Typowe zachowanie operatora. Murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść...kowcio pisze:A w tyłek niech mnie pocałują, chyba Play poczuł moją kasę i zobaczymy, jak to się potoczy :>
Ale jak im powiedziałem, że chcę rozwiązać umowę z karą, to oni NICjeszcze nawet mi chętnie pomogą rozwiązać tę umowę. prawie jak Plus, w tyłku mają mnie. Liczy się nowy klient, a stary
Heh, trudno. Ich strata
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Dokładnie operator ma obowiązek naliczać karę proporcjonalnie, jest możliwe rozwiązanie umowy bez kary, ale musiałbyś udowodnić, że operator nie dotrzymuje warunków umowy w jakiś sposób. @tuchas o co chodzi Ci z tymi 20zł dla T-mobile, bo nie za bardzo rozumiem ten sposób
?

ja też nie wiem o co mu chodzi z tym 20 zł. Pakiet złotówek w Play nie istnieje tzn. nie istniej w rozumieniu pakietu złotówek taki jak był kiedyś w Orange Abonament. To są zwykłe minuty tak jak w Orange w obecnych planach tylko szumnie nazwane złotówkami którymi nie są ponieważ nie możemy ich wykorzystać np. na smsy czy połączenia specjalne. Tak więc nigdzie tego nie przelejesz/przeniesiesz itp.
Zapewne chodzi o usługę w Tak Taku, zbieraj minuty, coś jak w Play tylko minuty zebrane w TT można wykorzystać na połączenia wewnątrzsieciowe. Jeżeli kowcio faktycznie nie korzysta z tego abonamentu, to może spróbować. Pytanie, czy przy takiej awaryjności uda się nawiązać długie połączenia. W tej sytuacji zaletą jest sekundowe naliczanie uwzględniane przy przyznawaniu minut bonusowych.tzu pisze:@tuchas o co chodzi Ci z tymi 20zł dla T-mobile, bo nie za bardzo rozumiem ten sposób?
Abonament to tam się wykorzysta, spokojnie.
Policzyli mi karę i wyjdzie mi drożej zerwanie tej umowy. Jeszcze spróbuję od innej strony - jak będę miał czas, to pobawię się w postraszenie ich UKE i w ogóle, że bulę i się nie da korzystać z telefonu
Najwyżej do marca przyszłego roku będę bulił i później im dam kopa, nikomu nie polecę tej sieci, ani też sam z niej korzystać nie będę.
I tyle, a numer.. Wrócę do swojego starego w Orange i heja, ten i tak częściowo wykorzystuję jako "służbowy", to go później na taki przerobię (jest fajny, reprezentatywny).
Ale wątpię, żeby rozwiązali ze mną tę umowę. Raczej w to nie wierzę. To ostatnia moja umowa na abonament. Więcej się nie będę pakował, bo oferty pre-paid są genialne i jak mi coś nie podpasi - w trybie natychmiastowym przenoszę się gdzieś indziej i nawet tematów na forum nie będę musiał poruszać
Policzyli mi karę i wyjdzie mi drożej zerwanie tej umowy. Jeszcze spróbuję od innej strony - jak będę miał czas, to pobawię się w postraszenie ich UKE i w ogóle, że bulę i się nie da korzystać z telefonu

Najwyżej do marca przyszłego roku będę bulił i później im dam kopa, nikomu nie polecę tej sieci, ani też sam z niej korzystać nie będę.
I tyle, a numer.. Wrócę do swojego starego w Orange i heja, ten i tak częściowo wykorzystuję jako "służbowy", to go później na taki przerobię (jest fajny, reprezentatywny).
Ale wątpię, żeby rozwiązali ze mną tę umowę. Raczej w to nie wierzę. To ostatnia moja umowa na abonament. Więcej się nie będę pakował, bo oferty pre-paid są genialne i jak mi coś nie podpasi - w trybie natychmiastowym przenoszę się gdzieś indziej i nawet tematów na forum nie będę musiał poruszać

play ma roaming w plusie i w orange - nie dziala Ci to?
Ludzie tak nawiasem mówiąc roaming w Play jest g.... wart. Będąc w swoim rodzinnym mieście zasięgu Play nie mam w ogóle, zaś nadajnik Orange centralnie umieszczony za moim domem. I co? Nie da się normalnie porozmawiać. Jakieś szumy, echa i notoryczne zrywanie połączeń. Nie pomaga nawet na sztywno wybranie czy to Plusa czy Orange - obie sieci chodzą wyśmienicie w tym miejscu (w domu jest używany Plus i Orange). Inaczej jest w Kielcach gdzie mieszkam na co dzień, ale tam jest zasięg macierzysty Play.
Niestety muszę się trzymać tej sieci póki co i tracić nerwy
Pozdrawiam!
Niestety muszę się trzymać tej sieci póki co i tracić nerwy

