Orfi pisze:Do mnie też 3 dni temu dzwoniła konsultantka, z Propozycji, bo umowa kończy się, w przyszłym tygodniu. Interesuje mnie umowa bez telefonu na 12 lub 18 miesięcy z abonamentem max 55 zł. Pani zaproponowała mi Wybrany numer, Weekendy,Pakiet 400 sms, Korzystniej w abonamencie (minuta do Orange za 0,40 zł.). Najbardziej interesuje mnie Orange Free Standard jako usługa dołączona do abonamentu i tutaj pani nie była pewna czy mogę uzyskać jakąś zniżkę i na jaki czas i niestety na tym rozmowa się zakończyła, konsultantka obiecała oddzwonić, ale to pewnie na zasadzie czekaj tatka latka. Nie płacę dużo-średnia wysokość rachunku to 65 zł ,więc nie oczekuję nie wiadomo czego, ale usługa transferu danych przy numerze bardzo by mi się przydała (czasami podłączam telefon do laptopa). Jak myślicie czy w punkcie lub salonie Orange będę mógł wynegocjować podobny warunki jak z Propozycji ?
Może po prostu trafiłeś na jakąś 'nowszą' konsultantkę. Ręki nie dam sobie uciąć [zależy od zysku

], ale mogłoby to wyglądać dla Ciebie tak:
Podstawa abonamentu - 35zł
Orange Free Standard - 30zł
Do tego albo stawki do Orange po 20gr na cały rok, albo dodatkowe 35zł na pół roku [no chyba że miałeś dotąd Orange Abonament, wtedy i to i to]. Prezenty byłyby dwa, więc do wyboru dla Ciebie z trzech podanych.
Jeżeli chodzi o salon - teoretycznie takie same warunki, w praktyce bywa bardzo różnie
qlex pisze:witam,
proszę o wypowiedź kogoś kompetentnego - najlepiej pracującego w siecie Orange

jestem klientem tej sieci od 7 lat. za 2 tygodnie kończy mi się umowa (poprzednia była na 2,5 roku, nowy twój plan 60zł), średnia wysokość faktur przez ostatni rok wynosi ok 110zł.
zamierzam zadzwonić do BOK albo *400 i zapytać o propozycję. dlatego chciałbym mniej więcej wiedzieć ile moge maxymalnie wytargować

jestem zainteresowany przejściem na ABONAMENT 100zł z nowym telefonem (umowa na 30/36miesiecy), byłyby to:
nokia n71
sony ericsson c905
bądź iPhone 3G 8gb.
dodatkowo z prezentów interesuje mnie na pewno(rozumiem ze przysluguje mi 5 tak?):
Przyjaciel bez ograniczeń

Korzystniej w abonamencie
Pakiet sms
NIE interesuje mnie na pewno WYBRANY NUMER (bo bede miec przyjaciela), DLUZSZY KAPITAL ZLOTOWEK (wszystko wykorzystuje), WEEKENDY (wtedy prawie nie dzwonie) czy PAKIET ORANGE WORLD.
stąd moje pytanie:
ile będą mnie kosztować te telefony (zakładając maxymalny rabat jak mógłbym uzyskać + umowa 36mies) i jakie jeszcze prezenty mógłbym dostać od konsultanta
Jeżeli chodzi o telefony, to zakładając że wyciśniesz coś konkretnego pod *400, iphone - ~150-300zł; c905 - ~250-400zł; e71 - nie pamiętam jaka cena, a na stronie nie ma, pewnie też okolice 300.
Prezentów przysługuje Ci 5, ALE Przyjaciel bez ograniczeń to nie prezent, to usługa. Tutaj pojawia się wybór, albo dostajesz rabat na telefon, albo przyjaciela bez ograniczeń [a przyjaciel nie jest na cały okres trwania umowy]. Wyrobisz się z wybranym numerem na 540 minut miesięcznie? Jeśli tak, to 3xwn, smsy i korzystniej w abonamencie.