• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

Która sieć ma najlepszą ofertę No-limit?

Plus
15
29%
T-Mobile
16
31%
Orange
12
23%
Wszystkie oferty są identyczne.
9
17%

#548593  autor: Vieslav
 18 kwie 2012, 13:06
Czy mając Delfina II za 79zł mogę przejść na droższą wersję rozmów bez limitu w Orange?

#548720  autor: BigDill
 18 kwie 2012, 19:39
możesz przejsc tylko przy przedłużeniu umowy niestety nie ma możliwosci migracji na plany bez limitu,jeżeli nie kończy Ci się umowa :)

BigDilll

#548891  autor: BigDill
 19 kwie 2012, 16:08
to tylko MMSy się nie zgadzają poza tym wszystko jest ok.

BigDilll

#548920  autor: Vieslav
 19 kwie 2012, 19:07
BigDill, u ciebie MMSy, w tamtej nie wiadomo skąd umieszczono Stan Darmowy 39 :-) . No i te tańsze rozmowy bez limitu Orange również nie wiadomo co wnoszą. Nie zostało podzielone na sieć/poza sieć.

#549438  autor: muchakk
 22 kwie 2012, 13:52
1. O ile w Umowie nie zostanie ustalone inaczej, limit kredytowy zostaje zgodnie z § 7 ust. 2 Regulaminu świadczenia usług telekomunikacyjnych
przez Polkomtel S.A. dla Abonentów ustalony na kwotę 244 zł z VAT.
Kwota wydana po za abonamentem nie może być większa niż 244zł - w no limit cięzko to osiągnąć.

Z tego co rozumiem wg punktu 2, nie mogę nabijać sobie fresha mamy nocami zgadza się ?
Zgadza się i tak jest wszędzie. Dodatkowo po stronie play w ramach usługi "Zbieraj minuty" również jest informacją o niegenerowaniu sztucznego ruchu. :-)

#549445  autor: syrius1337
 22 kwie 2012, 14:33
A tak realnie ktoś kiedyś opisywał jakiekolkwiek problemy związane z sztucznym nabijaniem minut na play fresha?

W umowie t-mobile nie ma takiego podpunktu jak w plusie ...

Jeśli 1-2 razy w miesiącu bym ładował minuty na fresha przez całą noc, ktoś mógłby się do tego dowalić? ; )

Wiadomo kiedy orange dla indywidualnych cos wprowadzi? :-)

#549455  autor: WeBeR
 22 kwie 2012, 16:41
W umowach promocyjnych w T-mobile nie ma zapisu o niegenerowaniu sztucznego ruchu, ale mają taki zapis w Regulaminie Świadczenia Uslug Telekomunikacyjnych na rzecz Abonentów T-Mobile - §15 "Rozwiązanie umowy"

#549456  autor: drcox
 22 kwie 2012, 16:50
syrius1337 pisze:Jeśli 1-2 razy w miesiącu bym ładował minuty na fresha przez całą noc, ktoś mógłby się do tego dowalić? ; )
Dowiesz się, jak przyjdzie rozwiązanie umowy + kara umowna i ewentualnie możesz się w sądzie kłócić że te siedmiogodzinne połączenia z jednym numerem to nie było generowanie sztucznego ruchu.

#549546  autor: waeren
 23 kwie 2012, 08:27
Polacy.....i dziwią się że gdziekolwiek nie pojedziemy to mamy taką a nie inną opinię....po co kombinować i się narażać dla paru złotych, czy to taka nasza narodowa tradycja :?:

Uważam, że słuszne jest powiedzenie: jak kraść to miliony......przynajmniej wiadomo za co się przed sądem człowiek tłumaczy :twisted:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#549548  autor: syrius1337
 23 kwie 2012, 08:58
Jak was stać to płaćcie.
Mnie kraj oszukuje całe życie, prowadząc do szkoły, a nie oferując wzamian miejsc pracy, rosnące bezrobocie, wzrost cen za podstawowe produkty, zmniejszający się poziom życia w całym kraju, kolejki w służbie zdrowia....

Dobra koniec głupiego gadania.
Dziękuję bardzo za odpowiedzi na temat no limits

pozdrawiam pa ;-)

#549586  autor: Vieslav
 23 kwie 2012, 13:57
syrius1337 pisze: Mnie kraj oszukuje całe życie, prowadząc do szkoły, a nie oferując wzamian miejsc pracy, rosnące bezrobocie, wzrost cen za podstawowe produkty, zmniejszający się poziom życia w całym kraju, kolejki w służbie zdrowia....
Ależ nikt cie tu nie trzyma.
syrius1337 pisze: Dziękuję bardzo za odpowiedzi na temat no limits
Nikt ci nie broni nabijać fresha. Tylko za jakiś telepolis zaleje lawina tematów typu "rozwiązali ze mną umowę, mam zapłacić xxxxx zł kary, co robić", tak jak było z kosmicznymi rachunkami za internet po smartfonowym boomie, gdzie tak na prawdę ludzie nie wiedzieli co biorą ("wezmę, bo ma androida i będzie szpan").
Tak btw to niech ktoś rzuci te swoje magiczne obliczenia ile można we freshu wycisnąć za 40zł i gwarantuje, że będzie tego więcej niż dasz radę nabić z drugiego telefonu (pamiętaj, że nabijasz tylko minuty, smsy, mmsy i transmisja danych to już oddzielne opłaty). Dochodzi zużycie baterii, telefonu, no i co się stanie jak w nocy zaraz po zaśnięciu zerwie połączenie? Nie założyłeś wszystkich opcji.

