• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#544076  autor: KC-KARLOS
 30 mar 2012, 00:00
skoro już otym rozmawiamy, to jak jest w Mixturze tej zwykłej ? też nie będą mogli wyłączyć?
Też. Mało tego, opłata jest jednorazowa (2 zł) i usługa jest stała do momentu zablokowania wychodzących.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#544077  autor: Spioszek
 30 mar 2012, 00:09
To już wiem co włącze mojej mamie jak przeniesie nr z MixPlusa do Mixtury :)
 #544442  autor: Mała_Mii
 31 mar 2012, 15:17
janbutyk pisze:w regulaminie dają prawie 45000 minut, ale kilka punktów dalej piszą aby "nie wykorzystywać Kart SIM/USIM bez zgody P4 do inicjowania ruchu, polegającego na
masowym wykonywaniu połączeń telefonicznych"

hmm... mamy dla Ciebie 45000 minut ale nie możesz wykonywać za dużo połączeń ?

1.to mam te 45000 czy nie ?
2.czy jak wykonam połączeń na 10000 minut to będzie masowe czy nie ?
3.po co oferują 45000 minut jeśli nie można ich użyć bo uznają to za masowe ?

w każdej sieci w umowie jest taki zapis, operator zastrzega, ze nie wolno Ci wykorzystać tego numeru np w cc.
 #544443  autor: janbutyk
 31 mar 2012, 15:25
Mała_Mii pisze: w każdej sieci w umowie jest taki zapis, operator zastrzega, ze nie wolno Ci wykorzystać tego numeru np w cc.
ale jak ja mam 40 znajomych z którymi rozmawiam po kilka-kilkanaście godzin miesięcznie, to chyba mogę czy nie ?
 #544447  autor: avt31
 31 mar 2012, 15:57
janbutyk pisze:ale jak ja mam 40 znajomych z którymi rozmawiam po kilka-kilkanaście godzin miesięcznie, to chyba mogę czy nie ?
Rozmawiaj tak jak do tej pory rozmawiałeś.

#544450  autor: Mała_Mii
 31 mar 2012, 16:15
Nie chodzi o to do jakich sieci dzwonisz czy masz 40 znajomych w jednej sieci czy we wszystkich. Różnica jest wykorzystanie telefonu prywatnie gdzie połączenia/sms rozkłada się w ciągu calej doby a inaczej jeśli wykorzystujesz numer do celów biznesowych.

"nie wykorzystywać Kart SIM/USIM bez zgody P4 do inicjowania ruchu, polegającego na
masowym wykonywaniu połączeń telefonicznych"

Masowo czyli jesli będziesz wykonywał powiedzmy w ciągu dnia połączenia z tego numeru przez np 8h tylko i wykonasz np 400 połączeń na różne nr wtedy operator może się zainteresować tym, ze łamiesz ten punkt umowy, a jesli dzwonisz do swoich 40 znajomych i rozmwiasz po 1h dziennie i w większosci przypadków nr te nie zmieniają się to nie masz sie co tym martwić.
Nie możesz wykorzystać danego numeru do wykonania pracy np, tak jak wspomniałam w cal centre bez zgody operatora, na coś takiego musza wyrazić zgodę, i nie ma znaczenia czy P4, Plus, T- Mobile czy Orange w kazdej umowie jest to zawarte

#544455  autor: sosen
 31 mar 2012, 16:23
Taki zapis pojawia się w każdym regulaminie bez względu od operatora. Jest to pewna forma zabezpieczeń.

#545119  autor: Kris1992
 03 kwie 2012, 22:32
czyli w starym fresh ze zbieraniem minut to mają Ci bardzo dobrze bo wystarczy wziąść abonament Frii 79 zł w T-Mobile nielimitowane do wszystkich i dzwonić i nabijać darmowe minuty... zaraz będą aukcje typu ... Nabijam darmowe minuty dla starego fresha.. :D

#545134  autor: thonka
 03 kwie 2012, 23:00
janbutyk, stan darnowy mial juz taka ilosc minut. po prostu jest to ilosc minut odpowiadajaca calemu miesiacowi rozmawiania.

inna zupelnie jest sprawa terminowanie tego ruchu poprzez rozne centralki i glownie o to chodzi w zapisach o masowych polaczeniach.
dzwon sobie gdzie chcesz - jezeli bedzie to ok. 40 numerow codziennie, i codziennie kazdy inny - raczej nie bedziesz mial ciekawych wspomnien z jakakolwiek siecia. jak to bedzie codziennie po 40 tych samych numerow - raczej nikt Tobie nic nie zrobi...

przestan szukac dziury w calym szukajac co rusz okazji do wzbogacenia sie, a przestaniesz widziec wszedzie problemy...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#545137  autor: Vieslav
 03 kwie 2012, 23:11
Kris1992, to chyba taniej cię wyniesie doładowywanie fresha. O czasie zajętości numeru nie wspomnę.

