• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 107 z 131
  • 1
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 131

#354546  autor: awa2001
 23 sie 2009, 20:08
mozna zmienic cykl na *100

#354742  autor: ppp1ppp
 24 sie 2009, 17:50
awa2001 pisze:mozna zmienic cykl na *100
są z tym związane jakieś opłaty?

#354745  autor: kowcio
 24 sie 2009, 17:54
ppp1ppp pisze:awa2001 napisał/a:
mozna zmienic cykl na *100

są z tym związane jakieś opłaty?
1 PLN za całe połączenie powinno naliczyć.

#354793  autor: siemi1
 24 sie 2009, 21:31
Witajcie konczy mi sie umowa w orange moge juz korzystac zpropozycji telefonicznj online niestety dopiero za 3 mies.

Pytanie taki czy da rade cos wynegocjowac więcej z waszych doswiadczeń:

Obecnie padł wybór na:

Telefon Nokia E71 za 134zł brutto po odjeciu pktów profit normalnie wg cennika ok 303zł

Do tego zmiana abo na Firma 250 - Ekstra minuty do Wszystkich dostaje 50% wiecej prtzez 24mies
+ pakiet @ 50MB przez 24mies i tyle

moge oczywisci jeszcze dokupic Tanie Połaczenia.

Obecnie mam "Orange dla Firm 320"

Bede wdzięczny za jakies propozycje jakie mam pole działania.

#354802  autor: marcinb
 24 sie 2009, 22:29
Mam pytanie: a jak wygląda sprawa aktywności karty sim po migracji z abonamentu na kartę? Jak długi jest okres na rozmowy wych. i przych.? Na koncie jest 0 zł?

---------------------------------------------------------------

Dzwoniłem pod *100 w sprawie okresu rozliczeniowego. Miła Pani Konsultantka powiedziała, że można spróbować skrócić ten ostatni okres do 6 dni. Ale zacząłem jeszcze pytać jaka będzie ostatnia FV itp. i trochę przyznam się - zakręciłem się :-) na razie podziękowałem za zmianę okresu rozliczeniowego. Z tego co zrozumiałem to jeżeli teraz zlecę jego zmianę to nie wiadomo kiedy tego dokonają. Jednocześnie gdyby na początku września złożyć wypowiedzenie umowy wraz z migracją a nie zdążono by ze mianą dat ok.rozlicz. to wtedy obowiązywałyby stare granice... (?)
Późno jest i percepcja mi się obniżyła :)

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#354804  autor: piokuk
 24 sie 2009, 22:34
Po migracji abonament-karta dostajesz 5 złotych na konto i 30 dni ważności połączeń wychodzących. Przychodzące - jak im się ustawi. Na jednym numerze dali 365 dni, na innym 180.

[ Dodano: 2009-08-24, 22:37 ]
Zmiana abonament-karta traktowana jest jako normalna zmiana taryfy i nie obowiązuje tutaj miesięczny okres wypowiedzenia. Wystarczy jeżeli wydasz stosowną dyspozycję w trakcie ostatniego okresu rozliczeniowego. W praktyce różnie jednak bywa - konsultant zapewnia "tak, tak jutro się zmieni" a potem nic z tego, bo "system czegoś nie przetworzył". Jak to w Orange.

mix

#354806  autor: asiabucz
 24 sie 2009, 22:44
a dziś dzwonił konsultant i zaproponował mi samsunga avie za 199 zł po odliczeniu punktów profit 94 zł wiec się zastanawiam

jakieś tam minuty a co do simlocka to wprost powiedział ze u nich nie sciagaja
ze moge sobie isc do komisu :DDD
ale dla mnie dziwne jest to ze nie ma zniżki na telefon co myślicie ?

