam.wisnia pisze:PS. czy argument że mam w domu jeszcze 2 inne numery z orange, a trzeci - dziewczyny - będę prawodpodobnie starał się przenieść z karty na abo - może pomóc w generowaniu nowej oferty?
Cóż, będę brutalnie szczery - wywoła uśmiech na twarzy osoby z którą rozmawiasz [jeżeli będziesz rozmawiał przez telefon], ale w negocjacjach nie pomoże :-)

piotr2802 pisze:Czy warto brać taką ofertę ?
Ostatnio przez 24 miesiące miałem wieczory i weekendy gratis i tego mi najbardziej brakuje w nowym planie.
Hm, to Ty musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy warto brać taką ofertę. Ten internet Ci potrzebny, 1GB się nie zmarnuje? Dzwonisz tak dużo do wszystkich innych sieci, czy może 60 minut miesięcznie by Ci starczyło, a do tego popołudnia i weekendy, ale abonament trochę wyższy [dodatkowe 12,5 - łącznie 77,5] - za to umowa krótsza, bo na rok.

#355995  autor: awa2001
 28 sie 2009, 22:24
adam.wisnia pisze:hmm a wiec tak przedluzenie bede mogl robic od 02.09. Umowa kończy mi się trzy miesiące później. Wiem że im dłużej się "zwleka" tym lepszą ofertę można dostać, poza tym nie spieszy mi się też z nowymi umowami.

tu bym polemizowała:)

W orange głównie dzwonię (sms) do jednego numeru (w orange). Reszta to różne sieci w różnych częstotliwościach.

Punkty z premii mam, jednak raczej nie będą brane pod uwagę ze względu na termin konieczny do ich wykorzystania - wątpię czy do połowy września podpiszę nową umowę.

jeśli masz sporo pkt i chcesz tel to nie kumam po co czekać ?

PS. czy argument że mam w domu jeszcze 2 inne numery z orange, a trzeci - dziewczyny - będę prawodpodobnie starał się przenieść z karty na abo - może pomóc w generowaniu nowej oferty?
absolutnie nie może
jeśli weźmiesz ab35 zl to telefon bedzie pzrecietny ( chyba, ze masz sporo pkt profit, których jednak nie chcesz użyć do zniżki), zaplacisz za niego grosze jesli bedzie to nizsza polka, a co za tym idzie tanio sprzedaszm lub zaplacisz duzo za wyższą polke, co za tym idzie malo zarobisz. Gdzie tu sens brania tel? Lepiej weź ab.35 zl, numer dostaniesz za darmo ( 1000 min wymienne na sms/mms) do tego jeszcze 2 czy 3 prezenty uslugowe ( jesli jestes juz na nowym ). Zysk finansowy będzie o wiele wyższy ( licząc samą oplate 10 zl x12 mies.-120 zl), a co dopiero doliczając pozostale prezenty

P.s. hehe jednoczesnie odpisalismy:)

#356011  autor: adam.wisnia
 28 sie 2009, 22:58
Dzięki za liczne opinie. To z tymi numerami to pomysł znajomego który mówił że dzięki temu dostał rabat na telefon.

Poczekam raczej do końcówki umowy i wtedy będę działał. No chyba że druga połowa zadecyduje inaczej ;).

Jeszcze raz dzięki.

Pozdrawiam

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761

#356039  autor: mrp
 29 sie 2009, 00:47
Witam.

Mam pytanie do konsultantów Orange.

Za 2 tygodnie będę mógł przedłużyć umowę w Orange.
Interesuje mnie E63 w abonamencie za 100zł przez 24 miesiące. Z prezentów na zawsze wybrałbym 3 darmowe numery, Pakiet SMS i Dłuższy Kapitał Złotówek.

Z czego musiałbym zrezygnować aby dostać jakiś pakiet internetowy za darmo przez cały okres umowy? I czy jest to w ogóle realne?
Jestem abonentem od 7 lat. Moje rachunki mam na poziomie 100zł.

Pozdrawiam
Piotr

#356170  autor: Olsza84
 29 sie 2009, 16:59
ja również mam takie same pytanie jak kolega powyżej odnośnie otrzymania pakietu na internet przez cały okres rozliczeniowy.
 #356179  autor: Olsza84
 29 sie 2009, 17:42
witam,

mogę już na chwilę obecną przedłużać kończącą się mi 1.12.2009 r. umowę. W Orange jestem 10 lat, obecnie przez ostatnie dwa lata miałem orange premium 110 i przy przedłużaniu umowy dostałem na cały okres pakiet internetowy, jakies dodatkowe minuty oraz jeden bezpłatny numer.

