• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 2 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

#543601  autor: drcox
 28 mar 2012, 17:06
Freyr pisze:Sam pakiet 1GB danych kosztuje 25 zł. Tutaj dostajemy go za darmo.
Dobrze, że w Playu jest taka magiczna taryfa, gdzie 1GB wpada za samo doładowanie za 50zł nie ujmując z niego ani złotówki :-D

#543602  autor: Freyr
 28 mar 2012, 17:09
drcox pisze:
Freyr pisze:Sam pakiet 1GB danych kosztuje 25 zł. Tutaj dostajemy go za darmo.
Dobrze, że w Playu jest taka magiczna taryfa, gdzie 1GB wpada za samo doładowanie za 50zł nie ujmując z niego ani złotówki :-D
Szkoda że w tej magicznej taryfie płacisz 50 zł zamiast 36 zł.
Szkoda również, że masz 172 minuty zamiast 210 minut.
Oj zapomniałem o smsach bez limitu do każdej sieci wliczonych w abonament:D
Freyr, ojezusicku - przestań mierzyć wszystkich swoją miarą... fajnie, że potrzebujesz 1GB miesiąc, ja nie - po nabyciu neksusa i 3 miesiącach wyszło mi średnie zużycie na poziomie 50-100MB, gratis sms po doładowaniu i 100min do play&stacjo załatwia. średnio miesięcznie poniżej 25zł... przy czym zakładam, że akurat mam ochotę dzwonić/esemesować - całe clue bezsensu uwiązania umową i brakiem przechodzenia środków. Tak, to 'tylko' 10zł, ale po co mam je wydawać jak nie muszę?! o_x
Nikogo nie namawiam, kto niepotrzebuje internetu może wziąc Stan Darmowy za 19 zł z 180 minutami. Może również zostać przy karcie. Nikogo nie zmuszam, sam całe życie jestem zwolennikiem karty. Jednak tutaj trafili w 10 i spełnili wszystkie moje oczekiwania. Wygadam pozostałe środki i przechodzę na ten abonament.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2012, 17:16 przez Freyr, łącznie zmieniany 1 raz.

http://www.facebook.com/KNP.StalowaWola

#543604  autor: drcox
 28 mar 2012, 17:15
szkoda również, że masz 172 minuty zamiast 210 minut.
Mam w niej ponad 240 minut bo nie ma limitu na pakiet 30 minut za 6zł. Ewentualnie mogę sobie odjąć 30 minut żeby pakiet 600 SMS kupić...

#543605  autor: user_delete19
 28 mar 2012, 17:15
Freyr pisze:Nikogo nie namawiaj,
,
Freyr pisze:Jak można być stratnym?
:P

Też sobie policzyłem i niestety abonamenty wciąż nie dla mnie ;)

#543606  autor: Freyr
 28 mar 2012, 17:17
Więc każdy będzie zadowolony. Nigdy bym nie powiedział że powstanie abonament, który całkowice spełni moje oczekiwania za rozsądną cenę. A jednak :D

#543609  autor: KC-KARLOS
 28 mar 2012, 17:26
Powiem tak: nawet nowe abo AI MAX bez telefonu wygląda obiecująco, w porównaniu do 50-złotowego doładowania w Lubię To! - przyjmując, że konto byłoby zasilane co miesiąc.

W AI MAX bez fona za 29 zł miesięcznie jest: 1 GB z lejkiem + 150 minut wymienne na SMSy/MMSy (58,50 zł w ramach Pakietu Złotówek liczone po stawce 39gr/min i 18gr/SMS/MMS). Opcjonalnie można pozostawić:
> darmówki do Play (rozmowy) na 3 m-ce gratis, potem 10 zł/mc;
> nielimitowane SMSy do wszystkich sieci - 3 m-ce gratis, potem 7 zł/mc
> nielimitowane na stacjonarne - 10 zł/mc
> możliwość dokupienia kolejnego pakietu netowego (100,200,500MB; 1GB).

Łączny koszt: 47 zł (bez pakietu na stacjonarne), lub 57 zł (z pakietem no-limit na fix).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#543612  autor: Freyr
 28 mar 2012, 17:31
Karlos20 pisze:Powiem tak: nawet nowe abo AI MAX bez telefonu wygląda obiecująco, w porównaniu do 50-złotowego doładowania w Lubię To!
W AI MAX bez fona za 29 zł miesięcznie jest: 1 GB z lejkiem + 150 minut wymienne na SMSy/MMSy (58,50 zł w ramach Pakietu Złotówek liczone po stawce 39gr/min i 18gr/SMS/MMS). Opcjonalnie można pozostawić:
> darmówki do Play (rozmowy) na 3 m-ce gratis, potem 10 zł/mc;
> nielimitowane SMSy do wszystkich sieci - 3 m-ce gratis, potem 7 zł/mc
> nielimitowane na stacjonarne - 10 zł/mc
> możliwość dokupienia kolejnego pakietu netowego (100,200,500MB; 1GB).

