• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 104 z 182
  • 1
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 182

#569032  autor: tupta
 20 lip 2012, 13:20
a takie opóźnienie jest możliwe przez fakt, że musiałem zaktualizować dowód osobisty? zrobiłem to wczoraj i na swoim koncie play24 już mam aktualny... więc w systemach też to już chyba powinno być.

#569035  autor: PalonyLolek
 20 lip 2012, 13:23
tupta pisze:na swoim koncie play24 już mam aktualny... więc w systemach też to już chyba powinno być.
Masz rację, powinno już być. W przeciągu 24h zazwyczaj wchodzą zmiany do systemu. Opóźnienie jest zawsze jeśli chodzi o zmiany dot. dowodu osobistego bo bez tego nie można żadnych zmian wprowadzać na koncie, blokuje to system odrazu.

#569036  autor: tupta
 20 lip 2012, 13:25
czyli co mówisz mogę dzwonić do BOK-u tak jak radziłeś czy poczekać? sorry, że tyle pytań ale chcę to mieć już za sobą po prostu :)

#569039  autor: PalonyLolek
 20 lip 2012, 13:28
Twój wybór, dzwoniąc do BOK-u nic nie ryzykujesz i masz sprawę wyłożoną odrazu co i jak tam się zadziało.

#569054  autor: kes
 20 lip 2012, 14:44
Czy można złożyć wypowiedzenie przez internet np. przez Play24?

#569058  autor: Sk_uter
 20 lip 2012, 14:51
mozesz, wystarczy skan wypowiedzenia z wlasnorecznym podpisem
 #569069  autor: infernovip
 20 lip 2012, 16:06
Witam wszystkich.
Od 2 lat mam abonament w Play ze stanem darmowym za 59zł miesięcznie. Od 1.5 roku płaciłem jakieś 65zł ponieważ dokupiłem sobie pakiet internetowy. (zrobiłem to z powodu tego ,że nawet po zablokowaniu firewallem wszystkich połączeń wychodzących w telefonie prócz MMS'ów zawsze po wysłaniu MMS'a naliczało mi dodatkowo 12 groszy, czasem z rejestracji połączeń w systemie te 12 groszy znikały czasem zostawały, ale to już inna historia).
Więc dokładnie jakiś tydzień temu czyli 1 m/c przed końcem umowy zadzwonił do mnie Pan z ofertą oczywiście zaczął mówić jaką to wspaniałą i niepowtarzalną ofertę ma specjalnie dla mnie przygotowaną,że nigdzie takich dobrych ofert nie dostanę.

-bez telefonu-12m/c-34,50zł-550min. do wszystkich-stan darmowy do play

No nie powiem oferta fajna jednak ,że mam trochę inne potrzeby względem abonamentu zacząłem się z konsultantem konsultować:P
Pytałem się czy może mi zaproponować może inną ofertę ,ale z internetem.
Powiedział ,że do tego abonamentu mogę dobrać sobie internet: 7zl-100MB / 9zl-200MB / 15zl-500MB / 25zl-1GB. To mnie trochę rozczarowało ponieważ przy najgorszej opcji 100MB musiałbym płacić 41,5zł.
Znając dobrze standardowe oferty z salonu bez telefonu zacząłem się podpytywać i nakierowywać go trochę czy nie dało by się innego abonamentu dla mnie przygotować z np... mniejszą ilością minut i z 1 GB internetu,ale bez stanu darmowego(czyli tak naprawdę nakierowywałem go na AIM 39zł) Zaskoczony byłem ponieważ okazało się ,że niby nie ma takiej możliwości. Zaczął proponować następne abonamenty z telefonem i bez telefonu,ale zawsze TYLKO w opcji takiej ,że internet muszę dodatkowo dokupić co tak naprawdę mnie nie urządzało i tak naprawdę nie były już to atrakcyjne oferty. Poprosiłem go o to by dał mi czas na przemyślenie i zadzwonił dnia następnego.
Przez ten cały czas do ponownej rozmowy ostro zacząłem się wczytywać w fora min... tutaj:] sprawdzałem sobie oferty na stronie i z samego rana poleciałem jeszcze do salonu wypytując się o możliwości. Nadszedł czas rozmowy.
Przedstawiłem mu to co proponowali mi w salonie:

-bez telefonu-12m/c (tak 12m/c bez promocji na abonament)- 39zł- 400minut i 1GB internetu

Powiedziałem mu,że właśnie to jest abonament w stylu jaki by mi odpowiadał i czy może mi zaproponować coś lepszego jakąś ofertę konkurencyjną względem tej standardowej. Tym bardziej ,że biorąc abonament u niego zapewniał mnie,że będą to najlepsze propozycje. Niestety skończyło się na tym ,że albo proponował mi standardową ofertę,albo tą co za pierwszym razem albo to:
-bez telefonu-12m/c-29,50zł-180 minut i 500MB czy jakoś tak.

