• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#109548  autor: Btk_Tomas
 27 wrz 2006, 22:21
Nie musisz zmieniać numeru, przechodzisz ze swoim dotychczasowym numerem do Orange Go a po miesiącu przenosisz ten numer z Orange Go na abo.

#109600  autor: jarocin
 28 wrz 2006, 07:10
Btk_Tomas pisze:Nie musisz zmieniać numeru, przechodzisz ze swoim dotychczasowym numerem do Orange Go a po miesiącu przenosisz ten numer z Orange Go na abo.
A czy wiąże się takie przechodzenie z Twój Plan=>Orange Go i w drugą stronę z jakimiś opłatami?
 #109601  autor: marcinb
 28 wrz 2006, 07:37
jarocin pisze: Okazało się, że warunki dla mnie są gorsze niż nowa aktywacja dla żony. Ona będzie mieć taki sam telefon w sklepie Orange.pl za 200 zł, a mi chcą go dać za 390 zł (po odjęciu pkt profit za 350 zł).
Jestem mocno tym zdziwiony i rozczarowany. Planuję złożyć pismo, że nie chcę, aby umowa przekształciła się w umowę na czas nieokreślony. Myślicie, że dostanę lepszą ofertę? Czy też mam za wysokie wymagania?

Będę wdzieczny za rady jak negocjować. Chyba najlepiej udawać, że idę do Ery, a nie że chcę kupić drugi telefon w Orange :)
No to może własnie moje doświadczenia Ci pomogą. Na poczatku, tak jak pisałem, dostałem tylko SE W300i za ok 220 zł, ale juz z innym konsultantem (kobitką) udało mi się wynegocjować więcej, metoda 'przechodze do ery'.
Aha i kolega z salonu Orange-a sprawdził moje 'konto' już po rozmowie z ProPozycją i powiedział mi, że dostałem najwyższy, jakiś tam ich 'czwarty' stopień korzyści przy przedłuzeniu umowy.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#109645  autor: Btk_Tomas
 28 wrz 2006, 12:50
jarocin pisze:
Btk_Tomas pisze:Nie musisz zmieniać numeru, przechodzisz ze swoim dotychczasowym numerem do Orange Go a po miesiącu przenosisz ten numer z Orange Go na abo.
A czy wiąże się takie przechodzenie z Twój Plan=>Orange Go i w drugą stronę z jakimiś opłatami?
To nic nie kosztuje.
Przy powrocie na abo trzeba miec tylko wazne połaczenia wychodzace.

#109701  autor: jarocin
 28 wrz 2006, 17:32
Btk_Tomas pisze:
jarocin pisze:
To nic nie kosztuje.
Przy powrocie na abo trzeba miec tylko wazne połaczenia wychodzace.
No tak, ale po namyśle stwierdzam, że jak już będę w orange go to nie da się tam przez internet kupić Twojego Planu do już posiadanego numeru, a co najwyżej tylko nowy numer z Twoim Planem. Czyli gdybym chciał z Orange Go przejść z numerem do Twojego Planu to będą dla mnie obowiązujące stawki telefonów z salonu, a nie ze sklepu internetowego gdzie W300i jest tańszy.