Pozdrawiam!
W tyłek niech sobie wsadzą ten roaming. Niewiele to poprawia. Pewnie, że korzystam z Orange. Ale niektóre problemy chyba wynikają z tego że to Play, a poza tym... Roaming zawsze ma najniższy priorytet. Jeśli sieć Orange będzie w 80% zajęta, to mnie całkowicie oleją, a przecież Orange to chyba jedyna w Polsce sieć, która jest tak duża i nadal dynamicznie się rozwija bez inwestowania w infrastrukturę.
Powyższe zdanie polecam zapamiętać sobie wszystkim, którzy w przyszłości będą bronić jakości sieci Play, argumentując to używaniem roamingu Plusa i Orange. To nie ma nic wspólnego z zadowalającą jakością rozmów przy użyciu kart sim ww. operatorów!kowcio pisze:Roaming zawsze ma najniższy priorytet.
Pytanie czy roaming dziala, nie jest tozsame z bronieniem playa - to tez polecam zapamietacjohnq pisze:Powyższe zdanie polecam zapamiętać sobie wszystkim, którzy w przyszłości będą bronić jakości sieci Play, argumentując to używaniem roamingu Plusa i Orange.kowcio pisze:Roaming zawsze ma najniższy priorytet.

No ale to logiczne. Ja sobie z Roamingu mogę pokorzystać, jak sobie np. za tydzień pojadę do Drezna. I jak tam mi telefon nie będzie działać, to trudno, może nawet go całkiem wyłączę, bo wtedy on mi do szczęścia nie będzie potrzebny
Ale kurcze blade, mieszkam w dużym mieście i żebym czasami nie mógł wysłać głupiego SMSa, czy też zadzwonić? No bez jaj. Play ma taką dla mnie zaletę, że jakbym mieszkał na wsi, to może i załapałbym się na UMTS 900. A w czym jeszcze Play może być lepszy w porównaniu do Orange? Nie wiem, bo ofertę pomarańczowi mają również dobrą, ale jest też coś takiego jak jakość
Nikt mnie do nich już nie przekona. Też przez te forum dałem się wciągnąć w te Play, bo wszyscy mówili że taka spoko sieć i w ogóle najlepsza, najtańsza i w ogóle extra. Posiedziałem trochę i się okazuje, że to wielkie G, a nie sieć
Począwszy od zasięgu, poprzez ten abonament gdzie co miesiąc mi WSZYSTKO przepada (w Orange może mniej minut bym dostał -> ale nic mi nie przepadnie po miesiącu), idąc przez BOK kończąc na tych ich super reklamach, że "inni się chwalą, ale prawda jest taka, że to właśnie Play jest najdurniejszą siecią komórkową w Polsce"
Czy ma ktoś jakieś argumenty ZA Play? Bo mnie to drażni, jak widzę na tym forum, że każdy ciągle to poleca, jakby innych sieci nie było, a wcale nie jest tak kolorowo, jak na opakowaniu. :-/
Ta sieć jest może dobra dla dzieciaków (bez obrazy), gdzie chcę mieć tylko Internet w swoim extra smartfonie i nic innego się nie liczy. Jak nie działa , to trudno, jak nie dzwoni - też się nic nie stanie. Ja potrzebuję pewnego telefonu, bo czasami dostaję ważne połączenia i w tej sieci nie mam takiej pewności, że nic mnie nie ominie :-/

