• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 106 z 208
  • 1
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 208

#441437  autor: kamil1221
 16 lis 2010, 16:19
Jak byś przeczytał temat kilka postów wcześniej wiedziałbyś, że staż nie ma nic do przedłużenia umowy. Jeśli nie generujesz zysku Orange nie zaproponuje ci dania na złotej tacy.
1400 sms'ów do wszystkich
Chyba do Orange = pakiet 1000 smsów + 400 smsów z prezentu.

Przy aktualnej taryfie nie ma opcji byś otrzymał nawet podobną ofertę. Zostaje ci przejście na popa.

#441438  autor: lukasbiggie
 16 lis 2010, 16:24
teraz chce przesc na abonament 39zł... albo przejsc do play, tam mają znacznie lepszą ofarte, no tak 1400 z czego 400 w prezencie, wolałem sie nie rozdrabniać nad takimi szczegółami bo najważniejsze jest to ile jest smsów a nie z jakich promocji ;)

to widzę że Orange to taka druga N Telewizja ;) gdzie nie ważne ile jesteś jak Ci sie skonczy umowa to nie dostaniesz nic lepszego ;) chyba pora zmienic operatora

#441456  autor: kamil1221
 16 lis 2010, 17:45
W play podczas przedłużania umowy też nie jest to brane pod uwagę... znam to z włąsnego doświadczenia. Tam jest regulamin do promocji i tyle - praktycznie zero możliwości negocjacji umowy.

Orange masz chociaż możliwości jakieś - o ile jesteś osobą która daje jakiś zysk operatorowi.

#441459  autor: mnkowalski
 16 lis 2010, 17:59
lukasbiggie - Wielu ludzi mówi że odejdzie z orange a i tak przedłużają, oferty się zmieniają co jakiś czas, poczekaj i nie siej paniki może dostaniesz dobrą. Play jest dobry na początku później nie wszyscy tak kolorowo się o nim wyrażają.

#441490  autor: ubuntulnx
 16 lis 2010, 20:24
lukasbiggie pisze:teraz chce przesc na abonament 39zł
to już lepiej na 35zł Orange Abo tam zachowasz choć 800SMS jak to ująłeś do wszystkich (zapomniałeś dodać do wszystkich w Orange).
lukasbiggie pisze:albo przejsc do play
bardzo rozsądnie, interesują Cię SMS do Orange, a chcesz przejść do PLAY. Straszydełkowy argument. W PLAY SMSów do Orange będziesz miał mniej, bo wiadomo każdy op proponuje darmówki w ramach własnej sieci. Oczywiście możesz mi odpowiedzieć że piszesz do numerów, które również przeniosą się do PLAY :P
lukasbiggie pisze:o widzę że Orange to taka druga N Telewizja ;) gdzie nie ważne ile jesteś jak Ci sie skonczy umowa to nie dostaniesz nic lepszego ;)
widzę że wpadłeś na forum nie czytając żadnych poprzednich postów. U żadnego opa oferta nie zależy od stażu. Operator to nie żona :P

Obrazek

#441497  autor: lukasbiggie
 16 lis 2010, 20:38
hmm, czyli poczekam do stycznia dokładnie do drugiego... i zobaczymy co mi dadzą

#441539  autor: Robaas
 16 lis 2010, 22:31
ubuntulnx pisze:
lukasbiggie pisze:albo przejsc do play
bardzo rozsądnie, interesują Cię SMS do Orange, a chcesz przejść do PLAY. Straszydełkowy argument. W PLAY SMSów do Orange będziesz miał mniej, bo wiadomo każdy op proponuje darmówki w ramach własnej sieci. Oczywiście możesz mi odpowiedzieć że piszesz do numerów, które również przeniosą się do PLAY :P
cóż za wyszukany argument przemawiający za wyższością orange z pakietem smsów wewnątrzsieciowych z np play na kartę z pakietami smsów do wszystkich sieci (doładowanie 30zł 1000smsów na 30dni, 50 zł 2000smsów na 50 dni) w abo tak samo smsy w pakietach do wszystkich sieci, ale to wyjdzie drożej jak autor pisał. żeby coś i kogoś krytykować to proponuję zapoznać się z ofertą o której pisze i którą słusznie straszy bo jest lepsza.

