- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Play wcale nie udoskonalilo taryf przynajmniej tych najnizszych. jezli ktos dzwoni poza inne sieci to oferta abo z tel za 29,90 nadaje sie do du... polaczenia w cenie 29zl sa ale... tylko na play, chcesz dzwonic poza siec to plac 10zl za 100 minut lub 29gr czy ile tam za kazda minute. wolalbym za te 29zl np 200minut do play (zamiast no limit) i 100 poza siec, albo 200 ogolnie do wszystkich. poki co oferta play jest ok ale dopiero od okolo 50zl, ponizej jest wogole nie oplacalna jezeli dzwonimy poza siec
90 dni przed końcem umowyprzemeksc pisze:piotrzet -2 miesiące

Osobiście właśnie bym wolał aby były limity minutowe, nie wygaduję ponad 350minut, po co mi ten NoLimit? Wolałbym tańszy abo z limitem minut.
PS:umowa w play przedłużona-nolimit za ~36pln.
PS:umowa w play przedłużona-nolimit za ~36pln.
No limit na rozmowy czy smsy też ? Z telefonem czy bez ?Nikita_Bennet pisze: PS:umowa w play przedłużona-nolimit za ~36pln.

bez telefonu, 29,99netto (przeniosłem na "firmę")dawidos160 pisze:No limit na rozmowy czy smsy też ? Z telefonem czy bez ?I jak z netem ? Bo jak piszesz 36 zł to nijak nie wpisuje mi się to w żaden ich plan.
http://dlafirm.play.pl/oferta/dla-przed ... -firm.html
Po Świętach drugi numer będzie w niższej taryfie.
No tak - firma wiele tłumaczyNikita_Bennet pisze:bez telefonu, 29,99netto (przeniosłem na "firmę")dawidos160 pisze:No limit na rozmowy czy smsy też ? Z telefonem czy bez ?I jak z netem ? Bo jak piszesz 36 zł to nijak nie wpisuje mi się to w żaden ich plan.
http://dlafirm.play.pl/oferta/dla-przed ... -firm.html
Po Świętach drugi numer będzie w niższej taryfie.

czy ja wiem czy firma wiele tłumaczy? VATu odliczyć nie odliczę bo gdzie w jednoosobowej firmie da się odliczyć stacjonarkę+adsl i jeszcze dwie komórki. US by mnie zjadło.
Choć fakt faktem wychodzi taniej niż miałem do tej pory
Choć fakt faktem wychodzi taniej niż miałem do tej pory

Co myślicie o ofercie na stronie play za 29,99 zamiast 39,99zł no limit rozmowy do wszystkich sieci + nielimitowane smsy. Kończy mi się umowa w marcu i zastanawiam się czy nie kliknąć... Mam teraz abo bez tel za jakieś 25 zł w tym ileś minut ale generalnie miesięcznie płacę 20-30zł tylko kilkakrotnie przekroczyłem kasę i miałem 50-60zł.
Mam taryfę LongPlay II 29 i RePlay Ekstra Stan Darmowy 30.03 do połowy marca...
Mam taryfę LongPlay II 29 i RePlay Ekstra Stan Darmowy 30.03 do połowy marca...
Nikita_Bennet,
mi odpowiada no limit za 29 zł standardowo z opcją obniżki abonamentu do koło 25 zł, często wykorzystuje więcej niż 500 minut i to do wszystkich sieci,przynajmniej takich które mają salony, to jest to dla mnie opłacalne, fajnie by było gdyby było taniej ale ile mogą schodzić z ceny, kiedyś no limit kosztował 69 zł,a w ofercie z telefonem 129 zł, to dzisiejsze ceny 29 zł tylko sim i 50 zł z telefonem naprawde nie są wysokie
[ Dodano: 2013-12-22, 23:23 ]
krzysiekkce,
gdybym chciał oferte tylko sim to brałbym tą oferte bez zastanowienia, moim zdaniem warto
mi odpowiada no limit za 29 zł standardowo z opcją obniżki abonamentu do koło 25 zł, często wykorzystuje więcej niż 500 minut i to do wszystkich sieci,przynajmniej takich które mają salony, to jest to dla mnie opłacalne, fajnie by było gdyby było taniej ale ile mogą schodzić z ceny, kiedyś no limit kosztował 69 zł,a w ofercie z telefonem 129 zł, to dzisiejsze ceny 29 zł tylko sim i 50 zł z telefonem naprawde nie są wysokie
[ Dodano: 2013-12-22, 23:23 ]
krzysiekkce,
gdybym chciał oferte tylko sim to brałbym tą oferte bez zastanowienia, moim zdaniem warto
Ta oferta nie obejmuje połączeń na numery stacjonarne dlatego dobrze jest to podkreślać, bo to nie jest pełny no limit na połączenia do operatorów krajowych jak np. w NJU, Orange, T-Mobile, Heyah czy Red Bull. Możliwe, że to dla Ciebie nie ma znaczenia jednak nie zmienia to faktu, że nie jest to no limit do wszystkich sieci krajowych.krzysiekkce pisze:Co myślicie o ofercie na stronie play za 29,99 zamiast 39,99zł no limit rozmowy do wszystkich sieci + nielimitowane smsy.
Jeżeli nie dzwonisz na stacjonarne i wiesz, że dzwonić nie będziesz, to oferta jest dla Ciebie OK. Dla mnie jest porównywalna do ofert konkurencji ponieważ dokupując no limit na stacjonarne (10pln) cena wychodzi podobna jak w NJU (38pln) i TM (39,99pln). Różnica jest w okresie trwania umowy. W NJU jest na czas nieokreślony, w T-M na 24m-ce, w Play na 15m-cy.
Na twoim miejscu wstrzymałbym się trochę i zobaczył, co zaproponuje T-M w nowym roku ale jeżeli nie możesz czekać a oferta spełnia twoje wymagania, to kupuj.
ps. tak w ogóle, to jest to temat o przedłużeniu umowy w Play a nie o wszystkich ofertach Play