Wiedząc o ofertach GU->AIM za 45zł 2 lata 400min i 1 GB + telefon w cenie z abonamentu AIM65 starałem się tez go nakierowywać trochę właśnie na to... Nawet powiedziałem mu raz jak proponował mi zwykłego AIM65... :”czyli mówi Pan ,że płace 45zł dostaje 400min 1GB internetu i Galaxy S Plus za 149?” Próbowałem 2 razy w różnych odstępach czasu tak go podpuścić ,ale się nie udało zawsze odpowiadał ,że tak tak właśnie to proponuje tylko ,że za 65zł :]

Co w takiej sytuacji gdzie zostały mi jakieś 3 tygodnie do końca umowy mogę zrobić?
Rozumiem,że próba wypowiedzenia umowy już nic nie da?(z resztą konsultant powiedział mi ,że mogę wypowiedzieć umowę po tym jak zakończy się mój obecny abonament,ale podkreślił ,że tego nie poleca).
Przedłużenie muszę wykonać co najmniej tydzień przed końcem aktualnej umowy?
Może poczekać na promocję abonamentu lub telefonów?
Może poczekać aż zadzwonią znów i zaoferują coś lepszego?

#569103  autor: xprox3000
 20 lip 2012, 19:11
Właśnie drugi czlowiek(z forum)powiedział mi ze jak przede na abonament za 1zl to po upływie 3 miesięcy dopiero będę mógł złożyć wypowiedzenie i dostać ofertę dla przedluzajacych,więc jak to w końcu jest?jedni mówią miesiąc drudzy trzy...konsultant play rownież potwierdził ze trzeba odczekać 3 miesiące.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2012, 22:07 przez xprox3000, łącznie zmieniany 2 razy.

#569147  autor: pankleks
 20 lip 2012, 21:55
@infernovip
ja nie jestem specem, pewnie wypowiedzą się inni, ale jak na mój gust to złóż wypowiedzenie i dostaniesz ofertę GU. Ze względu na to, że masz niecały miesiąc do końca umowy, a okres wypowiedzenia jest miesiąc, to powiedzą Ci, że umowa zostanie rozwiązana jakby po 25 miesiącu Twojej starej taryfy. Ale prawdopodobnie dostaniesz ofertę utrzymaniową po 1 czy kilku dniach od złożenia wypowiedzenia i będziesz miał lepsze warunki.
Jeśli się mylę, to proszę o poprawienie.

#569195  autor: ciekawy
 21 lip 2012, 01:58
PalonyLolek

na oferty no limit też są upusty 20 zł np zamiast 79 zł po obniżce 20 zł byłoby 59 zł, są takie oferty na przedłużenie w no limit ?

albo 129 zł - 20 upustu co dawałoby 109 po upuście - Play daje takie oferty ?

#569209  autor: xprox3000
 21 lip 2012, 08:44
ciekawy, na swoje pytanie znajdziesz odp pare stron wstecz

#569219  autor: pakierhakierxd
 21 lip 2012, 09:31
Raczej w formule 4.0 nie ma takich upustow.

Pozdrawiam :)

#569238  autor: PalonyLolek
 21 lip 2012, 10:45
Niestety na oferty tzw. no limit nie ma takich fajnych upustów jak na All inclusive itd.

#569291  autor: Marens
 21 lip 2012, 14:35
PalonyLolek pisze:nie ma takich fajnych upustów jak na All inclusive itd.
Kończy mi się za 4,5 miesiąca umowa na LongPlay 69 -50%, mam zamiar w połowie sierpnia wysłać magiczne pisemko odblokowujące GU, tak aby było akurat na 4miesiące przed zakończeniem umowy.

Mam pytanko, co można ugrać w AIM bez telefonu?
Ilość minut w zasadzie bez znaczenia, bo 90% połączeń idzie do Playa a nie jestem w stanie wygadać posiadanych 350min.
:arrow: Interesuje mnie 1GB (czy można ewentualnie dokupić dodatkowy 1GB/25zł w razie potrzeby tak aby mieś 2GB)
:arrow: Stan Darmowy bez dopłacania 10zł po XYZ miesięcy.
:arrow: Nielimitowane SMSy do wszystkich sieci za 7zł

Bo jakbym brał AIM30 w standardowym RePlayu to widzę, że wygląda to tak
29 zł miesięczny abonament
1 GB pakiet danych
210 min
a potem trzeba dopłacać 17zł za SD+SMS czyli 46zł a w takim przypadku lepiej dorzucić parę złotych i wziąć wyższy abonament z darmowym SD i mieć więcej niewykorzystywanych minut.