Łączny koszt: 47 zł (bez pakietu na stacjonarne), lub 57 zł (z pakietem no-limit na fix).
Właśnie o tej ofercie pisaliśmy wyżej.
Można otrzymać 210 minut w przydaku gdy;
• przeniesiesz numer z abonamentu od innego operatora,
• jesteś abontem play z umową na czas określony,
• jesteś użytkownicy Play, którzy są w sieci co najmniej 3 miesiace.

#543616  autor: KC-KARLOS
 28 mar 2012, 17:34
Freyr, a tych 210 minut się nie otrzyma przy opcji RePlay? Przedłużający umowę też muszą dostać coś więcej za pozostanie w sieci...

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#543619  autor: Freyr
 28 mar 2012, 17:38
Pewnie coś dorzucą, zobaczymy gdy dostaniemy regulaminy :-)

#543621  autor: KC-KARLOS
 28 mar 2012, 17:40
Freyr pisze:Pewnie coś dorzucą, zobaczymy gdy dostaniemy regulaminy
Jestem przekonany, że RePlayowcy dostaną więcej za przedłużenie umowy - tak jak osoby przenoszące numer do Play.

#543625  autor: user_delete19
 28 mar 2012, 17:59
Freyr pisze:Więc każdy będzie zadowolony. Nigdy bym nie powiedział że powstanie abonament, który całkowice spełni moje oczekiwania za rozsądną cenę. A jednak
+1 ;)

Ja tam liczę, że kartę trochę też podrasują, a że ostatnio doładowywałem tak 2 miesiące mam spokój ;)

#543649  autor: Vieslav
 28 mar 2012, 19:44
Szczerze to mnie ta oferta zbytnio nie zachwyca. Stacjonarne są płatne, a przynajmniej w moim kręgu znajomych są to nadal znaczące części billingu. Gdyby rzeczywiście za 79zł było wszystko no limits to sam bez wahania bym przeszedł. A tak trzeba włączyć to i tamto i wychodzi ponad stówa.

#543650  autor: luk47
 28 mar 2012, 19:55
Szkoda, że w ofercie Stan Darmowy nie można włączyć nielimitowanych rozmów na stacjonarne.

#543663  autor: słoneczny
 28 mar 2012, 20:52
luk47 pisze:Szkoda, że w ofercie Stan Darmowy nie można włączyć nielimitowanych rozmów na stacjonarne.
Moim zdaniem dobrze. Telemarketerzy zapychali by sieć i wyciągnęli by maximum z najmniejszego abonamentu.

#543664  autor: Atlan
 28 mar 2012, 20:54
To dokańczając temat z poprzedniego wątku: Moim zdaniem dużo ciekawsze od tych no-limit są opcje z niższym pułapem cenowym i minutowym. 750 minut za 49zł wygląda dużo lepiej niż no-limit za 79zł. Chyba mało kto przekracza aż taką ilość minut... Tak więc nie wiem czy dobrze zrobili, że promują bardziej tą najwyższą opcję, kiedy dotyczyć to będzie jakiegoś małego ułamka klientów.

19zł za 180 minut to moim zdaniem jest taki mały hit tej rewolucyjnej zmiany, a nie oferta za prawie 100zł (wliczając neta i stacjonarne).

Zobaczymy jak odpowie T-Mobile. Jeśli odpowiedź będzie bardzo dobra, to możemy chyba powoli spodziewać się tego, że operatorzy będą nas bardziej kusić ofertą niż telefonem. Ciekawe też co zrobi Orange. Akurat rzecznik tej sieci zawsze chwalił oferty TylkoSIM, a tu się okaże że taka oferta w Orange jest bardzo blada.

Ja uważam osobiście że można jeszcze BARDZO DUŻO tutaj pozmieniać w ofercie Playa i zrobić ją dużo korzystniejszą. Zamiast powiedzmy 180 minut za 19zł można dać 100 minut i darmowy numer do 1-3 osób. Myślę, że w tą stronę pójdzie przede wszystkim Orange. W przypadku TM spodziewam się promowania Sieci Rodzinnej i być może powrotu do taniego roamingu w TylkoSIM.