Ja coraz berzdiej zastanawiam się nad Minimaxem. Wypowiedzenie wy sle - jesli nie zaproponują abo za 34,99 z pakietem neta i stacjonarkami (sms nie pisze) to pojde na minimaxa i nie będę się targował o 5 złotych bo to bez sensu. Dzwonili na początku grudnia, zaproponowali to samo co na stronie, odmówiłem, - umowa konczy sie 20 lutego - do tej pory cisza. W sumie minimaxa można też bardzo dobrze ustawić pod siebie.
Ja zadzwoniłem do BOKu i przełączyłem do ofert dla przedłużających i prawie skończyło się telefonem do zwierzchnika... Ja rozumiem,że Play nic nie może poradzić na szajską ofertę dla przedłużających, ale zirytowanie pracownika, bo trafił na świadomego klienta jest niedopuszczalne. To jego praca i nawet jak nie ma argumentów "za", to powinien pozostać uprzejmy. A zaproponował mi dokładnie to,co znajdę na stronie. Czyli na placu boju pozostają orange z telefonem albo T bez telefonu
Również potwierdzam, że warto wysłać wypowiedzenie przy przedłużaniu. Umowa kończy mi się w lutym i powoli zaczynali dzwonić, więc zrobiłem zgłoszenie na P24, pisząc co by mnie interesowało, ale minęło ok. 2 tyg i zero odzewu. W końcu posłałem wypowiedzenie, zarejestrowali je, dali jakąś standardową ofertę przedłużeniową na 18 mies. (też formuła 4.0 za 24,90 i smsami/stacjonarkami do wyboru, ale bez neta), więc przedzwoniłem, powiedziałem, że wolałbym coś z pakietem neta, to odrazu przełączyli mnie do działu utrzymania, a tam to już z górki. Bez problemu dali tą ofertę za 34,90 z pakietem 750mb na 12 mies. Krótko mówiąc: warto zrobić wypowiedzenie, bo odrazu jesteśmy na lepszej pozycji przy negocjacjach.
Mi się nie chce bawić w słanie jakichś wypowiedzeń itp
Fakt,ze te 34,90 to dobra oferta, ale bez łaski i kombinowania w T mam podobne warunki ( co prawda nie ma NL rozmów, ale to mi do szczęścia niepotrzebne )

A nju wprowadza niezłą ofertę
http://media2.pl/telekomunikacja/108442 ... obile.html
i nie wiem czy w play zostać czy do nju nie przejść…
No limit na komórki za 19 zł… niezły wypas…..
http://media2.pl/telekomunikacja/108442 ... obile.html
i nie wiem czy w play zostać czy do nju nie przejść…
No limit na komórki za 19 zł… niezły wypas…..
Ja muszę przeanalizować ilość połączeń stacjonarne/gsm i smsy. Play oferuje za 24,99 netto czyli 30,74 zł brutto no limit rozmowy komórki i stacjonarne i smsy na komórki w PL. Na nr na którym głównie smsuję i dzwonię na komórki - nju będzie lepsze, ale na drugim nr gdzie dzwonię dużo na stacjonarne i komórki i smsuję jednak play - na firmę formuła 4 unlimited.