• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 108 z 217
  • 1
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 217

#500876  autor: morro76
 02 wrz 2011, 01:47
Tak ale ja się nie bawię w SMSy, bo w minute powiem tyle co 10 SMSków, a ile czasu zęby t napisać. 400 minut dla mnie jest wystarczająco, wiec bede negocjował coś kolo 400 minut i nie zamierzam więcej płacić niż obecnie. Mam 4 telefony , 3 negocjuje jutro a 4 ty akurat w czerwcu. Rocznie zasilam ich około 4500-5000. Nie chcą mogę zasilać PLAY, w Wawie nie ma problemów z zasięgiem. A na wyjazdy gdyby były problemy mam jeszcze jakiegoś tak taka.
Tak ze poradzę sobie. Jutro zdam relacje co dla siebie utargowałem , albo może rezygnacja.

#500879  autor: thonka
 02 wrz 2011, 02:03
morro76, jezeli myslisz, ze ktos sie pod Toba ugnie, bo Ty tak chcesz to spasuj odrazu.

liczby minut nie zmienisz. ceny w ofercie z internetem rowniez. co najwyzej obnizysz ceny oferty bez internetu na takie jak sa na pierwszej stronie.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#500897  autor: hamster84
 02 wrz 2011, 09:16
Czy ta "oferta" ktora wlasnie weszla to oferta urodzinowa sieci?
Mieli przygotowac cos specjalnego, ale to jawny przewał - to juz drugi przewał jaki serwuje T-mobile od rebrandingu w czerwcu, wtedy pogorszyl oferte przedluzeniowa, teraz robi to samo, jeszcze bardziej pogarszajac. Oni mysla ze w ten sposob utrzymaja stalych abo?

Jesli nie bedzie prawdziwej oferty urodzinowej to albo poczekam do swiat, placac 2 miesiace standardowe stawki, w moim przypadku 100zl za abo (moze bedzie atrakcyjna oferta),albo spadam po 8 latach do innej sieci...

Przy ostatnim przedluzeniu otrzymalem rabat 20zl na dlugosc calej umowy, sluchawke bluetooth do c902 za 1zl,i minuty wymienne na UE, teraz przy gorszych warunkach i wysokich cenach telefonow proponuja przez BUK (SUK a moze raczej SIC!) 10zl znizki...

Tak samo bylo z oferta BC z netbookiem, mialem farta bo w Erze pod koniec maja wzialem ze znizka dla stalych abo netbook Toshiby z modemem Alcatela i gwarancja "zero problemu" abo 49zl sprzet 1zl... co zrobil T-mobile pare dni pozniej? Dal Asusy - rzecz jasna bez gwarancji "zero problemu" bo ona obowiazuje tylko w Toshibie i dal cene dla stalych abo 55zl - normalnie 65zl, a wiadomo ze Asusy to juz totalna chinszczyzna i jakosc wykonania... jaka jakość?

T to jest chyba jedyna siec ktora z promocji na promocje daje gorsze oferty (nie liczac Orangutana, gdzie z dobrych taryf zrobili zoo, gdzie to juz wogole porazka - ok przyznaje pomarancza jest gorsza).

To cale dazenie nie w ta strone co trzeba tlumacze tym ze jest mozliwosc dzwonienia do calego T za darmo, ale co z tego jak jest to dawane nie na cala dlugosc umowy tylko na powiedzmy pol roku? Kosztem calej oferty? Idiotyzm! Jednym slowem porazka

Wyzylem sie troche :)

#500916  autor: keczup80
 02 wrz 2011, 10:00
Bruno pisze:No niestety sporo się pogorszyło, niż to co było jeszcze wczoraj.
Tak jak pisalem wczoraj, jestesmy w bardzo podobnej sytuacji.
Co mi po wiekszej ilosci minut jak i tak nie wykorzystuje. Za to mniejszy internet i drozszy zarowno abonament jak i telefony.
Podpowiedziano za chwile,ze mozna nizsza taryfe + dodatkowy pakiet mb, ale co z tego skoro ceny sluchawek sa kosmiczne w nizszych taryfach,a dodajac net wychodzi abonament tyle co w wyzszej taryfie?
Nawet majac znizke na telefon za punkty 150zl jest drogo.
Teraz bardzo powaznie rozwazam przejscie do Play. Wiecej minut (chociaz mi i tak tyle nie potrzeba), znacznie wiecej internetu, w play za darmo.
Za punkty Era Premia kupuje doladowanie i nastepnie go sprzedaje co daje dobra cene za sluchawke w Play.
Jedyne co mnie wstrzymuje to to,ze musialbym nosic dwa telefony,aby miec do najblizszych bedacych w Erze za free.
Z drugiej strony z najblizszych tylko jeden jest na abonament,a 4 w tak tak,wiec mogliby przejsc do Playa.
Lukaszek78 pisze:Witam.. cos jednak jest w tym powiedzeniu ze chytry traci dwa razy..
Jestes kolejna osoba, ktora to pisze,wiec moze nowe haslo reklamowe dla T.. :" T- chytry dwa razy traci"? ;)

