• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 104 z 131
  • 1
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 131

#352130  autor: theWitcher
 12 sie 2009, 23:17
laurie pisze:Jakie dodatkowe usługi można uzyskać przy umowie 12-miesięcy bez telefonu i abonamencie 55 lub 75 zł? – interesują mnie głównie minuty do wszystkich i jakiś pakiet na Internet (najchętniej 39,5, ale podobno ‘nie widać go w systemie’).
Z rozmowy z Konsultantką sprzed kilku miesięcy wiem, że w zależności od abonamentu Konsultant może zaproponować określoną kwotę dodatkowych usług. Czy ktoś mógłby zaprezentować listę takich usług? Czy Konsultanci BOK i w salonach ‘widzą’ te same usługi w systemie?
Jeżeli interesują Cię TYLKO minuty do innych sieci, to za wielkiego wyboru nie ma:
- +30 min co miesiąc przez cały okres
- podwojenie podstawy abonamentu (6 miesięcy przy umowie na rok, 12 miesięcy przy umowie na półtora, całe 24 miesiące przy dwóch latach)
Pakiety na internet:
- standard, czyli 1GB za dopłatą 30zł do abonamentu (normalny koszt - 60)
- premium, 4Gb transferu, dopłata 60zł (normalna cena - 120)

Co do 'określonej kwoty dodatkowych usług' - jest to 'mniej więcej' prawda - im więcej dzwoniłeś, tym lepszej klasy/więcej usług możesz dostać. Listę mogę Ci napisać, ale większego sensu chyba nie ma - interesujące Cię najbardziej są powyżej.
Salon i BOK zasadniczo mają takie same możliwości, z delikatnym wskazaniem na infolinię.

#352142  autor: laurie
 13 sie 2009, 00:02
theWitcher pisze: Jeżeli interesują Cię TYLKO minuty do innych sieci, to za wielkiego wyboru nie ma:
- podwojenie podstawy abonamentu (6 miesięcy przy umowie na rok, 12 miesięcy przy umowie na półtora, całe 24 miesiące przy dwóch latach)
Wchodzą w grę obie opcje jednocześnie + Internet?
theWitcher pisze: Pakiety na internet:
A jak wygląda kwestia wymiany karty SIM? Mam kartę 3G, wymienianą ok. 3 lat temu.
theWitcher pisze: Co do 'określonej kwoty dodatkowych usług' - jest to 'mniej więcej' prawda - im więcej dzwoniłeś, tym lepszej klasy/więcej usług możesz dostać. Listę mogę Ci napisać, ale większego sensu chyba nie ma - interesujące Cię najbardziej są powyżej.
Jakbyś mógł - będę wdzięczna, może coś mnie jednak bardziej zainteresuje niż minuty do wszystkich, poza tym - zawsze lepiej wiedzieć jaki ma się wybór :wink:

#352156  autor: theWitcher
 13 sie 2009, 07:54
laurie pisze:
theWitcher pisze: Jeżeli interesują Cię TYLKO minuty do innych sieci, to za wielkiego wyboru nie ma:
Wchodzą w grę obie opcje jednocześnie + Internet?
Wchodzą, ALE - musiałabyś mieć wcześniej Orange Abonament [bo migracja, niestety, traktowana jest jako jedna usługa]. Możesz spróbować przejść na OA we własnym zakresie, nie w ramach przedłużenia umowy. Gdzieś na forum czaił się taki temat, jest to opłata rzędu 50zł, ale potem przedłużając dostaniesz usługę więcej.
laurie pisze:
theWitcher pisze: Pakiety na internet:
A jak wygląda kwestia wymiany karty SIM? Mam kartę 3G, wymienianą ok. 3 lat temu.
Przykro mi... nie mam pojęcia :-) Z tego co mogę podejrzewać - nie będzie Ci to potrzebne. Bo i po co? Masz kartę 3G, internet więc śmigał będzie, a limit powinien być rozliczany z grubsza tak jak zwykłe rozmowy.
laurie pisze:
theWitcher pisze: Co do 'określonej kwoty dodatkowych usług' - jest to 'mniej więcej' prawda - im więcej dzwoniłaś, tym lepszej klasy/więcej usług możesz dostać. Listę mogę Ci napisać, ale większego sensu chyba nie ma - interesujące Cię najbardziej są powyżej.
Jakbyś mógł - będę wdzięczna, może coś mnie jednak bardziej zainteresuje niż minuty do wszystkich, poza tym - zawsze lepiej wiedzieć jaki ma się wybór :wink:
Żeby nie robić posta-giganta - zajrzyj na naszą stronę [www.orange.pl ;-)] -> abonament -> usługi dodatkowe. Jeżeli będziesz miała pytania co do którejś z usług, to wtedy mogę dokładnie odpowiedzieć.

