adalis pisze:Witam
Czy ta oferta jest godna uwagi ?

Kwota abonamentu 35zł, umowa na 24 miesiące bez telefonu.
Gratis:
-100% więcej do wszystkich,
-30 min. do wszystkich i na wszystko,
-400 sms do Orange,
-180 min. w weekendy na Orange i stacjnarne.
Wszystkie gratisy na cały okres trwania umowy.
Zdecydowanie godna uwagi, ALE, jeśli masz sporo znajomych w Orange [do których dzwonisz też na tygodniu], to bardziej opłacałoby Ci się wziąć zamiast '30 do wszystkich' - 90 rosnące do 120 do orange.
kitachi pisze:Mogę zostać w mix 30 choć zdarzało się ostatnio, że brakowało mi kasy, a doładowania za 5 zł mnie wpieniały terminem ważności. Z tego powodu myślałem o abonamencie 35 zł. Zazwyczaj te 30 zł wystarczały mi.
Wolę minuty oferta SMS i na net nie interesuje mnie. Abonamenty chyba lepszy ofertowo, ale wolałbym w prezencie popołudnia i weekendy, a nie same weekendy.
Jeśli mają być popołudnia i weekendy, to masz porównanie jakby to wyglądało, minutowo i kosztowo, (oferta na rok):
Abonament, w sumie 37.5zł [25 podstawa, 12.5 - popołudnia+weekendy]
-40 minut do wszystkich sieci [+ewentualne 30, zależy od tego jaki zysk]
-1000 minut na Orange i stacjonarne, codziennie 16-8 + soboty i niedziele
-prezent, czyli najwygodniej wybrana osoba, 180 minut bez względu na czas i dzień
"Stary" Nowy Twój Mix, 30 zł
-100 minut do wszystkich
-120 minut przez 6 miesięcy, 60 przez kolejne 6, w Popołudniach i Weekendach
-1200 minut z wybraną osobą, orange lub stacjonarne
Jeżeli masz takiego kogoś z kim rozmawiasz bardzo dużo - zostawaj w NTM, jeżeli dzwonisz raczej do innych sieci, od czasu do czasu do kogoś w Orange - NTM, jeżeli dzwonisz zdecydowanie najwięcej do Orange ogólnie, bierz abonament, wtedy zamiast dodatkowych 30 minut postaraj się o 20gr/min do Orange.