• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 11 z 350
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 350

#597096  autor: ketchup84
 24 lis 2012, 10:41
Po kontakcie z SUK dostałem:
R40 (bez telefonu) - 25zł z VAT, 250 minut do wszystkich
100MB Internet - 7zł z VAT
Rodzina 3 osobowa - 12zł z VAT

Sądzicie, że dało się coś więcej utargować?

#597098  autor: thonka
 24 lis 2012, 11:28
ketchup84, te 7zl za 100MB to niestety dodatek do transmisji danych... w regulaminie masz napisane, ze do 1MB nalicza Tobie 3zl, po przekroczeniu tego 1MB dodaja Tobie 99MB (razem 100MB) za dodatkowe 7zl, a wiec razem 10zl.
tak wiec po przekroczeniu 1MB i tak zaplacisz te 10zl dodatkowo do abonamentu co moim zdaniem jest lekkim nieporozumieniem.

SR za 12zl to nic ponad standard (2os. za 2zl i kazda nastepna osoba 10zl).
przy cenie abonamentu to max. co moga dac. moglbys jeszcze tylko poprobowac z dlugoscia umowy. niby w tej ofercie nie mozna jej skrocic (18 miesiecy), ale zapytac nie zaszkodzi.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#597116  autor: SACZI
 24 lis 2012, 13:50
thonka pisze:ketchup84, te 7zl za 100MB to niestety dodatek do transmisji danych... w regulaminie masz napisane, ze do 1MB nalicza Tobie 3zl, po przekroczeniu tego 1MB dodaja Tobie 99MB (razem 100MB) za dodatkowe 7zl, a wiec razem 10zl.
tak wiec po przekroczeniu 1MB i tak zaplacisz te 10zl dodatkowo do abonamentu co moim zdaniem jest lekkim nieporozumieniem.

SR za 12zl to nic ponad standard (2os. za 2zl i kazda nastepna osoba 10zl).
przy cenie abonamentu to max. co moga dac. moglbys jeszcze tylko poprobowac z dlugoscia umowy. niby w tej ofercie nie mozna jej skrocic (18 miesiecy), ale zapytac nie zaszkodzi.
1. Coraz bardziej przekonuje mnie Play ofertą 29PLN/210minut/1GB i koniecznie z umową bezterminową ...
2. Brakuje oferty ~150-240 minut i 1-2-5 GB netu.

PS
Zmieniają się preferencje w korzystaniu z komórki ...
Nawet takie konserwy jak ja od czasu do czasu się reformują.

#597119  autor: thonka
 24 lis 2012, 14:02
SACZI, ja bym powiedzial inaczej. brakuje ofert naprawde multimedialnych.
to co obecnie jest nazywane taryfa multimedialna powinno byc zostawione jako "zwykla" taryfa, bo nie oszukujmy sie - dzisiaj niemal kazdy telefon kupowany u operatora laczy sie z internetem w mniejszym, badz wiekszym stopniu i oferowanie abonamentow bez internetu jako tansza alternatywa to tylko marketing. a doswiadczenie naliczania internetu po standardowych stawkach moze ludzi zrazic raz na zawsze do korzystania z niego przez komorke...

oferty mulimedialne powinny byc skrojone tak jak w orange - min. 500mb i co pulap to z wyzsza paczka.
ew. mogliby rozwazyc standardowa oferte + ew. wybor paczki internetowej trzymanej obowiazkowo przez cala umowe co mogloby wliczac sie w ogolna kwote abonamentu i obnizac tym samym cene urzadzenia.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#597121  autor: flypek
 24 lis 2012, 14:05
Mam do Was prośbę,
śledzę temat ten i ten już zamkniety i piszecie tylko o taryfach rodzina 40/60 itd,
może macie informacje co SUK może zaproponować w taryfach Nowa firma 410/270?
Chciałbym od razu przedstawić im to co chcę dostać żeby nie bawić się w wielokrotne telefony.
Byłbym bardzo wdzięczny gdybyście mi przedstawili jak to wygląda w tych taryfach.
edit:
I jakbyście mogli mi dać link do cennika telefonów bo tyle jest tych plików PDF że nie wiem który dotyczy mnie, i jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie to w firmie jest 6 nr z TM w przedziale od 60 do 150 zł za mc.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 24 lis 2012, 14:14 przez flypek, łącznie zmieniany 1 raz.