#352486  autor: Rotek
 14 sie 2009, 15:29
Mam telefon w orange 6 lat taryfa Twój Plan 50
rachunki średnio koło 70-80zł.
Posiadam koło ~1500 punktów profit.
Umowa kończy mi się za tydzień. Chciałbym ją przedłużyć na kolejne 30 miesięcy.
Nie chcę żadnych promocji jedynie nowy telefon mianowicie Nokię E75.
Wiem, że pewnie nie będzie ona tania.
Chciałem zapytać na jaki rabat mogę maksymalnie liczyć?

#352546  autor: theWitcher
 14 sie 2009, 21:42
Rotek pisze:Mam telefon w orange 6 lat taryfa Twój Plan 50
rachunki średnio koło 70-80zł.
Posiadam koło ~1500 punktów profit.
Umowa kończy mi się za tydzień. Chciałbym ją przedłużyć na kolejne 30 miesięcy.
Nie chcę żadnych promocji jedynie nowy telefon mianowicie Nokię E75.
Wiem, że pewnie nie będzie ona tania.
Chciałem zapytać na jaki rabat mogę maksymalnie liczyć?
Piłka jest krótka - jeżeli chcesz zostać z Orange - bierz abonament 55zł na rok i minuty. W 55 na 30 miesięcy cena E75 będzie w najlepszym wypadku porównywalna z tą rynkową [będzie to oscylowało w okolicach 1000zł, a tak mniej więcej chodzi na allegro].

#352550  autor: awa2001
 14 sie 2009, 22:07
potwierdzam
doradzam zakup tel w Media Markt, Saturn albo Avans, natomiast u nas umowę na 24 mies, bez telefonu ( dostaniesz 5 prezentów, m.in 55 zł co miesiąc od nas przez cały okres umowy)

#352627  autor: Don09
 15 sie 2009, 13:21
mam pytanie, na stronie orange mam 11 dni do mozliwosci skorzystania z umowy utrzymaniowej znaczy o przedluzenie umowy? jak juz minie te 11 dni myslicie ze bedzie dobrym rozwiazaniem przedluzenie umowy za pomoca internetu? telefony sa tez tansze niz w salonie, przyjedzie do mnie kurier z umowa i telefonem?

drugie pytanie jaki telefon aktualnie w irange w abonamencie za 25 zł warto byblo wziasc taki to 350zł , zastanawiam sie nad samsung avila i nokia 6300

#352636  autor: Jedrker
 15 sie 2009, 14:05
Don09 pisze:j znaczy o przedluzenie umowy?
tak
Don09 pisze:jak juz minie te 11 dni myslicie ze bedzie dobrym rozwiazaniem przedluzenie umowy za pomoca internetu?
Sprawdzisz sobie wtedy jaką oferte dostazjesz na www, i sprawdź sobie jaką ofertę będą chcieli Ci dać w salonie. Wybierzesz tą, która będzie Ci bardziej odpowiadać.
Don09 pisze:przyjedzie do mnie kurier z umowa i telefonem?
No tak
Don09 pisze:drugie pytanie jaki telefon aktualnie w irange w abonamencie za 25 zł warto byblo wziasc taki to 350zł , zastanawiam sie nad samsung avila i nokia 6300
Odpowiedzieć na to pytanie raczej ty sobie musisz.
To nie my dla siebie bierzemy telefon, lecz Ty dla siebie.
Wybierzesz ten, który bardziej Ci odpowiada ;)

#352637  autor: kamil1221
 15 sie 2009, 14:14
Rotek pisze: Chciałem zapytać na jaki rabat mogę maksymalnie liczyć?
W salonie max do 100zł na 2 poziomie negocjacji. Choć ostatnio znowu maksymalnie widuje 75zł.

