• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 103 z 131
  • 1
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 131

#350932  autor: kobus
 07 sie 2009, 13:53
oferta przedluzeniowa orange mix 25
pan zadzwonil 3 dni temu czy jestem zainteresowany przedluzeniem umowy ktora konczy sie w listopadzie. jestem. jako ze to mix mojej dziewczyny a jej zalezy na telefonie i upatrzyla sobie tylko jeden model samsung f480 pan zaoferowal przejscie na abonament 55zl i cena tel 120zl....powiedzial ze zadzwoni jeszcze za ok 2 tyg jednak moje pytanie: 55zl to za duzo ale jest tez abo 35zl i wie ktos moze ile w tym abo ten tel moze kosztowac?oprocz tego przedluzajac przez neta otrzymuje sie 2 prezenty a czy przez tel mozna tez dostac jeden prezent wiecej?
ps jestem mile zaskoczony ze tak predko odezwali sie z orange jako ze w plusie mam 2 telefony biznesowe umowa konczy sie pazdziernik a tutaj narazie cisza... bede myslal chyba nad zmiana opa :)

#350944  autor: cesarz
 07 sie 2009, 14:47
Telefon w taryfie mix 35 bedzie drogi , w abonamencie 35 chyba 50zł taniej , jeszcze jest to zależne od długości umowy 24, 30 lub 36 miesięcy. W salonie dostaniesz też 2 prezenty.

CNN

#351187  autor: theWitcher
 08 sie 2009, 18:38
cesarz pisze:Telefon w taryfie mix 35 bedzie drogi , w abonamencie 35 chyba 50zł taniej , jeszcze jest to zależne od długości umowy 24, 30 lub 36 miesięcy. W salonie dostaniesz też 2 prezenty.
F480 w mixie jakiejkolwiek wartości [no, może poza 200] jest zaporowo drogi. Między abonamentem a mixem tej samej kwoty jest różnica rzędu kilkuset złotych.
kobus pisze:oferta przedluzeniowa orange mix 25
pan zadzwonil 3 dni temu czy jestem zainteresowany przedluzeniem umowy ktora konczy sie w listopadzie. jestem. jako ze to mix mojej dziewczyny a jej zalezy na telefonie i upatrzyla sobie tylko jeden model samsung f480 pan zaoferowal przejscie na abonament 55zl i cena tel 120zl....powiedzial ze zadzwoni jeszcze za ok 2 tyg jednak moje pytanie: 55zl to za duzo ale jest tez abo 35zl i wie ktos moze ile w tym abo ten tel moze kosztowac?oprocz tego przedluzajac przez neta otrzymuje sie 2 prezenty a czy przez tel mozna tez dostac jeden prezent wiecej?
ps jestem mile zaskoczony ze tak predko odezwali sie z orange jako ze w plusie mam 2 telefony biznesowe umowa konczy sie pazdziernik a tutaj narazie cisza... bede myslal chyba nad zmiana opa :)
W abonamencie 35 będzie to cena rzędu 400 złotych, w zależności od zysku i punktów profit. Jeśli chodzi o prezenty - zarówno w necie, salonie i przez infolinie dostaniesz 2 [w 35zl] jako że przedłużasz umowę.

Co do samego telefonu - Avila jej się nie podoba? Zawsze możesz zrobić tak, że tutaj przedłużyć umowę na rok, pozostać w mixie, dostać minuty, a z biznesówką przenieść się do Orange, wziąć f480 i go jej sprezentować :wink:

#351226  autor: kobus
 08 sie 2009, 21:22
dzieki serdecznie za odpowiedzi :)
wiec tak raczej przejdziemy na abo 35zl i zobaczymy ile za ten f480 zaspiewaja ;P
z 6 lat juz dobre jest w orange
a z biznesowki to ja potrzebuje jakis tel dla mamy i dla siebie omnie :P tez ciekawe w jakiej cenie :P
odnosnie prezentow to mile zaskoczenie:) dziekuje za informacje
niestety avila sie nie podoba...upolowany jest f480...