#543669  autor: słoneczny
 28 mar 2012, 21:04
Atlan pisze: 19zł za 180 minut to moim zdaniem jest taki mały hit tej rewolucyjnej zmiany, a nie oferta za prawie 100zł (wliczając neta i stacjonarne).
Też tak uważam. Mogliby się bardziej skupić na promowaniu tego małego abonamentu i dać kontrę do "abonamenciątek", zamiast rozbijać się Ferrari z Wojewódzkim. :D
Podszlifowali by w promocji długość umowy na 9 miesięcy i by była super tania i korzystna oferta, na którą pewnie sporo prepaidowców by się skusiło.

#543691  autor: Ranger
 28 mar 2012, 21:57
Owa oferta obejmuje tylko abonentów - osoby fizyczne, czy może ma coś wspólnego z firmami? A czy we Fresh coś się zmieniło/zmieni?

Dzięki za info :)

Obrazek

#543692  autor: Vieslav
 28 mar 2012, 21:57
Atlan pisze: Moim zdaniem dużo ciekawsze od tych no-limit są opcje z niższym pułapem cenowym i minutowym. 750 minut za 49zł wygląda dużo lepiej niż no-limit za 79zł. Chyba mało kto przekracza aż taką ilość minut...
Wiesz, ja jednego miesiąca wygadam 200 minut, następnego 1500. Ogólnie nie jestem zwolennikiem limitowania. Oferta przegrywa dla mnie na starcie - stacjonarne to jednak nadal spora część połączeń no i brak netu. Jeśli już no limits to wszystko, a nie tylko część. 79zł to może tylko w reklamie kosztuje, ktoś w tym temacie rzucił ładne wyliczenia.

#543704  autor: Atlan
 28 mar 2012, 22:13
Vieslav, Ale te 1500 minut do do obcych sieci dzwonisz? Czy mówimy tu o jakimś darmowym numerze do bliskiej osoby? ;) Bo to różnica.
Jak ktoś dzwoni 1500 minut do wszystkich sieci to nawet jak dopłaci te 14zł za stacjonarne i neta to mu się opłaci. Problem polega tylko na tym, że jest bardzo mało takich klientów. Dla większości z nas 300 minut to jest max, mając oczywiście darmowe numery ;)

Zagadki logiczne

#543722  autor: satino
 28 mar 2012, 23:10
po pierwsze: to że wy maniacy telefonów dzwonicie na stacjonarne mało daje skoro pewnie ok. 70% osób dzwoni na stacjonarne raz dwa w miesiącu np gdy dzwoni do starszej części rodzin. Choc i staruszkowie bardziej wolą komórki niż stacjonarne bo jest dużo poręczniejsza (zawsze pod ręką nawet np na działce) oraz tańsza. Więc stacjonarne możecie sobie dokupic jesli faktycznie dużo dzwonicie na stacjonarne - większosc dzwoni na komórki stąd nielimitowane do W4.

po drugie: mówicie tylko o Formule 4.0 a nie patrzycie że LongPlay też uległ zmianie i to na dużo lepsze warunki.

po trzecie: marudzicie że nie ma nic na karte - przecież Fresh'a i tak nic narazie nie ma co pobic więc spokojnie i tak bardziej się liczą abonenci w umowach dla operatora a nie wy szare ludki które myślicie że jak nie doładujecie to krzywde robicie operatorowi. To że macie bonusy po doładowaniu i 9gr np z sms bądz 29gr za minute do wszystkich sieci to plus dla was a nie dla operatora. nie jesteście grupą docelową i się z tym pogódźcie bo nigdy nie będzie tak że operator jakikolwiek będzie stawiał karte ponad abonament.

po czwarte: Jak ktoś marudził że nie ma dobrej oferty na przedłużenie to teraz ma i to w tańszych cenach bo może przedłużyc ofertę w super formule 4.0

po piąte: na konferencji padło 29gr za minute na stacjonarne - w materiałach jest 19gr i tyle będzie faktycznie :wink:

po szóste: oferta jest skierowana do tych bogatszych - bo i im trzeba też coś proponowac, bo i oni są dużą grupą abonentów i to oni zostawiają duże ilości środków u operatora - to jest krok w ich strone i nie możecie oczekiwac że zrobią krok w stronę wszystkich. Jeśli Ci się nie podoba że masz niski abonament a tam nie masz tej super oferty - zmień na wyższą, zapieprzaj w pracy, odstaw trzy flaszki w mieisącu i będziesz miec na ten abonament.

Ofertę mam w małym palcu więc jak coś to pytac odpowiem na szczegóły.
  • Strona 2 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5