• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#528358  autor: Atlan
 14 sty 2012, 18:54
thonka, Jak ktoś potrzebuje akurat 400 minut to faktycznie oferta będzie dla niego bardzo dobra ;) Generalnie to TM wypada lepiej w niższych abonamentach, Orange w wyższych. Wszystko zależy i tak od profilu dzwonienia ;) Można powiedzieć, że TM i Orange mają wyrównane oferty, tylko Plus odstaje, więc każdy przypadek trzeba rozpatrywać indywidualnie ;)

Ciekawi mnie, czy te "błędy" w cenniku to są świadomie czy nie ;) Bo Orange ostatnio chyba obniżało cenę tego Mozarta, może stąd ta różnica. Jeśli TM będzie reagował na każdą zmianę cen na rynku to co tydzień będą musieli nowe cenniki wypuszczać ;)

#528666  autor: krasnoludek
 16 sty 2012, 10:08
Masz rację ;) Czyli w Orange mamy 375 minut (a nawet 415 minut jak weźmiesz wybrany numer z innej sieci) + Orange za darmo, a w tej promocji TM mamy gołe 400 minut. To w sumie wypadło jeszcze gorzej dla TM...
@atlan nie gorzej tylko co najmniej porównywalnie. W Orange są to pakiety po 30 minut. Pięć takich pakietów daje 150 minut. W ramach abonamentu można wybrać co miesiąc kombinację usług, w tym właśnie do 5 takich pakietów.

W T-Mobile te 400 minut dają bez żadnych dodatkowych cyrków, po prostu są one w abonamencie. Dodatkowo za 5 złotych miesięcznie można rozmawiać za darmo z wybranym numerem w ramach sieci rodzinnej.

#528670  autor: tedy87
 16 sty 2012, 10:52
krasnoludek pisze:
Masz rację ;) Czyli w Orange mamy 375 minut (a nawet 415 minut jak weźmiesz wybrany numer z innej sieci) + Orange za darmo, a w tej promocji TM mamy gołe 400 minut. To w sumie wypadło jeszcze gorzej dla TM...
@atlan nie gorzej tylko co najmniej porównywalnie. W Orange są to pakiety po 30 minut. Pięć takich pakietów daje 150 minut. W ramach abonamentu można wybrać co miesiąc kombinację usług, w tym właśnie do 5 takich pakietów.

W T-Mobile te 400 minut dają bez żadnych dodatkowych cyrków, po prostu są one w abonamencie. Dodatkowo za 5 złotych miesięcznie można rozmawiać za darmo z wybranym numerem w ramach sieci rodzinnej.
jakie cyrki? Nie potrafisz liczyć albo trudności w rozumieniu? Placisz tyle samo, masz podobną ilość minut i do tego darmowe do orange a Ty cisniesz kit że TM lepsze bo za 5 zł można mieć za darmo do jednej osoby... Parodia... Jedyne lepsze są dodatkowe pakiety ale w orange też są, np za 9zl 300mb z lejkiem.

#528687  autor: jujeahip
 16 sty 2012, 14:05
Atlan, co do gwarancji ceny to jest na stronie T info: http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... zszej_ceny ;)

jacguszi wiadomo każdy szuka czegoś pod siebie, mnie najbardziej spodobały się nowe pakiety w stylu 10zł 1GB i ten smsami fajnie jakby jeszcze w tt coś takiego się pojawiło.

#528946  autor: ellethwen
 17 sty 2012, 17:56
Oferta gwarancji najniższej ceny smartfonow w TM jest dobrą opcją. Można nawet zadziałać w ten sposób, żeby wyczaić droższy model i dostać za to właśnie te dodatkowe benefity od T-Mobile :D Oferta i infra też raczej ok, więc Twój wybór popieram jak najbadziej.

#529263  autor: korczyk
 19 sty 2012, 12:27
Ze względu na brak lejka w Orange korzystanie tam z Internetu, to jak jazda bez trzymanki nad przepaścią!

Ja bym się nie odważył :?

#529289  autor: jujeahip
 19 sty 2012, 15:08
Korczyk można dokupić jeszcze pakiet, żeby mieć ten lejek, ale to podnosi koszty dość mocno, jak dla mnie i jeszcze po przeliczeniu pakiet 300MB kosztuje tyle co 1GB w T także pytanie po co kombinować. Jeśli potrzebujemy darmowego numeru to jest przecież sieć rodzinna, osobiście widzę to tak, że bardziej opłaca się wziąć niższy abonament i podkręcić go dodatkowymi pakietami.