#351259  autor: ppp1ppp
 09 sie 2009, 01:32
Dostałem propozycję od konsultanta przy abonamencie 25zł na 12 miesięcy bez telefonu:
-1000min z jednym numerem z orange (tylko min czy smsy też?),
-180 min na jeden stacjonarny/orange,
-połączenia do orange za 0,20zł (pewnie w ramach abonamentu)
-przez pierwsze 3 miesiące +100% kwoty abonamentu do wykorzystania

Podobno usługi, które mi oferują będą za free przez cały okres umowy. Teraz płacę im rachunki na około 45-50zł, przy umowie na 12miesięcy bez telefonu.
Co o tym myślicie? Najwięcej dzwonię na jeden nr z orange i na jeden stacjonarny. Dadzą coś jeszcze? W salonach/partnerach orange oferują to samo? Przy kwocie 35zł dorzucą coś ciekawego?
W salonie zamiast +100% na 3 miesiące zaproponowali 10zł na 6 miesięcy

#351280  autor: theWitcher
 09 sie 2009, 11:14
ppp1ppp pisze:Dostałem propozycję od konsultanta przy abonamencie 25zł na 12 miesięcy bez telefonu:
-1000min z jednym numerem z orange (tylko min czy smsy też?),
-180 min na jeden stacjonarny/orange,
-połączenia do orange za 0,20zł (pewnie w ramach abonamentu)
-przez pierwsze 3 miesiące +100% kwoty abonamentu do wykorzystania

Podobno usługi, które mi oferują będą za free przez cały okres umowy. Teraz płacę im rachunki na około 45-50zł, przy umowie na 12miesięcy bez telefonu.
Co o tym myślicie? Najwięcej dzwonię na jeden nr z orange i na jeden stacjonarny. Dadzą coś jeszcze? W salonach/partnerach orange oferują to samo? Przy kwocie 35zł dorzucą coś ciekawego?
W salonie zamiast +100% na 3 miesiące zaproponowali 10zł na 6 miesięcy

Tak, te usługi będą za darmo na cały okres trwania umowy. 1000 minut jest zamienne na 2000sms'ów, ewentualnie również 1000 [chyba] mms'ów, więc tutaj zdecydowanie bardziej opłaca się wstawić komórkowy. Natomiast pytanie do Ciebie - jak dużo dzwonisz na ten stacjonarny - 180 minut Ci starczy? Jeżeli jesteś pewien, że nie, to możesz spróbować wynegocjować jeszcze jeden numer na 1000 [powinien się zmieścić, ale gwarancji nie ma - zależy od zysku], a wtedy w ramach prezentu wziąć sobie weekendy.

Ogółem, w salonach mają takie same możliwości... ale starają się z nich nie korzystać.
10zł na 6 miesięcy daje Ci 60 zł, podwojenie abonamentu na pierwsze 3 miesiące - 75zł. Chociaż, tak czy siak jest to raczej pierdółka w porównaniu z resztą umowy, do wydania na sms'y na konkursy :-)

W 35zł abonamencie - dostaniesz 2gi prezent na zawsze [np. jeszcze raz wybrany numer na stacjonarny, w sumie 360 minut], a podwojenie abonamentu będzie na pierwsze 6 miesięcy. Jeżeli rachunki rzędu 45-50zł przychodziły Ci regularnie, to to będzie lepsze rozwiązanie.

#351300  autor: awa2001
 09 sie 2009, 12:13
dobrze doradza moj przedmowca ( 1000min/2000sms/1000 mms), jesli dużo rozmawiasz z 2 numerami to rzeczywiscie negocjowalabym 2 x 1000 min, ale jesli z drugim numerem mniej, to nawet jak wykorzystasz te 180 min, to przeciez nastepne minuty będą kosztować 20 gr, więc to i tak tanio.
P.S. Ciekawe jakim cudem w salonie dawali pakiet złotówek, skoro mają zakaz, jakim cudem nikt im sie jeszcze nie dobrał do skóry, centrala az piszczy, zeby podać namiary na takiego sprzedawcę:)

#351302  autor: ppp1ppp
 09 sie 2009, 12:17
Dzięki za opinię. Nowe warunki jeśli się zgodzę będą dopiero od listopada, więc jeszcze poczekam i najwyżej ponegocjuję.

