• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#567075  autor: wlkp
 12 lip 2012, 09:55
StormChaser pisze:Podpisywałem umowę z Orange, gratis był drugi telefon, wyszczególniony i na zamówieniu i na umowie - że jest, wszystko przyszło w jednej paczce.
Bajek nie opowiadaj ,chyba że to była inna promocja jak ta 3 tygodnie temu .Tam było wyraznie napisane na stronie w ciągu 14 dni osobną paczką . Z tego co potwierdzają na infolinii tego w umowie nie było,i jest to gratis od sklepu internetowego całkowicie za darmo .Dodatkowo gość powiedział że mieli kiedyś taką akcję z modemami ,i tego wtedy tak samo nie było w umowie,a był to gratis do czegoś tam . Jest złożona skarga /reklamacja,sprawa ma być szybko wyjaśniona zobaczymy.

#567171  autor: Ranger
 12 lip 2012, 17:58
Hehe, ale jaja. Słuchaj kolego, z całym szacunkiem, ale strasznie się tu rzucasz i chyba na siłę chcesz nas przekonać, że masz rację (zaraz napiszesz, że wcale nie). Po to są umowy oraz wzorce umowne/regulaminy, by były w nich zapisywane takie kwestie. Ktoś Ci już napisał, że miał taki zapis odnośnie gratisu, to oczywiście już nie może mieć racji, bo Ty tak mówisz (pewnie wiesz lepiej, bo widziałeś tę umowę). Miało być, bo Ci obiecali? Spoko będzie jak dostaniesz. Jak nie dostaniesz nie miej pretensji - nie było spisane i może być problem.

Jeżeli operator coś deklaruje, to powinno to być SPISANE. Orange ma parę(naście) milionów użytkowników, więc z nikim nie będzie dogadywać się na gębę. Mam dziwne wrażenie, że nie za bardzo łapiesz, jak wygląda obsługa klienta w takich firmach. Z Twoją "sprawą" czy też reklamacją każdorazowo może zapoznawać się ktoś inny i lekko paręnaście osób mogło widzieć to, co tam stworzyłeś (tak myślę). Ludzie odbierający zgłoszenia mają tyle informacji, ile widnieje w systemie (a dane wprowadzał... ktoś inny). Powiedzieli Ci, że dorzucą? W porządku, ale idź im to udowodnij. Zrzut ekranu z ich strony z promocją, rozmowy na infolinii pewnie też są nagrywane - wystąp do nich o nagranie, o ile jest taka możliwość, a póki co skończ robić zamieszanie i oczerniać operatora, dla którego jesteś jednym z milionów klientów, bo póki co argumenty są po jego stronie (choć rozumiem też Twoją postawę, bo miała być fajna promocja i się wkurzasz). Mam nadzieję, że będziesz miał jaja i pochwalisz się, gdy ten straszny operator podeśle Ci to, co rzekomo Ci się należy.

Ahoj.

Obrazek

#567177  autor: wlkp
 12 lip 2012, 18:40
Oczywiście że napiszę jak sprawa się skończyła . Póki co jest zgłoszona reklamacja,i czekam na odpowiedz,mam nadzieję że szybko . Dla mnie też było to dziwne że nie dają żadnego potwierdzenia o gratisie,no ale co ja za to mogę ? Upewniałem się 3 razy zanim podpisałem umowę,a że pisało do 14 dni i nie przysłali,to mnie wkurzają .Gdyby takiej oferty nie było,nie skorzystałbym z tej promocji . Ale poczekajmy,jak dają odpowiedz .

[ Dodano: 2012-07-14, 18:41 ]
Znowu patrzą naciągać naiwnych ,tym razem co innego oferują naciągacze - http://oferty.orange.pl/oferty_b2b/Moto ... 3wodHXrWfw

Spróbujcie sobie zamówić ,nic nie ma że ta słuchawka jest gratis przy wypełnianiu zamówienia,na stronie widnieje tak samo że w ciągu 14 dni dostawa osobną paczką .

