• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 105 z 692
  • 1
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 692

#684359  autor: maniek89
 20 gru 2013, 23:51
12 miesięcy mozna utargować.

#684370  autor: piokuk
 21 gru 2013, 04:14
Zwracam uwagę na słowo "pewne". W ofercie na kartę dzisiaj coś jest, a jutro nikt o tym nie pamięta. W Play często zdarza się ostatnio poprawianie promocji in minus. Wariant z RBM znam- sam z niego korzystam.

#684419  autor: PiotrP.s-c
 21 gru 2013, 12:34
dodam jeszcze ze te 19.90zl za 15 gb neta wzielo sie z tego ze sa 2 upusty:
1. za to ze sie ma abon telef w orange to dostaje sie -10zl
2. pakiet netu mobilnego tylko sim -opcja 50% wiecej ,czy cos w tym stylu ,dlatego wychodzi wlasnie taka cena abonamentu.

#684567  autor: ciekawy
 21 gru 2013, 22:37
piokuk,

co w RBM zmienili na minus ?

#684572  autor: marcin1980
 21 gru 2013, 22:50
@ciekawy czytanie ze zrozumieniem kłania się @piokut napisał o playu
@dawidos160 wogóle te oferty w pleyu mi nie podobają się starsze oferty były bardziej dopasowane wystarczyło je tylko udoskonalić

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#684574  autor: dawidos160
 21 gru 2013, 23:05
marcin1980 pisze: @dawidos160 wogóle te oferty w pleyu mi nie podobają się starsze oferty były bardziej dopasowane wystarczyło je tylko udoskonalić
Ja na czacie rozmawiałem z konsultantką i napisałem wprost czy ma dla mnie coś, czego na stronie nie znajdę i dostałem,że nie. Obudzą się za tydzień jak im wpadnie wniosek o przeniesienie numeru...

Jak wprowadzali NL to można było mówić o rewolucji i tym,że są najlepsi. W obecnej sytuacji przegrywają z T-Mobile, które NL oferuje za 49,99 z 2GB neta (lub za 44,90 jest NL SMSów i 800 minut + 1Gb neta) a kontroferta Play-a z netem to 59,99, a w przypadku abo z telefonem to orange zyskało dzięki kuponom -30% na abo. Abo za 89,90 robi w tym momencie za NL ( bo ile osób wykorzysta 840 smsów w miesiąc ? ) z paczką 1,5 GB kosztuje de facto 63 zł. A w Play za 59,99 jest 750 mb i ceny telefonów z marsa albo 69,99 i ceny z kosmosu czyli de facto w plecy w stosunku do orange. A jak ktoś nie potrzebuje tel, to w orange robi wałek pt. biorę telefon, na którym mogę najwięcej zarobić i dzieli przez 21 ( za tyle się płaci przy przenoszeniu numeru ), odejmuje od 63 zł i wychodzi mu z 15-20 zł za miesięczny abonament.

Jedyna rzecz to PR Playa, który jest genialny i nagania im klientów, bo cenowo to już nawet nie są konkurencyjni a niekonkurencyjni.

#684583  autor: ciekawy
 21 gru 2013, 23:32
marcin1980,

są udoskonalone,masz no limit

#684587  autor: dawidos160
 21 gru 2013, 23:42
ciekawy pisze:marcin1980,

są udoskonalone,masz no limit
Drożej od konkurencji

#684598  autor: ciekawy
 22 gru 2013, 00:07
dawidos160,

zależy jak liczysz,
w ofercie z telefonem abonament jest od koło 50 zł,w T od 60 zł za rozmowy no limit

#684604  autor: dawidos160
 22 gru 2013, 00:22
ciekawy pisze:dawidos160,

zależy jak liczysz,
w ofercie z telefonem abonament jest od koło 50 zł,w T od 60 zł za rozmowy no limit
Dorzucam neta - to fakt, bo wydaje mi się,że smartfon bez neta to nie smartfon ;)

#684607  autor: ciekawy
 22 gru 2013, 00:31
dawidos160,

prawda,że smartfon dobrze żeby miał net ale w T trzeba płacić minimum 60 zł i nikt cię nie pyta czy ci ten net jest potrzebny bo możesz mieć Virgin na rozmowy i net do smartfona albo jakiś pakiet w ofercie mobilnego netu od 1GB w góre,po co wtedy masz płacić dodatkowo za net, może wygodniej komuś rozdzielić smartfon na net żeby za szybko nie schodziła bateria,a jakiś sprawny telefon z mocną baterią po wcześniejszej umowie na rozmowy no limit i tu lepiej wypada Play za koło 50 zł w ofercie z telefonem