Czy ma ktoś jakieś argumenty ZA Play? Bo mnie to drażni, jak widzę na tym forum, że każdy ciągle to poleca, jakby innych sieci nie było, a wcale nie jest tak kolorowo, jak na opakowaniu. :-/
Ta sieć jest może dobra dla dzieciaków (bez obrazy), gdzie chcę mieć tylko Internet w swoim extra smartfonie i nic innego się nie liczy. Jak nie działa , to trudno, jak nie dzwoni - też się nic nie stanie. Ja potrzebuję pewnego telefonu, bo czasami dostaję ważne połączenia i w tej sieci nie mam takiej pewności, że nic mnie nie ominie :-/
Do Drezna powiadasz? No to Ci powiem, że w Niemczech są potworne problemy z roamingiem i oczywiście mają je tylko użytkownicy Playa, pozostałe 3 sieci od razu logują się do sieci o najsilniejszym sygnale, a Play loguje się do E-Plusa, który ma marny zasięg i jakość, inni operatorzy odmawiają wpuszczenia karty Play, a i logowanie do wspomnianego E-Plusa nieraz trwa kilka godzin.
Żeby nie było, że jestem "obrońcą PLAYa".
Powiem krótko: ja z mini miałem na początku problemy, później wszystko działo bez problemów - i działa nadal. Aha, posiadam rzecz jasna mixa i Fresh'a wraz z kartami Lubię To! do neta.
Handover też działa u mnie elegancko - tracę Play'a, loguje mi się sieć Orange lub w ostateczności Plus. Jedynie co narzekam, to szybciej padająca bateria w telefonie (będąc na wsi u mojej mamy, jest słabo z infrastrukturą - na gminę tylko 2 nadajniki W3).
W Malborku czy Elblągu, Play jest rozwinięty, więc nic złego się nie dzieje.
Mam znajomego, który też ma abonament - i nie narzeka, sam jest zdziwiony, że wszystkie usługi działają elegancko (też przed podpisaniem abonamentu ponad rok temu miał wątpliwości, czy to dobra i wydolna sieć).
Powiem tak: problemy kolegi kowcio, wynikają z infrastruktury w jego terenie oraz ewentualnie w konfiguracji karty SIM.
Ale wiadomo - nie każdy operator jest idealny i rozumiem problem kolegi. Pozostaje mi tylko współczuć i proponować walkę z P4 - poprzez UKE.
Powiem krótko: ja z mini miałem na początku problemy, później wszystko działo bez problemów - i działa nadal. Aha, posiadam rzecz jasna mixa i Fresh'a wraz z kartami Lubię To! do neta.
Handover też działa u mnie elegancko - tracę Play'a, loguje mi się sieć Orange lub w ostateczności Plus. Jedynie co narzekam, to szybciej padająca bateria w telefonie (będąc na wsi u mojej mamy, jest słabo z infrastrukturą - na gminę tylko 2 nadajniki W3).
W Malborku czy Elblągu, Play jest rozwinięty, więc nic złego się nie dzieje.
Mam znajomego, który też ma abonament - i nie narzeka, sam jest zdziwiony, że wszystkie usługi działają elegancko (też przed podpisaniem abonamentu ponad rok temu miał wątpliwości, czy to dobra i wydolna sieć).
Powiem tak: problemy kolegi kowcio, wynikają z infrastruktury w jego terenie oraz ewentualnie w konfiguracji karty SIM.
Ale wiadomo - nie każdy operator jest idealny i rozumiem problem kolegi. Pozostaje mi tylko współczuć i proponować walkę z P4 - poprzez UKE.

Tak czekałem kiedy się wypowie jedna z niewielu osób, którym PLAY nie sprawia problemów.Karlos20 pisze:Żeby nie było, że jestem "obrońcą PLAYa".

Ja się cieszę tylko, że żeby mieć tanio i dobrze, można sobie wybrać dowolnego operatora poza Play, bo różnice w ofercie są niewielkie... Może kiedyś był Play takim przełomem, ale teraz to już ich oferta dla mnie nie jest atrakcyjna, bo więcej osób mam w Orange niż w Play
Pouciekali mi ludzie. Kiedyś dużo gadałem z tych nieograniczonych rozmów, a teraz? ani minuty miesięcznie nie wykorzystuję od jakiegoś czasu 
Będę miał troszkę czasu w tym tygodniu, poczytam w googlach o tym UKE i spróbuję. Co mi szkodzi. Może chociaż jakąś zniżkę by mi dali na ten abonament, np. zamiast 69 zł to żeby do 50 zł zjechali z rachunkami.

Będę miał troszkę czasu w tym tygodniu, poczytam w googlach o tym UKE i spróbuję. Co mi szkodzi. Może chociaż jakąś zniżkę by mi dali na ten abonament, np. zamiast 69 zł to żeby do 50 zł zjechali z rachunkami.
Ja nie bronie Playa, bo uzywam mbank mobile jako glownego numeru(przenioslem go z plusa). Nie przekonywalem tez kolegi do zostania w tej sieci, ale jedynie szukalem sposobu, aby jakos sensownie "dotrzec" do konca umowy.Markadiusz pisze:Tak czekałem kiedy się wypowie jedna z niewielu osób, którym PLAY nie sprawia problemów..Karlos20 pisze:Żeby nie było, że jestem "obrońcą PLAYa".
Mam tez Playa, ale tego numeru uzywam w starej komorce w zastepstwie telefonu domowego. Dzwonia na niego znajomi, ktorzy maja polaczenia do playa za darmo.
bez obrazy, ale takie argumenty stosuja chyba wlasnie tylko dzieciaki, lub zakompleksieni faceci ktorzy samochodem, telefonem czy przynaleznosci do sieci komorkowej, chca sobie przedluzyc przyrodzeniekowcio pisze:..Ta sieć jest może dobra dla dzieciaków ..

