grzegi pisze:Generalnie, jeśli ktoś nie potrzebuje dostępu do sieci cały czas, to posiadanie Androida, to bezsens. Jeśli ktoś nie musi być wpięty do sieci w telefonie non-stop, to podobne funkcjonalności zaoferuje mu każdy inny telefon, z Badą, czy chociażby systemem fabrycznym Nokii. A kupowanie Androida i odłączanie mu internetu to po prostu brak zrozumienia idei tego systemu.
Zgadzam się całkowicie z tym co napisałeś. Ja osobiście kupiłem androida dla zabawy, żeby go poznać i wyrobić sobie o nim jakieś tam lepsze bądź gorsze zdanie (rzecz jasna zdając sobie sprawę z tego że telefon ten będzie mi zjadał pakiet internetowy bez mojej wiedzy). Poużywałem go trochę i stwierdziłem że marnowanie pakietu jakie ten system oferuje jest niewspółmierne do możliwości w porównaniu do innych OSów (pod moje potrzeby co do internetu w telefonie)

Dlatego telefon zmieniłem na inny i jestem zadowolony
Co do samego tematu, to nie ma najmniejszych szans odzyskać tej kasy. Można walczyć reklamacjami ale raczej nie wróżę pozytywnego ich rozpatrzenia. Telefon świeży, nowy, ma całkiem inne zapotrzebowania na transmisję niż jak go poużywamy kilka miesięcy - m in dodatkowe aplikacje które w nim instalujemy i używamy. Nie wykluczone ze telefon łączył się w tle gdy byłeś poza zasięgiem wifi. I tak z miesiąca na miesiąc rachunek za neta coraz większy :-/ Taki niestety urok androida.