#354812  autor: marcinb
 24 sie 2009, 22:50
piokuk pisze:Zmiana abonament-karta traktowana jest jako normalna zmiana taryfy i nie obowiązuje tutaj miesięczny okres wypowiedzenia. Wystarczy jeżeli wydasz stosowną dyspozycję w trakcie ostatniego okresu rozliczeniowego.
Tylko stronę wcześniej awa2001 napisała:
wg mnie do 10 wrzesnia musisz zlozyc rezygnację z abonamentu i chęć przejscia na kartę, opłaty będą liczone do okresu rozliczeniowego, ale to przeciez niewazne, bo chodzi Ci o to od kiedy nie bedziesz juz uzytkownikiem abonamentu.
+ TheWitcher
theWitcher pisze:
marcinb pisze:theWitcher & awa2001, ale zobaczcie ze w aneksie jest mowa tylko o dacie 10 października - że nie mogę wypowiadać umowy przez 12 miesięcy od 10 X 2008, więc co mnie interesują okresy rozliczeniowe (że kończą się 3 tyg. później) :(
Tak, jest mowa o samej, hm, 'akcji' wypowiedzenia umowy. Natomiast w praktyce, koniec umowy to koniec okresu rozliczeniowego, i tutaj niestety okres rozliczeniowy Cię przymusowo interesuje.
Nie chciałbym spóźnić się z jakimś terminem, żeby dajmy na to np. jeszcze jednego okresu rozl. nie spędzić z orange. :cry:

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#354817  autor: helmutthegreat
 24 sie 2009, 23:18
asiabucz, mi dziś zaoferowali telefon drożej o 300 zło niż w salonie (nokia navigator), a 2 (samsung u900) najpierw też drożej, a potem dosłownie
"O jego i tak nie ma w magazynie, to może być zniżka!"
-_-'
Dziękuję, postoję ;p

Jest: BlackBerry 9700 + Nokia E51

Było: Samsung I550w, Motorola E8, Nokia E52, i200, SE K530i, Nokia E50, E590, Motorola Z6w, Motorola V3, Siemens CXV 70, Nokia 3100, Nokia 8210,

http://www.lastfm.pl/user/dzoners

#354855  autor: awa2001
 25 sie 2009, 09:17
marcinb pisze:
piokuk pisze:Zmiana abonament-karta traktowana jest jako normalna zmiana taryfy i nie obowiązuje tutaj miesięczny okres wypowiedzenia. Wystarczy jeżeli wydasz stosowną dyspozycję w trakcie ostatniego okresu rozliczeniowego.
Tylko stronę wcześniej awa2001 napisała:
wg mnie do 10 wrzesnia musisz zlozyc rezygnację z abonamentu i chęć przejscia na kartę, opłaty będą liczone do okresu rozliczeniowego, ale to przeciez niewazne, bo chodzi Ci o to od kiedy nie bedziesz juz uzytkownikiem abonamentu.
+ TheWitcher
theWitcher pisze:
marcinb pisze:theWitcher & awa2001, ale zobaczcie ze w aneksie jest mowa tylko o dacie 10 października - że nie mogę wypowiadać umowy przez 12 miesięcy od 10 X 2008, więc co mnie interesują okresy rozliczeniowe (że kończą się 3 tyg. później) :(
Tak, jest mowa o samej, hm, 'akcji' wypowiedzenia umowy. Natomiast w praktyce, koniec umowy to koniec okresu rozliczeniowego, i tutaj niestety okres rozliczeniowy Cię przymusowo interesuje.
Nie chciałbym spóźnić się z jakimś terminem, żeby dajmy na to np. jeszcze jednego okresu rozl. nie spędzić z orange. :cry:
ja po prostu znam życie:) przepisy przepisami, a błedy jak były tak są, nawet na kartę proponuję przypilnowac miesiecznego terminu przed.
Jesli zostalo Ci malo czasu to nie zmieniaj okresu rozliczeniowego, bo te kilka dni różnicy nie zrobi, a jak zwykle mogą być jaja.
asiabucz mozesz nie mieć rabatu jeśli nie masz zysku, to oczywiste i tak jest wszedzie, jesli Ty nie generujesz zysku dlaczego sądzisz, ze Orange da Ci obniżkę? oni nie zarabiają to też Ci nie dadzą kasy, natomiast za lata spędzone z Orange dostajesz dodatkowe minuty.
Podaj mi na pryw swój numer to sprawdzę ile możesz dostać u nas rabatu.( jesli mozesz dostać)

#354857  autor: theWitcher
 25 sie 2009, 09:30
helmutthegreat pisze:asiabucz, mi dziś zaoferowali telefon drożej o 300 zło niż w salonie (nokia navigator), a 2 (samsung u900) najpierw też drożej, a potem dosłownie
-_-'
Dziękuję, postoję ;p

A mówili Ci w salonie dokładnie na jaki okres umowy Ci te telefony dają? Bo czasem bywa, że im to 'umknie' przy wstępnej ofercie...