#597122  autor: thonka
 24 lis 2012, 14:10
flypek, to co jest tu zawarte to informacje od ludzi.

jak widzisz malo kto z przedluzajacych abonamenty firmowe chce sie dzielic swoimi doswiadczeniami.
kiedys ktos wspominal o rabacie ok. 30% na abonament z telefonem i nawet 50% bez telefonu, ale bylo to dawno i wcale nie musi miec odzwierciedlenia teraz.

#597123  autor: flypek
 24 lis 2012, 14:22
Dziękuję thonka za szybką odpowiedź, może jednak ktoś kto przedłużał w biznesie abo tu zaglądnie i jakoś mi pomoże. Póki co wysłałem do nich(t-mobile) maila że chce zrezygnować z ich usług.

#597124  autor: thonka
 24 lis 2012, 14:30
http://www.t-mobile.pl/pl/biznes/stali_ ... /szczegoly

tu masz cenniki. interesuje Ciebie wszystko co ma w nazwie zalacznik cenowy. z grubsza ceny sa te same (sa to doslownie groszowe sprawy). roznica jest tylko taka, ze jedna z ofert pozwala na zakup urzadzenia na raty, co w przypadku klientow indywidualnych ma male znaczenie, ale dla firm umozliwia rozne ksiegowe zabiegi ;)

pamietaj tez, ze majac firme mozesz i tak wybierac z oferty dla klientow indywidualnych.

#597125  autor: Guciu
 24 lis 2012, 14:33
Chyba jednak z tymi 750 mb to prawda. Oto moja korespondencja z T-Mobile. Wysłałem maila w czwartek 22-11-2012 r.

"Witam,

chciałbym potwierdzić czy dla numeru xxx xxx xxx zarejestrowanego na xxxx,
możliwe jest przedłużenie umowy poprzez SUK na następuj±cych warunkach:

Rodzina 60
okres umowy 24 miesi±ce
cena 59 zł
600 minut do wszystkich sieci
750 mb pakiet internetowy
+ 1,99 zł - sieć rodzinna 2 osób
+ 1,99 zł - 1000 sms do WSZYSTKICH sieci
telefon HTC Desire X - 39 zł.

ODPOWIEDŹ

Panie xxx,
jest możliwośc skorzystania z takiej oferty, która Pan podał.
Z wyrazami szacunku
xxx xxx
Konsultant ds. Utrzymania Klienta

Polska Telefonia Cyfrowa S.A.
Al. Jerozolimskie 181, 02-222 Warszawa, Polska
telefon +48 602900000
faks +48 22 4134949
e-mail [email protected]
internet www.t-mobile.pl"

Więc poczekam jeszcze na obniżki telefonów w grudniu przed świętami i będę bardzo zadowolony :)

Jeszcze pytanie do forumowiczów. Umowa kończy się w marcu 2013 r. Przedłużając w grudniu 2012 r. umowa oczywiście obowiązuje do marca 2015 r. A co z warunkami promocyjnymi? Będę płacił normalne ceny przez ostatnie 3 miesiące umowy w 2015 r. ?

EDIT: Po rozmowie telefonicznej z konsultantem wyszło na to, że 750 MB liczone jest po kompresji.
Ostatnio zmieniony 26 lis 2012, 12:56 przez Guciu, łącznie zmieniany 1 raz.

#597127  autor: Maly745
 24 lis 2012, 14:49
flypek pisze:Mam do Was prośbę,
śledzę temat ten i ten już zamkniety i piszecie tylko o taryfach rodzina 40/60 itd,
może macie informacje co SUK może zaproponować w taryfach Nowa firma 410/270?
Chciałbym od razu przedstawić im to co chcę dostać żeby nie bawić się w wielokrotne telefony.
Byłbym bardzo wdzięczny gdybyście mi przedstawili jak to wygląda w tych taryfach.
edit:
I jakbyście mogli mi dać link do cennika telefonów bo tyle jest tych plików PDF że nie wiem który dotyczy mnie, i jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie to w firmie jest 6 nr z TM w przedziale od 60 do 150 zł za mc.
pozdrawiam
W taryfach nowa firma SUK oferuje 10% upustu i ceny telefonów jak w cenniku na stronie, przy PDB cena bez zmian + 75% większy pakiet i średnio 100zł niższe ceny telefonów niż na stronie,