Zastanawiam się czy przedłużyć umowę - co ostatecznie pewnie i tak zrobię - i nagli mnie czas gdyż po 15.09 przepadną mi punkty profit, zatem:

Zastanawiam się nad umową na 30 m-cy i abonamentem 100zł lub 75 zł (gdyż ostatnim czasy nie dawałem rady wykorzystać tego co miałem przy premium 110). Proponują mi tam standartowo przez orange.pl te prezenty (4 lub 5 w zależności od abonamentu) + te 100 minut przez 6 lub 12 miesięcy - szczerze powiedziawszy to ostatatnie mnie mało interesuje.

Chciałbym Was zapytać: czy telefonicznie przedłużając umowę z konsultantem mam szanse uzyskać coś lepszego? Chodzi mi głównie o jakiś pakiet internetowy tak jak miałem/mam obecnie oraz ew. ten bezpłatny jeden numer (jeśli nie to jest to mniejszy problem bo weznę sobie w tych prezentach 180 minut do jednego numeru i 400 esów do orange co mi wystarczy aby tę kwestię załatwić). Tak jak pisałem wcześniej, nagli mnie troche czas i nie mogę czekać na coraz to korzystniejsze oferty z upływem czasu gdyż 15.09 mi punkty profit przepadną.

Inna kwestia to telefon, nie chcąc zakładać kolejnego tematu - pozwólcie, że tutaj krótko zapytam:

:arrow: przy abonamencie 100zł i umowie na 30 m-cy z telefonów, które biorę pod uwagę:
- Iphone 3g 8gb za 291 zł
- Nokia e75 za 491 zł
- Nokia e71 91 zł
- Nokia 5800 141 zł
:arrow: przy abonamencie 75zł i umowie na 30 m-cy z telefonów, które biorę pod uwagę:
- Iphone 3g 8gb za 791 zł
- Nokia e75 za 791 zł
- Nokia e71 za 391 zł
- Nokia 5800 za 441 zł
- Nokia e63 za 41 zł
- Samsung Avila za 1zł

Co wedle Was jest najbardziej atrakcyjne? Ten iphone przy 100zł za 291 zł fajnie wedle mnie wygląda.

Dzięki śliczne za wszelaką pomoc, ukłony.

#356192  autor: mr.peter
 29 sie 2009, 18:39
Jakis czas temu prosiłem tutaj o jakies podpowiedzi odnosnie przedłużenia umowy . I wiecie co Wam powiem: pleciecie jakies farmazony !! Nie wiem czy wśród Was są jacyś konsultanci ale jeśli tak to jeszcze gorzej ;) ;) ..
Pytałem m.in o Nokie 5800 w abonamencie 75 na 30 mies.
- odpowiedz była +- 600 zł

Tymczasem wyobrazcie sobie że przedłużyłem umowe a ten telefonik otrzymałem za 35 zł .
Prosze bardzo - możliwe.
Moja rada: Ludziska ;) nie wypytujcie tu na forum bo i tak nie dostaniecie rzetelnych informacji . Zadzwoncie na *400 i sami osobiscie wynegocjujcie sobie najlepsze warunki.

#356198  autor: theWitcher
 29 sie 2009, 19:01
mrp pisze:Witam.

Mam pytanie do konsultantów Orange.

Za 2 tygodnie będę mógł przedłużyć umowę w Orange.
Interesuje mnie E63 w abonamencie za 100zł przez 24 miesiące. Z prezentów na zawsze wybrałbym 3 darmowe numery, Pakiet SMS i Dłuższy Kapitał Złotówek.

Z czego musiałbym zrezygnować aby dostać jakiś pakiet internetowy za darmo przez cały okres umowy? I czy jest to w ogóle realne?
Jestem abonentem od 7 lat. Moje rachunki mam na poziomie 100zł.

Pozdrawiam
Piotr
Zrezygnować... hm - z telefonu ;-)
Jest to średnio realne, musiałbyś mieć jakiś niebotyczny zysk. Jeżeli bardzo Ci zależy na takim pakiecie internetowym, to mogę ewentualnie polecić następujące rozwiązanie: nokia e63 w dedykowanej dla niej ofercie [abonament 75zł na 3 lata, gdzie przez pierwszy rok płacisz 55zł, zachowując prezenty i liczbę minut]. Do tego dokupujesz sobie Orange Free Standard za 60zł miesięcznie i masz 1GB transferu.

