• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #906080  autor: matteo
 19 sty 2017, 12:39
Graffik87 pisze:Ja narazie testuje Orange i chyba tu zostanę na stałe. Może podać ktoś mi kod na włączenie tego pakietu bez limitu za 28 zł (8gb i z każdym miesiącem +1gb)

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

jednorazowy *102*74#
cykliczny *102*75#
 #906083  autor: Graffik87
 19 sty 2017, 12:40
matteo pisze:
Graffik87 pisze:Ja narazie testuje Orange i chyba tu zostanę na stałe. Może podać ktoś mi kod na włączenie tego pakietu bez limitu za 28 zł (8gb i z każdym miesiącem +1gb)

jednorazowy *102*74#
cykliczny *102*75#
Dziękuje :)

#906084  autor: bardak
 19 sty 2017, 12:41
Przeszkadza mi i dup*ta jakość i cena. Dlatego coraz poważniej myślę o telefonie na kartę w innej sieci. Bo patrząc po abonamentach to raczej szału nie ma. Musiałbym dać co najmniej 50 PLN aby mieć wszystko Nolimit plus jakiś sensowny pakiet GB w innej sieci.

Plus się właśnie popisał, 20 Mbps i tylko w HSDPA. Prawie trzy razy szybciej niż Play w LTE u mnie.
 #906088  autor: Graffik87
 19 sty 2017, 13:00
Tylko że ten pakiet działa tylko jak przeniesiemy numer z innej sieci. Ja szukam zwykłej oferty no limit od razu w Orange

#906090  autor: bardak
 19 sty 2017, 13:10
No chyba po*ło ich. Z Tmobile mam czekać na kuriera z kij wie czym, a w Orange mam iść do salonu pokazać dowód, czort wie po co. I to byłoby na tyle, jeśli chodzi o rejestrację przez internet.
Jedyne co na razie mogę stwierdzić to tyle, że wszystkie sieci mają full zasięg u mnie a Play skacze jak pop*ny po nadajnikach, na kilku telefonach nie potrafiąc utrzymać cały czas sygnału. Czyli Play żegnaj, to już postanowione.
 #906118  autor: Gregrin
 19 sty 2017, 16:26
bardak pisze:No chyba po*ło ich. Z Tmobile mam czekać na kuriera z kij wie czym, a w Orange mam iść do salonu pokazać dowód, czort wie po co. I to byłoby na tyle, jeśli chodzi o rejestrację przez internet.
Jest ustawa która wymaga rejestracji przed uruchomieniem (trzeba pokazać dowód, w salonie, kiosku, na stacji itp.). Dziwne ze przy sprzedaży nikt ci o tym nie powiedział.
Graffik87 pisze:Tylko że ten pakiet działa tylko jak przeniesiemy numer z innej sieci. Ja szukam zwykłej oferty no limit od razu w Orange
To wtedy ta opcja jest za 35zl. Możesz przenieść się do innej sieci i wrócić (min 2 dni i 2 wizyty w salonie) albo możesz kupić nowy numer w innej sieci (zarejestrować) i przenieść. Plus jest taki ze jeśli zrobisz tak do 28 lutego to dostaniesz bonus za rejestracje i miesiąc będziesz korzystać za darmo, włączysz skarbonkę i możesz ładować od razu za 100zl i 50GB poleci na konto bonusowe :)
 #906123  autor: bardak
 19 sty 2017, 16:39
Że jest ustawa to chyba wie każdy w tym kraju od połowy zeszłego roku. Tyle, że na pudełku pisało, że mogę rejestrować przez internet, to rejestrowałem. I się dowiaduję, że używać będę mógł jak kurier jakieś papiery przyśle. Człowiek myślał, że kupi w kiosku, w domu sam temat ogarnie bez marnowania czasu w punktach. T-Mobile mam jeden na całe miasto, kolejki od kasy aż do drzwi non stop, Orange podobnie, jeszcze siedzą tam baby pamiętające jeszcze czasy Tepsy i załatwienie u nich czegokolwiek trochę jeszcze trwa, plus wieczne kolejki.
 #906151  autor: Gregrin
 19 sty 2017, 18:09
bardak pisze:Człowiek myślał, że kupi w kiosku, w domu sam temat ogarnie bez marnowania czasu w punktach. T-Mobile mam jeden na całe miasto, kolejki od kasy aż do drzwi non stop, Orange podobnie, jeszcze siedzą tam baby pamiętające jeszcze czasy Tepsy i załatwienie u nich czegokolwiek trochę jeszcze trwa, plus wieczne kolejki.
To tak jak pisze: kioski,stacje benzynowe, markety elektroniczne itd: https://www.zarejestrujnumer.pl/
bardak pisze:Tyle, że na pudełku pisało, że mogę rejestrować przez internet, to rejestrowałem. I się dowiaduję, że używać będę mógł jak kurier jakieś papiery przyśle.
Rozumiem ze tak działa rejestracja przez bank ?? To sam nie wiedziałem ;)
 #906154  autor: bardak
 19 sty 2017, 18:20
Jeśli mi przyjdzie jakaś umowa z bankiem do podpisania to kurier dostanie kopa w d*pę :) i za drzwi wyleci.
I w kiosku i w Żabce gdzie kupowałem startery usłyszałem, że nie mają możliwości rejestracji.
 #906168  autor: Graffik87
 19 sty 2017, 20:16
A jaki jest jest kod na rozmowy i smsy bez limitu do wszystkich sieci (+ bonus internetu za doładowanie) za 30zł/30 dni?

#906196  autor: Graffik87
 19 sty 2017, 22:34
Ok. A ten bonus internet za doładowanie włącza się automatycznie?