#351312  autor: theWitcher
 09 sie 2009, 13:04
awa2001 pisze:jesli z drugim numerem mniej, to nawet jak wykorzystasz te 180 min, to przeciez nastepne minuty będą kosztować 20 gr, więc to i tak tanio.
No, nie do końca - 20 gr jest tylko do Orange.
awa2001 pisze:P.S. Ciekawe jakim cudem w salonie dawali pakiet złotówek, skoro mają zakaz, jakim cudem nikt im sie jeszcze nie dobrał do skóry, centrala az piszczy, zeby podać namiary na takiego sprzedawcę:)
Haha, dawali jak dawali - OFEROWALI ;-)
Albo sądzili, że jak jest taka możliwość, to i dać można, przecież jakby nie można było tego dawać, to by nie było dostępne...

#351359  autor: bienius
 09 sie 2009, 17:45
Do mnie dzwonili z Orange oczywiście nie oferując nic lepszego niż to co na stronce przy przedłużaniu umowy (mój abo to 55zł), ale gdy zapytałem o iphona to powiedziała mi pani że mogę wziąć go w abo dla iphone za 100zł i zdziwiło mnie to bo przecież najniższy dla iphona z netem to 150.... (pytałem jej sie 2 razy i potwierdzała to) Jak myślicie pomyliła się?? Bo jakoś nie chce mi się wierzyć.....

#351388  autor: Jedrker
 09 sie 2009, 20:28
bienius pisze:Bo jakoś nie chce mi się wierzyć.....
na bank sie pomyliła, no chyba że dostałeś rabat na abo ...

#351399  autor: kamil1221
 09 sie 2009, 20:57
Oczywiście że można kupić iphona na zwykłym Orange Abonamencie - szczególnie w propozycji.

#351438  autor: theWitcher
 09 sie 2009, 22:25
Móc - można, ale bienius chciał [chyba] abonament 'pod' iphone'a, w zestawie z netem, a to wychodzi 150zł [100za abo, 50 za neta].

Co do konsultantki - albo się bidulka pomyliła i Cię nie zrozumiała, albo też po prostu sobie nie doczytała na ekranie, że to w sumie jest 150 zł.

#351440  autor: awa2001
 09 sie 2009, 22:26
theWitcher pisze:
awa2001 pisze:jesli z drugim numerem mniej, to nawet jak wykorzystasz te 180 min, to przeciez nastepne minuty będą kosztować 20 gr, więc to i tak tanio.
No, nie do końca - 20 gr jest tylko do Orange.
awa2001 pisze:P.S. Ciekawe jakim cudem w salonie dawali pakiet złotówek, skoro mają zakaz, jakim cudem nikt im sie jeszcze nie dobrał do skóry, centrala az piszczy, zeby podać namiary na takiego sprzedawcę:)
Albo sądzili, że jak jest taka możliwość, to i dać można, przecież jakby nie można było tego dawać, to by nie było dostępne...
.
a to nie doczytalam,ze stacjonarny jest potrzebny
no niestety jest dostępne, a nie można dawać, pytalismy specjalnie Warszawkę, prosili, zeby wskazywac kto daje ( a niech se sami szukają:)

#351450  autor: theWitcher
 09 sie 2009, 22:35
awa2001 pisze:
theWitcher pisze:
.
a to nie doczytalam,ze stacjonarny jest potrzebny
no niestety jest dostępne, a nie można dawać, pytalismy specjalnie Warszawkę, prosili, zeby wskazywac kto daje ( a niech se sami szukają:)
Ja wiem, wiem - nam też przykazali, że nie można. No ale cóż - albo nie wszyscy informację dostali, albo niektórzy mieli to gdzieś - kilka umów z tym poszło... Zdaje się nawet, że zostało podpisanych. Pare osób może się czuć wyróżnionymi, że to dostało :-)

#351505  autor: ppp1ppp
 10 sie 2009, 11:19
Ten pakiet 10zl jest do wszystkich czy tylko na orange/stacjonarne?