#545141  autor: Spioszek
 03 kwie 2012, 23:24
i katowaniu ciągle baterii tel :)

#545142  autor: thonka
 03 kwie 2012, 23:34
darkangel, niektorzy maja "stacjonarny" :D

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#545162  autor: janbutyk
 04 kwie 2012, 02:10
Vieslav pisze:Kris1992, to chyba taniej cię wyniesie doładowywanie fresha. O czasie zajętości numeru nie wspomnę.
szukacie dziury w całym. można mieć osobny telefon (frii) na kilka osób tylko do nabijania minut we freshu. mieć fresha z którego się korzysta na stałe. nabijanie minut nie jest problemem jeśli chodzi o zajętość numeru - idziesz do kina 2 godziny, oglądasz film w tv 2 godziny, bara bara nawet 4 godziny (pomijam tych co 2 minuty), sen 6-8 godzin - w tym czasie nie chcesz aby ktoś do ciebie dzwonił a ile minut nabijesz dla kilku osób :)
przecież nie chodzi o absurd, że kupujesz fri aby nabijać minuty fresha z którego dzwonisz - wtedy dzwoniłbyś z frii

prosty przykład rodzice + 3 dzieci 1 frii da najwięcej dzwoniącego reszta fresh, on zawsze do nich oddzwania a w wolnym czasie nabija minuty (nocą dla przykładu)...

licząc koszt minuty 15 gr - 5 numerów dzwoniących po 300 minut = 225 zł a w powyższym przykładzie ok 85 zł na miesiąc :)

#545166  autor: thonka
 04 kwie 2012, 03:17
janbutyk, i 5000zl kary za sztuczny ruch wytwarzany noca :D

juz to z Toba przerabialismy i tlumaczylismy, ale widze nie trafia...

#545167  autor: ja.michal
 04 kwie 2012, 03:19
thonka, jak ktoś lubi kombinatorykę to zrobisz.
Jak dla mnie prościej kupić pakiety lub abo bez telefonu. Łatwiej i nie marnuje się czasu.
Ale jak kto woli. 8)

#545169  autor: thonka
 04 kwie 2012, 03:49
janbutyk pisze:przeczytaj spokojnie zwłaszcza punkt 8
a Ty sie dalej przy tym upierasz, a to wcale nie musi znaczyc tego o czym Ty myslisz.

punkt ten traktuje o aktywacji i dezaktywacji tego pakietu co moze znaczyc, iz usluga stala wg. play to po prostu niewymagajaca odnawiania...

a jak sama nazwa regulaminu mowi - jest to promocja, a te mozna odwolac z dnia na dzien lub zmienic jej zapisy ze skutkiem przy nastepnym odnowieniu takiego pakietu lub z jakims dniem z zastrzezeniem, ze jak sie nie podoba, to mozesz z niego zrezygnowac...
jezeli czegos nie masz w cenniku - moga Tobie taki pakiet z chwila jego wygasniecia na twoim koncie nieodwracalnie zlikwidowac. taka juz natura promocji w prepaidach.

to tez juz z Toba przerabialismy w innym temacie...

uparty z Ciebie gosc, nie ma co.

#545198  autor: janbutyk
 04 kwie 2012, 09:55
thonka pisze:janbutyk, i 5000zl kary za sztuczny ruch wytwarzany noca :D

juz to z Toba przerabialismy i tlumaczylismy, ale widze nie trafia...

mam 100 % pewności, że mimo iż pracujesz w portalu zajmującym się telekomunikacją (może pracujesz od lat) nie możesz podać żadnego (nawet jednego) wyroku aby pokazać, że ktoś został za coś takiego ukarany, ale TY W I E S Z choć nie powiesz :D

wyroki są jawne i jeśli taki zapadł portal telekomunikacyjny mógłby o tym wiedzieć

#545199  autor: Kamil_K
 04 kwie 2012, 10:08
Wstyd mi za autora wątku.
Dzięki takim jak ty skończą się usługi typu "zbieraj minuty".
I dzięki takim jak ty Polacy są postrzegani na świecie tak, a nie inaczej.

#545200  autor: janbutyk
 04 kwie 2012, 10:10
Kamil_K pisze:Wstyd mi za autora wątku.
....
taki jest mój cel

#545202  autor: Sig
 04 kwie 2012, 10:20
Pomijając "trollowaty" charakter wątku, to ja już dawno pisałem, że posty nawołujące do łamania regulaminu operatora powinny polecieć a autor odpowiednio nagrodzony. Nie ogarniam polityki moderacji na tym forum.

Janbutyk - wygłupiłeś się i to mocno z tym "zatrudnionym" thonka. Co do twojego genialnego biznesplanu - operator rozwiąże z tobą umowę z twojej winy (nie musi nic udowadniać, ani tłumaczyć), ale generalnie nie widzę sensu po raz pięćdziesiąty pisac tego samego, bo to do ciebie zwyczajnie nie trafia.
To samo radze wszystkim, wystarczy prześledzić posty tego pana i widać, że nie trafia do niego istota forum dyskusyjnego.

[ Dodano: 2012-04-04, 10:23 ]
janbutyk pisze:
Kamil_K pisze:Wstyd mi za autora wątku.
....
taki jest mój cel[/quote

No to w takim razie kochany kupuj też Formule 4.0 w Play i "nabijaj" minuty w T-Mobile (też się da, choć są inne). Jak szaleć to szaleć.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.