ketchup84, te 7zl za 100MB to niestety dodatek do transmisji danych... w regulaminie masz napisane, ze do 1MB nalicza Tobie 3zl, po przekroczeniu tego 1MB dodaja Tobie 99MB (razem 100MB) za dodatkowe 7zl, a wiec razem 10zl.
tak wiec po przekroczeniu 1MB i tak zaplacisz te 10zl dodatkowo do abonamentu co moim zdaniem jest lekkim nieporozumieniem.
SR za 12zl to nic ponad standard (2os. za 2zl i kazda nastepna osoba 10zl).
przy cenie abonamentu to max. co moga dac. moglbys jeszcze tylko poprobowac z dlugoscia umowy. niby w tej ofercie nie mozna jej skrocic (18 miesiecy), ale zapytac nie zaszkodzi.
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
1. Coraz bardziej przekonuje mnie Play ofertą 29PLN/210minut/1GB i koniecznie z umową bezterminową ...thonka pisze:ketchup84, te 7zl za 100MB to niestety dodatek do transmisji danych... w regulaminie masz napisane, ze do 1MB nalicza Tobie 3zl, po przekroczeniu tego 1MB dodaja Tobie 99MB (razem 100MB) za dodatkowe 7zl, a wiec razem 10zl.
tak wiec po przekroczeniu 1MB i tak zaplacisz te 10zl dodatkowo do abonamentu co moim zdaniem jest lekkim nieporozumieniem.
SR za 12zl to nic ponad standard (2os. za 2zl i kazda nastepna osoba 10zl).
przy cenie abonamentu to max. co moga dac. moglbys jeszcze tylko poprobowac z dlugoscia umowy. niby w tej ofercie nie mozna jej skrocic (18 miesiecy), ale zapytac nie zaszkodzi.
2. Brakuje oferty ~150-240 minut i 1-2-5 GB netu.
PS
Zmieniają się preferencje w korzystaniu z komórki ...
Nawet takie konserwy jak ja od czasu do czasu się reformują.
SACZI, ja bym powiedzial inaczej. brakuje ofert naprawde multimedialnych.
to co obecnie jest nazywane taryfa multimedialna powinno byc zostawione jako "zwykla" taryfa, bo nie oszukujmy sie - dzisiaj niemal kazdy telefon kupowany u operatora laczy sie z internetem w mniejszym, badz wiekszym stopniu i oferowanie abonamentow bez internetu jako tansza alternatywa to tylko marketing. a doswiadczenie naliczania internetu po standardowych stawkach moze ludzi zrazic raz na zawsze do korzystania z niego przez komorke...
oferty mulimedialne powinny byc skrojone tak jak w orange - min. 500mb i co pulap to z wyzsza paczka.
ew. mogliby rozwazyc standardowa oferte + ew. wybor paczki internetowej trzymanej obowiazkowo przez cala umowe co mogloby wliczac sie w ogolna kwote abonamentu i obnizac tym samym cene urzadzenia.
to co obecnie jest nazywane taryfa multimedialna powinno byc zostawione jako "zwykla" taryfa, bo nie oszukujmy sie - dzisiaj niemal kazdy telefon kupowany u operatora laczy sie z internetem w mniejszym, badz wiekszym stopniu i oferowanie abonamentow bez internetu jako tansza alternatywa to tylko marketing. a doswiadczenie naliczania internetu po standardowych stawkach moze ludzi zrazic raz na zawsze do korzystania z niego przez komorke...
oferty mulimedialne powinny byc skrojone tak jak w orange - min. 500mb i co pulap to z wyzsza paczka.
ew. mogliby rozwazyc standardowa oferte + ew. wybor paczki internetowej trzymanej obowiazkowo przez cala umowe co mogloby wliczac sie w ogolna kwote abonamentu i obnizac tym samym cene urzadzenia.
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
Mam do Was prośbę,
śledzę temat ten i ten już zamkniety i piszecie tylko o taryfach rodzina 40/60 itd,
może macie informacje co SUK może zaproponować w taryfach Nowa firma 410/270?
Chciałbym od razu przedstawić im to co chcę dostać żeby nie bawić się w wielokrotne telefony.
Byłbym bardzo wdzięczny gdybyście mi przedstawili jak to wygląda w tych taryfach.
edit:
I jakbyście mogli mi dać link do cennika telefonów bo tyle jest tych plików PDF że nie wiem który dotyczy mnie, i jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie to w firmie jest 6 nr z TM w przedziale od 60 do 150 zł za mc.
pozdrawiam
śledzę temat ten i ten już zamkniety i piszecie tylko o taryfach rodzina 40/60 itd,
Chciałbym od razu przedstawić im to co chcę dostać żeby nie bawić się w wielokrotne telefony.
Byłbym bardzo wdzięczny gdybyście mi przedstawili jak to wygląda w tych taryfach.
edit:
I jakbyście mogli mi dać link do cennika telefonów bo tyle jest tych plików PDF że nie wiem który dotyczy mnie, i jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie to w firmie jest 6 nr z TM w przedziale od 60 do 150 zł za mc.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 24 lis 2012, 14:14 przez flypek, łącznie zmieniany 1 raz.
flypek, to co jest tu zawarte to informacje od ludzi.
jak widzisz malo kto z przedluzajacych abonamenty firmowe chce sie dzielic swoimi doswiadczeniami.
kiedys ktos wspominal o rabacie ok. 30% na abonament z telefonem i nawet 50% bez telefonu, ale bylo to dawno i wcale nie musi miec odzwierciedlenia teraz.
jak widzisz malo kto z przedluzajacych abonamenty firmowe chce sie dzielic swoimi doswiadczeniami.
kiedys ktos wspominal o rabacie ok. 30% na abonament z telefonem i nawet 50% bez telefonu, ale bylo to dawno i wcale nie musi miec odzwierciedlenia teraz.
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
http://www.t-mobile.pl/pl/biznes/stali_ ... /szczegoly
tu masz cenniki. interesuje Ciebie wszystko co ma w nazwie zalacznik cenowy. z grubsza ceny sa te same (sa to doslownie groszowe sprawy). roznica jest tylko taka, ze jedna z ofert pozwala na zakup urzadzenia na raty, co w przypadku klientow indywidualnych ma male znaczenie, ale dla firm umozliwia rozne ksiegowe zabiegi
pamietaj tez, ze majac firme mozesz i tak wybierac z oferty dla klientow indywidualnych.
tu masz cenniki. interesuje Ciebie wszystko co ma w nazwie zalacznik cenowy. z grubsza ceny sa te same (sa to doslownie groszowe sprawy). roznica jest tylko taka, ze jedna z ofert pozwala na zakup urzadzenia na raty, co w przypadku klientow indywidualnych ma male znaczenie, ale dla firm umozliwia rozne ksiegowe zabiegi

