• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#525494  autor: Logith
 02 sty 2012, 18:03
Ja zostałem w Play, udało się dostać HTC HD7.
Co do tego wpisu na tweeterze T mobile - chyba mi nie powiecie, że SGSII czy N9 będzie za 1 zł w abonamencie za 90zł.. :shock:

Obrazek
Obrazek

#525520  autor: jackq
 02 sty 2012, 20:19
No dokładnie fajne fony za 1zł w abo za 99,90
tu masz ceny
http://www.telix.pl/artykul/super-ofert ... 45384.html
Piszący artykuł chyba cos źle doczytał bo z tego co ja czytałem to w tym abo będzie 600min do wszystkich sieci a nie 120 ;)
Obrazek
zresztą wszystko okaże się 4 stycznia.

LG już na stronie Play zniknęły z oferty wyprzedażowej, może coś przyszykują w końcu konkretnego.

#525543  autor: Logith
 02 sty 2012, 21:44
No nie przesadzaaaajmmy..
99 zł abonament gdzie ma się 120 minut, po wyczerpaniu prawie złotówkę za minute! :shock:
Pakiet internetowy? hmm pewnie 100mb? 250? Trochę mało. Oferta dla dzieciaków jedynie. :lol:

Ale jeśli mówisz, że to błąd.. to faktycznie - oferta stanie się bardzo atrakcyjna. Szkoda, że tylko dla obecnych klientów.

Promocja na LG w Play była do 01.01.12.
Ja np. słyszałem wiele razy taka informację, że w Play zmieni się cennik dopiero w lutym/marcu. No ale, jeżeli oferta tmobile będzie taka to pewnie coś drgnie.
Ostatnio zmieniony 02 sty 2012, 21:49 przez Logith, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Obrazek

#525546  autor: soyo
 02 sty 2012, 21:48
Logith pisze:No nie przesadzaaaajmmy..
99 zł abonament gdzie ma się 120 minut, po wyczerpaniu prawie złotówkę za minute! :shock:
To potwierdzona informacja?

Juz latwiej by uwierzyc, ze to oferta na 36miesiecy, co by bylo dosc logiczne swoja droga.

#525548  autor: Logith
 02 sty 2012, 21:51
Nie wiem, tak jest napisane na tej stronie.
W komentarzach ludzie piszą, że pewnie 99zł abonament, 120 minut w tym, te 80 gr/min i do tego na 36 mc.
W sumie, to tak po przemyśleniach to dopiero wtedy to się kalkuluje. Na pewno nie kalkuluje się dla tmobile 99zł abonament 600 minut i tak tanie telefony. Po rebrandingu mówili, że nie chcą konkurować ceną. A przy takiej operacji zostawiliby konkurencję daleko w tyle. :?

Obrazek
Obrazek

#525550  autor: soyo
 02 sty 2012, 21:55
Logith pisze:Nie wiem, tak jest napisane na tej stronie.
Nie moge znalezc tej informacji w tym artukule, do ktorego jest podany link powyzej.

Mozesz mi wskazac miejsce gdzie jest informacja o cenie za minute poza abonamentem?

#525572  autor: user_delete34
 02 sty 2012, 22:35
Logith pisze:Co do tego wpisu na tweeterze T mobile - chyba mi nie powiecie, że SGSII czy N9 będzie za 1 zł w abonamencie za 90zł
Ten wpis na Twitterze to w ogóle jakiś pewny news?
Logith pisze:99 zł abonament gdzie ma się 120 minut
To raczej błąd. Choć niewykluczam wysokiego abo z odrobiną minut i "tanim" (cena w abo) telefonem. :wink:
Logith pisze:Pakiet internetowy? hmm pewnie 100mb? 250? Trochę mało. Oferta dla dzieciaków jedynie. :lol:
Ty musisz być non stop online? Może to niewiele na to abo, ale nie pisz, że w ogóle (zakładając 250 MB) mało. Kiedyś zużywałem tyle z trudem (radio internetowe, YouTube), po czasie starczało mi już 100 MB a teraz, gdy mam router WiFi, zużywam może 40 MB po GSM i z 80 MB po WiFi (radio).