#684612  autor: dawidos160
 22 gru 2013, 01:10

prawda,że smartfon dobrze żeby miał net ale w T trzeba płacić minimum 60 zł i nikt cię nie pyta czy ci ten net jest potrzebny bo możesz mieć Virgin na rozmowy i net do smartfona albo jakiś pakiet w ofercie mobilnego netu od 1GB w góre,po co wtedy masz płacić dodatkowo za net, może wygodniej komuś rozdzielić smartfon na net żeby za szybko nie schodziła bateria,a jakiś sprawny telefon z mocną baterią po wcześniejszej umowie na rozmowy no limit i tu lepiej wypada Play za koło 50 zł w ofercie z telefonem
Minimum 60 ? Chyba coś przegapiłem - najtańszy abo z 400 minutami za 40 zł. Play ma za 50 zł NL rozmów - owszem. I T-Mobile nie ma tu konkurencji, ale czy zauważyłeś,że rozdzieliłem pewne sprawy ? To jest - oferta z telefonem i bez telefonu ? W ofercie bez tel wskazywałem na t-mobile, natomiast w ofercie z telefonem wskazywałem na orange. Nie wskazywałem pomiędzy t-mobile a playem jeśli chodzi o oferty telefoniczne. Dodatkowo wskazywałem na wariant orange abo za 89,90 z kuponem zniżkowym -30% :) Tylko i wyłącznie w tej sytuacji jako porównanie operatorów. W innym wypadku Play faktycznie pod względem suchej oferty ile minut/smsów oferuje w jakiej cenie nadal się liczy. I w przypadku "kup telefon na wolnym rynku" to tylko nie korzystając z pakietu internetowego ich oferta jest najlepsza ;)

Więc generalnie powtórzyłem to,co napisałem kilka postów wyżej ( tam też wskazywałem t-mobile jako no-limit z netem, orange z kuponem -30% jako opcja na słuchawkę ) albo orange z kuponem, sprzedaż słuchawki i wtedy cena uzyskana ze sprzedaży podzielona przez 21 i zakładając, że kupujesz tel za 1 zł sprzedajesz za 900zł ( Sony Xperia SP w wersji na szybkiego klienta ) odejmujesz od abonamentu 42,85zł i robi się abo w orange za 20 zł ;)
Play tylko w wypadku brania NL bez neta. Jeśli chcesz z telefonem to masz 50 zł za NL rozmów + 10 zł za smsy i robi się 60 zł, a ceny telefonów są zazwyczaj wyższe niż w orange ALE podkreślam,że to symulacje zakładające obecną sytuację na rynku i rozpychający się orange z zniżką 30% na abonament.

#684614  autor: ciekawy
 22 gru 2013, 01:20
dawidos160,

w wypowiedzi wcześniejszej napisałem o ofercie no limit, w tym co wyżej zacytowałeś też pisałem tylko o ofertach no limit,

Play no limit z telefonem wychodzi całkiem dobrze jeśli ktoś nie wymyśli sobie,że chce najnowszy model najdroższego telefonu z USA

#684617  autor: dawidos160
 22 gru 2013, 01:35

w wypowiedzi wcześniejszej napisałem o ofercie no limit, w tym co wyżej zacytowałeś też pisałem tylko o ofertach no limit,

Play no limit z telefonem wychodzi całkiem dobrze jeśli ktoś nie wymyśli sobie,że chce najnowszy model najdroższego telefonu z USA
Ok, przyznaję rację 50 zł NL rozmów bez smsów i LG L5 II / Galaxy Trend - jako jedyni z W4 mają NL w tej cenie (w cenie 60 zł też jedyni oferują NL wtedy na smsy dodatkowo). Jest to jakaś oferta - masz rację. T-M zaoferuje za 60 zł 800 minut, a za 65zł 800 minut i NL smsów. Czyli patrząc na suche fakty - faktycznie gorzej. Jeśli ktoś wykorzystuje ponad 800 minut miesięcznie ( nie wątpię,że nie ma takich osób )