#352748  autor: awa2001
 16 sie 2009, 08:45
max 75 zł, ja bym brała Avilę, nawet jak Ci się nie spodoba to na wolnym rynku stoi wyżej.sprawdz ile wychodzi na necie, sprawdz w salonie i sprawdz na propozycji ( telefonicznie)
 #352985  autor: uzyszkodnik
 17 sie 2009, 10:55
Witam, za 11 dni będę mógł się starać o nowe warunki - przedłużenie umowy.
Obecnie mam abonament Nowy Twój Plan 50 pln, płace także 10 zł na wybrany "darmowy numer" oraz 5 zł na internet.
Od mniej więcej roku płacę 65 zł co miesiąc (przez pierwszy rok płaciłem 50 pln na miesiąc).
Telefonu nie kupiłem w orange dzięki czemu korzystam z promocji "Wieczory i weekendy" za darmo.

Co mogę dostać przy przedłużeniu umowy? Zaznaczam, że umowa byłaby na 24 miesiące i rezygnuję z nowego telefonu.

Chciałbym zmienić umowę na Orange Abonament (są tam niższe stawki niż w Nowy Twój Plan, który mam obecnie), dostać usługę Popołudnia i Weekendy (najlepiej za darmo), jakiś pakiet na transmisję danych (internet) co najmniej 10mb plus darmowy numer oraz okolo 150 minut do wszystkich.

Czy coś takiego jest do osiągnięcia przy abonamencie na poziomie 60-70 zł?
Jeśli nie to na co mogę liczyć?

--
użyszkodnik

#353135  autor: ppp1ppp
 17 sie 2009, 19:46
skorzystałem z propozycji:
abonament 25 zł na 12 miesięcy bez telefonu dostałem:
- 100% więcej na 3 miesiące
- 1000min z jednym numerem na 12 miesięcy (Twój Numer)
- 180 min z jednym numerem na 12 miesięcy
- dodatkowe 30 min do wszystkich sieci na 12 miesięcy

a aktualnie za podobną konfigurację płacę 45zł, nowe warunki dopiero od listopada

Mam jedno pytanie
Aktualnie płacę 10zł za Twój numer, czy muszę zlecić jego wyłączenie czy zostanie wyłączony automatycznie jak aneks wejdzie w życie w listopadzie?

#353161  autor: theWitcher
 17 sie 2009, 21:42
ppp1ppp pisze:Mam jedno pytanie
Aktualnie płacę 10zł za Twój numer, czy muszę zlecić jego wyłączenie czy zostanie wyłączony automatycznie jak aneks wejdzie w życie w listopadzie?
Wyłączy się automatycznie.

uzyszkodnik pisze:Witam, za 11 dni będę mógł się starać o nowe warunki - przedłużenie umowy.
Obecnie mam abonament Nowy Twój Plan 50 pln, płace także 10 zł na wybrany "darmowy numer" oraz 5 zł na internet.
Od mniej więcej roku płacę 65 zł co miesiąc (przez pierwszy rok płaciłem 50 pln na miesiąc).
Telefonu nie kupiłem w orange dzięki czemu korzystam z promocji "Wieczory i weekendy" za darmo.

Co mogę dostać przy przedłużeniu umowy? Zaznaczam, że umowa byłaby na 24 miesiące i rezygnuję z nowego telefonu.

Chciałbym zmienić umowę na Orange Abonament (są tam niższe stawki niż w Nowy Twój Plan, który mam obecnie), dostać usługę Popołudnia i Weekendy (najlepiej za darmo), jakiś pakiet na transmisję danych (internet) co najmniej 10mb plus darmowy numer oraz okolo 150 minut do wszystkich.

Czy coś takiego jest do osiągnięcia przy abonamencie na poziomie 60-70 zł?
Jeśli nie to na co mogę liczyć?
Hm, raczej będzie ciężko z tym pakietem na internet.
Standardowa dość oferta to Abonament 35zł, 70zł do wykorzystania [czyli ~120 minut do wszystkich poza Play'em ;-)], 12.5zł miesięcznie za Popołudnia i Weekendy, oraz w ramach prezentów - dwa razy wybrany numer do tej samej osoby - 360 minut miesięcznie. Niestety, jak łatwo zauważyć - brak pakietu na internet. Przyznam się, że nie wiem czy dalej w Orange Abonament są jakieś takie 'mniejsze' pakiety, rzędu 5-10mb...
Ewentualnie, jeżeli na internecie zależy Ci bardzo, to w Propozycji jest Orange Free Standard [1GB transferu], wtedy zamiast 12.5zł za popołudnia i weekendy dopłacasz 30zł za OFS [rabat 50% z 60zł] i potem jeszcze 25 za Popołudnia i Weekendy, czyli Abonament zamyka Ci się kwotą 90zł [35+30+25].