#351892  autor: awa2001
 11 sie 2009, 22:55
obawiam się, ze od nas odpowiedzi nie dostaniesz. My tej usługi nie dajemy, bo nam nie wolno, zapytaj więc te osobę, która Ci proponuje, tak będzie najuczciwiej ( nie przyłożę ręki do czegoś co może sprawiać potem klientowi problemy, sorry).
Jasne, ze mozna wziąć Iphone na normalny abonament, niedawno obliczałam klientowi nowego Iphona 3Gs przy ab 75 zl i sporo punktów i dostal go za 400 zł ( szkoda, że nie u mnie, bo propozycja jeszcze go nie ma)
Pamietajcie o tym, ze pkt Profit są resetowane, warto wykorzystać jesli ma się akurat koniec umowy, na stronie orange.pl ta informacja juz jest podana).

#351919  autor: hans1054
 11 sie 2009, 23:51
ppp1ppp pisze:Ten pakiet 10zl jest do wszystkich czy tylko na orange/stacjonarne?
ten pakiet jest rozliczany na wszystkie usługi nawet na usługi roamingowe. Powiem szczerze że ciesze się że zdecydowałem sie 2 miesiące temu na przedłużenie umowy bo właśnie dostałem pakiet 30zł na 24 miechy i bardzo dobrze. Szkoda ze obecnie nie możecie tych pakietów dawac swoim klientom. Jakby nie było przy takich pakietach złotówkowych naprawdę opłaca sie przedłużyć umowe.

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#351931  autor: kadent
 12 sie 2009, 01:37
Witam,

Kilka razy chciałem przedłużyć umowę ale jak dotąd jest bezterminowa od roku.
Aktualny abonament: Firma 400. Nie zwracam uwagi do kogo dzwonię i planowany nowy abonament to Oferta dla Firm 250. 500 to raczej za dużo i wolę 250.
Co można dostać w pakiecie do takiego abonamentu? Wybieram opcję z zakupem nowego telefonu.
Pozdrawiam

#352024  autor: laurie
 12 sie 2009, 15:03
Proszę o informację czy można uzyskać lepszą ofertę przy przedłużeniu umowy z Orange:
- Obecny abonament: Twój Plan 75, rachunki w wysokości 125-150 zł, umowa od roku na czas nieokreślony, staż w Orange ok. 10 lat.
- Propozycja (konsultant BOK) przy umowie 12-miesięcy bez telefonu i abonamencie 55 zł:
- 50% zniżki na Orange Free Standard (limit 1 GB) przez 12 miesięcy
- 30 minut do wszystkich przez 12 miesięcy
- standardowe 3 prezenty

Jakie dodatkowe usługi można uzyskać przy umowie 12-miesięcy bez telefonu i abonamencie 55 lub 75 zł? – interesują mnie głównie minuty do wszystkich i jakiś pakiet na Internet (najchętniej 39,5, ale podobno ‘nie widać go w systemie’).
Z rozmowy z Konsultantką sprzed kilku miesięcy wiem, że w zależności od abonamentu Konsultant może zaproponować określoną kwotę dodatkowych usług. Czy ktoś mógłby zaprezentować listę takich usług? Czy Konsultanci BOK i w salonach ‘widzą’ te same usługi w systemie?

Dodatkowo mam pytania:
- czy do korzystania z Orange Free Standard wymagana jest wymiana karty SIM – w dzisiejszej rozmowie Konsultantka powiedziała mi, że nie, a od kilku poprzednich konsultantów i w salonie usłyszałam, że tak; to samo pytanie a propos Orange 39,5
- czy Nokia e75 jest sprzedawana z Orange Menu? Czy jakieś typy Nokii są sprzedawane bez OM?

Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
  • Strona 103 z 131
  • 1
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 131
  • 1
  • 101
  • 102