#597150  autor: Auks
 24 lis 2012, 16:55
Guciu pisze:Więc poczekam jeszcze na obniżki telefonów w grudniu przed świętami i będę bardzo zadowolony :)
Nie czekaj tylko podpisuj, szczerze Ci radzę :)

Dzisiaj dzwonił SUK po raz kolejny :)

W R40 oprócz nachalnego wciskania Miro za 129,- proponują Nokie 603 za 49,-

Mówie facetowi, że Miro z prockiem 800 MHz mnie nie interesuje, a on do mnie, że w telefonach 200 Mhz nie robi różnicy i wcale tego nie odczuje podczas użytkowania :-D

Zapytałem się ponad to czy może mi powiedzieć do kiedy obowiązywać będzie obecny cennik, to wyskoczył mi z tekstem że pewnie długo i podczas kolejnej zmiany cen telefony wcale nie musza potanieć, mogą też PODROŻEĆ :)

Idź Pan w c*** z taką siecią :D

#597151  autor: zygikuleczka
 24 lis 2012, 17:05
Auks pisze:Mówie facetowi, że Miro z prockiem 800 MHz mnie nie interesuje, a on do mnie, że w telefonach 200 Mhz nie robi różnicy i wcale tego nie odczuje podczas użytkowania :-D
Kocham jak sprzedawca się wypowiada na temat sprzętu. Też rozmawiałem z takim, co się mądrzył na temat telefonów a w końcu mnie źle poinformował co do oferty;]
No ale z cennikiem to akurat miał racje-bo zmiany następują dosyć szybko, czasem faktycznie nie warto czekać bo upatrzony aparat może podrożeć.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#597153  autor: Auks
 24 lis 2012, 17:18
zygikuleczka pisze:
Auks pisze:Mówie facetowi, że Miro z prockiem 800 MHz mnie nie interesuje, a on do mnie, że w telefonach 200 Mhz nie robi różnicy i wcale tego nie odczuje podczas użytkowania :-D
Kocham jak sprzedawca się wypowiada na temat sprzętu. Też rozmawiałem z takim, co się mądrzył na temat telefonów a w końcu mnie źle poinformował co do oferty;]
No ale z cennikiem to akurat miał racje-bo zmiany następują dosyć szybko, czasem faktycznie nie warto czekać bo upatrzony aparat może podrożeć.
Dlatego też mówię koledze wyżej żeby nie czekał tylko brał tego Desire X ^^

Ja czekałem, ale w zasadzie nie ze skąpstwa, tylko osoba na którą jest numer mieszka w innym mieście a ja nie mialem możliwości się z nią skontaktowac :s

#597154  autor: bartek.wasilews
 24 lis 2012, 17:25
witam , odwiedzam ta s trone juz kupe czasu i powiem ze pomogła mi w negocjacjach z T-Mobile :))
Moja rada jak przedluzacie aneks odrazu walcie do SUK nie do salonu nie od biura obsługi odrazu SUK!!
w slonie Wam wcisna oferte nieduzo lepsza niz niz dla nowego klienta a pewnie w wielu przypadkach taka sama albo gorsza , jestem juz u nich 5 lat i postanowiłem wiecej nie dac sie okradac

jesli chodzi o umowe to zalezalo mi na ofercie internetowej z niewielka iloscia minut do 50 zloty, tak powiedziałem w suk..
oczywiscie nie omieszkalem sie zaznajomić z ofertami konkurencji zeby miec podstawy do rzeczowej negocjacjii...
moja srednia z faktur z 6 mies. okolo 100 złoty przy abonamncie za 60- moze to tez wpłyneło na to iz PANOWIE BYLI SKLONNI DO NEGOCJACJII :))
Takze teraz napisze to co m isie udało wynegocjować
_ rodzina 20 ( 180 minut do wszytkich )25 złoty + 5 gb internetu tez za 25 i samsung galaxy note za 2100 :) czyli tez dobrze , bo ten telefon na aktualna chwile to wiecej nie jest wart, ( nie mowie oczywiscie o wystawkach z allegro ) :)))
oni i tak na tym zarobia-mnie jednak ta oferta satysfakcjonuje w 100 %
poza tym tak sobie czasami mysle jaka marze nakladaja polscy operatorzy... 1000%? ;/
pozdrawiam!