Olsza84 ->
Jeżeli kasa nie jest dla Ciebie większym problemem, to mógłbyś się pokusić o Iphone'a, może nawet 3GS, w dedykowanym abonamencie - 150 zł miesięcznie [50 to internet (1GB), 100 na wykorzystanie i związane z tym prezenty]. Innych, mniejszych pakietów na transfer niestety, póki co, nie ma.
mr.peter pisze:Jakis czas temu prosiłem tutaj o jakies podpowiedzi odnosnie przedłużenia umowy . I wiecie co Wam powiem: pleciecie jakies farmazony !! Nie wiem czy wśród Was są jacyś konsultanci ale jeśli tak to jeszcze gorzej ;) ;) ..
Pytałem m.in o Nokie 5800 w abonamencie 75 na 30 mies.
- odpowiedz była +- 600 zł

Tymczasem wyobrazcie sobie że przedłużyłem umowe a ten telefonik otrzymałem za 35 zł .
Prosze bardzo - możliwe.
Moja rada: Ludziska ;) nie wypytujcie tu na forum bo i tak nie dostaniecie rzetelnych informacji . Zadzwoncie na *400 i sami osobiscie wynegocjujcie sobie najlepsze warunki.
Oczywiscie, nie ma tutaj żadnych konsultantów, ceny telefonu jak i informacje o ofercie bierzemy z sufitu, a Orange dodatkowo płaci nam za każde kłamstwo, farmazon, dyrdymałę tudzież banialukę którą na forum napiszemy, więc jest to w naszym osobistym interesie.
Dostałeś 5800 w abonamencie 75zł na 30 miesięcy za 35zł? Gratulacje.

#356201  autor: mr.peter
 29 sie 2009, 19:09
Oczywiście bez urazy pliss :) ..zasada jest prosta po co pisać o rzeczach niemożliwych skoro są możliwe. Fajnie,że doradzacie co jak i za ile ale piszcie o tym co faktycznie da się wynegocjować, a informacje podstawowe w jakim abonamencie jaki fonik są na orange.pl :) Nie jest w tym nic dziwnego że większości zależy aby upatrzony telefonik dostać za najniższą cenę a zaś operatorowi aby nie stracił klienta na rzecz innej sieci.

#356205  autor: Olsza84
 29 sie 2009, 19:32
theWitcher pisze:
mrp pisze: Olsza84 ->
Jeżeli kasa nie jest dla Ciebie większym problemem, to mógłbyś się pokusić o Iphone'a, może nawet 3GS, w dedykowanym abonamencie - 150 zł miesięcznie [50 to internet (1GB), 100 na wykorzystanie i związane z tym prezenty]. Innych, mniejszych pakietów na transfer niestety, póki co, nie ma.
.
Dobra, a biorąc pod uwagę, że e75 dostanę za 220zł a iphona 3gs 16gb za 550 zł warto wziąść tego iphona? Wszytsko przy abonamencie 100zł.

#356210  autor: Orfi
 29 sie 2009, 20:12
Co, do tego pakietu internetowego, to jest taka możliwość, w tym tygodniu przedłużałem umowę na kolejne 12 miesięcy i dostałem między innymi Orange Free Standard-1 GB za 30 zł.miesięcznie na cały okres trwania umowy (normalnie koszt usługi to 60 zł/mies). Co ciekawe, w salonie Orange nie robili z tego problemu tak jak konsultantka z Propozycji, która za żadne skarby nie chciała przyznać takiej obniżki, nawet w przypadku, kiedy zadeklarowałem, że zrezygnuję, z innych prezentów.

Orfi

#356223  autor: Olsza84
 29 sie 2009, 21:38
a jest Panowie w orange coś takiego żeby wziaść ileś tam mb na miesiąc - jak np. w Plusie?

#356229  autor: theWitcher
 29 sie 2009, 22:01
Olsza84 pisze:Dobra, a biorąc pod uwagę, że e75 dostanę za 220zł a iphona 3gs 16gb za 550 zł warto wziąść tego iphona? Wszytsko przy abonamencie 100zł.
Sam sobie musisz na to odpowiedzieć, to Twój telefon będzie ;-) Do czego go masz zamiar używać, bardziej do rozwiązań biurowo-biznesowych, czy czysta rozrywka?

W nowym abonamencie niestety takich małych, paromegabajtowych pakietów nie ma.

Orfi, a tak z ciekawości to co Ci ta konsultantka mówiła, jak naciskałeś o pakiet internetowy? 'Nie ma'? 'Jest, ale zniżki nie będzie'? Bo musiałeś mieć po prostu pecha i trafić na jakąś średnio doświadczoną albo, hm, średnio przedsiębiorczą...