P.S.
Moze po prostu zle cos czytam te taryfy,wiec moze ktos mi podpowie.
Czy jest mozliwe obecnie w T-mobile dla przedluzajacych,zebym mial cos takiego:
abonament (razem z dodatkowymi paczkami) - max. 90zl a w nim:
- min. 200min. do wszystkich
- internet minimum 300mb
a za telefon (wliczajac znizke 150zl za punkty):
Samsung Galaxy SII - 750zl
HTC Sensation - 750zl
HTC HD2 - 550zl
? ? ?

#500919  autor: jaracz
 02 wrz 2011, 10:23
keczup80 przy max 90 zl dostaneisz S2 za 849 zł jak zamówisz przez net

GF 768 >> 3330 >> S35i >> 3100 >> 3650 >> >> 6230 >> 6610 >> D500 >> D750i >> 6310i >> 6300 >> E51 >> Galaxy S >> Galaxy S II

#500921  autor: Girion
 02 wrz 2011, 10:32
I jeszcze jedno pytanie:
- wg. cennika obecnej taryfy, Xperia Neo kosztuje 199zł więc jakim cudem posiadając 3500 pkt. ery premii konsultant zaproponiwał mi go za 1zł , czy może mi dać taką "promocję" czy też się pomylił ?

Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki pozdrawiam
W.W.
Hmm, ja miałem podobną historię - zaproponowany mi telefon w taryfie Rodzina 40 (obniżka do 45 zł) w cenie zgodnej z ceną w ofercie multimedialnej, jak później sprawdziłem. I teraz pytanie, bo zdecydowałem się na przedłużenie umowy przez telefon, jest taka opcja czy konsultant się pomylił? Bo jeśli się pomylił, to pewnie będę zmuszony odesłać kuriera... Z gory dzięki za odpowiedź. ;)

#500924  autor: DiAbOlO
 02 wrz 2011, 10:43
Girion pisze:
I jeszcze jedno pytanie:
- wg. cennika obecnej taryfy, Xperia Neo kosztuje 199zł więc jakim cudem posiadając 3500 pkt. ery premii konsultant zaproponiwał mi go za 1zł , czy może mi dać taką "promocję" czy też się pomylił ?

Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki pozdrawiam
W.W.
Hmm, ja miałem podobną historię - zaproponowany mi telefon w taryfie Rodzina 40 (obniżka do 45 zł) w cenie zgodnej z ceną w ofercie multimedialnej, jak później sprawdziłem. I teraz pytanie, bo zdecydowałem się na przedłużenie umowy przez telefon, jest taka opcja czy konsultant się pomylił? Bo jeśli się pomylił, to pewnie będę zmuszony odesłać kuriera... Z gory dzięki za odpowiedź. ;)
Nie musisz odsyłać kuriera. Osobiście wziąłbym telefon i zadzwonił do BOK zgłosić reklamację dotyczącą kwoty jaką miałeś zapłacić za telefon. Zostałeś wprowadzony w błąd i niech jakoś Ci to wynagrodzą (może zwrócą Ci różnicę między wartością telefonu z normalnej oferty, a multimedialnej).
U mnie podczas przedłużania umowy konsultant 2 razy wprowadził mnie w błąd. Ale reklamacja wszystko załatwiła.

...:::DiAbOlO:::...

#500927  autor: Girion
 02 wrz 2011, 10:57
Czyli generalnie radzisz, aby przyjąć telefon w wyższej cenie, jeśli w takiej przyjdzie, a później dzwonić do BOK z reklamacją? :) Czy dzwonić przed podpisaniem umowy i odbiorem telefonu w obecności kuriera?

