• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #907511  autor: neoptb
 27 sty 2017, 10:32
Czytamy tak:
WOP mogą stanowić, że po przekroczeniu określnego w nich poziomu konsumpcji w ramach tej opcji nastąpi ograniczenie maksymalnej prędkości transmisji danych do wskazanego w nich pułapu prędkości;
A potem:
Z chwilą aktywacji Supernetu w ramach Umowy Operator udostępnia Abonentowi początkowy Limit albo opcję Bez Limitu Danych.

Po wyczerpaniu Limitu Abonent ma zablokowaną możliwość korzystania z Mobilnego Internetu do następnego Cyklu Rozliczeniowego albo do momentu zwiększenia Limitu/przejścia na opcję Bez Limitu Danych.
Z tego ewidentnie wynika,że jeśli posiadasz wersję z określonym limitem danych, to po jego wykorzystaniu zostanie zablokowany dostęp.

Nie mniej jednak dziwi mnie ten zapis o lejku we wcześniejszym paragrafie regulaminu. Ni jak on się ma do reszty.

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)
 #908768  autor: ukefake
 01 lut 2017, 19:00
Rafael.dz, po co się z nimi kopać na kolejne reklamacje? Jeśli po drugiej, merytorycznej reklamacji z powołaniem się na regulamin, nadal timo ma problem, to ja na twoim miejscu skontaktowałbym się z UKE i poprosił ich o pomoc. Z tego co przedstawiłeś to masz podstawy do lejka 1mbit i na tej podstawie UKE będzie się kopać za Ciebie. Niczym nie ryzykujesz
 #910224  autor: kemtak
 09 lut 2017, 10:16
Jak wygląda obecnie sprawa? Trochę nie chce mi się wierzyć, że było to zamierzone, bardziej wygląda (moim zdaniem) na błąd systemu bo skoro odpowiadają, że wszystko jest ok, a problem jest nadal. Gdyby było odcięcie netu to by napisali, że wykorzystano limit i do końca okresu internetu nie będzie....
Nie zmienia to faktu, że interesuje mnie ta oferta, a nie mam ochoty walczyć o to co mi się należy - jeżeli nie chcą dać tego jak jest napisane to kupię gdzie indziej - stąd pytanie - teraz już jest dobrze czy nadal jest problem po przekroczeniu 20gb?
 #910357  autor: Rafael.dz
 09 lut 2017, 21:22
Sytuacja wygląda tak że nadal nie mam internetu z w/w prędkości czyli do 1Mb/s, jest net ale z prędkością 16kB/s czyli praktycznie nic nie działa, 12.01. złożyłem reklamacje więc jeszcze parę dni i będzie max termin rozpatrzenia.
 #910415  autor: kemtak
 10 lut 2017, 09:57
Powiem tak. Zaryzykowałem i kupiłem t3 bez limitu z telefonem. Stwierdziłem, że 20GB będzie mi trudno przekroczyć i do wakacji mam czas, żeby wymieniać się z nimi pismami jakby co. W wakacje więcej danych się zużywa...

do rzeczy... nie byłbym sobą gdybym nie przetestował - także wyczerpałem wczoraj limit (aż się zdziwiłem, że tak szybko po LTE można to zrobić :O )

Po wyczerpaniu limitu internet przestał działać, otwarcie chrome-a i wpisanie dowolnej strony przekierowywało na miboa. Wystarczyło wyłączyć dane i włączyć je ponownie i zaczęło wszystko działać z powrotem. Speedtest - okolice 1Mbit. Potestowałem z godzinę i wszystko działało. Żandego rozłączania itp. Strony, youtube, yanosik itp. wszystko super.

Ale... do zestawu dostałem dwa extrasimy. Jeden włożyłem do tabletu, a drugi mam zamiar do modemu przenośnego. Wcześniej testowałem internet w tablecie i wszystko było ok. Po przekroczeniu 20GB dostałem sms-a na extrasima, że przekroczyłem limit i nie będę miał internetu do końca okresu rozliczeniowego. Na mój główny numer takiego sms-a nie dostałem.