#532733  autor: Atlan
 04 lut 2012, 21:11
Dzisiaj z ciekawości popatrzyłem jak ta Gwarancja Ceny działa. No i wiem już, że nie działa ;)
Ostatnio się codziennie praktycznie zmienia cennik, myślałem więc że oni naprawdę reagują na oferty konkurencji i dają u siebie niższe ceny. Wcześniej tak jak pisaliśmy, HTC Mozart był taniej w Orange, teraz widzę że HTC Wildfire też jest taniej u konkurencji w tym samym abo, dla nowych klientów. Nie wiem jednak czy to się klasyfikuje, bo napisali że porównują ceny z punktów sprzedaży. Ale internetowy sklep to też jest przecież punkt sprzedaży... Mega nieprecyzyjnie to określili prawdę mówiąc. Co ciekawe, to w abo59,90zł ten telefon jest za 199zł, ale w Play płacąc abo 5zł więcej (czyli 120zł przez całą umowę) mamy telefon za 1zł. Ok, wiem że tu gwarancja nie musi działać, ale wygląda trochę to śmiesznie...
Tak dla ciekawości, to w Play WildfireS przy abo65zł kosztuje 1zł, a w TM przy abo 69,90 kosztuje 19zł. Pozostawię to bez komentarza... Żeby było śmieszniej obiecali tylko być tańsi przy różnicy 1zł, więc wszystkie telefony w abo po 45, 55, 65 itd u konkurencji są po prostu tańsze ;) Sprytne co nie?

SE Neo V też jest droższa niż u konkurencji. W Play mamy teraz ofertę, gdzie w abo za 59zł jest ten tel za 129zł. W TM jest za 239zł...

Już dalej nawet mi się sprawdzać nie chce. Nie wiem ile oni oszczędzą na tych swoich gierkach, ale lepiej daliby naprawdę najniższe ceny kosztem jakichś dwóch reklam w TV.

#532998  autor: zygikuleczka
 05 lut 2012, 21:55
Jak dla mnie to oferta tmobile jest lepsza bo zawiera minuty do wszystkich i nie trzeba kalkulowac: do Jurka to zadzwonie a do Stefana nie. Przy niższych abonamentach zwłaszcza widać róznicę. Natomiast co do telefonu to w standardowych cenach z oferty nie za bardzo się to kalkuje. Chyba lepiej kupic sobie tel. jaki się tam czlowiekowi zamarzy a nie splacac haracz "pol zycia":)

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#533380  autor: belissa
 07 lut 2012, 18:17
Ja również polecam tylko T-Mobile. Promocja z gwarancją najniższej ceny smartfonów naprawdę działa. Nie dość, że udostępniają sprzęt w swojej ofercie jako jedni z pierwszych to nawet jeśli ktoś zdecyduje się poczekać na premierę produktu u konkurencji to nie ma po co, gdyż ceny i tak są zmieniane tak, by przebić inną sieć. Tak to działa, więc faktycznie, nie ma się co zastanawiać.

#533403  autor: Atlan
 07 lut 2012, 20:16
Na pewno telefony potaniały, co do tego nie mam wątpliwości i na pewno jest to miła odskocznia od promocji gdzie inne sieci nas zarzucają bonusami, obniżonymi abonamentami itp. Tutaj promuje się tańszy telefon i to moim zdaniem jest bardzo udana promocja, bo i widzę że ludzie chętnie się na to łapią ;)

Co do błędów, które tu wyżej opisałem - widziałem że część z nich poprawili po aktualizacji, więc tu muszę pochwalić marketingowców za szybką reakcję, podobnie jak z cennikiem dla przedłużających ;) Jak tego nie zepsują to może to być jedna z lepszych kampanii na rynku abonamentowym od dłuższego czasu.

