marcinb pisze:piokuk pisze:Zmiana abonament-karta traktowana jest jako normalna zmiana taryfy i nie obowiązuje tutaj miesięczny okres wypowiedzenia. Wystarczy jeżeli wydasz stosowną dyspozycję w trakcie ostatniego okresu rozliczeniowego.
Tylko stronę wcześniej awa2001 napisała:
wg mnie do 10 wrzesnia musisz zlozyc rezygnację z abonamentu i chęć przejscia na kartę, opłaty będą liczone do okresu rozliczeniowego, ale to przeciez niewazne, bo chodzi Ci o to od kiedy nie bedziesz juz uzytkownikiem abonamentu.
+ TheWitcher
theWitcher pisze:marcinb pisze:theWitcher &
awa2001, ale zobaczcie ze w aneksie jest mowa tylko o dacie 10 października - że nie mogę wypowiadać umowy przez 12 miesięcy od 10 X 2008, więc co mnie interesują okresy rozliczeniowe (że kończą się 3 tyg. później)

Tak, jest mowa o samej, hm, 'akcji' wypowiedzenia umowy. Natomiast w praktyce, koniec umowy to koniec okresu rozliczeniowego, i tutaj niestety okres rozliczeniowy Cię przymusowo interesuje.
Nie chciałbym spóźnić się z jakimś terminem, żeby dajmy na to np. jeszcze jednego okresu rozl. nie spędzić z orange.

ja po prostu znam życie:) przepisy przepisami, a błedy jak były tak są, nawet na kartę proponuję przypilnowac miesiecznego terminu przed.
Jesli zostalo Ci malo czasu to nie zmieniaj okresu rozliczeniowego, bo te kilka dni różnicy nie zrobi, a jak zwykle mogą być jaja.
asiabucz mozesz nie mieć rabatu jeśli nie masz zysku, to oczywiste i tak jest wszedzie, jesli Ty nie generujesz zysku dlaczego sądzisz, ze Orange da Ci obniżkę? oni nie zarabiają to też Ci nie dadzą kasy, natomiast za lata spędzone z Orange dostajesz dodatkowe minuty.
Podaj mi na pryw swój numer to sprawdzę ile możesz dostać u nas rabatu.( jesli mozesz dostać)