i co? Otwarcie chrome-a i wpisanie dowolnej strony powoduje przekierowanie na miboa + rozłączenie na 2-3sek i ponowne połączenie. Youtube coś tam odtwarza, ale się haczy niemiłosiernie (i tu nie chodzi o limit 1Mbit bo w telefonie z tym limitem normalnie się odtwarza), wygląda tak jakby były takie piki internetu blokoada/odblokowanie i znowu pik. Nie wiem jak to opisać. Generalnie extrasima nie da się używać, ale główny numer działa zupełnie normalnie z limitem 1Mbit.
 #910541  autor: Rafael.dz
 11 lut 2017, 09:47
f0ku5isko pisze:Extrasimy też powinny działać normalnie, to ten sam limit. Reklamuj.
Też mi się wydaje że Extrasimy powinny też mieć internet z limitem prędkości. Zaraz dzwonie do BOA i zobaczymy co z moją reklamacja. :x
Ale oni mydła oczy, jestem już po rozmowie, więc reklamacja wysłana 10.01. drogą email, otrzymałem odpowiedz w dniu 11.01. z prośbą o wysłanie zrzutu ekranu z testu prędkości, tak też zrobiłem, oczywiście odbiorca mojej wiadomości skierował sprawę do działu technicznego w 12.01. I co najlepsze zmienił się status sprawy z Reklamacji na "problem techniczny" od taki myk ze strony t-m, o czym nie zostałem poinformowany, pani konsultant w czasie mojej rozmowy przekazała moja sprawę do kierownika działu jako sprawa "priorytet" wiec czekam, jak dla mnie czas to jawne motanie ale ja się nie poddam.
 #910546  autor: Niezgodna7
 11 lut 2017, 10:38
Witam.
Wepnę się do Waszego tematu - najwyraźniej 20GB jest to zbyt mało na miesiąc, bo z łatwością go przekraczacie.
Pytanie:
— jak dobieraliście te GB? A raczej jak to liczyć, by zostawało w zapasie? Obstawialiście zapotrzebowanie na np. 10GB, więc braliście x2 by starczyło? Czy może obstawialiście 15GB, a 5GB zapasu?

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #910547  autor: Rafael.dz
 11 lut 2017, 10:47
Wiec zakładałem że zużyje 15GB, ale extrasimy trafiły do tabletów (2szt) więc rodzina pomogła przekroczyć limit 20GB, (mam internet stacjonarny w domu) co nie zmienia faktu że "czrodziejskie" bez limitu danych brałem po uwagę jako awaryjny, ale nie wiedziałem że tak to będzie wyglądać w praktyce, problem jest znany w t-m bo jak tylko zapytasz się któregoś z konsultantów to od razu pyta czy przekroczony jest limit 20GB i czy prędkość oscyluje w zakresie 16kB/s i od razu sugeruje ze to trzeba reklamowac/zgłosić.
Co do planowanie ile zużyje to od dawna posiadałem taryfę w prepaid i tam dokupywałem GB w miarę potrzeb, wziołem pod uwagę średnie zużycie z 6miesiecy i wyszło mi że potrzebuje 12-15GB.( 5-8GB zapasu).
 #910587  autor: piotrzet
 11 lut 2017, 15:26
Chcecie ofertę bez limitu to kupcie internet a nie to które est do telefonu używacie do wszystkiego. Jest napisane dokładnie co i jak także nie ma wymagać nie wiadmo czego. Reklamacja czy zgłoszenie nic nie da gdyż w regualminie jest napisane że 20 GB później max 1 Mb/s a nie że tyle się musi utrzymać. Obecnie też nie ma zapisów o tym że musi być tyle 1 Mb/s i koniec wię UOKIK nic nie zrobi gdyż wszystko jest zgodne z regulaminem.

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #910634  autor: Rafael.dz
 12 lut 2017, 00:20
piotrzet zgodzę się trochę z tobą, ja wymagam tylko tego aby można było z telefonu wejść ba na zwykła stronę www, dziś zadzwoniłem do t-m i ręce opadają nas klientów robią na szaro, konsultantka twierdzi ze w opisie reklamacji nie wymieniłem co chce w związku z reklamacja która defacto nie jest reklamacja ale "zgłoszeniem technicznym" nie powiedziałem/ napisałem że chce przeglądać strony, bo ja tylko zgłośilem że mam predkość max 16kB/s, no i dziala mi messenger i whatsapp (który nie wlicza się w limit danych) to że strony www nie mogę przeglądać to nic wielkiego przecież aplikacja Facebook działa, a to to samo co dostęp do www
 #910636  autor: f0ku5
 12 lut 2017, 00:28
piotrzet pisze:Chcecie ofertę bez limitu to kupcie internet a nie to które est do telefonu używacie do wszystkiego. Jest napisane dokładnie co i jak także nie ma wymagać nie wiadmo czego. Reklamacja czy zgłoszenie nic nie da gdyż w regualminie jest napisane że 20 GB później max 1 Mb/s a nie że tyle się musi utrzymać. Obecnie też nie ma zapisów o tym że musi być tyle 1 Mb/s i koniec wię UOKIK nic nie zrobi gdyż wszystko jest zgodne z regulaminem.
Używam tego internetu 20GB wyłącznie w telefonie, przeważnie przed końcem okresu rozliczeniowego wykorzystuję niewiele mniej niż te 20GB.
Masz coś jeszcze do dodania, czy piszesz tylko po to, aby pisać?