ps. trzeba byc twardym w negocjajcjach, nie spieszyc- nie dzownic pierwszym! czekac az sami zadzownia a jak zadzownia to do suk odrazu( podac jakis argument np postraszyc ch odejsciem do play :) no i mozna tez -troszke to hamskie, ale dac sie prosic im blizej konca umowy im bardziej rzeczowe argumenty tym bardziej oni sa skłonni do przystania na wasze warunki :) warto negocjowac długoscc abonamentu , wysokosc abonamentu i cene ewentualnego telefonu.. a mowiac krótko ŻEBY TO ONI DOSTOSOWALI OFERTE POD NAS ANIE MY POD NICH :)!! to bedzie najlepsza puenta :)zycze powodzenia w negocjacjach:)

#597160  autor: Guciu
 24 lis 2012, 18:09
Auks pisze:
Guciu pisze:Więc poczekam jeszcze na obniżki telefonów w grudniu przed świętami i będę bardzo zadowolony :)
Nie czekaj tylko podpisuj, szczerze Ci radzę :)
Ok, może i racja. Z 39 zł już wiele nie potanieje :) Tylko może mi ktoś powiedzieć jak to jest z kwestią daty przedłużenia umowy? Cytuję ponownie moje pytanie:

"Jeszcze pytanie do forumowiczów. Umowa kończy się w marcu 2013 r. Przedłużając w grudniu 2012 r. umowa oczywiście obowiązuje do marca 2015 r. A co z warunkami promocyjnymi? Będę płacił normalne ceny przez ostatnie 3 miesiące umowy w 2015 r. ?"

#597164  autor: zygikuleczka
 24 lis 2012, 18:37
Guciu pisze:Będę płacił normalne ceny przez ostatnie 3 miesiące umowy w 2015 r. ?"
Nie. Warunki oferty będą obowiązywać przez cały czas(do końca terminu wynikającego z aneksu).

#597168  autor: Pijo
 24 lis 2012, 19:02
zygikuleczka pisze:Guciu napisał/a: Będę płacił normalne ceny przez ostatnie 3 miesiące umowy w 2015 r. ?"

Nie. Warunki oferty będą obowiązywać przez cały czas(do końca terminu wynikającego z aneksu).
Tak. Będziesz płacił normalnie.Warunki promocyjne znikną. Tylko w Erze jest tak "cudownie", że długość warunków promocyjnych biegnie swoim torem a długość umowy swoim.

#597170  autor: st.konsultant
 24 lis 2012, 19:09
Pijo pisze:
zygikuleczka pisze:Guciu napisał/a: Będę płacił normalne ceny przez ostatnie 3 miesiące umowy w 2015 r. ?"

Tak. Będziesz płacił normalnie.Warunki promocyjne znikną. Tylko w Erze jest tak "cudownie", że długość warunków promocyjnych biegnie swoim torem a długość umowy swoim.

Tak było kiedyś. Obecnie praktycznie przy każdej ofercie upusty pozostają nawet przy umowie na czas nieokreślony.

[ Dodano: 2012-11-24, 19:15 ]
bartek.wasilews pisze:witam , odwiedzam ta s trone juz kupe czasu i powiem ze pomogła mi w negocjacjach z T-Mobile :))
Moja rada jak przedluzacie aneks odrazu walcie do SUK nie do salonu nie od biura obsługi odrazu SUK!!
w slonie Wam wcisna oferte nieduzo lepsza niz niz dla nowego klienta a pewnie w wielu przypadkach taka sama albo gorsza , jestem juz u nich 5 lat i postanowiłem wiecej nie dac sie okradac