#356297  autor: awa2001
 30 sie 2009, 09:20
mr.peter pisze:Oczywiście bez urazy pliss :) ..zasada jest prosta po co pisać o rzeczach niemożliwych skoro są możliwe. Fajnie,że doradzacie co jak i za ile ale piszcie o tym co faktycznie da się wynegocjować, a informacje podstawowe w jakim abonamencie jaki fonik są na orange.pl :) Nie jest w tym nic dziwnego że większości zależy aby upatrzony telefonik dostać za najniższą cenę a zaś operatorowi aby nie stracił klienta na rzecz innej sieci.
wiesz, przez takich ludzi jak Ty ( bez urazy) odechciewa sie pomagać, jesli jeszcze raz przeczytasz dokladnie co pisalismy to zrozumiesz jak to sie stalo ze dostales za 35 zl, ehh szkoda słów.
Na przyszlosc polecam czytanie ze zrozumieniem i rozroznianie jakie ceny mamy my ( i tylko takie mozemy Wam podać), a jakie ceny mają gdzie indziej ( i to też kilka razy Wam mowilismy, i stali czytelnicy zdążyli to przeczytać, zanim skasowalismy info).
Powodzenia życzę mimo wszystko

[ Dodano: 2009-08-30, 09:29 ]
Olsza84 pisze:witam,

mogę już na chwilę obecną przedłużać kończącą się mi 1.12.2009 r. umowę. W Orange jestem 10 lat, obecnie przez ostatnie dwa lata miałem orange premium 110 i przy przedłużaniu umowy dostałem na cały okres pakiet internetowy, jakies dodatkowe minuty oraz jeden bezpłatny numer

Inna kwestia to telefon, nie chcąc zakładać kolejnego tematu - pozwólcie, że tutaj krótko zapytam:

:arrow: przy abonamencie 100zł i umowie na 30 m-cy z telefonów, które biorę pod uwagę:
- Iphone 3g 8gb za 291 zł
- Nokia e75 za 491 zł
- Nokia e71 91 zł
- Nokia 5800 141 zł
:arrow: przy abonamencie 75zł i umowie na 30 m-cy z telefonów, które biorę pod uwagę:
- Iphone 3g 8gb za 791 zł
- Nokia e75 za 791 zł
- Nokia e71 za 391 zł
- Nokia 5800 za 441 zł
- Nokia e63 za 41 zł
- Samsung Avila za 1zł

Co wedle Was jest najbardziej atrakcyjne? Ten iphone przy 100zł za 291 zł fajnie wedle mnie wygląda.

Dzięki śliczne za wszelaką pomoc, ukłony.
wybor tel to tylko Twoja decyzja, ale...bralabym :
Iphone ( i to chyba 3Gs)
E71 ( zdecydowanie zamiast E63)
E75 oraz 5800 też bym brala
zapomnij o Avili przy tym abonamencie i poczytaj o Ultra Classic ( S7220), ma GPS i WiFi

2.Na chwile obecną nie mamy w uslugach znizek na neta, dostales w salonie ( my nie mamy) normalną promocyjną oferte Free Standard, ktora obecnie kosztuje polowę poprzedniej ceny i tyle ( tak sądzę, bo nie znam dokladnie ceny)..Konsultantka od nas po prostu nie mogła Ci jej dać, bo jej nie miała, wiec w salonie lub na necie kazdy moze te usluge dokupić bez zadnej łaski.( na necie zaplaci dokladnie 39.5 zl - 20 zl dodawane do abonamentu komorkowego w prezencie czyli 19.50 zl)

#356315  autor: Orfi
 30 sie 2009, 10:58
@ the Witcher dokładnie to w trakcie rozmowy konsultantka powiedziała, że zniżkę na taką usługę (powiązaną z abonamentem, czyli do wykorzystania za pomocą przeglądarki telefonu lub kiedy telefon działa jako modem np. w laptopie) mogę dostać, przy abo 35 zł. na 6 miesięcy. Mnie interesowała taka usługa na cały okres 12 miesięcznej umowy. Ewentualnie proponowała umowę 18 miesięczną i podwyższenie kwoty abonamentu do 55 zł. i wtedy Orange Free Standard 1 GB miałbym za 30 zł. przez 12 miesięcy a pozostałe 6 miesięcy po 60 zł. Takie rozwiązanie mnie nie satysfakcjonowało i dlatego umowę przedłużyłem, w salonie firmowym Orange, gdzie dostałem to, co chciałem czyli 50% zniżkę na usługę przez 12 miesięcy trwania umowy (opłaty miesięczne na poziomie 65 zł.-czyli tak jak do tej pory, ale zamiast Orange Free E-mail- 150 MB mam Orange Free Standard -1 GB ).
Ostatnio zmieniony 30 sie 2009, 11:07 przez Orfi, łącznie zmieniany 1 raz.