W PLAY'u są identyczne warunki, tylko że tam prędkość spada po wykorzystaniu 10GB, a nie 20GB.
Wynosi ona idealnie 1 mbit, nic mniej. Dlaczego PLAY może, a T-Mobile (najwidoczniej) robi w balona?
 #910638  autor: Rafael.dz
 12 lut 2017, 00:47
Dlatego walczę i pewnie jestem malutki, kasę mam i czas, a przede wszystkim cierpliwość, jest takie hasło " Każdego można wykorzystać, ale nie każdego się opłaci "
 #910639  autor: Gregrin
 12 lut 2017, 01:17
piotrzet pisze:20 GB później max 1 Mb/s a nie że tyle się musi utrzymać. Obecnie też nie ma zapisów o tym że musi być tyle 1 Mb/s
Podaje się górne granice prędkości a nie określoną prędkość bo nie można zagwarantować jej stałości ze względu na charakter usługi. W każdym cenniku teraz powinny być górne granice (wymóg unijny) i twoim zdaniem gdyby net normalnie leciał 16Kbps to tez było by ok bo przecież mieści się to w słowie "do" ?? Tu jest zwykły lejek 16Kbps a powinien być 1Mbps, cala sprawa. Po co te czepianie się do czego ktoś to wykorzystuje ile wykorzystuje, to nie ten temat.

Jak najbardziej pisać reklamacje i argumentować to tym ze nie może to być problem techniczny bo wcześniej nie było żadnych problemów z prędkościami tylko błąd systemowy który ogranicza do 16Kb zamiast do 1Mb. Tym bardziej jest to widoczne (łatwe w potwierdzeniu/wykluczeniu innych przyczyn) skoro niektórzy maja ten problem tyko na dodatkowych kartach wiec ta sama lokacja i po przekroczeniu pakietu tylko niektóre karty (można przełożyć i wykluczyć zależność od urządzenia) maja ograniczenia. Jeśli na reklamacje odpowiadają ze u nich jest wszystko ok to pozostaje tylko UOKIK.
 #910640  autor: f0ku5
 12 lut 2017, 01:50
O to właśnie się rozchodzi, trzeba to reklamować aż do skutku.
Jeżeli oferta polega na tym, że po wykorzystaniu 20GB ma być "do 1 Mbit" to urwa ma być w okolicach tego 1 Mbit, a nie 32 kb/s. Nie jest to zwykły lejek, który jest zakładany po to, aby po prostu nic nie było można przeglądać, a oferta z "nielimitowanym" internetem.

Tak, jak wcześniej pisałem - PLAY też ma "do" 1 Mbit, a jednak działa to tak, jak powinno.

Mnie to jeszcze nie dotknęło, bo nigdy nie udało mi się wykorzystać 20GB, ale jak tylko wykorzystam i nie będę mógł dalej korzystać z internetu to nawet i umowę zerwę z ich winy ;)
 #914294  autor: Rafael.dz
 05 mar 2017, 20:25
Dni lecą a odpowiedzi na mój problem t-m nie ma, zgłosiłem problem do UKE w moim rejonie, czekam na ich reakcje w tej sprawie, napisałem też do t-m że w związku nie działaniem ich usługi wnioskuje o całkowity zwrot kwoty za nią czyli 20zl/m. Po tygodniu zadzwonili do mnie i przychylili się do mojego wniosku o zwrot kosztów, dostałem rabat 2 x 20zł.
 #914307  autor: adziu82
 05 mar 2017, 21:38
Moze podepne sie do tematu.
Kolega widze sasiad z Zar :-) kilka godz temu znalazlem ta oferte ( albo cos podobnego od T ) mnie interesuje bardziej 1GB w roamingu.
Rozumiem, ze musze byc w strefie T, czyli w DE telekom, ale co po tym 1GB, niby DO 256......
Jezeli to mialo by wygladac jak u Ciebie, to pewnie nie bylo by tyle.
Ale z drugiej strony, potrzebuje 3GB w telefonie,plus na gre on-line i wlasnie problem w tym, ze moze byc za malo 256 a jaki ping.
Chyba jednak poczekam do czerwca moze dadza ze 3GB z pelna predkoscia za ta sama cene, czyli 100zl.
Ma moze ktos jakies info czy to tajemnica operatora jak to bedzie wygladac w roamingu.
Licze takze na orange ze dadza cos ciekawego w roamingu.

RawStyle
 #914318  autor: f0ku5
 05 mar 2017, 22:22
adziu82 pisze:Rozumiem, ze musze byc w strefie T, czyli w DE telekom
Nie musisz być w T-Mobile.de
Tu po prostu chodzi o konkretne państwa.
 #914324  autor: adziu82
 05 mar 2017, 22:45
Aha. Czyli jedna jasnosc jest. Ciekawi mnie jak to by bylo z tyk DO niby tych 256Kb/s. Strona wczyta sie w Operze na pewno, ale pograc on-line na tym sie raczej nie da.
No coz, musze czekac do czerwca i liczyc ze ktos da 3 GB z pelna para.

RawStyle