#354858  autor: helmutthegreat
 25 sie 2009, 09:35
theWitcher, z góry zaznaczyłem, że interesuje mnie tylko i wyłącznie 24 miesięczna umowa, więc nie sądzę, żeby mi chciano wcisnąć coś innego ;)

Na chwilę obecną najlepszą ofertę mam w internecie, ale i tak jest kiepska, w porównaniu z tym co dostałem rok temu ;/

Było: Samsung I550w, Motorola E8, Nokia E52, i200, SE K530i, Nokia E50, E590, Motorola Z6w, Motorola V3, Siemens CXV 70, Nokia 3100, Nokia 8210,

#354863  autor: awa2001
 25 sie 2009, 09:53
theWitcher pisze:
helmutthegreat pisze:asiabucz, mi dziś zaoferowali telefon drożej o 300 zło niż w salonie (nokia navigator), a 2 (samsung u900) najpierw też drożej, a potem dosłownie
-_-'
Dziękuję, postoję ;p
A mówili Ci w salonie dokładnie na jaki okres umowy Ci te telefony dają? Bo czasem bywa, że im to 'umknie' przy wstępnej ofercie...
kompletnie nie kumam co ma piernik do wiatraka, jak nie ma w magazynie to po co zniżka? zniżka jest lub jej nie ma zaleznie od zysku, a nie tego czy telefon jest dostępny czy nie;)

#354870  autor: helmutthegreat
 25 sie 2009, 10:57
awa2001, dlatego zakończyłem rozmowę ;]

Swoją drogą nie rozumiem, dlaczego zniżka jest na niektore modele, a na inne nie ma?

#354895  autor: qlex
 25 sie 2009, 13:38
zadzwoniła do mnie Pani z Orange i zaproponowała jak poniżej:

abo za 100zł /36miesiecy
nokia e71 za 1zł
+ 5 prezentów

zapytałem o usługe Przyjaciel bez ograniczeń i się okazało, że jej nie otrzymam gdyż/bo/ponieważ biorę telefon - mogę ją mieć jeśli zapłace za telefon 160zł (to po odjęciu pkt profit)... jakoś nie jestem za bardzo zadowolony;/ co myślicie? zalezy mi bardzo na tej usłudze bo mam jeden numer z którym bardzo duzo rozmawiam (wybrany numer na pewno nei wchodzi w gre bo nie wyrobie) a że biore abo za 100zł to juz nie chce dopłacac znowu za telefon... myslicie ze da sie jakos wycisnac z Orange te usługe??? :twisted:
w takiej sytuacji przeciez bardziej mi sie oplaca brac ten telefon na tych samych warunkach przez internet - dostane gratis 100minut na rozmowy przez rok...co zrobic :|

#354947  autor: helmutthegreat
 25 sie 2009, 16:12
qlex, proponuję negocjowac dalej ;)

A jesli bardzo Ci się spieszy, to chyba lepiej mimo wszystko dopłacić za telefon i mieć te usługę.

#355033  autor: theWitcher
 25 sie 2009, 20:27
helmutthegreat pisze:theWitcher, z góry zaznaczyłem, że interesuje mnie tylko i wyłącznie 24 miesięczna umowa, więc nie sądzę, żeby mi chciano wcisnąć coś innego ;)
Cholera wie, może w innym abonamencie patrzyli? ;)
Żarty zartami, jakoś ciężko mi przychodzi uwierzyć w to, żeby w salonie dali coś lepszego niż w propozycji, ale może ja jakiś taki nieufny jestem.

helmutthegreat pisze:Swoją drogą nie rozumiem, dlaczego zniżka jest na niektore modele, a na inne nie ma?
Żebyśmy to wiedzieli ;)
Głównie - zależy to od Twojego zysku [jak wszystko, hehe] oraz porównania - cena telefonu vs kwota abonamentu którą wybierasz [im lepszy telefon w im niższym abonamencie - tym niższe szanse na zniżkę, i odwrotnie].

