galtom pisze:Czyli co... bo nie wiem czy dobrze rozumiem.
Za 29 zl dostaje 150 min do wszystkich + pakiet zlotowek, ze ktory tez moge dzwonic nie przekraczac abonementu (kwoty 29 zl)?
Źle rozumiesz. Otrzymujesz Pakiet Złotówek, który po przeliczeniu kasy na minuty wyjdzie 150 minut + jakiś pakiet minut. Środki ze złotówek wymieniasz na esy i mmsy.
galtom pisze:Czy jesli uruchomie platny pakiet (jakis tam), to zostanie to doliczone do mojego rachnku cy zaplace Pakietem zlotowek?
W każdej sieci, jeśli odpalasz pakiet dodatkowy w abo, poniesiesz opłatę, która będzie doliczona do faktury.
galtom pisze:To nie tak, ja po prostu chce wiedziec o co chodzi. Niestety jest to na tyle skomplikowane, ze nawet Play nie wie dokladnie ja to wyjasnic.
Uwierz, w innych sieciach może być jeszcze gorzej, jak za marne kilkadziesiąt minut w ramach abo do np. 50 zł dodają jakieś liczne pierdułki.
W Play wystarczy zrozumieć mechanikę środków z Abo.
Poza tym, w ofercie na kartę jest ten sam system. Korzystasz z promocji, też dostajesz Pakiet Złotówek na rozmowy do każdej sieci, które schodzą pierwsze, jeśli nie masz extra samych minut. Kupujesz pakiet, płacisz z zasilonej kwoty głównej.
galtom pisze:Bo jak onza pisac, ze minuta kosztuje 0.39 zl, dokladac kolejne minuty (zlotowki) do oryg. ilosci... a klient placic 0.19 ale tez nie do konca bo przeciez pakiet zlotowek...
To jest rozliczanie uczciwe. Jeśli masz w cenniku tańszą minutę (najwyższe abo), otrzymasz nieco mniejszy Pakiet Złotówek, ale pozwoli na znacznie dłuższe rozmowy.
galtom pisze:To skoro darmowych minut do wszystkich mam miec 150... i jeszcze mam dostac Pakiet zlotowek (29,50 zl na miesiac - tak?) - to ile w sumie jest minut do wygadania w pakiecie za 29 zl???
Jeśli tego nadal nie możesz zrozumieć, sprawdź regulamin oferty, z której korzystasz.
galtom pisze:Jesli tak, to potwierdza to tylko moja teze - ze system rozliczen jest tak skomplikowany
Mylisz się. Rozliczanie jest następujące:
> Minuty do Play (lub wybrane numery w Play) - jeśli dzwonisz do Play i masz usługę NRwP
> Minuty do wszystkich - pakiet otrzymany w ramach promocji (jeśli dzwonisz do każdej sieci w kraju)
> Pakiet Złotówek (zużywasz tylko na rozmowy, SMSy i MMSy krajowe - bez usług wysokopłatnych, roamingu międzynarodowego, pakietów, itp.)
> Kwota poza abonamentem - wszystkie inne usługi (doliczany do rachunku).
Jeśli zdołasz zużyć wszystkie środki do zera z Pakietu Złotówek na koniec dnia okresu rozliczeniowego, zapłacisz te 29 zł z abo, nie więcej (o ile nie masz aktywnych dodatkowych usług, płatnych z góry za miesiąc rozliczeniowy).
[ Dodano: 2012-06-19, 10:14 ]
galtom pisze:3. Ile kosztuje minuta rozmowy (w abonamnecie za 29 zl) po wyczerpaniu pakietu zlotowek czy gdy juz faktycznie bede musial ekstra zaplacic?
TYLE, ILE W CENNIKU OFERTY. Nic nie jest ukryte przed Tobą.
galtom pisze:Skda wziela sie kwota 29,50 zł (dlaczego nie wspomniane 1000, 10.000 czy milion).
Zapytaj się marketingowców P4.

Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam