• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 102 z 208
  • 1
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 208

#436912  autor: ProPozycja
 22 paź 2010, 08:07
nicco pisze:witam!

zwracam sie do ekspertow z pytaniem ile mozna ugrac, i czy ewentualnie mozna cokolwiek wiecej niz to co wywalczylem :) (dla zainteresowanych konsultantow nr na priv).

do tej pory posiadam "orange abonament 100" - dobrze mi znim poniewaz:
- mam 5 prezentow (2x pakiet sms, 3x wybrany numer do tej samej osoby)
- kwote 100zl moge przeznaczyc na dowolny cel (np smsy spolecznosciowe, jakies VOD - odejmuje mi to z abonamentu a nie dolicza ponad "kwote deklarowana"), dzwoniac, smsujac poza siec - rowniez mieszcze sie w kwocie 100zl
- wysylam okolo 1tys sms/mc - dzwonie roznie - do wybranego numeru przewaznie zalatwiam te 180min lub czasem 2 pakiety (360min).

nowe taryfy (np pantera) nie pasuja mi absolutnie wogole bo:
- trace prezenty - a patera 99 ma w abonamencie bodajrze 600sms - co przy moim pisaniu zalatwia mi caly abonament
- patera rowniez ma tylko 300min - co rowniez zalatwiam dzwoniac tylko do wybranego numeru nie mowiac o smsach i inncyh portalach spolecznosciowych ktore tez kosztuja.

wykoncypowalem ze aby zatrzymac kwote deklarowana na poziomie 100zl zotawie sobie:

orange abonament 75 + orange freedom 39,99

(tak na marginesie czy po przekroczeniu 2gb naliczane sa oplaty czy predkosc zwalnia do 5kb/s i dalej dziala wolno ale w ramach oplaty 39,99?)

(tak na marginesie 2 - jak to jest z predkoscia ? zalozmy ze bede pracowal w 2g - ile bede mial max? a ile w 3g?)

razem daje mi to 114,9zl :)
mam 4 prezenty (zrobil bym 2x sms 2x wybrany numer), 75zl do wydania na co chce i 2gb limitu.

interesuje mnie galaxy s i9000, w tej taryfie otrzymalem propozycje (poziom 4)
24mc - 791,/
30mc - 701,/ + 1000sms gratis przez caly okres umowy
36mc - 611,/

teraz pytanie czy cos wiecej da sie z tym zrobic? (srednia rachunkow okolo 100zl - moze lekko ponad) w orange z 8-10 lat - jeszcze jak byla tylko 1 zakresowa siec :P.

czekam na sugestie :)

pozdrawiam serdecznie :)
1. Orange Free jak już.

2. Jesteś w stanie zrezygnować z Orange Abonament czyli pakietu złotówek?

3. Jeżeli tak to proponuje Ci taką opcje.

Pelikan za 79 zł. w ramach abonamentu 225 minut do wszystkich wymienne na 450 sms`ów do wszystkich. Dodatkowo w ramach taryfy masz 5 tys. sms`ów do Orange i dostęp do mobilnych wersji wikipedi, fotki.p i facebooka.

Do tego wykupujesz jeden darmowy numer za 10 zł + 2 GB Pakietu internetowego za 30 zł.

4 To ile jesteś w Orange nikogo za bardzo nie obchodzi.

Jeżeli chodzi o telefon to przy 79 zł i umowie na 24 miesiące cena to 1059 zł bez żadnego rabatu. W zależności od Twojego zysku dostałbyś jakiś rabat na telefon no ale zysk musiałby być duży. Bo po 1. obniżasz kwotę abo a po 2. telefon wysokobudżetowy.

Orange - dział utrzymania klienta postpaid

#436922  autor: ubuntulnx
 22 paź 2010, 10:19
ProPozycja, nawet niezła propozycja, faktycznie w zależności od zysku można by dać rabat lub wybrany numer. Z tym że koledze chyba jednak zależy na pakiecie kwotowym (wspomniane sms premium itp).
nicco pisze:w tej taryfie otrzymalem propozycje (poziom 4)
:wink: skąd taka informacja, jakbym Ci powiedział, że dałem z 6 to też uwierzysz? :wink:

Obrazek

#436923  autor: nicco
 22 paź 2010, 10:30
ProPozycja pisze:
1. Orange Free jak już.
byc moze :)

a co z promocja ze za zakup w internecie ? 0,5gb gratis? (czyli 2,5gb w tym pakiecie)
ProPozycja pisze: 2. Jesteś w stanie zrezygnować z Orange Abonament czyli pakietu złotówek?
nie zalezy mi az tak na kwocie za polaczenia, zdaje sobie sprawe ze tu mam drozej. ale moge lepiej zarzacac deklarowana kwota.

generalnie obstaje przy "orange abonament" poniewaz w kazdej "zwierzecej" taryfie smsy "spolecznosciowe" sa doliczne mi ponad abonament a nie ja w "orange abonament" z kwoty deklarowanej.
ProPozycja pisze: 3. Jeżeli tak to proponuje Ci taką opcje.

Do tego wykupujesz jeden darmowy numer za 10 zł
ile minut w tym pakiecie ?
ProPozycja pisze: + 2 GB Pakietu internetowego za 30 zł.
czy po przekroczeniu 2gb sa naliczane oplaty? bo w tym orange free dobre jest to iz po przekroczeniu idzie dalej wolno ale za darmo :)

ProPozycja pisze: Jeżeli chodzi o telefon to przy 79 zł i umowie na 24 miesiące cena to 1059 zł bez żadnego rabatu. W zależności od Twojego zysku dostałbyś jakiś rabat na telefon no ale zysk musiałby być duży. Bo po 1. obniżasz kwotę abo a po 2. telefon wysokobudżetowy.
pytanie jaki zysk bym generowal - poziom 4 - dawal mi rzekomo 400zl rabatu od ceny wyjsciowej.

pozdrawiam

[ Dodano: 2010-10-22, 10:32 ]
ubuntulnx pisze:ProPozycja, nawet niezła propozycja, faktycznie w zależności od zysku można by dać rabat lub wybrany numer. Z tym że koledze chyba jednak zależy na pakiecie kwotowym (wspomniane sms premium itp).

:wink: skąd taka informacja, jakbym Ci powiedział, że dałem z 6 to też uwierzysz? :wink:
co do poziomu - bylem w salonie zaprzyjaznionym salonie orange - oni maja max poziom 2 - a widzialem jakie informacje zostawila konsultantka wpisane na moim koncie - bylo jak byk poziom 4 - pytanie czy to max?

pozdr

#436925  autor: ubuntulnx
 22 paź 2010, 10:40
nicco pisze:ProPozycja napisał/a:

3. Jeżeli tak to proponuje Ci taką opcje.

Do tego wykupujesz jeden darmowy numer za 10 zł

ile minut w tym pakiecie ?
1200/mies

+ 2 GB Pakietu internetowego za 30 zł.

czy po przekroczeniu 2gb sa naliczane oplaty? bo w tym orange free dobre jest to iz po przekroczeniu idzie dalej wolno ale za darmo :)
Pobierane są opłaty zgodnie z cennikiem.

Odnośnie poziomów negocjacji nie można udzielać takiej informacji, ponieważ jest to tajemnica zawodowa. Jeżeli już znajomy w salonie udostępnił Ci system, to widziałeś rabat, i jeżeli tam faktycznie jest 400zł, to więcej się nie da, chyba że masz kartę PAYBACK.

Obrazek

#436946  autor: nicco
 22 paź 2010, 12:17
ubuntulnx pisze: 1200/mies

+ 2 GB Pakietu internetowego za 30 zł.

