ppp1ppp pisze:Mam jedno pytanie
Aktualnie płacę 10zł za Twój numer, czy muszę zlecić jego wyłączenie czy zostanie wyłączony automatycznie jak aneks wejdzie w życie w listopadzie?
Wyłączy się automatycznie.
uzyszkodnik pisze:Witam, za 11 dni będę mógł się starać o nowe warunki - przedłużenie umowy.
Obecnie mam abonament Nowy Twój Plan 50 pln, płace także 10 zł na wybrany "darmowy numer" oraz 5 zł na internet.
Od mniej więcej roku płacę 65 zł co miesiąc (przez pierwszy rok płaciłem 50 pln na miesiąc).
Telefonu nie kupiłem w orange dzięki czemu korzystam z promocji "Wieczory i weekendy" za darmo.
Co mogę dostać przy przedłużeniu umowy? Zaznaczam, że umowa byłaby na 24 miesiące i rezygnuję z nowego telefonu.
Chciałbym zmienić umowę na Orange Abonament (są tam niższe stawki niż w Nowy Twój Plan, który mam obecnie), dostać usługę Popołudnia i Weekendy (najlepiej za darmo), jakiś pakiet na transmisję danych (internet) co najmniej 10mb plus darmowy numer oraz okolo 150 minut do wszystkich.
Czy coś takiego jest do osiągnięcia przy abonamencie na poziomie 60-70 zł?
Jeśli nie to na co mogę liczyć?
Hm, raczej będzie ciężko z tym pakietem na internet.
Standardowa dość oferta to Abonament 35zł, 70zł do wykorzystania [czyli ~120 minut do wszystkich poza Play'em

], 12.5zł miesięcznie za Popołudnia i Weekendy, oraz w ramach prezentów - dwa razy wybrany numer do tej samej osoby - 360 minut miesięcznie. Niestety, jak łatwo zauważyć - brak pakietu na internet. Przyznam się, że nie wiem czy dalej w Orange Abonament są jakieś takie 'mniejsze' pakiety, rzędu 5-10mb...
Ewentualnie, jeżeli na internecie zależy Ci bardzo, to w Propozycji jest Orange Free Standard [1GB transferu], wtedy zamiast 12.5zł za popołudnia i weekendy dopłacasz 30zł za OFS [rabat 50% z 60zł] i potem jeszcze 25 za Popołudnia i Weekendy, czyli Abonament zamyka Ci się kwotą 90zł [35+30+25].