#353162  autor: awa2001
 17 sie 2009, 21:53
proponowalabym abonament 55 zl (100 min do wszystkich) na 24 mies. nasz prezent 55 zl co miesiąc moglbys sobie wykorzystać na internet ( 25 gr za 50 kb) lub dodatkowe 100 min do wszystkich, kolejny prezent popoludnia i weekendy kosztowałby Cię 12,50 ( drugie 12,50 doplacamy my) i do tego 3 prezenty na zawsze ( tu wzielabym 3 x 180 min do tego numeru,czyli 540 min za darmo co miesiąc). w sumie placilbys 67,50, a wiec tyle ile chciales.chyba to byloby najkorzystniejsze.
 #353228  autor: uzyszkodnik
 18 sie 2009, 08:52
Dzięki za informację. Najprawdopodobniej zdecyduję się na abo za 55zł z tymi wszystkimi bonusami.
Trochę boli brak małych (5-10mb) pakietów na internet. :(
Internet poza pakietem to 25gr za 50 kilo czyli cena 1mb to aż 5zł. Boli!!!

pozdrawiam

Jeszcze jedno pytanie:
A czy jest możliwość zostania w "Nowym Twoim Planie" i otrzymania bonusów do tego abonamentu? (np. popołudnia i weekendy, trochę minut do wszystkich sieci)? W tym abo są przynajmniej małe pakieciki na internet.

--
użyszkodnik

#353242  autor: awa2001
 18 sie 2009, 10:04
jasne, ze istnieje mozliwosc zostanie w NTP, ale to wg mnie bez sensu, droga minuta, nie ma "popoludni i weekendów" są tylko płatne wieczory i weekendy, ktore ewentualnie mozemy zrabatować, nie wiem jak z Internetem w usługach ( płatny oczywiscie jest), wojego zysku.
Z tego co wiem ma powstac pakiet netowy przy nowych abonamentach, ale nie wiadomo kiedy:).

#353319  autor: ppp1ppp
 18 sie 2009, 14:36
theWitcher pisze:
Dzwoniłem na BOK - nie wyłączy się automatycznie, trzeba go wyłączyć ręcznie

#353349  autor: max22
 18 sie 2009, 16:41
czy przy przedluzeniu umowy z abo 75zl/24miesiace moge liczyc na cos wiecej niz znizka 300zl na telefon + 5 prezentow + 1 rok z wybrana osoba za darmo ?

#353417  autor: theWitcher
 18 sie 2009, 21:45
ppp1ppp pisze:
theWitcher pisze:
Dzwoniłem na BOK - nie wyłączy się automatycznie, trzeba go wyłączyć ręcznie
A, oczywiście, mój błąd, nie zwróciłem uwagi że Ty jesteś już w Orange Abonament, myślałem że migrujesz. Dobrze że zadzwoniłeś na BoK :-)

max22 pisze:czy przy przedluzeniu umowy z abo 75zl/24miesiace moge liczyc na cos wiecej niz znizka 300zl na telefon + 5 prezentow + 1 rok z wybrana osoba za darmo ?
Zależy... zależy jaki telefon, zależy jaki zysk, szczegółów trochę podaj więcej. Prezentów będzie 4, to na pewno. Ta wybrana osoba za darmo, to masz na myśli całkiem bez ograniczeń? Jeżeli tak, to na dłużej niż 12 miesięcy tego nie dostaniesz.

#353421  autor: awa2001
 18 sie 2009, 21:52
max22 byłabym zdziwiona gdybys dostal to o czym napisales:) sam rabat 300 zl jest trudny do osiagnięcia, a skąd 5 prezentow? ze nie wspomne o 6 prezencie,czyli darmowym numerze:)
  • Strona 104 z 131
  • 1
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 131
  • 1
  • 102
  • 103
  • 104