I dla niedowiarków rozmowa na czacie z tej promocji,przeczytajcie jak dymają klienta,u mnie było tak samo,miesiąc prawie czekam,telefonu nie ma !!!

Monika PaluchWitam serdecznie, w czym mogę pomóc?

adam witam ,chodzi mi o tą nową promocję ze słuchawką blut. gratis - oferty.ora…MOuna_MmbECFQRJ3wodHXrWfw

Monika Paluchprzy zamówieniu motoroli

otrzymuje Pan tę słuchawkę w prezencie

adam czy to jest w umowie i jak długo muszę czekać na nią

Monika Paluchprzy zamówieniu telefonu motoluxe lub defy mini

od podpisania umowy , w ciągu 14 dni, otrzyma Pan słuchawkę

adam rozumiem osobą przesyłką,a w umowie jest to zaznaczone ?

Monika Paluchw umowie niestety nie jest to zaznaczone

tak, otrzyma Pan słuchawkę w osobnej przesyłce

adam bo przy wepełnieniu zamówienia nic nie pokazuje że to dostanę ?

Monika Paluchjest to standardowy formularz

jednakże teraz trwa promocja na stronie

po złożeniu zamówienia

jest przeprowadzana weryfikacja

adam to gdzie ja mam to napisane że mi się należy ?

Monika Paluchstąd jest to dla nas informacja,że korzysta Pan z promocji wyzej wymienionej

w formularzu takiej informacji nie ma

jednakże otrzyma Pan ten prezent

w ciągu 14 dni od podpisania umowy

adam czyli jak zamówię przez ten formularz,na 100 % dostanę tak ?

Monika Paluchtak, gdyż zamówienie odbywa się w trakcie promocji związanej z telefonem motorola motoluxe lub defy mini

adam ok,dziękuje za wyjaśnienia

Monika PaluchDziękuję za rozmowę, życzę miłego dnia.

Pozdrawiam ;)

w razie pytań jestem do Pana dyspozycji ;)

#567944  autor: markoz7874
 16 lip 2012, 10:19
z podanego przez Ciebie linku znalazlem drobny ale istotny zapis na dole ekranu:
"oferta ważna do wyczerpania zapasów. prezent wysyłany osobną przesyłką w ciągu 14 dni" ;)
moze tu jest pies pogrzebany?

#567975  autor: wlkp
 16 lip 2012, 12:23
Raczej nie ,zamawiałem w pierwszych godzinach promocji która trwała 3 dni,a widniała jeszcze 4 rano .Gdyby była wyczerpana pewnie by było info,lub została zdjęta ,a o to się pytałem tak samo .

Ale sprawa co najważniejsze się wyjaśniła ! ;-)
Rano niespodzianie przyszedł sms od kuriera że dziś dostawa paczki,a nic innego akurat nie zamawiałem a kurier to DPD to domyśliłem się że to wyczekiwany telefon . 30 minut temu właśnie go dostałem,nowy działa ,jest ok .Wyjaśnień ani odpowiedzi na reklamację dlaczego tyle to trwało póki co nie dostałem z Orange .

Zastanawia mnie teraz co innego .Telefon faktycznie dostałem za darmo ,ale ??? Nie mam na niego żadnego papierka ,faktury czy paragonu .Gwarancja jest ale nie podbita,co w razie odpukać jak się popsuje ? Papieru zakupu nie ma ,równie dobrze ktoś mnie może posądzić że kradziony ?

Dziwne podejście Orange ,już nie raz jakieś gratisy dostawałem z iinych firm czy hurtowni,ale była na to jakaś WZ,lub faktura na 1 Grosz wystawiona ? Jakoś się z tego chyba trzeba rozliczyć ,w sumie nie moja sprawa,liczy się że w końcu dostałem,a jedynie problem może być z gwarancja ?

Miałem napisać jak sprawa się wyjaśniła,więc uczyniłem to ,a że firma ma dziwne praktyki to inna sprawa ,inni sugerowali że powinno być w umowie ,itp. a jednak nie. Ciekawe czy ktoś z forum skorzystał z tej promocji,jak u niego wyglądała cała ta historia .

#568316  autor: Orange Ekspert
 17 lip 2012, 15:55
playwlkp pisze:Zastanawia mnie teraz co innego .Telefon faktycznie dostałem za darmo ,ale ??? Nie mam na niego żadnego papierka ,faktury czy paragonu .Gwarancja jest ale nie podbita,co w razie odpukać jak się popsuje ? Papieru zakupu nie ma ,równie dobrze ktoś mnie może posądzić że kradziony ?

Dziwne podejście Orange ,już nie raz jakieś gratisy dostawałem z iinych firm czy hurtowni,ale była na to jakaś WZ,lub faktura na 1 Grosz wystawiona ? Jakoś się z tego chyba trzeba rozliczyć ,w sumie nie moja sprawa,liczy się że w końcu dostałem,a jedynie problem może być z gwarancja ?
Zapewniam, że telefony otrzymane w powyższej promocji objęte są gwarancją. Numery IMEI aparatów zostały przekazane bezpośrednio do systemu serwisowego Nokii jako terminale otrzymane w ramach promocji (bez dokumentów typu faktura, gwarancja).
Po sprawdzeniu numeru IMEI telefon zostanie przyjęty do serwisu bez konieczności przedstawiania dodatkowych dokumentów.

Pozdrawiam

#568347  autor: markoz7874
 17 lip 2012, 18:12
W pierwszym poscie odmieniales slowo oszusci w stosunku do Orange przez wszytkie przypadki.
Moze wypadalo by teraz napisac kilka razy przepraszam?

#568498  autor: wlkp
 18 lip 2012, 08:00
Za co mam przepraszać ? :!: Miało być do 14 dni,a trwało równy miesiąc ! To ja na zgłaszane reklamacje do dziś nie dostałem wyjaśnienia ,a ile straciłem czasu i minut na tel.nie wspomnę ! W końcu dali co mieli dać .Ale to Orange nie dotrzymał warunków ,jakie miały być .
Temat został wyjaśniony,więc chyba do zamknięcia .Koniec nabijania postów .

[ Dodano: 2012-07-19, 13:15 ]
Przyszła odpowiedz pisemna,jako że kilka dni wcześniej niby dzwonili,ale się nie mogli dodzwonić- ręce opadają,nikt nie dzwonił !! :evil:
A teraz najlepsze !

Cytuje kawałek pisma;

.." Informuję, że oferta z dodatkowym telefonem w ramach aktywacji nowego numeru na koncie abonenckim skierowana jest dla Klientów,którzy nie prowadzą działalności gospodarczej,tzn.osoby które koszt użytkowania telefonu komórkowego ponoszą osobiście,a nie we własnym przedsiębiorstwie .Dodaję,że otrzymanie dodatkowego telefonu wiąże się z otrzymaniem karty pre paid o wartości 10,00 zł netto . Przykro mi ,jeśli uzyskał Pan nieprecyzyjne informacje na temat aktualnych usług w sprzedaży oferowanej przez sieć Orange .."

Ręce mi opadły jak to przeczytałem,nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać z tych bredni ! O czym to świadczy,oni nie wiedzą o czym piszą i co oferują,nie wiem może zadzwonić i oddać im ten telefon co przysłali kilka dni temu :-D :lol:
Oferta była skierowana dla firm,a o żadnej karcie pre paid nawet nie było mowy,rozmawiałem z konsultantami 3 razy !! A teraz takie bzdury wypisują,nie wiem czy oni na haju tam pracują,jakieś środki odurzające przed robotą dostawają ?