Pobierane są opłaty zgodnie z cennikiem.

Odnośnie poziomów negocjacji nie można udzielać takiej informacji, ponieważ jest to tajemnica zawodowa. Jeżeli już znajomy w salonie udostępnił Ci system, to widziałeś rabat, i jeżeli tam faktycznie jest 400zł, to więcej się nie da, chyba że masz kartę PAYBACK.
karta payback jest - ale niewiele na niej punktow wiec wiele mnie to nie uratuje.

czyli reasumujac to co wydedukowalem to dobra oferta:

orange abonament 75 + orange free 39,90 = 114,9
galaxy s i9000

24mc - 791,/
30mc - 701,/ + 1000sms gratis przez caly okres umowy
36mc - 611,/

jeszcze mam 3 pyt:

1)czy po przekroczeniu 2gb naliczane sa oplaty czy predkosc zwalnia do 5kb/s i dalej dziala wolno ale w ramach oplaty 39,99?

2) - jak to jest z predkoscia ? zalozmy ze bede pracowal w 2g - ile bede mial max? a ile w 3g?

3) no i jesli mozna sprawdzic jakie sa ceny wyjsciowe przy tym planie dla 24/30/36mc? chce zweryfikowac czy faktycznie to 400zl rabatu

dziekuje za zaintetresowanie

pozdr :)

edycja:

ale cos mi sie nie zgadza - bylem jeszcze raz w salonie orange sprawdzic ceny wyjsciowe i wychodzi mi:

24mc - 1279
30mc - 1189
36mc - 1099

wiec jakim cudem po rabacie 400zl uzyskalem wyzej podane ceny? to sie nijak nie zgadza... ktos ma pomysl o co chodzi?

pozdr.

#437018  autor: ubuntulnx
 22 paź 2010, 17:43
nicco pisze:1)czy po przekroczeniu 2gb naliczane sa oplaty czy predkosc zwalnia do 5kb/s i dalej dziala wolno ale w ramach oplaty 39,99?
Prędkość spada.
nicco pisze:3) no i jesli mozna sprawdzic jakie sa ceny wyjsciowe przy tym planie dla 24/30/36mc? chce zweryfikowac czy faktycznie to 400zl rabatu
Masz przecież znajomego w salonie, niech Ci powie. Powtarzam, że w przeciwnym wypadku to ujawnianie tajemnicy handlowej.
nicco pisze:ale cos mi sie nie zgadza - bylem jeszcze raz w salonie orange sprawdzic ceny wyjsciowe i wychodzi mi:

24mc - 1279
30mc - 1189
36mc - 1099

wiec jakim cudem po rabacie 400zl uzyskalem wyzej podane ceny? to sie nijak nie zgadza... ktos ma pomysl o co chodzi?
Jeżeli rabat był udzielany w Orange Abonament to do kwoty rabatu należy doliczyć 22% (czyli 400zł rabatu to faktycznie 488zł)

Być może za drugim razem ceny podawali Ci w taryfach zwierzęcych.

Obrazek

#437036  autor: nicco
 22 paź 2010, 19:48
ubuntulnx pisze:Prędkość spada.
i to mi pasuje :)
ubuntulnx pisze:Masz przecież znajomego w salonie, niech Ci powie. Powtarzam, że w przeciwnym wypadku to ujawnianie tajemnicy handlowej.
zgodnie z edycja poprzedniego posta - a przed Twoja odpowiedzia - podskoczylem do salonu i sprawdzilem w/w ceny.

co do polityki poufnosci - doskonale to rozumiem - pracuje w sieciowej firmie w ktorej podobnie klada nacisk na poufnosc i tajemnice zawodowe, takze wybacz jesli afrontem bylo zadane pytanie.
ubuntulnx pisze:Jeżeli rabat był udzielany w Orange Abonament to do kwoty rabatu należy doliczyć 22% (czyli 400zł rabatu to faktycznie 488zł)
w takim razie wszystko sie wyjasnia - 488zl idealnie pokrywa sie z cenami wyjsciowymi uzyskanymi w salonie - i cenami koncowymi podanymi na infolini.

jeszcze raz dzieki za sugestie i opinie :)

#437037  autor: ubuntulnx
 22 paź 2010, 19:50
nicco pisze:takze wybacz jesli afrontem bylo zadane pytanie
Żaden afront, mówię jak jest :wink: mam nadzieję, że się przydałem.
Pozdrawiam.

