• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 108 z 131
  • 1
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 131

#355076  autor: awa2001
 25 sie 2009, 22:11
nie mowilam, ze masz 2 razy wiecej:) mowilam, ze masz 72 min, wiec mozesz wziąć na rok t( podwojenie jest przy 2 latach ab min35 zl), tu sie pomyliłam, nie musisz brac na 2 lata
weekendy Ci przeciez pozostają, a sporo spraw urzedowych po 16 tez mozna zalatwic:) wszystko zalezy od potrzeb. tego co miales juz nie dostaniesz.
Przez internet dostales 240 min za darmo? nie placisz za to 15 zl do abonamentu? hm..

#355086  autor: ja
 25 sie 2009, 22:35
awa2001 pisze: Przez internet dostales 240 min za darmo? nie placisz za to 15 zl do abonamentu? hm..
Nie płacę. Przewidywał to regulamin promocji zakupów przez internet. Miałem z tym trochę problemów, bo orange nie chciał mi tego przyznać, ale po złożeniu reklamacji BOK przyznał mi rację i nie płacę.
awa2001 pisze: tego co miales juz nie dostaniesz.
Trudno. W dzisiejszych czasach zmiana operatora nie jest problemem (chociaż z otrzymanej kilka dni temu korespondencji z BOK dowiedziałam się ku mojemu wielkiemu zdziwieniu, że w orange nadal kosztuje to 61 zł. -doliczane co ciekawe do przedostatniej faktury).

Pozdrawiam.

#355103  autor: awa2001
 25 sie 2009, 23:03
:)))) nigdy nie zrozumiem klientów:))) czyli zmienisz operatora dla zasady? bo nie da Ci tego co miałeś? no to chętnie poczekam co lepszego dadzą Ci w innej sieci:)) i absolutnie nie mówię tego ironicznie, po prostu znam ofertę wszystkich operatorów.
Zrozumiem to tylko wtedy jesli masz faktycznie najblizszych w innej sieci, ale sądząc po 3 darmowych numerach to niekoniecznie:) Niemniej życzę jak najlepszej oferty oczywiscie:), zeby nie bylo ze jak lwica bronię Orange:)) ( sama mam tez abonament od 13 lat w konkurencji) :))

#355112  autor: helmutthegreat
 25 sie 2009, 23:31
awa2001, ja dla zasady nie podpisałem umowy w Play ;p
Była max korzystna, ale mimo że mlody jestem, to szlag mnie trafił jak konsultant się do mnie zaczął zwracac per 'Janek' -_-'

Widzę, że chyba kryzys serio nadciągnął, bo rok temu nie mialem najmniejszego problemu z wzieciem telefonu w cenie z wyższej taryfy, a numer jest z tej samej firmy, wiec zysk pewnie bardzo podobny.

Może wpływ ma na to fakt, że byliśmy własnie na urlopie i 3 tygodnie nie odbierano telefonu?

Fajnie jakby Orange coś sensownego zaoferowało przed początkiem roku akademickiego, bo potem nie będe mieć czasu na to ;/

Jest: BlackBerry 9700 + Nokia E51

Było: Samsung I550w, Motorola E8, Nokia E52, i200, SE K530i, Nokia E50, E590, Motorola Z6w, Motorola V3, Siemens CXV 70, Nokia 3100, Nokia 8210,

http://www.lastfm.pl/user/dzoners

#355114  autor: piokuk
 25 sie 2009, 23:38
Mam analogiczny problem z przedłużeniem oferty "co za numer". Nie chcę nic więcej ponad to co mam w chwili obecnej (abonament 25 złotych plus 3 darmowe numery za 20 złotych, w sumie 45 złotych) i wg tych dziadów nie da się. Proponują (przy 12 miesięcznej umowie bez telefonu): abonament 25 złotych + 30 minut do wszystkich + 1 zupełnie mi niepotrzebny prezent + 50 procent upustu na popołudnia i weekendy. Nie jest tragicznie ale przy moim profilu dzwonienia gorzej niż w chwili obecnej i dlatego na takich warunkach umowy im nie przedłużę. W Playu bez łaski mam 170 minut do wszystkich + 2000 Play/stacjonarne co miesiąc za 30,50 brutto (firmowa bez telefonu). Różnica kolosalna.

#355117  autor: ja
 25 sie 2009, 23:46
awa2001 pisze::)))) nigdy nie zrozumiem klientów:))) czyli zmienisz operatora dla zasady? bo nie da Ci tego co miałeś? no to chętnie poczekam co lepszego dadzą Ci w innej sieci:)) i absolutnie nie mówię tego ironicznie, po prostu znam ofertę wszystkich operatorów.
Zrozumiem to tylko wtedy jesli masz faktycznie najblizszych w innej sieci, ale sądząc po 3 darmowych numerach to niekoniecznie:) Niemniej życzę jak najlepszej oferty oczywiscie:), zeby nie bylo ze jak lwica bronię Orange:)) ( sama mam tez abonament od 13 lat w konkurencji) :))
1. Tak, odejdę, bo nie dostanę tego co mam, ale nie jest to odchodzenie, jak napisałaś dla zasady. Oferta, którą mam jest (dla mojego profilu dzwonienia) rewelacyjna. Bardzo dobrze mi było przez ostatnie dwa lata w orange i chętnie bym został. Niestety jak sama widzisz przez kolejne dwa lata już tak dobrze (tanio) nie będzie. Żeby dostać podobny zestaw usług musiałbym wydawać prawie dwa razy więcej. W mojej ocenie oferta którą teraz orange mi proponuje wypada gorzej niż oferta konkurencji.

