Przedłużałem umowę w środę, 14.10.
Oczywiście zadzwoniłem do BOK, miła pani przedstawiła mi ofertę, NE60 za 50 zł. Powiedziałem, że nie satysfakcjonuje mnie koszt takiego abonamentu i powiedziałem, że chciałbym tańszy abonament ale z ta samą ilością minut. Więc pani powtórzyła mi chyba z 10 razy, że oferują tylko wysokości abonamentów 30 i 50 zł, za 40 zł nie ma. Wtedy posłużyłem się swoją wiedzą zdobytą poprzez ten temat (dziękuję

) i ta pani dalej uparcie mówiła swoje. Powiedziałem, że jeśli nie dostanę niższego abo to rezygnuję z usług ery. Już zaczęła dziękować za rozmowę, ale ja poprosiłem żeby przełączyła mnie do SUK. Dosłownie zaniemówiła ale połączyła mnie
Następnie Pan w SUK zapytał dlaczego chcę zrezygnować z ery.
"ponieważ abonament w NE60 jest dla mnie za wysoki"
"a jaka wysokość abonamentu by pana satysfakcjonowała?"
"NE60 za 40 zł"
"jeśli będę w stanie zaoferować Panu taką ofertę to zostanie pan z nami?"
"oczywiście. ale jeszcze jedna rzecz. chciałbym odebrać telefon w salonie."
"niestety nie udostępniamy takiej opcji, ponieważ nie dostajemy takiej zgody od kierownika"
"ale znam osoby, które tak robiły, że negocjowały przez SUK i kupowały telefon i podpisywały umowę w salonie"
"niestety w tej chwili nie ma takiej opcji"
Przez może minutę była taka rozmowa, po czym podziękowałem za lepszą ofertę i powiedziałem, że jeszcze przemyślę, czy brać przez SUK i kurierem.
Poszedłem do salonu (od razu mówię, że mimo, że dawno jestem pełnoletni, umowa jest na mamę, więc była ze mną tam), gdzie oferty pani w salonie nie zobaczyła takiej jaką dostałem w SUK. Zadzwoniła do SUK i przeprowadziła niemiłą dla niej rozmowę. Ja zadzwoniłem jeszcze raz do BOK, poprosiłem o przełączenie do SUK i tamten konsultant też nie chciał umożliwić odbioru telefonu w salonie. Więc mama się wkurzyła, wzięła mój telefon i (zacytuję) "Dzień dobry. Jestem właścicielką tego konta abonenckiego. Jestem teraz w punkcie ery i chcę odebrać telefon dla syna podpisując aneks do umowy. Albo udostępnia pan zakup telefonu w salonie albo żegnamy się z tą siecią." Odpowiedź była natychmiastowa: "Dobrze, ofertę powinna zaraz widzieć w systemie konsultantka w salonie."
Ogólnie myślałem, że łatwiej to wszystko pójdzie... Ale zakończyło się dobrze, jestem szczęśliwym posiadaczem avili i następny aneks za 2 lata
Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomocne wpisy

Było: C55, 5510, MYX 6-2, V980, C75, 5210, 6510, 6230, 6230i, k550i, 6310i, N82, M8800 Pixon, d900i, Wave 723, Wave II, Lumia 920 i 930
+wiele na dłużej lub krócej
Jest: Samsung: Galaxy S7, Galaxy J3'16, Nokia: 6300