Zagadki logiczne
 #533437  autor: janek1991
 07 lut 2012, 21:58
Atlan pisze:Dzisiaj z ciekawości popatrzyłem jak ta Gwarancja Ceny działa. No i wiem już, że nie działa ;)
Ostatnio się codziennie praktycznie zmienia cennik, myślałem więc że oni naprawdę reagują na oferty konkurencji i dają u siebie niższe ceny. Wcześniej tak jak pisaliśmy, HTC Mozart był taniej w Orange, teraz widzę że HTC Wildfire też jest taniej u konkurencji w tym samym abo, dla nowych klientów. Nie wiem jednak czy to się klasyfikuje, bo napisali że porównują ceny z punktów sprzedaży. Ale internetowy sklep to też jest przecież punkt sprzedaży... Mega nieprecyzyjnie to określili prawdę mówiąc. Co ciekawe, to w abo59,90zł ten telefon jest za 199zł, ale w Play płacąc abo 5zł więcej (czyli 120zł przez całą umowę) mamy telefon za 1zł. Ok, wiem że tu gwarancja nie musi działać, ale wygląda trochę to śmiesznie...
Tak dla ciekawości, to w Play WildfireS przy abo65zł kosztuje 1zł, a w TM przy abo 69,90 kosztuje 19zł. Pozostawię to bez komentarza... Żeby było śmieszniej obiecali tylko być tańsi przy różnicy 1zł, więc wszystkie telefony w abo po 45, 55, 65 itd u konkurencji są po prostu tańsze ;) Sprytne co nie?

SE Neo V też jest droższa niż u konkurencji. W Play mamy teraz ofertę, gdzie w abo za 59zł jest ten tel za 129zł. W TM jest za 239zł...

Już dalej nawet mi się sprawdzać nie chce. Nie wiem ile oni oszczędzą na tych swoich gierkach, ale lepiej daliby naprawdę najniższe ceny kosztem jakichś dwóch reklam w TV.

#533519  autor: Atlan
 08 lut 2012, 12:21
janek1991, Przeczytaj to co wyżej napisałem. Poprawili te błędy następnego dnia po napisaniu mojego postu, to samo z WildfireS ;) Jednak na dzień który badałem cena była 239zł ;)

Zagadki logiczne

#533558  autor: gaskabalbinka
 08 lut 2012, 16:02
Oszaleć można z tymi cennikami.. Dzisiaj jest nowy. :D

#533563  autor: UndiscloseD
 08 lut 2012, 16:39
gaskabalbinka pisze:Oszaleć można z tymi cennikami.. Dzisiaj jest nowy. :D
Jak dla mnie to bardzo dobrze. Tak powinno być, że cennik zmienia się regularnie, a nie np. raz na pół roku. Tylko cholera, nie mogli go zmienić wcześniej jak przedłużałem umowę? :D

#535148  autor: ellethwen
 15 lut 2012, 21:54
Tak to już jest @undis... :) Ale dużo chyba na tym nie straciłeś? TM zmienia cenniki, ponieważ konkurencja też wciąż je zmienia. Probują podważyć promocję na najniższą cenę smartfona, ale PTC ostro walczy. Swoją drogą, chyba właśnie mamy dobry moment na taki zakup, więc chyba coś pomyślę na ten temat :)

#535153  autor: UndiscloseD
 15 lut 2012, 22:28
ellethwen, :D
zależało mi wtedy na smartfonie, jednak mogłem wziąć najniższy abonament(multi R20). W związku z tym wziąłem move, bo galaxy mini nie był dostępny( ówczesna cena 19 zł). Teraz kosztuje on złotówkę, a inne telefony również sa tańsze , np. Galaxy Y, Nokia 500.( Ale w sumie na telefon nie narzekam, spełnia moje oczekiwania) ;)

#535207  autor: jujeahip
 16 lut 2012, 11:09
gaskabalbinka pisze:Oszaleć można z tymi cennikami.. Dzisiaj jest nowy. :D
Niech zmieniają przynajmniej sporo sie dzieje, a mala wojna cenowa racze jest z pozytkiem dla klientów takze nie ma co narzekać.

#535375  autor: Horacy
 17 lut 2012, 09:55
Bardzo dobrze że T prowadzi taką walkę cenową. Jest na pewno to korzystne dla nas jako użytkowników którzy chcą się skusić :)

#536466  autor: broda4
 22 lut 2012, 14:07
no dzis znów zmiana cennika telefonow i to super w górę.
SGS+ o 400 zł w R60.
chyba przesadzili.
Jak myślicie - kiedy następna zmiana?