2. Co do tych trzech numerów, to wszystkie te trzy osoby przechodzą ze mną (wszystkie umowy kończą się w ciągu miesiąca).

3. Który operator zaproponuje więcej? - przykład podany przez piokuka rozwiewa chyba wszystkie wątpliwości.

Pozdrawiam.

#355119  autor: awa2001
 26 sie 2009, 00:22
a to sory, bo myslalam, ze mowisz o ofercie indywidualnej, w tej w zyciu nie dostaniesz lepiej niz u nas. Oferty biznesowej u nas nie znam, wiec sie nie wypowiadam.
Mozna zostac na obecnej ofercie ( poza oczywiscie " co za numer", bo juz nie istnieje), nikt nie moze zmusic do zmiany abonamentu, jesli jest korzystny
A Play zmusza swoich konsultantow do mowienia " per Ty", wielu ludzi odeszlo od nich bo nie byli w stanie tak mowic:))) ( mowie oczywiscie o pracownikach)

#355172  autor: qlex
 26 sie 2009, 11:11
ok. ja tylko nie rozumiem dlaczego nie mogę otrzymać tej usługi "Przyjaciel bez ograniczen' jesli przy abo 100 zł na 36 mies, z nokia e71 za 1zł. skoro ch.olera na stronie
http://www.orange.pl/portal/map/map/article?id=3821736
pisze na dole wyraźnie że nowi klienci i przedlużający mają te usługe za free... no bez jaj.

#355447  autor: awa2001
 27 sie 2009, 00:38
bo moze nie masz takiego zysku, jesli dali rabat to nie mogli dac uslugi

#355473  autor: theWitcher
 27 sie 2009, 09:35
To chyba taki lekki wałek jest.

Oczywiście, że jest dostępna za darmo [przez dany okres czasu] - pod warunkiem, że nie życzysz sobie do tego telefonu z rabatem, albo dwóch-trzech jeszcze dodatkowych usług, itd. Tradycyjny wałeczek reklamowy.

Z tą ceną e71 też się coś nie zgadza, tą bez rabatu. Ile masz punktów profit, orientujesz się?

#355482  autor: ppp1ppp
 27 sie 2009, 10:14
25 października w wchodzi w życie podpisany przeze mnie aneks, ale okres rozliczeniowy mam dopiero 19 listopada - rozumiem, że nowe warunki zaczną funkcjonować właśnie w tym dniu. Jeśli złożę dyspozycję zmiany okresu rozliczeniowego (na początek listopada) Orange wyrobi się z tą zmianą do listopada? Ile trwa taka operacja?

#355513  autor: dzoanna
 27 sie 2009, 12:00
Witam!
Czy okres wypowiedzenia umowy w Twoim Nowym Mixie, jeśli umowa przeszła już na czas nieokreślony, wynosi również jeden miesiąc?
Nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie w regulaminie.
Z góry dziękuję za odpowiedź.

#355676  autor: awa2001
 27 sie 2009, 21:54
taka operacja zmiany wchodzi z nastepnym okresem, wiec jesli zlozysz do 19 wrzesnia to powinna wejsc we wrzesniu, powinna co nie znaczy, ze wejdzie:), bo roznie to bywa
okres wypowiedzenia zawsze wynosi miesiąc, niezaleznie czy umowa sie juz skonczyla czy jeszcze nie, wiec im szybciej zlozysz tym szybciej skonczysz:)

#355702  autor: piokuk
 28 sie 2009, 00:46
Przedłużyłem dzisiaj umowę z tymi dziadami - Orange Abonament 25 + 100% rabatu na wybrany numer w Orange/stacjonarne (1000 minut) + 50 % rabatu na popołudnia i weekendy + 1 prezent na zawsze (180 minut do wybranego numeru). W sumie zapłacę (moja Mama) 37,50. W sumie porównywalnie do co za numer. Umowę podpisałem na 24 miesiące (mogłem na 12). Kara za zerwanie jest niewielka - ok. 260 złotych więc zerwać można w zasadzie zawsze.

#355728  autor: awa2001
 28 sie 2009, 09:28
Dziady uważają, ze to bardzo dobra oferta:)

#355737  autor: adam.wisnia
 28 sie 2009, 09:57
Dla dziadów czy dla klienta? :)

A teraz trochę o mnie. W Orange jestem od ok 6 lat. ostatni cyrograf byl podpisany na 12 miesiecy, bez telefonu, abo 25 + 10pln za wybrany numer. (dodam ze ta kwote regularnie przekraczam - nawet do 90kilku pln). Wcześniej miałem abo wyzsze (nawet do ok 70pln - juz nie pamietam dokladnie ile). I tu mam pytanie do strony Oranga ( ;) ). Czy przy takich +/- wydatkach moze mi zostać zaproponowane coś korzystnego czy dostanę to samo, czy mogę liczyć na jakiś rabat na telefon ( przy abo na 24m-ce, przy 12 nie mozna telefonu racja?)?

