• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#658447  autor: DoktorNo
 30 sie 2013, 18:41
Jeśli pojawi się taka promocja to proszę, wrzuć tutaj link do aukcji - zobaczymy co z tego wyjdzie. Na chwilę obecną faworytem jest oferta T-mobile z telefonem Windows Phone 8S by HTC

#658990  autor: janekt
 02 wrz 2013, 14:07
Tak gwoli ścisłości,
Rabat tylko dla nowych klientów Orange - nie obowiązuje przy przedłużaniu umowy i przenoszeniu numeru
więc dla autora wątku (który chce przenieść numer) abonament wynosi 69,90 zł.

JanekT

#659032  autor: DoktorNo
 02 wrz 2013, 15:35
dziękuje bardzo za link i podpowiedzi. Ten LG niezbyt mi odpowiada-jest troche zbyt duży. Jeśli znajdę ciekawszą oferte promocyjną z telefonem jaki by mi odpowiadał to możliwe, że nawet zmienie numer, bo oferta jest bardzo ciekawa - jeszcze raz dziękuje. Widzę też nokie lumia 520 za 1zl. Bardzo atrakcyjna oferta.

Tylko jedna spraw: Czy ktoś z was z tego korzystał? Sądząc po komentarzach z allegro to słabo z tym jest - przy 120 komentarzach pozytywnych , 20 negatywnych to bardzo dużo. Mieliście do czynienia z tą promocją?

#659046  autor: zielony71
 02 wrz 2013, 16:38
Nie wiecie czasem czy na tych aukcjach allegro mozna kupic abonament dla firmy? W opisie aukcji nie ma ograniczen, sprzedajacy wystawia fry vat a na pytanie emailem nie odpowiada:-(

#659057  autor: DoktorNo
 02 wrz 2013, 17:00
Czy wiecie może jaka jest opłata aktywacyjna, jak kupię ten Smart Plan Multi?

#659073  autor: schiz_of_renia
 02 wrz 2013, 17:39
Ja zacząłem proces zamówienia i, jak na razie utknąłem w martwym punkcie. Wbrew temu, co jest napisane na aukcji, dostałem tylko link do formularza zamówienia, brak kodu rabatowego. Muszę czekać.
A co się tyczy opłaty aktywacyjnej, to jestem prawie pewny, że to będzie 50zł.

#659074  autor: zielony71
 02 wrz 2013, 17:44
A ten formularz to ten sam co w sklepie internetowym orange czy jakis inny?

#659075  autor: DoktorNo
 02 wrz 2013, 17:46
dzwoniłem tam i faktycznie jest 50zł aktywacja. Kodu rabatowego nie wysłali? Szczerze mówiąc też natknąłem się na to w komentarzach...... informuj na bieżąco jak idzie proces załatwiania tego. Swoją drogą to ciekawe, jak ten sklep na allegro funkcjonuje-przecież to automat powinien wysyłać te wszystkie kody, a tu jakieś problemy.

#659096  autor: schiz_of_renia
 02 wrz 2013, 18:18
Uzbroiłem się w cierpliwość już kilka dni temu, więc wytrzymam jeszcze, czekając na odpowiedź na moje zgłoszenie :) I faktycznie, po wybraniu telefonu na aukcji, dostaje się maile z serwisu automater.pl.
@zielony71: formularz wygląda tak samo jak ten na stronie sklepu orange, po prawej stronie tylko dopisane są te gratisy ze strony aukcji, jak: 6 miesięcy za darmo w sieci, czy też 30 min do wszystkich przez cały okres trwania umowy.

#659100  autor: DoktorNo
 02 wrz 2013, 18:27
Daj znać jak dojdzie do Ciebie ten kod promocyjny. Wydaje mi się, że taki duży operator nie nacina użytkowników. Takie pytanie poza konkursem: Lumia 520 czy Glasaxy S3 mini?

Dokonałem transakcji, wszystko przebiegło pomyślnie - dostałem kupon rabatowy tak jak było napisane w aukcji. Zrobiłem tylko glupote-z przyzwyczajenia i zapłaciłem za telefon przelewem PayU na konto sprzedawcy, a muszę zapłacić za to kurierowi, więc pewnie będę musiał dopraszać się o zwrot pieniędzy...no ale cóż jak za dużo kupuje się na allegro to i pewne rzeczy wchodzą w nawyk.

