witam,
od kilku dni moge przedluzyc umowe przez internet - ale tylko teoretycznie jest to oferta personalizowana, bo ja na stronie specjalnie dla mnie znajduje tylko "delfin bez telefonu" lub "delfin z nokia c3" co jest żartem jakims! czy tylko ja tak mam?
jak ogladam inne telefony, to warunki sa dokladnie takie same jak dla nowych klientów, co mnie napawa duzym zniecheceniem do kontynuowania umowy. nie sa to strachy, tylko raczej konstatacje - nie spodziewam sie, ze gdzie indziej jest lepiej, ale widze, ze u mie jest kiepsko...
zainteresowany jestem iphonem4, abo 100-150 pln, na 24 miesiace. moje rachunki srednio z ostatniego roku to 116 pln przy abo 100. i przy takich kryteriach cena ip4 w abo 99 pln to prawie 1600. znowu żart! macie jakies sugestie lub porady?
kupno czegos innego i sprzedaz na allegro to jest jakies rozwiązanie, ale mi się nie za bardzo chce kombinowac, kupowac, sprzedawać dla niepewnego zysku 100 czy 200 pln. więcej na takich operacjach nie zyskam, a telefony naprawde drogo sprzedawalne (jak htc desire hd) są tez drogie w ofercie (849pln w abo jak powyzej) i róznica kupno-sprzedaz nie pozwala na zakup ip4 znacznie taniej...
i jeszcze jedno pytanie - czy umowa sie liczy od konca starej, czy od dnia podpisania?