Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
Bo dali się wrobić w taki abonament dzwoniącemu telemarketerowi?neoptb pisze: Skoro taki abonament zły, to czemu ludzie np. płaca 121 zł brutto za abonament firmowy w którym mają 900 minut?
Jakie na przykład? Bo mniej minut, więcej do zapłaty, chora stawka po przekroczeniu abo i badziewny telefon za 50zł jakoś na korzyści mi nie wygląda. A co mnie zmiażdżyło do kostki o wymiarach 5x5cm - w Orange w abo 29zł za symboliczne 50zł możesz sobie dokupić nielimitowane wewnętrzneNa mniejszych kwotach masz tak samo więcej korzyści niż na prepaidzie.
O przepraszam! Mam prepaid i już jestem dzieciakiem czy dziadkiem, który nie potrafi korzystać z abonamentu? Za frajer nie będę płacił za to, czego nie wykorzystam. Dzwonię mało (za 8-10gr za min) i to właśnie mi się opłaca.neoptb pisze: Na prepaidzie siedzą dziadki i dzieci. Bo nie potrafią korzystać z abonamentu. EOT.
To się chyba w ogóle nie kwalifikuje do dyskusji, przecież ten człowiek jest jakiś oderwany od rzeczywistości. Babci wydzwaniającej 20zł na pół roku też by abonament wcisnął bo są korzyściO przepraszam! Mam prepaid i już jestem dzieciakiem czy dziadkiem, który nie potrafi korzystać z abonamentu?
Boże... podałem prosty przykład,że biorac abonament dostajesz dużo więcej niż w prepaidzie.Quetzal pisze:Bo dali się wrobić w taki abonament dzwoniącemu telemarketerowi?
Przecież idąc do plusa masz na umowie czarno na białym ile będziesz miał i ile będziesz za to płacił. Chcesz zmniejszyć abonament to go zmniejszasz, jak Ci się kończy kontrakt. A jeśli dajesz sobie coś wcisnąć przez telemarketing to już niczyj problem.Quetzal pisze:Ludzie często dają sobie wcisnąć abonament za 50 - 100 "bo im się przyda" a potem kompletnie go nie wykorzystują (często nawet o tym nie wiedzą bo mało kto wczytuje się w swoje bilingi).
Abonament 59 zł minut 300. Podziel to przez 0.29 gr. Da Ci to 203 minuty tylko. Zysk 97 minut czyli 1,5 godziny rozmów.drcox pisze:Jakie na przykład? Bo mniej minut, więcej do zapłaty, chora stawka po przekroczeniu abo i badziewny telefon za 50zł jakoś na korzyści mi nie wygląda.
Wybrałeś to co Tobie pasuje. Może zacytuj resztę?neoptb pisze:Tak szczególnie jak jesteś po środku zadupia gdzie nie ma niczegoavt31 pisze:A po co biegać? Jest internet.
Widać, że mało wiesz, bo firmówkę porównywać z prepaid to nie czysty przykład tylko przykład do przysłowiowej doopy.neoptb pisze:Ale wy macie pojęcie o okręcie, to był czysty przykład.avt31 pisze:Co ty pochcesz porównywać? Firmówkę z 900 minut z prepaidem? Czy ty poważny jesteś?
Żartujesz prawda?neoptb pisze: Na mniejszych kwotach masz tak samo więcej korzyści niż na prepaidzie.
Wykazałeś się głęboką wiedzą.neoptb pisze: Na prepaidzie siedzą dziadki i dzieci. Bo nie potrafią korzystać z abonamentu.
Zadziwiająca pewnośc siebie co do swojego rozumu. Też nie będę Ciebie z błędu wyprowadzał. Bez EOT.neoptb pisze: Jak widać pozjadaliście wszelkie rozumy świata, to nie będe was z błędu wyprowadzał.
Wyjątek nie potwierdza reguły.avt31 pisze:Wybrałeś to co Tobie pasuje. Może zacytuj resztę?
Ja nie mam problemu z doładowaniem nawet na zadupiu, bo jestem zawsze przygotowany.