pamietaj tez, ze majac firme mozesz i tak wybierac z oferty dla klientow indywidualnych.
Chyba jednak z tymi 750 mb to prawda. Oto moja korespondencja z T-Mobile. Wysłałem maila w czwartek 22-11-2012 r.
"Witam,
chciałbym potwierdzić czy dla numeru xxx xxx xxx zarejestrowanego na xxxx,
możliwe jest przedłużenie umowy poprzez SUK na następuj±cych warunkach:
Rodzina 60
okres umowy 24 miesi±ce
cena 59 zł
600 minut do wszystkich sieci
750 mb pakiet internetowy
+ 1,99 zł - sieć rodzinna 2 osób
+ 1,99 zł - 1000 sms do WSZYSTKICH sieci
telefon HTC Desire X - 39 zł.
ODPOWIEDŹ
Panie xxx,
jest możliwośc skorzystania z takiej oferty, która Pan podał.
Z wyrazami szacunku
xxx xxx
Konsultant ds. Utrzymania Klienta
Polska Telefonia Cyfrowa S.A.
Al. Jerozolimskie 181, 02-222 Warszawa, Polska
telefon +48 602900000
faks +48 22 4134949
e-mail [email protected]
internet www.t-mobile.pl"
Więc poczekam jeszcze na obniżki telefonów w grudniu przed świętami i będę bardzo zadowolony
Jeszcze pytanie do forumowiczów. Umowa kończy się w marcu 2013 r. Przedłużając w grudniu 2012 r. umowa oczywiście obowiązuje do marca 2015 r. A co z warunkami promocyjnymi? Będę płacił normalne ceny przez ostatnie 3 miesiące umowy w 2015 r. ?
EDIT: Po rozmowie telefonicznej z konsultantem wyszło na to, że 750 MB liczone jest po kompresji.
"Witam,
chciałbym potwierdzić czy dla numeru xxx xxx xxx zarejestrowanego na xxxx,
możliwe jest przedłużenie umowy poprzez SUK na następuj±cych warunkach:
Rodzina 60
okres umowy 24 miesi±ce
cena 59 zł
600 minut do wszystkich sieci
750 mb pakiet internetowy
+ 1,99 zł - sieć rodzinna 2 osób
+ 1,99 zł - 1000 sms do WSZYSTKICH sieci
telefon HTC Desire X - 39 zł.
ODPOWIEDŹ
Panie xxx,
jest możliwośc skorzystania z takiej oferty, która Pan podał.
Z wyrazami szacunku
xxx xxx
Konsultant ds. Utrzymania Klienta
Polska Telefonia Cyfrowa S.A.
Al. Jerozolimskie 181, 02-222 Warszawa, Polska
telefon +48 602900000
faks +48 22 4134949
e-mail [email protected]
internet www.t-mobile.pl"
Więc poczekam jeszcze na obniżki telefonów w grudniu przed świętami i będę bardzo zadowolony