#441805  autor: Raskus
 18 lis 2010, 01:32
Robass nie ogarnąłeś sytuacji.
Klient się chwali ile to nie ma sms'ów jak to ujął do wszystkich.
A jednak, jest to do Wszystkich w Orange. Także wniosek że go taki pakiet sms'ów interesuje, czy nie tak?!
Także słusznie straszy.

Doradca klienta inwydualnego Orange

#441893  autor: user_delete48
 18 lis 2010, 16:20
Możecie uznać to za głupie ale muszę opisać rozmowę jaką przeprowadziłem dzisiaj z Panią dzwoniącą w sprawie przedłużenia umowy.
Po pierwsze chciałem zmienić numer bo ten zna za dużo osób, to Pani mi mówi że może zrobić nową aktywację. Opowiada że może dać za 29 złotych 40 minut do wszystkich i wybrany numer. Oczywiście umowa na 20 miesięcy nie na 12 jak dla normalnych za karę że ten nowy numer mam już w Orange. Dodatkowo oczywiście wybrany numer w Orange.
Pytam się panienki jaki jest realny koszt minuty a ona że nie można policzyć bo to jest pakiet złotówek. Policzyłem na szybko i wyszło mi 72 grosze. Panienka była w szoku i trochę zastopowała po czym opowiada że nie można tak liczyć (chyba ona nie może bo ja tak).
Pytam jeszcze ile kosztuje sms a ona do mnie że smsy są wymienne z tych 40 minut. Padłem ze śmiechu i podziękowałem grzecznie, mając w myślach ofertę Play bez telefonu na 12 miesięcy za 24,50 gdzie minuta do wszystkich (w tym do Orange) kosztuje 10 groszy (sms niestety też ale nie można mieć wszystkiego). Zanim zaczniecie wytykać mi niedociągnięcia i słabe punkty zaznaczam że zależy mi na minutach do wszystkich sieci a smsy to tylko dodatek.
Utwierdziłem się w przekonaniu że oferta w Orange (bynajmniej najtańsze abonamenty) są dla delikatnie mówiąc osób niemądrych i nie umiejących liczyć (bez obrazy). Pozdrawiam.

#441916  autor: Robaas
 18 lis 2010, 17:13
Raskus pisze:Robass nie ogarnąłeś sytuacji.
Klient się chwali ile to nie ma sms'ów jak to ujął do wszystkich.
A jednak, jest to do Wszystkich w Orange. Także wniosek że go taki pakiet sms'ów interesuje, czy nie tak?!
Także słusznie straszy.
mi właśnie o to chodziło, że w moim odczuciu słusznie straszy, a pisałem w kontekście wypowiedzi pod nim o tym, że chce iść do play a tam nie ma smsów do orange (wypowiedź ubuntulnx).
pozdrawiam

#441976  autor: RRRR
 18 lis 2010, 22:21
drwlodson bynajmniej to nie to samo co przynajmniej! :)

Z resztą się zgadzam, oferty Orange, zwłaszcza te tańsze to dramat. Dziś dzwonił do mnie koleś w celu przedłużenia umowy, zaoferował standard bez telefonu, bodajże Pantere z wieczorami i weekendami. Żeby nie kończyć rozmowy słowami niecenzuralnymi powiedziałem, że przemyślę to, na co on wypalił:
"Ale ta specjalna oferta obowiązuje tylko dzisiaj".
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#441983  autor: Tajemniczy28
 18 lis 2010, 22:43
drwlodson pisze:Możecie uznać to za głupie ale muszę opisać rozmowę jaką przeprowadziłem dzisiaj z Panią dzwoniącą w sprawie przedłużenia umowy.
Po pierwsze chciałem zmienić numer bo ten zna za dużo osób, to Pani mi mówi że może zrobić nową aktywację. Opowiada że może dać za 29 złotych 40 minut do wszystkich i wybrany numer. Oczywiście umowa na 20 miesięcy nie na 12 jak dla normalnych za karę że ten nowy numer mam już w Orange. Dodatkowo oczywiście wybrany numer w Orange.
Pytam się panienki jaki jest realny koszt minuty a ona że nie można policzyć bo to jest pakiet złotówek. Policzyłem na szybko i wyszło mi 72 grosze. Panienka była w szoku i trochę zastopowała po czym opowiada że nie można tak liczyć (chyba ona nie może bo ja tak).
Pytam jeszcze ile kosztuje sms a ona do mnie że smsy są wymienne z tych 40 minut. Padłem ze śmiechu i podziękowałem grzecznie, mając w myślach ofertę Play bez telefonu na 12 miesięcy za 24,50 gdzie minuta do wszystkich (w tym do Orange) kosztuje 10 groszy (sms niestety też ale nie można mieć wszystkiego). Zanim zaczniecie wytykać mi niedociągnięcia i słabe punkty zaznaczam że zależy mi na minutach do wszystkich sieci a smsy to tylko dodatek.
Utwierdziłem się w przekonaniu że oferta w Orange (bynajmniej najtańsze abonamenty) są dla delikatnie mówiąc osób niemądrych i nie umiejących liczyć (bez obrazy). Pozdrawiam.
Niestety to prawda.ale jak ktoś woli przepłacać na minucie,telefonie by być w orange dla samej nazwy to jego sprawa,jego kasa.kiedyś inne siec były obciachowa,dzis obciachowate robi sie orange

#442084  autor: ppp1ppp
 19 lis 2010, 17:21
drwlodson pisze:... Oczywiście umowa na 20 miesięcy nie na 12 jak dla normalnych za karę że ten nowy numer mam już w Orange. Dodatkowo oczywiście wybrany numer w Orange.
Dlatego uciekłem z Orange, a zaletą abo w Play bez tel jest to, że po zakończeniu umowy warunki się nie zmieniają, a w Orange traci się wszystko co zaoferowali przy podpisywaniu aneksu.

#442388  autor: user_delete48
 21 lis 2010, 00:13
RRRR pisze:drwlodson bynajmniej to nie to samo co przynajmniej! :)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

to oczywiście moje niedouczenie :D

#442399  autor: bpawlowski
 21 lis 2010, 01:02
Witam ;)

pytanko oczywiście o przedłużenie umowy, jednak sytuacja ciut nietypowa.

Telefon w Orange mam już 4 lata, średnie rachunki przy abonamencie 99 zł wynoszą (niestety dla mojej kieszeni) ok 250-300 zł.
Ostatnio zadzwoniła do mnie przemiła pani od przedłużania umowy.
Po kilku rozmowach doszliśmy do takiego czegoś:
Abonament 99 zł / 24 mies.
300 min do wszystkich
6000 min. do 5 num. w Orange lub stacjonarne (dotąd chyba standardowo)
+ 2 GB danych / 24 mies.
+ Darmowe pogaduchy w Orange / 12 mies.
+ Samsung Galaxy S i9000 za 49 złotych.

Oferta przypadła mi do gustu, przedłużyłem umowę, jednak po kilku dniach kiedy dostałem telefon okazało się, że niestety jest dotknięty tzw. "błędem wyłączającego się mikrofonu". 99% rozmów po jakimś czasie (czy to po minucie, czy po 5, czasem po kilku sekundach) kończyło się w taki sposób, jakby rozmówca przestał mnie słyszeć. Dodam, że z zasięgiem było wszystko ok, a ten błąd jest w tym Samsungu już znany i dosyć powszechny od jakiegoś czasu w autoryzowanym serwisie w Krakowie.
Do 10 dni mogłem więc zerwać umowę i odesłać Orange'owi telefon z powrotem. Co też po kilku dniach męczenia się z nim zrobiłem. Umowa została więc zerwana.

Rozmawiałem też z przemiłą panią i niedługo czeka mnie znów negocjowanie nowej umowy.
No i pytanie:
dowiedziałem się dziś od siostry mojego kumpla, która pracuje w salonie orange, że ta "Przemiła" ma możliwość negocjowania na "4 poziomie negocjacji" i że to dobrze, bo ta z salonu tylko do 2.
Pytanie zatem czy felerny telefon zwiększa moje szanse w ugraniu czegoś jeszcze? Czy w ogóle oferta, którą dostałem już to maksimum. Czy ta Pani ma maksymalny poziom negocjacji, czy jest jeszcze ktoś nad nią, kto mógłby coś jeszcze dołożyć?
Nie chcę wyjść na chciwca, ale przez 4 lata byłem nieźle naciągany przez tą firmę i teraz chcę wreszcie coś zyskać ;) stąd po raz pierwszy w ogóle proszę o poradę na forum w tej sprawie.