#355052  autor: ja
 25 sie 2009, 21:28
Witam
Miałem dzisiaj kolejny telefon z BOK.
Obecnie mam ofertę "co za numer", gdzie płacąc 35 zł. mam: wszyscy i na wszystko x2, darmowe wieczory i weekendy od 20.00 do 9.00 oraz 240 min do 3 numerów i MultiBox Platinum (wszystko darmowe na cały okres rozmowy).

W czasie rozmowy, powiedziałem, że nie oczekuję żadnych rabatów ani dodatkowych usług i jestem gotów przedłużyć umowę na dotychczasowych warunkach, ale konsultantka stwierdziła, że nie jest w stanie zaproponować mi podobnej oferty.

Standardem przy przedłużaniu umowy wydaje mi się przyznanie klientowi chociażby minimalnego bonusa lub zniżki. Jestem zadowolony ze swojej oferty i mam świadomość, że 35 zł. to nie jest podstawa do żądania nie wiem jakich profitów, co za tym idzie nawet się ich nie domagałem, ale Orange, nie chce mi dać nawet tego co mam dotychczas. Mając na względzie zmiany na rynku jakie zaszły przez ostatnie dwa lata jest to dla mnie zupełnie niezrozumiałe.

W tej sytuacji chyba pożegnam się z Orange, a wraz ze mną 3 inne numery.

Czy ktoś z forumowiczów przedłużał już umowę w ofercie "co za numer"?. Jeśli tak proszę o info, co udało się Wam "utargować".

Pozdrawiam.

#355068  autor: awa2001
 25 sie 2009, 21:52
nikt nie przedluzal Co za numer, bo to byla jednorazowa oferta świąteczna i trwała niecały rok bodajże, wszystko się zgadza i podwojenie i wieczory ale jakim cudem dostales 240min na 3 numery bezplatnie tego juz nie ogarniam ( na pewno nie od nas z Propozycji. reasumując: nie mozesz juz dostac tej samej oferty, mozesz natomiast dostac ab25zl+12,50=37,50 ( a wiec zblizony do poprzedniego), a w nim 72 min zamiast 92 min do wszystkich sieci ( co jest minusem) i 1000 min popoludnia i weekendy zamiast wieczory i weekendy ( co jest plusem) oraz 180 min do 1 osoby ( co jest minusem), oczywiscie na 24 mies. znowu umowa.
Nie zawsze jest tak, ze klient dostanie coś lepszego niż poprzednio.Wiem, że to nie fair, ale juz tlumaczę:przyjmijmy, ze dalismy klientowi w poprzednim roku na maxa wszystko ( niekoniecznie my, czyli Propozycja), miał więc full minut, n ie przekraczał abonamentu i w związku z tym miał kiepski zysk, stąd w kolejnym roku oferta bedzie taka sama lub nawet gorsza ( tak mam czesto z Orange abonament z zeszlego roku, kiedy nie moge dac wszystkich prezentow na cały okres umowy). Trochę więc krzywdzimy klientów dając im od razu wszystko na maxa, taka kwadratura koła:)

#355074  autor: ja
 25 sie 2009, 22:07
Te 240 min. było za zamówienie przez internet (dostałem też wspomniany multibox, oraz przez rok co miesiąc 20 zł do orange i stacjonarne i 50 zł na internet).

Biorąc abo za 25 zł. dwa razy więcej mam przez 12 mies. przy zobowiązaniu na 2 lata, więc żeby miało to jakikolwiek sens musiałbym wziąć abo z min. 35 zł.

Czy popołudnia i weekendy są plusem to zależy od profilu dzwonienia. Ja większość tych minut wykorzystywałem w weekendy oraz rano zwłaszcza między 7.30 a 9.00, więc skrócenie czasu do 8.00 byłoby dla mnie niekorzystne. Tak na marginesie bardzo mnie rozbawiło, jak podczas jednej z poprzednich rozmów wasz konsultant przekonywał mnie, że popołudnia i weekendy to "bardziej zaawansowana" usługa, tak jakby oferował mi np. komputer nowej generacji.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2009, 22:16 przez ja, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Strona 107 z 131
  • 1
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 131
  • 1
  • 105
  • 106
  • 107