Jeszcze pytanie do forumowiczów. Umowa kończy się w marcu 2013 r. Przedłużając w grudniu 2012 r. umowa oczywiście obowiązuje do marca 2015 r. A co z warunkami promocyjnymi? Będę płacił normalne ceny przez ostatnie 3 miesiące umowy w 2015 r. ?
EDIT: Po rozmowie telefonicznej z konsultantem wyszło na to, że 750 MB liczone jest po kompresji.
Ostatnio zmieniony 26 lis 2012, 12:56 przez Guciu, łącznie zmieniany 1 raz.
W taryfach nowa firma SUK oferuje 10% upustu i ceny telefonów jak w cenniku na stronie, przy PDB cena bez zmian + 75% większy pakiet i średnio 100zł niższe ceny telefonów niż na stronie,flypek pisze:Mam do Was prośbę,
edit:
pozdrawiam
Nie czekaj tylko podpisuj, szczerze Ci radzęGuciu pisze:Więc poczekam jeszcze na obniżki telefonów w grudniu przed świętami i będę bardzo zadowolony

Dzisiaj dzwonił SUK po raz kolejny

W R40 oprócz nachalnego wciskania Miro za 129,- proponują Nokie 603 za 49,-
Mówie facetowi, że Miro z prockiem 800 MHz mnie nie interesuje, a on do mnie, że w telefonach 200 Mhz nie robi różnicy i wcale tego nie odczuje podczas użytkowania

Zapytałem się ponad to czy może mi powiedzieć do kiedy obowiązywać będzie obecny cennik, to wyskoczył mi z tekstem że pewnie długo i podczas kolejnej zmiany cen telefony wcale nie musza potanieć, mogą też PODROŻEĆ

Idź Pan w c*** z taką siecią

Kocham jak sprzedawca się wypowiada na temat sprzętu. Też rozmawiałem z takim, co się mądrzył na temat telefonów a w końcu mnie źle poinformował co do oferty;]Auks pisze:Mówie facetowi, że Miro z prockiem 800 MHz mnie nie interesuje, a on do mnie, że w telefonach 200 Mhz nie robi różnicy i wcale tego nie odczuje podczas użytkowania
No ale z cennikiem to akurat miał racje-bo zmiany następują dosyć szybko, czasem faktycznie nie warto czekać bo upatrzony aparat może podrożeć.
5XX XXX XXX: Plus
Orange
Play
T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile
Nju mobile
Play

