• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #885751  autor: SACZI
 04 wrz 2016, 12:05
A to dziwne, bo Orange i T-Mobile w większości działają na tej samej infrastrukturze ...
Jeżeli nie O/T, to na pewno Plus.
Na Playa nie liczę, bo oni w niewielu miejscach mają własne nadajniki, korzystają z 3 wcześniej wymienionych.
 #885785  autor: Ventussi
 04 wrz 2016, 16:46
Orange i T-Mobile w większości działają na tej samej infrastrukturze ...
Najwyraźniej trafiłem na "mniejszość" :P
 #886859  autor: Karwan
 11 wrz 2016, 12:23
To ja jeszcze pozwolę sobie zapytać.

1. Jest jeszcze jakaś opłacalność brania tel w abonamencie.
Teraz gdzie nie patrzę, to wszędzie te "raty" - na co to komu? Zapewne operatorzy mają na tym jakiś dill.

Brałem kiedyś abo (powiedzmy 59,99), brałem telefon za zł i sprzedawałem za powiedzmy 900 zł na wolnym rynku, tym samym miałem kasę na inny kupiony w jakimś sklepie.

Teraz najgorsze złomy, jakie mają w ofercie wymagają tych śmiesznych rat, które w moim mniemaniu (przedłużam 3 numery) są jeszcze bardziej niekorzystne niż kiedyś.

Teraz abonament powiedzmy 89,99 + jakiś złom z ceną w salonie 350 zł + 20 zł rata miesięcznie - to dużo przewyższa cenę w sklepach + płacę ten abonament.

Zapewne ktoś mi napiszę, że nie warto brać telefonu, ale może jednak warto?
Ktoś coś podopowie na ten temat?
 #886869  autor: SACZI
 11 wrz 2016, 15:30
No cóż, to jest zapewne efekt aukcji LTE.
Operatorzy muszą kasę na inwestycje znaleźć i robią to staty/niestety w naszych kieszeniach.

Dziwi mnie natomiast, że oferty prepaid są tak bardzo korzystne w stosunku do abonamentów.
Zamiast pogorszyć prepaid i dać tym samym argument Klientom, do podpisywania umów, operatorzy robią na odwrót.