#500928  autor: pivovar
 02 wrz 2011, 11:01
Do 6 września można zbierać punkty - czyli dodają je do konta, czy to oznacza, że po tej dacie konsultanci będą mogli dodać parę punktów do większej zniżki - czy "chytry straci trzeci raz ..." :mrgreen: - bo będzie bardzo słabo :(

a tak przy okazji taryf z telefonem i internetem dla nowych - dwie pierwsze też są ciekawe niby trochę mniej minut ale abo tańsze o 4 zł a telefony kosztują tyle samo a nawet niektóre tańsze dla nowych o 50-100 zł
np xperia x10 mini pro - 299/399 HTC wildfire - 349/399 w tym najtańszym abonamencie
(faktycznie usługi typu pakiet SMS lub rodzinna jest tańsza) dodatkowo nowi mają abo 50 % tańszy przez 6 miesięcy
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2011, 11:11 przez pivovar, łącznie zmieniany 2 razy.

pozdrawiam - PIVOVAR ;-)

#500931  autor: Bruno
 02 wrz 2011, 11:06
keczup80 pisze:Tak jak pisalem wczoraj, jestesmy w bardzo podobnej sytuacji.
Co mi po wiekszej ilosci minut jak i tak nie wykorzystuje. Za to mniejszy internet i drozszy zarowno abonament jak i telefony.
Masz rację, przy poprzedniej ofercie wystarczałoby mi spokojnie 300 min (to w sumie i tak 5 godzin)...
Podpowiedziano za chwile,ze mozna nizsza taryfe + dodatkowy pakiet mb, ale co z tego skoro ceny sluchawek sa kosmiczne w nizszych taryfach,a dodajac net wychodzi abonament tyle co w wyzszej taryfie?
keczup80 pisze:Nawet majac znizke na telefon za punkty 150zl jest drogo.
No niestety mega drogo, w porównaniu z tym co było ostatnio.
keczup80 pisze:Teraz bardzo powaznie rozwazam przejscie do Play. Wiecej minut (chociaz mi i tak tyle nie potrzeba), znacznie wiecej internetu, w play za darmo.
Też o tym myślałem, ale sporą część rodziny mam w T, więc nie opłaca mi się za bardzo migracja do Playa.

Wydaje mi się, że obecną promocją T-Mobile chce przekonać abonentów przedłużających umowy, że warto przejść do konkurencji.

#500936  autor: DiAbOlO
 02 wrz 2011, 11:27
Girion pisze:Czyli generalnie radzisz, aby przyjąć telefon w wyższej cenie, jeśli w takiej przyjdzie, a później dzwonić do BOK z reklamacją? :) Czy dzwonić przed podpisaniem umowy i odbiorem telefonu w obecności kuriera?
Osobiście zrobiłbym pierwszą opcję. Zresztą po odebraniu aneksu z telefonem klient prywatny ma prawo w ciągu 10 dni zwrócić telefon (oczywiście nieużywany, w oryginalnym pudełku).

...:::DiAbOlO:::...

#500937  autor: keczup80
 02 wrz 2011, 11:32
Czyli T-mobile chyba nie chce by u nich zostac kolejne lata?
Dla porownania:
Play
abonament 75zl (czyli 2zl mniej przy r40+b29 i 13zl przy r60+b22) co daje przez cala umowe 48zl i 312zl
- 650 minut
- 1 GB
- za darmo w Play

HTC HD2 po sprzedazy doladowania (150za140zl) za punkty era premia wychodzi: 539zl - 140zl = 399zl.
Dodajac do tego roznice na abonamencie wychodzi 351zl lub 87zl

T-mobile:
rodzina 40 za 59zl+ blueconnect29 za 18 zl =77zl
- 240 minut
- 1 GB
HTC HD2 850zl po znizce

rodzina 60 za 79zl + blueconnect22 za 9zl = 88zl
- 360 minut
- 500 mb
HTC HD2 649zl po znizce

A zeby miec naprawde porownywalna oferte do Play musialbym wybrac:
Rodzina 110 za 149zl + blueconnect29 za 18 zl = 167zl
czyli przy umowie na 24miesiace wychodzi 2208zl co daje na wolnym rynku prawie 2 telefony HTC HD2.