Dlatego też mówię koledze wyżej żeby nie czekał tylko brał tego Desire X ^^zygikuleczka pisze:Kocham jak sprzedawca się wypowiada na temat sprzętu. Też rozmawiałem z takim, co się mądrzył na temat telefonów a w końcu mnie źle poinformował co do oferty;]Auks pisze:Mówie facetowi, że Miro z prockiem 800 MHz mnie nie interesuje, a on do mnie, że w telefonach 200 Mhz nie robi różnicy i wcale tego nie odczuje podczas użytkowania
No ale z cennikiem to akurat miał racje-bo zmiany następują dosyć szybko, czasem faktycznie nie warto czekać bo upatrzony aparat może podrożeć.
Ja czekałem, ale w zasadzie nie ze skąpstwa, tylko osoba na którą jest numer mieszka w innym mieście a ja nie mialem możliwości się z nią skontaktowac :s
witam , odwiedzam ta s trone juz kupe czasu i powiem ze pomogła mi w negocjacjach z T-Mobile
)
Moja rada jak przedluzacie aneks odrazu walcie do SUK nie do salonu nie od biura obsługi odrazu SUK!!
w slonie Wam wcisna oferte nieduzo lepsza niz niz dla nowego klienta a pewnie w wielu przypadkach taka sama albo gorsza , jestem juz u nich 5 lat i postanowiłem wiecej nie dac sie okradac
jesli chodzi o umowe to zalezalo mi na ofercie internetowej z niewielka iloscia minut do 50 zloty, tak powiedziałem w suk..
oczywiscie nie omieszkalem sie zaznajomić z ofertami konkurencji zeby miec podstawy do rzeczowej negocjacjii...
moja srednia z faktur z 6 mies. okolo 100 złoty przy abonamncie za 60- moze to tez wpłyneło na to iz PANOWIE BYLI SKLONNI DO NEGOCJACJII
)
Takze teraz napisze to co m isie udało wynegocjować
_ rodzina 20 ( 180 minut do wszytkich )25 złoty + 5 gb internetu tez za 25 i samsung galaxy note za 2100
czyli tez dobrze , bo ten telefon na aktualna chwile to wiecej nie jest wart, ( nie mowie oczywiscie o wystawkach z allegro )
))
oni i tak na tym zarobia-mnie jednak ta oferta satysfakcjonuje w 100 %
poza tym tak sobie czasami mysle jaka marze nakladaja polscy operatorzy... 1000%? ;/
pozdrawiam!
ps. trzeba byc twardym w negocjajcjach, nie spieszyc- nie dzownic pierwszym! czekac az sami zadzownia a jak zadzownia to do suk odrazu( podac jakis argument np postraszyc ch odejsciem do play
no i mozna tez -troszke to hamskie, ale dac sie prosic im blizej konca umowy im bardziej rzeczowe argumenty tym bardziej oni sa skłonni do przystania na wasze warunki
warto negocjowac długoscc abonamentu , wysokosc abonamentu i cene ewentualnego telefonu.. a mowiac krótko ŻEBY TO ONI DOSTOSOWALI OFERTE POD NAS ANIE MY POD NICH
!! to bedzie najlepsza puenta :)zycze powodzenia w negocjacjach:)

Moja rada jak przedluzacie aneks odrazu walcie do SUK nie do salonu nie od biura obsługi odrazu SUK!!
w slonie Wam wcisna oferte nieduzo lepsza niz niz dla nowego klienta a pewnie w wielu przypadkach taka sama albo gorsza , jestem juz u nich 5 lat i postanowiłem wiecej nie dac sie okradac
jesli chodzi o umowe to zalezalo mi na ofercie internetowej z niewielka iloscia minut do 50 zloty, tak powiedziałem w suk..
oczywiscie nie omieszkalem sie zaznajomić z ofertami konkurencji zeby miec podstawy do rzeczowej negocjacjii...
moja srednia z faktur z 6 mies. okolo 100 złoty przy abonamncie za 60- moze to tez wpłyneło na to iz PANOWIE BYLI SKLONNI DO NEGOCJACJII

_ rodzina 20 ( 180 minut do wszytkich )25 złoty + 5 gb internetu tez za 25 i samsung galaxy note za 2100

poza tym tak sobie czasami mysle jaka marze nakladaja polscy operatorzy... 1000%? ;/
pozdrawiam!
ps. trzeba byc twardym w negocjajcjach, nie spieszyc- nie dzownic pierwszym! czekac az sami zadzownia a jak zadzownia to do suk odrazu( podac jakis argument np postraszyc ch odejsciem do play

Ok, może i racja. Z 39 zł już wiele nie potaniejeAuks pisze:Nie czekaj tylko podpisuj, szczerze Ci radzęGuciu pisze:Więc poczekam jeszcze na obniżki telefonów w grudniu przed świętami i będę bardzo zadowolony

"Jeszcze pytanie do forumowiczów. Umowa kończy się w marcu 2013 r. Przedłużając w grudniu 2012 r. umowa oczywiście obowiązuje do marca 2015 r. A co z warunkami promocyjnymi? Będę płacił normalne ceny przez ostatnie 3 miesiące umowy w 2015 r. ?"
Nie. Warunki oferty będą obowiązywać przez cały czas(do końca terminu wynikającego z aneksu).Guciu pisze:Będę płacił normalne ceny przez ostatnie 3 miesiące umowy w 2015 r. ?"
Orange
Play
T-mobile
Nju mobile
Play

