1. Orange Free jak już.nicco pisze:witam!
zwracam sie do ekspertow z pytaniem ile mozna ugrac, i czy ewentualnie mozna cokolwiek wiecej niz to co wywalczylem(dla zainteresowanych konsultantow nr na priv).
do tej pory posiadam "orange abonament 100" - dobrze mi znim poniewaz:
- mam 5 prezentow (2x pakiet sms, 3x wybrany numer do tej samej osoby)
- kwote 100zl moge przeznaczyc na dowolny cel (np smsy spolecznosciowe, jakies VOD - odejmuje mi to z abonamentu a nie dolicza ponad "kwote deklarowana"), dzwoniac, smsujac poza siec - rowniez mieszcze sie w kwocie 100zl
- wysylam okolo 1tys sms/mc - dzwonie roznie - do wybranego numeru przewaznie zalatwiam te 180min lub czasem 2 pakiety (360min).
nowe taryfy (np pantera) nie pasuja mi absolutnie wogole bo:
- trace prezenty - a patera 99 ma w abonamencie bodajrze 600sms - co przy moim pisaniu zalatwia mi caly abonament
- patera rowniez ma tylko 300min - co rowniez zalatwiam dzwoniac tylko do wybranego numeru nie mowiac o smsach i inncyh portalach spolecznosciowych ktore tez kosztuja.
wykoncypowalem ze aby zatrzymac kwote deklarowana na poziomie 100zl zotawie sobie:
orange abonament 75 + orange freedom 39,99
(tak na marginesie czy po przekroczeniu 2gb naliczane sa oplaty czy predkosc zwalnia do 5kb/s i dalej dziala wolno ale w ramach oplaty 39,99?)
(tak na marginesie 2 - jak to jest z predkoscia ? zalozmy ze bede pracowal w 2g - ile bede mial max? a ile w 3g?)
razem daje mi to 114,9zl
mam 4 prezenty (zrobil bym 2x sms 2x wybrany numer), 75zl do wydania na co chce i 2gb limitu.
interesuje mnie galaxy s i9000, w tej taryfie otrzymalem propozycje (poziom 4)
24mc - 791,/
30mc - 701,/ + 1000sms gratis przez caly okres umowy
36mc - 611,/
teraz pytanie czy cos wiecej da sie z tym zrobic? (srednia rachunkow okolo 100zl - moze lekko ponad) w orange z 8-10 lat - jeszcze jak byla tylko 1 zakresowa siec.
czekam na sugestie
pozdrawiam serdecznie
2. Jesteś w stanie zrezygnować z Orange Abonament czyli pakietu złotówek?
3. Jeżeli tak to proponuje Ci taką opcje.
Pelikan za 79 zł. w ramach abonamentu 225 minut do wszystkich wymienne na 450 sms`ów do wszystkich. Dodatkowo w ramach taryfy masz 5 tys. sms`ów do Orange i dostęp do mobilnych wersji wikipedi, fotki.p i facebooka.
Do tego wykupujesz jeden darmowy numer za 10 zł + 2 GB Pakietu internetowego za 30 zł.
4 To ile jesteś w Orange nikogo za bardzo nie obchodzi.
Jeżeli chodzi o telefon to przy 79 zł i umowie na 24 miesiące cena to 1059 zł bez żadnego rabatu. W zależności od Twojego zysku dostałbyś jakiś rabat na telefon no ale zysk musiałby być duży. Bo po 1. obniżasz kwotę abo a po 2. telefon wysokobudżetowy.
Orange - dział utrzymania klienta postpaid