#659531  autor: zielony71
 04 wrz 2013, 12:55
DoktorNo pisze:....
Tylko jedna spraw: Czy ktoś z was z tego korzystał? Sądząc po komentarzach z allegro to słabo z tym jest - przy 120 komentarzach pozytywnych , 20 negatywnych to bardzo dużo. Mieliście do czynienia z tą promocją?
Ja sie wlasnie przekonalem na wlasnej skorze:-(
Wczoraj kupilem przez kup teraz, na stanie bylo jeszcze 10 szt tego modelu. Byl takze dostepny w sklepie internetowym orange. Wczoraj zero reakcji sprzedajacego. Dzisiaj rano zadalem pytanie co z moim zakupem i wlasnie otrzymalem odpowiedz, ze nie maja juz tego telefonu ale moze chce odnowiony! Teraz w sklepie orange tez juz telefonu brak. Tak, ze raczej odradzam zakup przez allegro.

#659538  autor: DoktorNo
 04 wrz 2013, 13:14
Zgadzam się, cieżko z nimi sie skontaktować. Po pierwsze muszę odzyskac pieniądze, które omyłkowo wpłaciłem przez PayU, po drugie weryfikują mnie już 3 dzień.....także ja również radzę się dobrze zastanowić nad tą ofertą. Następna sprawa, dzwoniąc na jakąkolwiek infolinie Orange (czy to do samego centrum , czy do sklepu internetowego) nikt nie przyznaje się do sprzedaży na allegro i każe kontaktować się mailowo ze sprzedawcą. Dziwna sprawa.

#659540  autor: nerd
 04 wrz 2013, 13:16
Tak dla ścisłości: da się połączyć tą ofertę -30% z allegro z grouponem na bon?

#659542  autor: DoktorNo
 04 wrz 2013, 13:32
Na grouponie jest napisane ze promocja ŁĄCZY się z innymi promocjami orange, więc chyba można.

#659548  autor: zielony71
 04 wrz 2013, 13:56
DoktorNo pisze:Zgadzam się, cieżko z nimi sie skontaktować. Po pierwsze muszę odzyskac pieniądze, które omyłkowo wpłaciłem przez PayU, po drugie weryfikują mnie już 3 dzień.....także ja również radzę się dobrze zastanowić nad tą ofertą. Następna sprawa, dzwoniąc na jakąkolwiek infolinie Orange (czy to do samego centrum , czy do sklepu internetowego) nikt nie przyznaje się do sprzedaży na allegro i każe kontaktować się mailowo ze sprzedawcą. Dziwna sprawa.
Zaloze mu spor transakcyjny - a co!

#659550  autor: nerd
 04 wrz 2013, 14:00
Tak, tylko napisali, że łączy się z Orange.pl, a nie allegro. Więc pytam sie osób, które skorzystały. A trzeba od razu klikać w te otrzymane linki, czy można poczekać dzień czy dwa?

#659557  autor: DoktorNo
 04 wrz 2013, 14:19
Musisz chyba z nimi się skontaktować, bo to faktycznie dyskusyjna sprawa.

#659602  autor: schiz_of_renia
 04 wrz 2013, 17:13
Ja wczoraj rano złożyłem zamówienie (uzupełniłem formularz zamówienia na stronie sklep.orange) i również oczekuję na weryfikację (która wg różnych źródeł ma trwać albo do 48h albo do 72h roboczych)...
A co do jakości obsługi orange z allegro: ja myślę, że zabawa i tak jest warta świeczki. Nawet jeśli obsługa pozostawia wiele do życzenia, to i tak warto chyba przecierpieć i cieszyć się niższym o 30% abonamentem ( to są już dość duże oszczędności). Swoją drogą, ja nie mam większych zastrzeżeń co do kontaktu ze sklepem na allegro. Na moje pytania sklep z allegro odpisywał na drugi dzień rano, szybko też zareagowali, gdy zgłosiłem, że nie dostałem kupony rabatowego -30%.

A co do bonu, to nie widzę powodów, by go sobie nie sprezentować :) przecież na allegro dostaje się kupon, ale i tak resztę formalności dopełnia się na stronie sklep.orange - a to jest przecież warunkiem otrzymania bonu :)