Ja samochodu uzywam do jazdy, a telefonu do dzwonienia.

W ogole nie rozumiem dlaczego tak kazdy broni swojej sieci jak by to bylo ich dziecko czy rodzina? To tylko kolejna firma, ktora swiadczy pewne uslugi . Nic mi do tego gdzie kto robi zakupy lub z czyjego operatora korzysta w trakcie dzwonienia. Jest dorosly, ma wlasne pieniadze, wiec wydaje je gdzie chce. A jezeli finansuja go rodzice, to ich sprawa jak dziecko szasta kasa.
możesz podać jakieś rzeczowe statystyki zamiast stwierdzenia wyssanego z palca a pasującego do Twojej tezy? ;-PMarkadiusz pisze:bo zdecydowanej większości użytkowników sprawia on problemy.
Nie prowadzę, nie wiem, czy ktoś prowadzi. Czytam forum, patrzę jak jest w rzeczywistości i nie tylko u mnie.wojciech pisze:rzeczowe statystyki
Tutaj popieram kowcia (o ile jego nick można odmienićmarkoz7874 pisze:kowcio napisał/a:
..Ta sieć jest może dobra dla dzieciaków ..
bez obrazy, ale takie argumenty stosuja chyba wlasnie tylko dzieciaki, lub zakompleksieni faceci ktorzy samochodem, telefonem czy przynaleznosci do sieci komorkowej, chca sobie przedluzyc przyrodzenie
Ja samochodu uzywam do jazdy, a telefonu do dzwonienia.

Uważam, że generalizować nie można chociaż biorąc pod uwagę liczbę stacji i abonentów w Play, to stosunkowo często można trafić na narzekających więc coś jest na rzeczy.
Z wypowiedzi na forum można wnioskować, że na Śląsku Play działa dobrze ale tam faktycznie maja masę stacji 3G. Problemy pewnie zaczynają się tam, gdzie macierzysta infrastruktura jest słaba a do tego Plus i Orange maja duży ruch generowany przez własnych abonentów.
U mnie na 2G Play lepiej nie ustawiać, bo to porażka jest zupełna. Korzystałem z 3G Play i net przyzwoicie działał ale po pewnych udoskonaleniach techników teraz podczas rozmowy zrzuca na 2G więc nie można na automacie telefonu zostawić a dodatkowo non stop skacze telefon po różnych stacjach, co przyspiesza zużycie baterii. Pozostaje więc wyłącznie roaming i to z naciskiem na Plusa, bo ten jest u mnie lepszy. Niestety czasem są kwiatki, że nie można się dodzwonić ale dla mnie jest to problem niewielki ponieważ niemal cały ruch przychodzący odbieram w mBanku a z Play dzwonie ponieważ mam tam ładną sumkę, którą uzbierałem z rożnych bonusów jak było jeszcze taniej
Czasem też zdarzy się ale to głównie w trasie, że wyrzuci mnie z sieci.
Reasumując, to myślę, że kowcio ma pecha, bo nie wstrzelił się z miejscem zamieszkania
Generalnie abonamentu raczej nie wziąłbym u nich ale karta o ile mamy potrzebę dzwonić dużo do Play opłaci się. Poza sieć, to obecnie stawki się wyrównują.
Z wypowiedzi na forum można wnioskować, że na Śląsku Play działa dobrze ale tam faktycznie maja masę stacji 3G. Problemy pewnie zaczynają się tam, gdzie macierzysta infrastruktura jest słaba a do tego Plus i Orange maja duży ruch generowany przez własnych abonentów.
U mnie na 2G Play lepiej nie ustawiać, bo to porażka jest zupełna. Korzystałem z 3G Play i net przyzwoicie działał ale po pewnych udoskonaleniach techników teraz podczas rozmowy zrzuca na 2G więc nie można na automacie telefonu zostawić a dodatkowo non stop skacze telefon po różnych stacjach, co przyspiesza zużycie baterii. Pozostaje więc wyłącznie roaming i to z naciskiem na Plusa, bo ten jest u mnie lepszy. Niestety czasem są kwiatki, że nie można się dodzwonić ale dla mnie jest to problem niewielki ponieważ niemal cały ruch przychodzący odbieram w mBanku a z Play dzwonie ponieważ mam tam ładną sumkę, którą uzbierałem z rożnych bonusów jak było jeszcze taniej

Reasumując, to myślę, że kowcio ma pecha, bo nie wstrzelił się z miejscem zamieszkania

Ostatnio zmieniony 12 lut 2012, 15:45 przez Ruben, łącznie zmieniany 1 raz.