Orfi

#356318  autor: theWitcher
 30 sie 2009, 11:06
awa2001 pisze:zapomnij o Avili przy tym abonamencie i poczytaj o Ultra Classic ( S7220), ma GPS i WiFi
Z WiFi to przesadziłaś ;-)
awa2001 pisze:2.Na chwile obecną nie mamy w uslugach znizek na neta, dostales w salonie ( my nie mamy) normalną promocyjną oferte Free Standard, ktora obecnie kosztuje polowę poprzedniej ceny i tyle ( tak sądzę, bo nie znam dokladnie ceny)..Konsultantka od nas po prostu nie mogła Ci jej dać, bo jej nie miała, wiec w salonie lub na necie kazdy moze te usluge dokupić bez zadnej łaski.
Dziwne, u nas zniżki na net są.

Orfi - > no cóż, dziwne że tak akurat trafiłeś. Pech, i tyle.

#356330  autor: Olsza84
 30 sie 2009, 12:01
Drogie koleżanki i koledzy a istnieje taka możliwość, mianowicie:

1)Aby zawrzeć umowę na 30 miesięcy, wziąść abonament 75zł + dostać zniżkę na orange free 50% przez czas trwania umowy? Jednocześnie rezygnująć z części prezentów.

2) Aby zawszeć umowę na 30 miesięcy, wziąść abonament 55 zł + orange free 500mb za 39,50 zł czyli łącznie za 94,50 zł i dostać telefon w tej samej cenie jak przy abonamencie 100złotowym?

Wszytsko poprzez przedłużanie umowy telefoniczne z konsultantem.

Poprostu stwierdziłem, że biorąc iphona lub e75 trzeba by pomysleć nad tym netem jednak i szukam najlepszego wyjścia, co uważacie?

#356451  autor: marcinb
 30 sie 2009, 20:41
Olsza84 pisze:Poprostu stwierdziłem, że biorąc iphona lub e75 trzeba by pomysleć nad tym netem jednak i szukam najlepszego wyjścia, co uważacie?
Widziales oferte dedykowana?

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#356465  autor: awa2001
 30 sie 2009, 21:55
takie nam podali informacje, ze Ultra Classic ma Wifi:) ale skoro mowisz, ze niem a, to pewnie nie ma:) ale i tak wart uwagi jak na tel z GPS ( cena)

[ Dodano: 2009-08-30, 21:57 ]
Olsza84 pisze:Drogie koleżanki i koledzy a istnieje taka możliwość, mianowicie:

1)Aby zawrzeć umowę na 30 miesięcy, wziąść abonament 75zł + dostać zniżkę na orange free 50% przez czas trwania umowy? Jednocześnie rezygnująć z części prezentów.

2) Aby zawszeć umowę na 30 miesięcy, wziąść abonament 55 zł + orange free 500mb za 39,50 zł czyli łącznie za 94,50 zł i dostać telefon w tej samej cenie jak przy abonamencie 100złotowym?

nie dostaniesz ceny jak przy ab100zl, bo liczy sie podstawa, czyli 55 zl.

Wszytsko poprzez przedłużanie umowy telefoniczne z konsultantem.

Poprostu stwierdziłem, że biorąc iphona lub e75 trzeba by pomysleć nad tym netem jednak i szukam najlepszego wyjścia, co uważacie?

#356468  autor: Olsza84
 30 sie 2009, 22:10
marcinb pisze: Widziales oferte dedykowana?[/URL]
Owszem, ale 150 zł a w tym 100 zł abonament + 50zł net stanowczo dla mnie za dużo jest. Tak jak pisałem wcześniej, bywało iż przy premium 110 mi 50% zostawało....
No i mam problem jak to teraz rozwiązać.
Mam niby tego iphona 3gs 16gb za fajną kase (jakieś 500 zł) przy 100 złotowym abonamencie na 30 m-cy ale mam wątpliwości czy bez pakietu z netem jest sens go brac....
  • Strona 109 z 131
  • 1
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 131
  • 1
  • 107
  • 108
  • 109