Obrazek

#437632  autor: maclew
 26 paź 2010, 15:27
Witam serdecznie!

04.11 listopada mogę zacząć negocjacje z operatorem. Posiadam dwa numery w abonamencie, jeden za 75zł drugi za 260zł (z internetem), przy umowie na 24m-cy(oferta dla klientów indywidualnych). Za rachunki płace średnio 800zł miesięcznie. Już teraz otrzymałem jakąś oferte przez orange.pl, która mnie jednak nie satysfakcjonuje, wręcz zniechęca do dalszych prygód z tym operatorem. Mam w związku z tym pytanie do znawców. Czy mogę liczyc na naprawdę dobra ofertę? Na jakie rabaty, dodatkowe usługi mogę liczyć? Jak rozmawiać z operatorem, żeby nie koniecznie negocjować przez następne 3m-ce, aż zaoferują mi coś sensownego. No i zależy mi na dobrych telefonach, Iphone 4np, ale nie za kilkaset złotych.
Obecnie zastanawiam sie jednak nad przeniesieniem do innej sieci, która mi na dzień dobry daje o wiele lepsze warunki.
Byłbym wdzięczny za pomoc, zapraszam również na priv

#437635  autor: mnkowalski
 26 paź 2010, 16:14
Szczerze to zależy od osoby która dzwoni, tego jaki masz zysk dla sieci, wbrew pogłoskom staż nie ma nic do rzeczy. Reguła prosta duży zysk , wysokie rabaty na telefony i lepsze oferty, zależy jaki dzień ma konsultant :D
Zeby coś powiedzieć trzeba coś wiedzieć o numerach i zysku i sprawdzić to.

#437679  autor: haniorr
 26 paź 2010, 19:04
Witam.

Na stronie orange mam informacje, ze za 11 dni dostane oferte do przedluzenia umowy z Orange. Dzisiaj odwiedzilem tez salon Orange i powiedziano mi ze bede mogl przedluzyc ja dopiero w lutym. Czemu tak jest?? Czy przy przedluzaniu umowy przez neta, moge to zrobic wczesniej??

Pozdrawiam

P.S: przy okazji spytam, czy przy miesiecznych oplatach ~170zł za 3 numery, moga wynegocjowac korzystne warunki?? dokladnie zalezy mi na Samsungu Galaxy S. Chcialbym go kupic jak najtaniej. Na stronie oragne wyczytalem, ze przy abonamencie 73zł moge go miec za 649zł(przy przedluzaniu przez neta).

EDIT: zapomnialem dodac, ze jest to oferta, dla klientow biznesowych

#437683  autor: ubuntulnx
 26 paź 2010, 19:16
Po raz setny powtarzam wszystkim zainteresowanym, że ilość abonamentów podpiętych pod dane nazwisko, staż nie grają roli przy przedłużeniu. Liczy się zysk, generowany w ciągu ostatnich 3 miesięcy i tylko tyle. Brutalne, ale prawdziwe. Negocjacje przy niskim zysku nic nie dają, grożenie odejściem tym bardziej.

Obrazek

#437684  autor: haniorr
 26 paź 2010, 19:20
w takim razie inaczej sformuuje pytanie. Czy ~170zł miesiecznie to malo czy duzo?? przy 3 miesiacach jest to juz suma ~510zł. jak duzo moge wynegocjowac za takie rachunki??

