• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#550483  autor: paku2005
 26 kwie 2012, 18:19
No wlasnie wspomnialem o koncu obecnej umowy, ojciec jest z nimi od 7 lat.

#550484  autor: KC-KARLOS
 26 kwie 2012, 18:26
paku2005, Jeżeli umowa będzie przedłużana w T-Mobile, polecam kontakt z SUK (Sekcją Utrzymania Klienta) w T-Mobile. Tam będzie coś można wytargować. Mogą wtedy zaproponować na przykład: Sieć Rodzinną w ramach abo z 2-ma numerami (rabat 5 zł) i kilkadziesiąt minut więcej do wszystkich. Polecam kontakt tam.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#550493  autor: thonka
 26 kwie 2012, 19:16
Karlos20 pisze:Ale uwaga: na stronie Orange - nie widzę takiej oferty. Sa tylko prezentowane taryfy Delfin, Pelikan i Pantera w Orange.
http://www.orange.pl/kid,4002009352,id, ... ticle.html

tylko cos nie widze mozliwosci przeniesienia numeru.
jest tylko opcja przejscia z karty na abonament, ale karta musi byc aktywna w sieci min. 3 miesiace i miec min. 14 dni na polaczenia wychodzace.

wtedy mozna sie zalapac na 350 minut + darmowe polaczenia w orange za 40zl bez faktury papierowej (ale promocje z tego co widze chyba moga sie laczyc, wiec jest mozliwosc skorzystania z rabatu 10zl w przypadku wybrania faktury papierowej co wychodzi na to samo co bez niej). w ofercie tej nie ma smsow...

nie ma oplaty aktywacyjnej w ramach promocji, ale jest oplata startowa 50zl (cokolwiek to znaczy). umowa na 18 miesiecy.

t-mobile raczej nic na przedluzenie niz 240 minut za 29zl nie da, chyba, ze tyle samo minut ale np. za 25zl.

pozostaje jeszcze jedynie oferta play, ale skoro nie jest ona brana pod uwage, to nic wiecej nie ma ciekawego... oferta plusa bez telefonu jest taka sobie... to juz z telefonem abonameciotka sa korzystniejsze choc i tak maja za malo minut...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#550503  autor: KC-KARLOS
 26 kwie 2012, 19:31
thonka pisze:nie ma oplaty aktywacyjnej w ramach promocji, ale jest oplata startowa 50zl (cokolwiek to znaczy)
To jak opłata aktywacyjna. Klient pewnie ją uiszcza na miejscu, podczas podpisywania umowy w salonie.
thonka pisze:pozostaje jeszcze jedynie oferta play, ale skoro nie jest ona brana pod uwage, to nic wiecej nie ma ciekawego...
To prawda.
thonka pisze: to juz z telefonem abonameciotka sa korzystniejsze choc i tak maja za malo minut...
Abonamenciątka to nieporozumienie. Łachę robią z obniżeniem abo tylko na max 4 miechy w najwyższym planie cenowym. Tyle w temacie.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#550505  autor: st.konsultant
 26 kwie 2012, 19:48
Karlos20 pisze:paku2005, Jeżeli umowa będzie przedłużana w T-Mobile, polecam kontakt z SUK (Sekcją Utrzymania Klienta) w T-Mobile. Tam będzie coś można wytargować. Mogą wtedy zaproponować na przykład: Sieć Rodzinną w ramach abo z 2-ma numerami (rabat 5 zł) i kilkadziesiąt minut więcej do wszystkich. Polecam kontakt tam.

Nie mogą. SUK może dawać tylko zniżki na abonament i tylko przy opcji z aparatem.

#550508  autor: KC-KARLOS
 26 kwie 2012, 19:59
st.konsultant pisze:Nie mogą. SUK może dawać tylko zniżki na abonament i tylko przy opcji z aparatem.
Czyli przy ten opcji, nie ma co liczyć na zniżkę czy jakieś minuty? Obowiązuje tylko standardowa oferta?