Pozdrawiam
Bartek

#442413  autor: cercoo
 21 lis 2010, 08:18
Witam.
14 stycznia kończy mi się umowa z abo Twój Plan kwota 60zł. Jako, że nie potrzebuję tak dużego abo jetem zdecydowany na zmianę na Delfina 60 z kwotą 39zł. Ani w salonie ani dzwoniący z ProPozycji nie dają mi nic ponad standardową ofertę. Zależy mi na LG GT540 Swift. Chciałbym zapytać czy jest szansa, żebym dostał go za 1zł przy tym abo. Na orange.pl mogę go mieć za 49zł. Może być do niego zwykła oferta bez dodatkowych bonusów tzn 2400 min na 2 wybrane numery i pogaduchy w orange na 6 mies. jak jest to zaproponowane przez neta.
 #442569  autor: arosz88
 21 lis 2010, 21:18
Witam

Właśnie w telewizji ukazała sie reklama związana z przedłużeniem umowy w Orange a w niej promocja na telefon Nokie C6 (1zł) z 149zł ale na stronie nic nie umie na ten temat znaleźć.
Czy ktoś może my to wytłumaczyć na jakich zasadach to jest czy dotyczy sie to abonamentu czy mix-u, jaka musi być oplata miesięczna i jaki okres trwania umowy.

pozdrowienia :-)

#442583  autor: ubuntulnx
 21 lis 2010, 22:05
bpawlowski pisze:Pytanie zatem czy felerny telefon zwiększa moje szanse w ugraniu czegoś jeszcze?
Nie. W końcu nikt nie wysłał Ci wadliwego telefonu specjalnie, sam wspomniałeś, że błąd jest można powiedzieć piętą achillesową telefonu. Nie zostałeś też w żaden sposób oszukany itp, więc nie.
bpawlowski pisze:Czy ta Pani ma maksymalny poziom negocjacji, czy jest jeszcze ktoś nad nią, kto mógłby coś jeszcze dołożyć?
Tajemnica wewnętrzna firmy. Znajomy z salonu nie ma takiej
info?
bpawlowski pisze:nieźle naciągany przez tą firmę
W sensie?
cercoo pisze:Chciałbym zapytać czy jest szansa, żebym dostał go za 1zł przy tym abo
Za 1zł nie, może mniej niż 49 tak, ale za 1 zł nie.
arosz88 pisze: jaka musi być oplata miesięczna i jaki okres trwania umowy
99/24; 79/36

Obrazek

#442608  autor: Robaas
 22 lis 2010, 00:25
bpawlowski pisze:Czy ta Pani ma maksymalny poziom negocjacji, czy jest jeszcze ktoś nad nią, kto mógłby coś jeszcze dołożyć?
2 lata temu przy przedłużaniu salony miały dostęp do tych samych poziomów co infolinia, jak jest teraz nie wiem, jestem przed negocjowaniem, ale nic nie słyszałem o zmianach.

#442698  autor: hochland
 22 lis 2010, 18:53
Witam
Już od dawna czekam na moment kiedy będę mógł przedłużyć umowę, gdyż mój obecny telefon mnie dobija i chcę wziąć jakiś nowy. Według strony orange dziś przypada dzień w którym mogę to zrobić, lecz po wejściu z zakładkę "przedłuż umowę" zobaczyłem "nie możesz przedłużyć umowy przez Internet. Prosimy o kontakt z naszym konsultantem pod numerem 510 700 700."
Czy to jest jakaś awaria czy faktycznie muszę zadzwonić do biura?
Obecnie jestem w planie taryfowym Orange mix 35 (ostatnio przeszedłem z popa na umowę 12-miesięczną nie biorąc żadnego telefonu), chciałbym przejść do taryfy Pelikan60, lecz z tego co widziałem to niema żadnych sensownych telefonów do 100zł, czy jest możliwość abym dostał jakiś rabat?
Był bym wdzięczny za odpowiedź.
  • Strona 106 z 208
  • 1
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 208
  • 1
  • 104
  • 105