#437685  autor: ubuntulnx
 26 paź 2010, 19:24
haniorr, zysk to inaczej, jak przekraczasz abonament. Średnie rachunki z ostatnich miesięcy są jak sama nazwa wskazuje średnie. Nie wiem, co możesz wynegocjować, ponieważ nikt Ci tego nie powie nie widząc Twojego numeru w systemie. A poza tym zajmuję się klientami ind :wink:

Obrazek

#437686  autor: haniorr
 26 paź 2010, 19:26
aha, to juz rozumiem.

jak jest jakis kontrachent od klientow biznesowych to prosze o kontakt na PW.

#437710  autor: piechucki
 26 paź 2010, 20:21
haniorr pisze:aha, to juz rozumiem.

jak jest jakis kontrachent od klientow biznesowych to prosze o kontakt na PW.
Kontrachenta to musisz poszukać w salonie (i też nie jestem tego pewien), bo musi być to ktoś, kto jest upoważniony do zawarcia z Tobą umowy. Bardziej przyda Ci się konsultant lub przedstawiciel (ludzie z Orange może mnie poprawią, jak nazywa się poprawnie takie stanowisko). Jestem złośliwy - wiem, ale nie używajmy słów, których nie rozumiemy.

#437719  autor: haniorr
 26 paź 2010, 20:56
oczywiscie chodzilo mi o slowo konsultant. nastapilo zwykle przejezyczenie ;]

#437726  autor: ubuntulnx
 26 paź 2010, 21:07
haniorr pisze:oczywiscie chodzilo mi o slowo konsultant. nastapilo zwykle przejezyczenie ;]
Nieważne. Ja, osobiście, proponuję Ci zadzwonić na *600, przedstawić konkretnie sytuację. Oni mają największe kompetencje, skorzystasz, uwierz. Tylko się nie obraź, że sugeruję, że to Ty masz dzwonić, bo to normalna praktyka (jeden forumowicz przedsiębiorca się na mnie o to obraził iż śmiałem zasugerować :wink:)

Obrazek

#437780  autor: Kamel
 26 paź 2010, 23:50
Mam pytanie - kiedy użytkownik sieci jest najbardziej "atrakcyjny" dla operatora ? Oczywiście kiedy przekracza abonament, ale co poza tym ? Kiedy do abonenta sieci Orange dzwonią użytkownicy innych sieci to również jest to zyskowne dla operatora ?

#437792  autor: Jedrker
 27 paź 2010, 11:06
Witam.
W związku z przedłużeniem umowy przez www operatora spotkała mnie ciekawa sytuacja.
Wczoraj przyjechał kurier, odebrałem telefon, podpisałem umowę.
Od wczoraj jestem posiadaczem samsunga wave, podczas składania zamówienia wybierałem ofertę delfin 99.
Na aneksie do umowy mam następujące informacje :
-umowa zwarta na okres 24 miesiące, liczone od dnia 20.10.2010 - hmmm, to był dzień składania przeze mnie zamówienia na www, a umowa kończy mi się w lutym 2011 ..... , więc aneks powinien obowiązywać od lutego 2011 i liczone 24 miesiące powinny chyba być od właśnie lutego a nie jak mam w umowie no nie ?
Druga sprawa :
-abonent wybiera ofertę w kwocie abonamentu 0 zł :shock: :shock: hmmmm - dziwne ?
I trzecia sprawa najlepsza :
-Abonent zobowiązuje się do zapłaty roszczenia z tytułu ulgi w wysokości 0,00 :shock: (paragraf mówiący o wcześniejszym zerwaniu umowy) .
I teraz pytanie, umowa została podpisana, więc jest wiążąca nie prawdaż ?
Orange w tym momencie powinno mi zapewnić warunki umowy dokładnie takie jakie są napisane w aneksie prawda ?
  • Strona 102 z 208
  • 1
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 208
  • 1
  • 100
  • 101
  • 102