#550515  autor: thonka
 26 kwie 2012, 20:13
Karlos20, jezeli ja mozna nazwac standardowa...
oficjalnie na przedluzenie nie ma oferty bez telefonu...

to co proponuja ludziom to oferta dla nowych klientow.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#550519  autor: KC-KARLOS
 26 kwie 2012, 20:17
thonka pisze:to co proponuja ludziom to oferta dla nowych klientow.
To wszystko jasne. Mam nadzieję, że dla autora tematu już jest klarowne ;)

#550552  autor: BarthezzLodz
 26 kwie 2012, 21:47
Karlos20 pisze: Jeśli jest zamówienie poprzez e-shop lub TeleSales, operator nie nalicza opłaty aktywacyjnej - szczególnie przy opcji umowy bezterminowej.
Adnotacja opłaty aktywacyjnej, występuje, jeśli umowa jest zawierana poza promocjami, które zostały wyżej wymienione lub w przypadku nowej aktywacji (nowy klient z nowym numerem).
Nie zgodzę się do końca, bo ja migrowałem z Fresha do AI Max 39 zł na 12 m-cy bez telefonu przez TeleSales i, mimo wszystko, opłata aktywacyjna została mi naliczona.

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB

#550557  autor: KC-KARLOS
 26 kwie 2012, 21:55
BarthezzLodz, aktywacja była do zapłaty, bo klientów na kartę traktują jako nowych klientów, jakbyś brał nowa kartę SIM, pomimo, że migrujesz z tym samym numerem z karty do abo.

#550991  autor: paku2005
 29 kwie 2012, 17:49
Dzieki wielkie za porady, ojciec jeszcze poczeka z podpisaniem nowej umowy, moze jakies lepsze oferty wyjda;).

#550993  autor: pakierhakierxd
 29 kwie 2012, 18:14
Raczej bym na to nie liczył

Pozdrawiam :)

#551014  autor: maćko
 29 kwie 2012, 21:04
A ja mam takie pytanie, może ktoś z Was pomoże,

myślałem ostatnio nad tym żeby wziąć abonament w play z umową na czas nieokreślony, np abo za 29zł i potem zmienić taryfę na Formuła 4 a jeśli nie będę potrzebował abonamentu no limit to znów wrócę do taryfy 29zł,

czy można tak zrobić?

#551017  autor: pakierhakierxd
 29 kwie 2012, 21:10
Jeśli na czas nie określony to możesz rozwiązać umowę i podpisać nową wiem jedno że nigdy nie można zmienić zobowiązania na niższe niż się ma.

#551018  autor: maćko
 29 kwie 2012, 21:22
chodzi mi o to czy jeśli zmienię taryfę na Formuła 4 mając wcześniej abonament na czas nieokreślony to czy ta nowa taryfa też będzie na czas nieokreślony czy umowa z automatu stanie się umową terminowa na cały rok?

#551020  autor: pakierhakierxd
 29 kwie 2012, 21:27
Na pewno się nie zmieni jeśli nie podpiszesz umowy na formułę tylko migrujesz :)

#551022  autor: maćko
 29 kwie 2012, 21:39
pakierhakierxd pisze:Na pewno się nie zmieni jeśli nie podpiszesz umowy na formułę tylko migrujesz :)

Oooo, to świetnie :)

teraz tylko pytanie czy można zmienić taryfę z abo 29zł na formułę, a po 2-3 miesiącach używania formuł zrezygnować z niej,

pytam bo w lato może uda się wyjechać za granicę na dłużej a nie chciałbym płacić niepotrzebnego abonamentu

#551085  autor: KC-KARLOS
 30 kwie 2012, 10:05
maćko pisze:teraz tylko pytanie czy można zmienić taryfę z abo 29zł na formułę, a po 2-3 miesiącach używania formuł zrezygnować z niej,
Jeśli masz umowę nieterminową - możesz zmienić plan taryfowy, a potem z abonamentu zrezygnować bez konsekwencji. Pamiętaj, że po zmianie taryfy, tracisz zniżki i pakiety przyznane w ramach taryfy poprzedniej.