#906392  autor: bardak
 21 sty 2017, 14:02
Tak czytam tą rozpiskę z ofertami na kartę i kurde albo jestem głupi albo już za stary na to ale na przykład tej rozpiski z Orange za c*ja wafla nie rozumiem.

Więc zadaję pytanie, który operator i jaka oferta spełnia poniższe wymagania:
- mam już numer przeniesiony, jakaś ta powiedzmy oferta włączona,
- kupuję kartę, robię przelew czy nabijam konto raz w miesiącu, np. pierwszego, stała kwota, powiedzmy te 30 PLN,
- wskakuje mi to co wybrałem,
- używam,
- nowy miesiąc, kolejne dobicie konta, automatyczne aktywowanie usługi,
- etc.
- brak pamięci o pilnowaniu czy coś jest aktywne czy nie,
- brak kombinowania typu, przelej pińcset złotych do kolejne pińc dostaniesz w bonusie,
- interesują mnie stałe wydatki a nie kilka stów co parę miesięcy,
Koniec.
 #906399  autor: Gregrin
 21 sty 2017, 15:01
bardak pisze:jakaś ta powiedzmy oferta włączona,
Ważne żeby być w taryfie free bo tam są bonusy GB za doładowanie.
bardak pisze:- kupuję kartę, robię przelew czy nabijam konto raz w miesiącu, np. pierwszego, stała kwota, powiedzmy te 30 PLN,
- wskakuje mi to co wybrałem,
- używam,
- nowy miesiąc, kolejne dobicie konta, automatyczne aktywowanie usługi,
- etc.
- brak pamięci o pilnowaniu czy coś jest aktywne czy nie,
- brak kombinowania typu, przelej pińcset złotych do kolejne pińc dostaniesz w bonusie,
- interesują mnie stałe wydatki a nie kilka stów co parę miesięcy,
Koniec.
Tak. Jeśli włączysz opcje cykliczna pakietu za 28zl (dla przenoszących) to będzie się sam aktywować co 30dni jeśli będziesz zapewniał środki na koncie.
Dodatkowo czyli niezależnie od tego pakietu, za każde doładowanie będziesz dostawał bonus (za 30zl 10GB) i jak włączysz skarbonkę to 5% od każdego doładowania.
PS. opcje za 100zl są opisane ze względu na większe bonusy -tyle.
 #906899  autor: bardak
 24 sty 2017, 14:54
Brzydko mówiąc Play ma naprawdę wyje*ne na starych klientów. W poprzednich latach telefony od konsultantów o przedłużenie umowy zaczynały się już na 4 miesiące przed końcem umowy. Po wypowiedzeniu umowy, nadal męczenie, listowne propozycje. A teraz, przed cisza, po złożeniu wypowiedzenia cały jeden telefon, z ofertą kropka w kropkę jak na stronie. I jeden list, że wypowiedzenie przyjęte i koniec tematu.
No cóż, skoro im tak zależy, to już nawet nie rozważam, potencjalnego zostania jeszcze z nimi jakby się pojawiła naprawdę godna oferta, mimo kiepskiej jakości internetu.
 #907188  autor: oloepoczta
 25 sty 2017, 18:33
Płaczesz jak dziecko. I mimo kiepskiej jakości internetu chcesz podpisać umowę na 24 miechy jakby Cię skusili lepszym abo? W życiu. To operatorowi powinno zależeć, a jak nie zależy to do innego. Najlepiej na kartę, w każdej chwili można zmienić sieć. Po ograniczeniu prędkości w roamingu krajowym do 3mb/s podziękowałem play i zmieniłem na tmobile na kartę. Ale chyba zmienię na orange, bo miesięcznie to samo a nie ma ograniczenia prędkości internetu do 16mb/s. Nie doczytałem regulaminu.

M_9
 #907214  autor: bardak
 25 sty 2017, 19:46
Płaczę bo mogę. Nikt mi nie zabroni. I brak jakiejkolwiek reakcji/oferty ze strony Playa już całkowicie przekreślił tą sieć u mnie. Bo od paru/parunastu dni bylem skłonny dać tej sieci jeszcze szansę, jakby błysnęli czymś wartym uwagi, zwłaszcza, że przynajmniej od tygodnia, nagle coś się stało i przestało mi (przynajmniej w domu) przerzucać sygnał na partnerów roamingowych i zaczął trzymać stabilnie LTE. Płacę obecnie prawie 140 PLN za trzy numery, jakby ładnie zjechali z ceną w dół, dorzucili więcej Gb netu i zagwarantowali poprawę jakości sieci to bym na rok jeszcze przedłużył. W razie dalszej beznadziei w postaci kiepskiego netu przynajmniej wszystkie trzy numery/umowy kończyły by się w tym samym czasie i można by je za jednym zamachem gdzieś przenieść.
 #907259  autor: oloepoczta
 25 sty 2017, 23:23
Jakości sieci nie będzie długo narazie. Teraz to jest kpina z internetem co oni oferują. A i konkurencji jest około 100 za 3 numery bez telefonu.

M_9
 #907334  autor: Gregrin
 26 sty 2017, 14:53
bardak pisze:Płacę obecnie prawie 140 PLN za trzy numery, jakby ładnie zjechali z ceną w dół, dorzucili więcej Gb netu i zagwarantowali poprawę jakości sieci to bym na rok jeszcze przedłużył. W razie dalszej beznadziei w postaci kiepskiego netu przynajmniej wszystkie trzy numery/umowy kończyły by się w tym samym czasie i można by je za jednym zamachem gdzieś przenieść.
Tu ktoś intensywnie szukał rozwiązania na 3 karty http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 92#p895889 a tu z telefonem http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 23&t=87773