ciekawy pisze:dawidos160,
prawda,że smartfon dobrze żeby miał net ale w T trzeba płacić minimum 60 zł i nikt cię nie pyta czy ci ten net jest potrzebny bo możesz mieć Virgin na rozmowy i net do smartfona albo jakiś pakiet w ofercie mobilnego netu od 1GB w góre,po co wtedy masz płacić dodatkowo za net, może wygodniej komuś rozdzielić smartfon na net żeby za szybko nie schodziła bateria,a jakiś sprawny telefon z mocną baterią po wcześniejszej umowie na rozmowy no limit i tu lepiej wypada Play za koło 50 zł w ofercie z telefonem
Minimum 60 ? Chyba coś przegapiłem - najtańszy abo z 400 minutami za 40 zł. Play ma za 50 zł NL rozmów - owszem. I T-Mobile nie ma tu konkurencji, ale czy zauważyłeś,że rozdzieliłem pewne sprawy ? To jest - oferta z telefonem i bez telefonu ? W ofercie bez tel wskazywałem na t-mobile, natomiast w ofercie z telefonem wskazywałem na orange. Nie wskazywałem pomiędzy t-mobile a playem jeśli chodzi o oferty telefoniczne. Dodatkowo wskazywałem na wariant orange abo za 89,90 z kuponem zniżkowym -30%

Tylko i wyłącznie w tej sytuacji jako porównanie operatorów. W innym wypadku Play faktycznie pod względem suchej oferty ile minut/smsów oferuje w jakiej cenie nadal się liczy. I w przypadku "kup telefon na wolnym rynku" to tylko nie korzystając z pakietu internetowego ich oferta jest najlepsza
Więc generalnie powtórzyłem to,co napisałem kilka postów wyżej ( tam też wskazywałem t-mobile jako no-limit z netem, orange z kuponem -30% jako opcja na słuchawkę ) albo orange z kuponem, sprzedaż słuchawki i wtedy cena uzyskana ze sprzedaży podzielona przez 21 i zakładając, że kupujesz tel za 1 zł sprzedajesz za 900zł ( Sony Xperia SP w wersji na szybkiego klienta ) odejmujesz od abonamentu 42,85zł i robi się abo w orange za 20 zł

Play tylko w wypadku brania NL bez neta. Jeśli chcesz z telefonem to masz 50 zł za NL rozmów + 10 zł za smsy i robi się 60 zł, a ceny telefonów są zazwyczaj wyższe niż w orange
ALE podkreślam,że to symulacje zakładające obecną sytuację na rynku i rozpychający się orange z zniżką 30% na abonament.