Fakt, wszystkiego jeszcze nie wiem, ale pracuje nad tymavt31 pisze:Widać, że mało wiesz, bo firmówkę porównywać z prepaid to nie czysty przykład tylko przykład do przysłowiowej doopy.
Jak szukasz korzyści między abonament najniższym a doładowaniem 10 złotowym to powodzenia. nie widzisz większego obrazu tego wszystkiego. No ale totwoja sprawa. Pasuje Ci prepaid to na nim siedź. Ale jedna i druga opcja ma dwie strony medalu. To tak jak z monetą. Poczytaj, przemyśl, wybierz.Żartujesz prawda?
ineoptb pisze:Boże... podałem prosty przykład,że biorac abonament dostajesz dużo więcej niż w prepaidzie.
My się chyba nie rozumiemy, ja nie mówię, ze ludzie nie widzą co podpisują (choć i to się często zdarza). Mówią o tym, ze w związku z drastycznym spadkiem ceny jednostki rozliczeniowej na przestrzeni kilku ostatnich lat operatorzy starają się nam wcisnąć po 200, 500 czy 900 minut, chociaż dla wielu ludzi są to liczby - dosłownie - astronomiczne.neoptb pisze:Przecież idąc do plusa masz na umowie czarno na białym ile będziesz miał i ile będziesz za to płacił. Chcesz zmniejszyć abonament to go zmniejszasz, jak Ci się kończy kontrakt. A jeśli dajesz sobie coś wcisnąć przez telemarketing to już niczyj problem.
Zresztą i przy tele marketingu dostajesz umowę do przeczytania przed jej podpisaniem. Za swoje lenistwo ludzie często płaca jak za zboże.
Dla mnie to ty jesteś wyjątkiem, więc vice vrsa, bo traktujesz prepaidowców jak niepełnosprawnych umysłowo.neoptb pisze:Wyjątek nie potwierdza reguły.
To pracuj, a najlepiej pomyśl przed napisaniem postu.neoptb pisze:Fakt, wszystkiego jeszcze nie wiem, ale pracuje nad tymavt31 pisze:Widać, że mało wiesz, bo firmówkę porównywać z prepaid to nie czysty przykład tylko przykład do przysłowiowej doopy.
Nie ucz ojca dzieci robić. Miałem abo zwykłe, firmowe i prepaid, więc prowadzisz dyskusję z praktykiem, który z powodzeniem dobiera także taryfy rodzinie i znajomym.neoptb pisze:Jak szukasz korzyści między abonament najniższym a doładowaniem 10 złotowym to powodzenia. nie widzisz większego obrazu tego wszystkiego. No ale totwoja sprawa. Pasuje Ci prepaid to na nim siedź. Ale jedna i druga opcja ma dwie strony medalu. To tak jak z monetą. Poczytaj, przemyśl, wybierz.avt31 pisze:Żartujesz prawda?
Mówię to w oparciu i statystyki, jakie miałem okazji przeprowadzić. Wszystko jest dla ludzi. Statystyczny kowalki na emeryturze praktycznie w ogóle nie dzwoni, głównie odbiera. Statystyczny kowalski nastolatek bardzo dużo smsuje w drugiej kolejności dzwoni. W ich przypadku prepaid się sprawdzi bo jeden, nie wyda za dużo na kartę a drugiego ograniczy kwota na koncie. bo słowo umiar jest często nie zrozumiałe dla nastolatków.Quetzal pisze:ale nie pisz, ze prepaid jest tylko dla dziadków i dzieci, po prostu nie wszyscy potrzebują rozmawiać poza sieć macierzystą przez dwie godziny miesięcznie.
Każdy sądzi według siebie. Przykro mi,że masz takie zdanie o prepaidach.avt31 pisze:Dla mnie to ty jesteś wyjątkiem, więc vice vrsa, bo traktujesz prepaidowców jak niepełnosprawnych umysłowo.