Zaraz ktos napisze,zebym szedl w cholere np do Playa.
Ja naprawde chcialbym zostac w T-mobile,bo jestem od wielu lat.
Przynajmniej ja odbieram to tak,ze mnie nie chca w tej sieci,a to przykre po tylu latach.
Zgodzilbym sie na mniejsza ilosc minut, internetu,ale przy przystepnej cenie abonamentu i telefonu, tym bardziej jezeli przez tyle lat nie wymienialo sie aparatu.

#500948  autor: darus161
 02 wrz 2011, 12:10
Widzę wszyscy kupują abonament dla telefonu. Ja biorę telefon żeby go sprzedać i ewentualnie kupuje coś na własną rękę i mi oferta bardzo się podoba.
Przykładowo 59 zł za 240 minut + 250 mb do tego dopieram 500 smsów + sieć rodzinną i za 69 zł mam nawet więcej niż mi potrzeba. Czy to jest zła oferta? No nie przesadzajcie!

Pytanie - czy w dalszym ciągu w Internecie jest ograniczenie prędkości do 1Mb? Przy jakim pakiecie ograniczenie to znika? Dopiero przy 1GB??

#500950  autor: Girion
 02 wrz 2011, 12:22
DiAbOlO, dzięki za poradę, pewnie zaryzykuję. :) No chyba, że cena okaże się prawdziwa, w co po przejrzeniu cennika wątpię. ;) Ale fakt - błąd konsultanta, który mówił, że od wczoraj mają nowe ceny, co mnie pozytywnie zaskoczyło i skusiłem się. :)

#500966  autor: morro76
 02 wrz 2011, 13:36
HAHAHAHAHAHAHAHA
Loguje sie do iBoa i co widze, w kazdej taryfie mam nielimitowane rozmowy do T-mobile w polsce i na swiecie za darmo i to jeszcze na czerwono i wyboldowane:)... chyba Zonggggg nie :)

Rodzina 60 zwiń 360
minut
30 gr 69 zł brutto 1099,01zł
360 minut do wszystkich krajowych sieci komórkowych oraz na numery stacjonarne w kraju i w UE.
Wymienialność minut na SMSy / MMSy / dane
Nielimitowane rozmowy z milionami numerów T-Mobile w kraju i na świecie na zawsze
Tylko teraz w ciągu 60 dni od daty podpisania Aneksu możesz skorzystać z usług dodatkowych:
Sieć Rodzinna Grupa 3 osobowa w promocyjnej cenie 5 zł - Ty i dwie osoby dzwonicie do siebie za darmo.
Promocyjna paczka 500 SMS/MMSów - za jedyne 5 zł z VAT

#500967  autor: Witek1980
 02 wrz 2011, 13:51
Girion pisze:DiAbOlO, dzięki za poradę, pewnie zaryzykuję. :) No chyba, że cena okaże się prawdziwa, w co po przejrzeniu cennika wątpię. ;) Ale fakt - błąd konsultanta, który mówił, że od wczoraj mają nowe ceny, co mnie pozytywnie zaskoczyło i skusiłem się. :)
Ja również się zastanawiam jak to rozwiąże DUK jeśli na dniach odprawię kuriera ponieważ, przypomnę:
W ofercie Rodzina 80 konsultant wczoraj zaproponował mi:
- 550 min w abo,
- Xperia Neo za 99zl (powinno być 199zł),
- za 9zł możliwość dokupienia 250MB (powinno być 100MB).

Jest to ewidentna pomyłka i jeśli któś już przez takie coś przechodził to z jakim rezultatem?
Obawiam się, że po prostu przeproszą za pomyłkę i zrobią co zechcą z kolejnym "niewiele znaczącym klientem" :(
I jeszcze jedno pytanko:
- bardziej opłaca się wziąść paczkę 100MB i jeśli się skończy korzystać ze spowolnionego internetu czy też wystarczy mi te 200 minut, które pewnie nie wykorzystam w abo?

Pozdrawiam
W.W.