#684619  autor: ciekawy
 22 gru 2013, 01:51
dawidos160,

teraz kiedy są oferty no limit to już oferty minutowe przestają się liczyć,przynajmniej dla mnie, nie trzeba myśleć o pakietach dodatkowych,o tym ile minut się wykorzysta tylko raz więcej,raz mniej i rachunek jest taki sam, a w taryfie gdzie jest no limit na rozmowy to sms-y no limit jak dla mnie nie są potrzebne bo mogę zadzwonić na dłużej albo krócej i powiedzieć to co miałbym napisać, więc nie jest źle,a pakiet netu za 10 zł się znajdzie w Play do aktywacji i deaktywacji kiedy się chce, nie tak jak w T że jest obowiązkowo, a Orange jeszcze bym tak nie chwalił, poczekamy, zobaczymy czy w nowym roku 2014 Orange będzie miało tak korzystne oferty czy tylko chodziło o chwilowe odbicie klientów nie tylko Play ale też T ale no limitu Orange pod swoją marką też nie ma więc mnie oferty minutowe nie interesują i żadna limitowana oferta mnie nie przyciągnie kiedy są oferty no limit

#684621  autor: dawidos160
 22 gru 2013, 02:05
ciekawy pisze:...
Ależ Orange ma no limit - w abo za 89,90 ma no limit + 840 smsów + 1,5GB neta. Czyli jakby nie patrzeć - drożej niż Play z jego 50 ewentualnie 70 z 2GB neta (bez patrzenia na promo -30%).

Zapewne to była promocja na odbicie klientów, fajne zaksięgowanie wpływów na koniec roku itp. ale możemy patrzeć na to tylko jako z korzyścią dla nas :)

Ja początkowo też byłem zajarany NL, ale jak zobaczyłem swoje rachunki za ostatnie kilkanaście miesięcy to na mojej twarzy wymalowało się tylko wtf - wychodziło,że 200 minut i 400 smsów to byłoby tyle,że na końcu z nudów musiałbym wysyłać emotki do znajomych smsami,żeby wykorzystać smsy i dzwonić na linię wsparcia,żeby pozbyć się minut ;)

Co do NL na rozmowy i nie potrzeba smsów - pewnie - są tacy. Ja z kolei lubię raczej napisać krótko i zwięźle niż wisieć na słuchawce stąd smsy zawsze były dla mnie ważne, a pakiet neta to już obowiązek w moim przypadku,bo czy to posłuchać muzyki, czy przejrzeć co w sieci piszczy itp.

Jak już zaczęliśmy tą dyskusję to mi się przypomniało jak konsultant w Play urządził mojego Padre, który się wybrał na podpisanie umowy samopasem - Play za 9,99 + pakiet minut za 10 zł... Myślałem,że mnie krew zaleje... Rachunki miały pójść w dół, a jakoś dziwnie utrzymują się na podobnym/wyższym poziomie.

#684623  autor: ciekawy
 22 gru 2013, 02:25
dawidos160,

ale kto weźmie no limit w Orange za koło 90 zł kiedy w Play,RBM jest za koło 50 zł,a w T koło 60 zł i to bez żadnych zniżek,

odbicie klientów to korzyść dla sieci i losowo wybranych klientów którym się kończyły umowy w tym czasie, mi takie promocje ze zniżkami nie odpowiadają,oferta ma być dobra nawet bez zniżki,wtedy ok i nawet nie rozważałem tej promocji,no i dlatego że Orange nie ma konkurencyjnego no limit,

uwierz,że są ludzie którzy nie muszą się pozbywać minut w jakieś dziwne sposoby :)

nie musisz wisieć na słuchawce, możesz powiedzieć co chcesz w 15 sekund zamiast to pisać,

rachunki mogą iść w dół jeśli są wysokie,
w cenie 9 zł za no limit do Play + 10 zł za pakiet minut raczej nie ma co iść w dół,
w dół mógłbyś iść z np koło 90 zł w Orange na 50-60 zł w Play,T, ale przy tych najniższych cenach nie ma już z czego schodzić