Tak. Będziesz płacił normalnie.Warunki promocyjne znikną. Tylko w Erze jest tak "cudownie", że długość warunków promocyjnych biegnie swoim torem a długość umowy swoim.zygikuleczka pisze:Guciu napisał/a: Będę płacił normalne ceny przez ostatnie 3 miesiące umowy w 2015 r. ?"
Nie. Warunki oferty będą obowiązywać przez cały czas(do końca terminu wynikającego z aneksu).
Pijo pisze:Tak. Będziesz płacił normalnie.Warunki promocyjne znikną. Tylko w Erze jest tak "cudownie", że długość warunków promocyjnych biegnie swoim torem a długość umowy swoim.zygikuleczka pisze:Guciu napisał/a: Będę płacił normalne ceny przez ostatnie 3 miesiące umowy w 2015 r. ?"
Nie. Warunki oferty będą obowiązywać przez cały czas(do końca terminu wynikającego z aneksu).
Tak było kiedyś. Obecnie praktycznie przy każdej ofercie upusty pozostają nawet przy umowie na czas nieokreślony.
[ Dodano: 2012-11-24, 19:15 ]
bartek.wasilews pisze:witam , odwiedzam ta s trone juz kupe czasu i powiem ze pomogła mi w negocjacjach z T-Mobile)
moja srednia z faktur z 6 mies. okolo 100 złoty przy abonamncie za 60- moze to tez wpłyneło na to iz PANOWIE BYLI SKLONNI DO NEGOCJACJII)
_ rodzina 20 ( 180 minut do wszytkich )25 złoty + 5 gb internetu tez za 25 i samsung galaxy note za 2100czyli tez dobrze , bo ten telefon na aktualna chwile to wiecej nie jest wart, ( nie mowie oczywiscie o wystawkach z allegro )
))
pozdrawiam!
ps. trzeba byc twardym w negocjajcjach, nie spieszyc- nie dzownic pierwszym! czekac az sami zadzownia a jak zadzownia to do suk odrazu( podac jakis argument np postraszyc ch odejsciem do playno i mozna tez -troszke to hamskie, ale dac sie prosic im blizej konca umowy im bardziej rzeczowe argumenty tym bardziej oni sa skłonni do przystania na wasze warunki
warto negocjowac długoscc abonamentu , wysokosc abonamentu i cene ewentualnego telefonu.. a mowiac krótko ŻEBY TO ONI DOSTOSOWALI OFERTE POD NAS ANIE MY POD NICH
!! to bedzie najlepsza puenta :)zycze powodzenia w negocjacjach:)
Lepiej sprawdź dokładnie tą umowę, bo w Rodzinie 20 nie ma 180 minut. SUK może tylko zmieniać ceny abonamentów, ale nie liczbę minut.
p.s
W przypadku SUK słowo negocjacje wydaje się nieco śmieszne

Pisanie, że czym bliżej końca umowy tym lepsze oferty czy albo o negocjowaniu długości abonamentu to niestety ale mijanie się z prawdą.
Pijo, nie dość, że piszesz nieprawdę to jeszcze nie wiadomo po co cytujesz w całości posta, który znajduje się bezpośrednio nad Twoją wypowiedzią. Jakbyś tego nie zrobił nie byłoby wątpliwości do czego się odnosisz a forum byłoby czytelniejsze.
Zgadzam się w 100%. Bazują oni jedynie na innej ofercie niż dostępna dla ogółu.st.konsultant pisze:W przypadku SUK słowo negocjacje wydaje się nieco śmieszne
Tu może rzeczywiście nie ma to znaczenia ale w innych firmach owszem.st.konsultant pisze:Pisanie, że czym bliżej końca umowy tym lepsze oferty
Nie znasz oferty:P Po ostatnich zmianach jest. Pakiety pozostały w poprzedniej cenie ale jest więcej minut w nich.st.konsultant pisze:Lepiej sprawdź dokładnie tą umowę, bo w Rodzinie 20 nie ma 180 minut
Orange
Play
T-mobile
Nju mobile
Play

Tak było kiedyś. Obecnie praktycznie przy każdej ofercie upusty pozostają nawet przy umowie na czas nieokreślony.
Regulamin: http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... lefonu.pdf
Punkt: 10.1 : Promocyjna Opłata Abonamentowa naliczana będzie przez cały okres trwania Aneksu.
No to jak to jest?4.4. przy skorzystaniu z Oferty podpisze Aneks do Umowy o Świadczenie Usług Telekomunikacyjnych („Aneks”), przedłużający okres obowiązywania Umowy na kolejne 24 lub 30 pełnych Cykli Rozliczeniowych licząc od:
4.4.1. daty zawarcia Aneksu w ramach niniejszej Oferty, jeżeli przed skorzystaniem z niniejszej Oferty Umowa obowiązywała na czas nieoznaczony,
4.4.2. następnego dnia przypadającego po upływie okresu obowiązywania Umowy, jeżeli przed skorzystaniem z niniejszej Oferty Umowa obowiązywała na czas oznaczony