#500968  autor: UndiscloseD
 02 wrz 2011, 14:02
thonka pisze:wiecej internetu, mniej minut i 10zl oszczednosci miesiecznie.
Do tego momentu jest w porządku. Ale telefony są droższe, tzn. nie, podnieśli cene R40 dodając więcej minut i internetu. Ale na to mój tata nie pójdzie :D
Dlatego pisałem, że teraz będę musiał się zadowolić R20.
thonka pisze:da to 240zl na calym aneksie, chyba wystarczajaco zeby kupic telefon? ;) choc wiem, ze wykrzesanie na raz 150zl to nie taka prosta sprawa.
No właśnie ;)
Musiałbym teraz podpisać umowę na 2 lata, a potem po 2 latach te zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na telefon.
NX pisze:Albo dalej R40 za 10 zl wiecej niz wczesniej, czyli miesiecznie 59zl w tym 2 razy wiecej minut niz wczesniej (240) +250MB i Galaxy mini,X8 lub wave533 za 1zł :D
Dla mnie to nie problem, ale weź przekonaj rodziców. ;)
morro76 pisze:To pozostaje wybrać PLay, coś mi sie wydaje :( tez jestem w T-M 10 lat i coś teraz korbę konsultantom przykręcili - w koncu trzeba odrobić przejecie
To ja już wolę chyba dopłacać miesięcznie te 10 zł niż się męczyć w Play.

#500989  autor: thonka
 02 wrz 2011, 15:24
hamster84 pisze:Czy ta "oferta" ktora wlasnie weszla to oferta urodzinowa sieci?
jaka urodzinowa? urodziny to miala era... teraz jest to po prostu zwykla promocja. z reszta oferta urodzinowa tez byla promocja jak kazda inna, a ze sie tak nazywala...
hamster84 pisze:T to jest chyba jedyna siec ktora z promocji na promocje daje gorsze oferty
prezes juz od poczatku mowil, ze nie interesuje ich liderowanie pod wzgledem ilosci abonentow, a pod wzgledem przychodow. rownanie jest w miare proste.
keczup80 pisze:y jest mozliwe obecnie w T-mobile dla przedluzajacych,zebym mial cos takiego:
abonament (razem z dodatkowymi paczkami) - max. 90zl a w nim:
- min. 200min. do wszystkich
- internet minimum 300mb
a za telefon (wliczajac znizke 150zl za punkty):
Samsung Galaxy SII - 750zl
HTC Sensation - 750zl
HTC HD2 - 550zl
? ? ?
multimedialna R60 - 360 minut, 250mb +9zl za rozszerzenie do 500mb. lacznie 88zl. telefon za skromne 999zl...
keczup80 pisze:Zaraz ktos napisze,zebym szedl w cholere np do Playa.
Ja naprawde chcialbym zostac w T-mobile,bo jestem od wielu lat.
Przynajmniej ja odbieram to tak,ze mnie nie chca w tej sieci,a to przykre po tylu latach.
zero sentymentow w tej kwestii. sam widzisz, ze to za duze pieniadze. jak zaczna odchodzic ludzie, to moze ktos sie tam obudzi. na stronie FB T-mobile wiekszosc wpisow od wczoraj dotyczy wlasnie beznajdziejnych zmian w przedluzeniach. dodatkowo przy tych 50% rabatu przez 3-6 miesiecy naprawde bardziej oplaca sie byc nowym klientem niz przedluzajacym...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#501004  autor: cieszyk
 02 wrz 2011, 15:47
Witam, czy ktoś próbował może negocjować w ofercie bez telefonu aneks na 12 miesięcy. Interesuje mnie też czy można wynegocjować w ofercie za 19zł bez telefonu więcej niż oferowane 80 minut lub tańsze rozmowy z 3 osobami?

#501009  autor: melkor
 02 wrz 2011, 16:06
mam to samo co morro76

ciekawe czy to kolejny błąd na iboa (widać, że robiono zmiany, bo wreszcie dodali możliwość wyboru taryf multimedialnych i zwykłych) czy też wszystkim stałym abonentom dorzucają rozmowy za darmo nawet w najtańszym pakiecie, gdyby to była prawda to oferta dla stałych użytkowników, byłaby naprawdę dobra

Rodzina 20 zwin zwiń
100
minut
39 gr 29 zł brutto

100 minut do wszystkich krajowych sieci komórkowych oraz na numery stacjonarne w kraju i w UE.
Wymienialność minut na SMSy / MMSy / dane
Nielimitowane rozmowy z milionami numerów T-Mobile w kraju i na świecie na zawsze
Tylko teraz w ciągu 60 dni od daty podpisania Aneksu możesz skorzystać z usług dodatkowych:
Sieć Rodzinna Grupa 2 osobowa w promocyjnej cenie 5 zł - Ty i jedna osoba dzwonicie do siebie za darmo.
Promocyjna paczka 500 SMS/MMSów - za jedyne 5 zł z VAT
  • Strona 108 z 217
  • 1
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 217
  • 1
  • 106
  • 107