#684624  autor: dawidos160
 22 gru 2013, 02:33

ale kto weźmie no limit w Orange za koło 90 zł kiedy w Play,RBM jest za koło 50 zł,a w T koło 60 zł i to bez żadnych zniżek,

odbicie klientów to korzyść dla sieci i losowo wybranych klientów którym się kończyły umowy w tym czasie, mi takie promocje ze zniżkami nie odpowiadają,oferta ma być dobra nawet bez zniżki,wtedy ok i nawet nie rozważałem tej promocji,no i dlatego że Orange nie ma konkurencyjnego no limit,

uwierz,że są ludzie którzy nie muszą się pozbywać minut w jakieś dziwne sposoby :)

nie musisz wisieć na słuchawce, możesz powiedzieć co chcesz w 15 sekund zamiast to pisać,

rachunki mogą iść w dół jeśli są wysokie,
w cenie 9 zł za ni limit do Play + 10 zł za pakiet minut raczej nie ma co iść w dół,
w dół mógłbyś iść z np koło 90 zł w Orange na 50-60 zł w Play,T, ale przy tych najniższych cenach nie ma już z czego schodzić
Tata wcześniej miał abo za 6 czy 7 dych - już nie pamiętam.

Pewnie,że orange bez tej zniżki to oferta kompletnie nieatrakcyjna. Fakt,że skorzystali z niej ludzie,którzy dopiero podpisywali abo, kończyła im się umowa gdzieś indziej. Nie kwestionuję suchych faktów odnośnie Play - no limity u nich zakładając,że nie masz żadnych wymagań co do telefonu to b.dobra oferta. I domyślam się,że są ludzie,którzy dużo rozmawiają ;)

Tylko tak naprawdę tytuł wątku jest o przedłużeniu umowy :D A tutaj Play leży i kwiczy,bo oni tylko klienta pozyskują, ale nie szukają okazji do zatrzymania.

#684631  autor: ciekawy
 22 gru 2013, 03:49
dawidos160,

jakoś tam Play zatrzymuje klientów np w tylko sim w abonamencie za koło 25 zł z darmowym pakietem no limit sms w tej cenie, nie jest tak źle, zresztą same taryfy no limit są tak korzystne, że nawet oferty jak dla klientów z ulicy są korzystne szczególnie dla osób rozmawiających, w Erze nie w T tylko w Erze jeszce był czas kiedy oferty dla klientów były gorsze od ofert dla ludzi z ulicy,nawet Orange dla stałych klientów potrafią proponować 20% zniżki kiedy dla ludzi z ulicy 30%, w Play nie jest tak źle jak się może wydawać,

co do przedłużenia umowy w abonamencie 9 zł to tu ani z ceny nie ma jak schodzić,bonusy też nie bardzo, w przedłużeniu też jest ważna kwota abonamentu,to ile ktoś wcześniej płacił mało się liczy w przedłużeniu,bardziej się liczy czy rachunki były płacone terminowo i abonament który klient chce wybrać

#684632  autor: dawidos160
 22 gru 2013, 03:53

jakoś tam Play zatrzymuje klientów np w tylko sim w abonamencie za koło 25 zł z darmowym pakietem no limit sms w tej cenie, nie jest tak źle, zresztą same taryfy no limit są tak korzystne, że nawet oferty jak dla klientów z ulicy są korzystne szczególnie dla osób rozmawiających, w Erze nie w T tylko w Erze jeszce był czas kiedy oferty dla klientów były gorsze od ofert dla ludzi z ulicy,nawet Orange dla stałych klientów potrafią proponować 20% zniżki kiedy dla ludzi z ulicy 30%, w Play nie jest tak źle jak się może wydawać,

co do przedłużenia umowy w abonamencie 9 zł to tu ani z ceny nie ma jak schodzić,bonusy też nie bardzo, w przedłużeniu też jest ważna kwota abonamentu,to ile ktoś wcześniej płacił mało się liczy w przedłużeniu,bardziej się liczy czy rachunki były płacone terminowo i abonament który klient chce wybrać
Mi niestety nie zaproponowano nic ani przy poprzednich przedłużeniach ani teraz. Co do mojego taty - płacił terminowo faktury, jednak zamiast zaoferować mu NL za 39,99 to zaoferowano mu to za 9,99 i nawet pakiet minut nie pomaga w tym przypadku,bo faktury i tak są po 60-70 zł ;)
  • Strona 105 z 692
  • 1
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 692
  • 1
  • 103
  • 104
  • 105