Też pytanko w przypadku -20zł z telefonem czy da się zrobić taki myk:
AIM 75zł za 55zł a telefon z cennika AIM95 bo AIM 65 za 45zł w takim razie byłoby bezsensowne bo i tak trzeba dopłacić 10zł za Stan Darmowy.

Właśnie szukam dla siebie optymalnego rozwiązania.

#569630  autor: kacu123
 23 lip 2012, 09:51
Witam.
Umowa kończy mi się 4 września. Czy jest możliwość rozwiązania jej już i przejść na Stan Darmowy GU 79zł i z otrzymaniem zniżki na abonament cały okras trwania umowy, i zniżki na smartfona?
Pozdrawiam
 #569709  autor: Spasticink
 23 lip 2012, 15:46
Pomóżcie dobrać przedłużenie umowy w Play. Na początku sierpnia kończy mi się po roku abonament stan darmowy 29 + 10 zł za darmo do Play - w sumie podstawowych minut mam w przeliczeniu ~70zł + 30 min z e-faktury i starcza na styk, płacąc w sumie 40 zł.
Zmieniłem telefon na smartfona i jak będę przedłużać umowę to przydałby się w tym jakiś transfer do korzystania z internetu.

Myślałem nad AIM bez telefonu 39, jest tam 1Gb + 400 minut, także na rozmowy starczy. Nie chcę natomiast się wiązać 18 miesięczną umową którą proponują i bulić po pół roku jeszcze +10 zł za Stan Darmowy bo wyjdę poza mój budżet.
Nowi użytkownicy to mogą nawet wziąć na czas nieokreślony, a tu w 18 miesięcy każą się pakować i jeszcze za stan darmowy bulić - trochę nie fair w stosunku do stałych klientów. Szukałem oferty aby nie przekrocyzć tych 40 zł, ale widzę że dopiero all inclusive max 49 by mnie w pełni zadowalał, ale prawie 50 zł + 18 miesięcy mnie zniechęca. Jakieś sugestie co wybrać ?

Rozumiem też, że jak mi się z początkiem sierpnia skończy umowa, to nic mi tam automatycznie chamsko nie przedłużą ?

#569861  autor: djross
 24 lip 2012, 10:35
Witam.
Prośba o pomoc oferta replay dla play online 99.
Proszę o pomoc. Co można wynegocjować w Play wysyłając rezygnacje na w/w ofertę. Interesuje mnie ta oferta, czyli Play Online 99 z modemem Huawei E586na okres 18 m-c lub oferta Play Online 69 z tym samym modemem też na 18 m-c. Czy jest możliwość ewentualnie negocjować szybkość pobierania, czyli nie 4MB/s ale np 6MB/s.
Z góry dziękuję za odpowiedz.

#569901  autor: play4you2
 24 lip 2012, 13:32
Mozesz jedynie uzyskać lepszą taryfę.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#569916  autor: phone
 24 lip 2012, 14:53
Kochani... za 12 dni konczy mi się umowa w Play. NIkt nie odzywał sie z Play, na stronie widnieje nieciekawa propozycja. Obecnie posiadam taryfę LongPlay 69 płacąc 59 zł (kuoowałem dwa lata temu z telefonem).
Jestem zainteresowany:
- abonament na rok bez telefonu
- ok 500 minut do wszystkich
- od 500 MB do 1 Gm internet
- oraz 500 smsów do wszystkich.
NIe ukrywam że chcialbym zejść z tej ceny co teraz mam czyli 59 zł.
Jeżeli czyto to jakiś "doradca Play" lub "play4you" proszę o kontakt na priv z konkretną propozycja.
Z góry dziękuje

#569921  autor: xprox3000
 24 lip 2012, 15:27
Jedynie mogę Ci doradzić spojrzeć tu

http://www.play.pl/pl/promocja/dla-prze ... x-bez-tel/

/po złożeniu wypowiedzenia,podobno możesz otrzymać ofertę na czas nieokreślony

Mam pytanie do osób które posiadają abo za 1zl w play,czy po miesiącu macie na stronie możliwość przedłużenia już umowy na warunkach oferty replay ?
  • Strona 104 z 182
  • 1
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 182
  • 1
  • 102
  • 103
  • 104