Pozdrawiam
Adam

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761

#355764  autor: theWitcher
 28 sie 2009, 11:44
adam.wisnia pisze:Dla dziadów czy dla klienta? :)

A teraz trochę o mnie. W Orange jestem od ok 6 lat. ostatni cyrograf byl podpisany na 12 miesiecy, bez telefonu, abo 25 + 10pln za wybrany numer. (dodam ze ta kwote regularnie przekraczam - nawet do 90kilku pln). Wcześniej miałem abo wyzsze (nawet do ok 70pln - juz nie pamietam dokladnie ile). I tu mam pytanie do strony Oranga ( ;) ). Czy przy takich +/- wydatkach moze mi zostać zaproponowane coś korzystnego czy dostanę to samo, czy mogę liczyć na jakiś rabat na telefon ( przy abo na 24m-ce, przy 12 nie mozna telefonu racja?)?

Pozdrawiam
Adam
Oczywiście, że dla klienta :-)

Zaproponowane jak zaproponowane - powiedz co chcesz, a my Ci powiemy co z tego [o ile cokolwiek ;-)] da się zrealizować.

Jak przekraczasz regularnie, to pierwszą sprawą jest wyższy abonament, w Twoim wypadku polecałbym co najmniej 55, jeśli nie 75 miesięcznie. Kwestia telefonu - na 12 miesięcy teoretycznie się da, ale jeżeli nie masz punktów profit w zapasie to ceny wyjdą lekko niższe niż na allegro, tutaj lepiej wziąć sobie minuty. A przy umowie na 24 miesiące można będzie wybrać już jakiś lepszy telefon w rozsądniejszej cenie.

#355774  autor: adam.wisnia
 28 sie 2009, 12:03
hmm a wiec tak przedluzenie bede mogl robic od 02.09. Umowa kończy mi się trzy miesiące później. Wiem że im dłużej się "zwleka" tym lepszą ofertę można dostać, poza tym nie spieszy mi się też z nowymi umowami.

W orange głównie dzwonię (sms) do jednego numeru (w orange). Reszta to różne sieci w różnych częstotliwościach.

Abonamentu sporo nie chcę podnosić bo zdarzają się miesiące (jak ostatni) gdy mieszczę się w limicie. Wzniesienie do 35pln + te 10pln wybrany numer to raczej max.

Telefon mam dobry więc raczej ten który wezmę będzie szedł na sprzedaż, zależy co zostanie mi zaproponowane - patrząc na nową ofertę raczej też niezbyt optymistycznie podchodzę do nowej słuchawki - ceny sporo wyższe niż np w play, gdzie dodatkowo przechodząc dostaje sie 50% niższy abo przez 6 m-cy.

Punkty z premii mam, jednak raczej nie będą brane pod uwagę ze względu na termin konieczny do ich wykorzystania - wątpię czy do połowy września podpiszę nową umowę.

PS. czy argument że mam w domu jeszcze 2 inne numery z orange, a trzeci - dziewczyny - będę prawodpodobnie starał się przenieść z karty na abo - może pomóc w generowaniu nowej oferty?

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761

#355783  autor: piotr2802
 28 sie 2009, 12:18
Kończy mi sie niedługo umowa w Orange i ostatnio dostaję sms i Orange dzwoni do mnie z propozycjami przedłużenia umowy.

Jedna z nich to przedłużenie umowy na 24 miesiące (bez telefonu), abonament 35 zł, 60 minut w abonamencie + 100 % = 120 minut do wykorzystania do wszystkich, 180 minut weekendy do Orange istacjonarne, 400 sms do Orange, internet w komórce BE standard w cenie 30 zł przez 24 miesiące z limitem 1 GB. Razem płaciłbym 65 zł na miesiąc przez 24 miesiące.

Czy warto brać taką ofertę ?
Ostatnio przez 24 miesiące miałem wieczory i weekendy gratis i tego mi najbardziej brakuje w nowym planie.

#355852  autor: piokuk
 28 sie 2009, 15:22
Więc zamiast jednego z elementów weź popołudnia i weekendy ze zniżką 50 procent. Dla mnie tego rodzaju usługi to podstawa tkwienia w Orange. A o dziadach pisałem dlatego, że ze wszystkich sił starali mi się wepchać tych 30 dodatkowych minut do wszystkich zamiast darmowego numeru. W końcu jakoś się udało. Umowę podpisałem na dwa lata, bo w Orange nie można mieć absolutnie pewności, że za rok warunki nie będą gorsze (vide oferta "co za numer").
  • Strona 108 z 131
  • 1
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 131
  • 1
  • 106
  • 107
  • 108