jesli chodzi o umowe to zalezalo mi na ofercie internetowej z niewielka iloscia minut do 50 zloty, tak powiedziałem w suk..
oczywiscie nie omieszkalem sie zaznajomić z ofertami konkurencji zeby miec podstawy do rzeczowej negocjacjii...
moja srednia z faktur z 6 mies. okolo 100 złoty przy abonamncie za 60- moze to tez wpłyneło na to iz PANOWIE BYLI SKLONNI DO NEGOCJACJII :))
Takze teraz napisze to co m isie udało wynegocjować
_ rodzina 20 ( 180 minut do wszytkich )25 złoty + 5 gb internetu tez za 25 i samsung galaxy note za 2100 :) czyli tez dobrze , bo ten telefon na aktualna chwile to wiecej nie jest wart, ( nie mowie oczywiscie o wystawkach z allegro ) :)))
oni i tak na tym zarobia-mnie jednak ta oferta satysfakcjonuje w 100 %
poza tym tak sobie czasami mysle jaka marze nakladaja polscy operatorzy... 1000%? ;/
pozdrawiam!

ps. trzeba byc twardym w negocjajcjach, nie spieszyc- nie dzownic pierwszym! czekac az sami zadzownia a jak zadzownia to do suk odrazu( podac jakis argument np postraszyc ch odejsciem do play :) no i mozna tez -troszke to hamskie, ale dac sie prosic im blizej konca umowy im bardziej rzeczowe argumenty tym bardziej oni sa skłonni do przystania na wasze warunki :) warto negocjowac długoscc abonamentu , wysokosc abonamentu i cene ewentualnego telefonu.. a mowiac krótko ŻEBY TO ONI DOSTOSOWALI OFERTE POD NAS ANIE MY POD NICH :)!! to bedzie najlepsza puenta :)zycze powodzenia w negocjacjach:)

Lepiej sprawdź dokładnie tą umowę, bo w Rodzinie 20 nie ma 180 minut. SUK może tylko zmieniać ceny abonamentów, ale nie liczbę minut.

p.s

W przypadku SUK słowo negocjacje wydaje się nieco śmieszne :mrgreen: Przecież oni mają z góry określone oferty i nie negocjują niczego indywidualnie....

Pisanie, że czym bliżej końca umowy tym lepsze oferty czy albo o negocjowaniu długości abonamentu to niestety ale mijanie się z prawdą.

#597171  autor: zygikuleczka
 24 lis 2012, 19:16
Pijo, nie dość, że piszesz nieprawdę to jeszcze nie wiadomo po co cytujesz w całości posta, który znajduje się bezpośrednio nad Twoją wypowiedzią. Jakbyś tego nie zrobił nie byłoby wątpliwości do czego się odnosisz a forum byłoby czytelniejsze.
st.konsultant pisze:W przypadku SUK słowo negocjacje wydaje się nieco śmieszne
Zgadzam się w 100%. Bazują oni jedynie na innej ofercie niż dostępna dla ogółu.
st.konsultant pisze:Pisanie, że czym bliżej końca umowy tym lepsze oferty
Tu może rzeczywiście nie ma to znaczenia ale w innych firmach owszem.
st.konsultant pisze:Lepiej sprawdź dokładnie tą umowę, bo w Rodzinie 20 nie ma 180 minut
Nie znasz oferty:P Po ostatnich zmianach jest. Pakiety pozostały w poprzedniej cenie ale jest więcej minut w nich.

#597175  autor: Pijo
 24 lis 2012, 19:28
Tak było kiedyś. Obecnie praktycznie przy każdej ofercie upusty pozostają nawet przy umowie na czas nieokreślony.

Regulamin: http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... lefonu.pdf

Punkt: 10.1 : Promocyjna Opłata Abonamentowa naliczana będzie przez cały okres trwania Aneksu.

4.4. przy skorzystaniu z Oferty podpisze Aneks do Umowy o Świadczenie Usług Telekomunikacyjnych („Aneks”), przedłużający okres obowiązywania Umowy na kolejne 24 lub 30 pełnych Cykli Rozliczeniowych licząc od:
4.4.1. daty zawarcia Aneksu w ramach niniejszej Oferty, jeżeli przed skorzystaniem z niniejszej Oferty Umowa obowiązywała na czas nieoznaczony,
4.4.2. następnego dnia przypadającego po upływie okresu obowiązywania Umowy, jeżeli przed skorzystaniem z niniejszej Oferty Umowa obowiązywała na czas oznaczony
No to jak to jest?
  • Strona 11 z 350
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 350
  • 1
  • 9
  • 10