#549604  autor: syrius1337
 23 kwie 2012, 15:47
Moja mama akurat nie korzysta z transmisji, sms, mms - interesuje ją tylko odpowiednia pula minut.

Wiem ile można zrobić z fresha minut bo sam aktualnie go mam i ładuję go po 50zł, mam 2000sms do wszystkich, darmo do playa + usługa za 19gr minuta odpalana i jest ok. Ale teraz juz zdecydowanie brakuje, potrzebuję dużooo więcej dzwonić, a jak mamie nawet nabije 200min raz na tydzien [czyli 400min - 6,5h dzwonienia. ] to jej to zdecydowanie wystarczy, nie mówię by jej nabijać 50000000 minut których niewykorzysta ;-] Myślę że za połączenie 6 godzin raz na tydzień nikt mnie nie zje... pytałem się w salonie - pani mówiła że to nie jest generowanie sztucznego ruchu ... więc chyba coś innego się kryje pod tym słowem

#549606  autor: Sig
 23 kwie 2012, 15:51
syrius1337 pisze:pytałem się w salonie - pani mówiła że to nie jest generowanie sztucznego ruchu ... więc chyba coś innego się kryje pod tym słowem
To sobie bazuj na opinii "pani z salonu" w razie problemów. Na pewno wszystkich przekonasz tym "argumentem" :roll: .

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#549609  autor: Vieslav
 23 kwie 2012, 16:02
Myślę, że temat sztucznego ruchu i nabijania minut został wyczerpany TUTAJ.

#549612  autor: potargany
 23 kwie 2012, 16:07
Takie karty " nabite " będą blokowane

Pracowałem przy prokejcie P4 ( 1wsze 6 miesiecy na CC/BO ) i pamiętam jak dziś...
Zadzwonił pan ( z innego nr ) że mu karte zablokowaliśmy , biore właściwy nr a tu 3000 minut ( polaczenia wychodzace zablokowane przez operatora ) No OK - wchodze dalej w system a tu info ( FRAUD , powiadomić HD )

Więc w tym przypadku będzie tak samo , za jednorazowe nabice 300 min głowy nie urwą , ale jak sytuacja się powtarza - dezaktywuja taka karte

pzdr

Pieniądze to nie wszystko ...

#549617  autor: Vieslav
 23 kwie 2012, 16:24
Hehe, potargany zagiął cały system :lol: . Każdy się dopatrywał jaki to każdy operator zły bo będzie rozwiązywał umowy za sztuczny ruch do Playa a tu się okazuje, że sam Play przeciwdziała takim praktykom :lol: .
 #549624  autor: paddy1000
 23 kwie 2012, 16:45
Ciekawi mnie inna sytuacja przykladowo ktos ma zone w playu i dzwonii z plusa no limit miesiecznie gdzies kolo 800 - 900 minut oczywiscie zona ma wlaczona usluge zbieraj minuty ... nachodzi mnie pytanie czy taki Pan i pani dostana stosowne listy czy nie... czekam na wasze opinie na ten temat

#549635  autor: Vieslav
 23 kwie 2012, 17:38
Ludzie, czytanie ze zrozumieniem na prawdę nie boli:
potargany pisze:za jednorazowe nabice 300 min głowy nie urwą , ale jak sytuacja się powtarza - dezaktywuja taka karte
czy mam ci wytłumaczyć różnicę między jednorazowym nabiciem 300 minut a nabiciem tych minut przy okazji kilku(nastu) połączeń?

#549642  autor: syrius1337
 23 kwie 2012, 18:09
NO ok ale jak się będzie naprzykłąd ładować konto za 5zł raz w miesiącu - 100sms do wszystkich free, do tego wysyłąc jakies smsy od czasu do czasu + rozmowy to wątpie zeby akurat sie zainteresowali tym... wątpie by rozkminiali tyle tysięcy kart sim, przecież przy takim natłoku klientów oni nie są wstanie pewnie sprawdzić czy klienci ktorzy dzwonią po 300min miesiecznie, ilu z nich z nabitych a ilu z doładowań... przy 5000min sprawa jest oczywista... nawet nabijając godzine dziennie daje to 30min do wszystkich razy 15 dni - 450 minut. Tyle powinno wystarczyć mojej mamie... a jak jej braknie zawsze można trochę dobić, a raz w miesiącu łądować 5zł by nie płakali... póki jest trzeba korzystać w sposób umiarkowany....