Ty chyba nie śledzisz tego co piszesz lub nie pamiętasz. Przypomnij sobie co napisałeś o dzieciach czy o staruszkach. Raz że było to szyderstwo (bardzo niesmaczne), a dwa poddawło w wątpliwość ich zdolność do używania abonamentu.neoptb pisze:Każdy sądzi według siebie. Przykro mi,że masz takie zdanie o prepaidach.avt31 pisze:Dla mnie to ty jesteś wyjątkiem, więc vice vrsa, bo traktujesz prepaidowców jak niepełnosprawnych umysłowo.
Powtarzam. Nie ucz ojca dzieci robić, wychowywać, utrzymywać i dobierać taryfy. Oczywiście, że to jest forum, na którym każdy może pisać to co chce, ale ty zachowujesz się jak typowy konsultant co chce upchnąć swoją rację nie zawsze prawdziwą. Przed takimi osobnikami właśnie się bronię i bronię innych. I jak na razie z powodzeniem, bo zawsze konsultują ze mną dalsze kroki przy przedłużaniu abo czy nowości w prepaid lub MNP.neoptb pisze: avt31, zmontować dziecko to nie problem. gorzej już zj ego wychowaniem i utrzymaniem.
Zapominasz,że to jest forum i każdy ma prawdo przedstawić swój punkt widzenia.
To co wszystko napisałem jest podparte kilkuletnią praktyka w branży, także nie rzucam słów na wiatr i nie pisze farmazonów. No ale myśl co chcesz.
Nie upycham tylko wyrażam moją opinię. To nie wyścig szczurów tylko forum. Pokazałem Ci kilka różnic między abonamentem a prepaidem, ale według Ciebie chciałbym orżnąc kazdego byle by zarobić. Każdy mierzy swoją miara innych.avt31 pisze:Oczywiście, że to jest forum, na którym każdy może pisać to co chce, ale ty zachowujesz się jak typowy konsultant co chce upchnąć swoją rację nie zawsze prawdziwą.
Wiem co napisałem i z moich słów nie wynika,że uważam takie osoby za "upośledzone umysłowo". To twoje słowa, nie moje.avt31 pisze:Ty chyba nie śledzisz tego co piszesz lub nie pamiętasz. Przypomnij sobie co napisałeś o dzieciach czy o staruszkach.
Widzę, że lubisz komuś wmawiać swoją miarę. Dziękuję nie skorzystam. Wolę swoją.neoptb pisze:Nie upycham tylko wyrażam moją opinię. To nie wyścig szczurów tylko forum. Pokazałem Ci kilka różnic między abonamentem a prepaidem, ale według Ciebie chciałbym orżnąc kazdego byle by zarobić. Każdy mierzy swoją miara innych.avt31 pisze:Oczywiście, że to jest forum, na którym każdy może pisać to co chce, ale ty zachowujesz się jak typowy konsultant co chce upchnąć swoją rację nie zawsze prawdziwą.
Zgadza się moje, ale to tylko luźne rozwinięcie Twoich jakże dziwnych dywagacji, bo dlaczego staruszkowie nie potrafiliby obsługiwać abonamentu? Czym się różnią od nas? paradoksalnie mają większy problem z prepaid, a nie z abo, więc z doświadczeniem u ciebie dosyć słabo.neoptb pisze:Wiem co napisałem i z moich słów nie wynika,że uważam takie osoby za "upośledzone umysłowo". To twoje słowa, nie moje.avt31 pisze:Ty chyba nie śledzisz tego co piszesz lub nie pamiętasz. Przypomnij sobie co napisałeś o dzieciach czy o staruszkach.
Czarne jest czarne, a białe jest białe. Nic nie trzeba przerabiać. Pełna zgoda co do EOT.neoptb pisze: Dla mnie kompletny EOT, bo nic nie wynika z tej dyskusji.Nie będę przerabiał czegoś na białe, jeśli to jest czarne. Powodzenia.
nie zupelnieneoptb pisze: Na prepaidzie siedzą dziadki i dzieci. Bo nie potrafią korzystać z abonamentu. EOT.