#525583  autor: Logith
 02 sty 2012, 23:10
Nie ja te informacje tutaj wkleiłem, ja tylko wyrażam opinię na ten temat.
Czy to prawda? - też tego nie wiem W każdej plotce jest ziarno prawdy.
Nie widzę sensu podpisywać na 2 czy 3 lata zobowiązanie, gdzie będzie duży abonament (np. te 100zł) ,tani telefon (np IP4 za 1zł) i mało minut (np. te 120 min/miesiąc)a do tego jeszcze duża stawka za minutę po przekroczeniu tych minut. Ze świadczenia usług telekomunikacyjnych robi się zwykły telefon na kredyt. Do czego to będzie prowadziło?
Coś jak ze stacjami paliw. W obecnej chwili wcale stacje paliwowe nie mają marży na paliwie (lub mają znikomą) a zarabiają na sprzedaży różnych artykułów i świadczenia usług.

Co do internetu. Hmm. Mnie ze zwykłym symbianem cięzko było czasem wyrobić się w 250 mb a sprowadzało się to tylko do odbioru kilku maili i okazjonalnego wchodzenia do internetu.
Nie jestem maniakiem internetu w telefonie. Naturalnie - nie muszę i nie jestem cały czas online. Każdy ma swoje wymagania. Wg. mojej oceny 250 mb to sporo, ale przy telefonach takich jak SGSII, IP4 to może być trochę za mało.

BTW. Mysle, że też nie jest to wątek do rozmowy o tmobile. :)

Pozdrawiam. :wink:

Obrazek
Obrazek

#525586  autor: user_delete34
 02 sty 2012, 23:19
Logith pisze:BTW. Mysle, że też nie jest to wątek do rozmowy o tmobile. :)
Racja, ale skoro PLAY nie ma co zaoferować? :P
@Logith:
Ja też używałem symbianowca-6120c. Nie wiem, jak Ci to tak szybko schodziło. Na androidzie to to zejdzie w 2 godziny, jak się uprzesz, to fakt. iOS przynajmniej nie ma widgetów.
A jeżeli mowa o ofercie: oczywiście, że mało opłacalna... bo to umowa, a telefony w niższych cenach są na allegro, reszta kasy wystarczyłaby na doładowania karty i np na paliwo, jak o takim wspomniałeś. ;)

#525605  autor: emce
 03 sty 2012, 01:21
Markadiusz pisze: Ten wpis na Twitterze to w ogóle jakiś pewny news?
Twitter

#525634  autor: jackq
 03 sty 2012, 11:43
Jutro się okaże jak to będzie naprawdę w t-mobile. Sam jestem ciekaw.
A przed chwila właśnie dzwonił do mnie konsultant play przedstawił ofertę i jest to samo co było. Zapytałem kiedy będzie wyprzedaż telefonów to stwierdził, że firma Play w najbliższym czasie nie przewiduje jakiejś wielkiej wyprzedaży, tylko wybrane modele coś jak było z LG... no ciekawe...

#525635  autor: soyo
 03 sty 2012, 11:48
jackq pisze:Zapytałem kiedy będzie wyprzedaż telefonów to stwierdził, że firma Play w najbliższym czasie nie przewiduje jakiejś wielkiej wyprzedaży, tylko wybrane modele coś jak było z LG... no ciekawe...
Nawet jakby taka promocje mieli wprowadzic za 15 minut, to powiedza tak samo. Gdyby wszystkim mowili, ze bedzie wyprzedaz za 10 dni, to nikt by telefonow nie kupowal, bo wszyscy by czekali, wiec takie pytania do konsultatow/pracownikow playa nie maja zadnego sensu.

Jedynie czas powie.

#525637  autor: jackq
 03 sty 2012, 12:00
Zgadzam się. Jego stwierdzenie brzmiało w stylu: wg polityki firmy Play nie są przewidywane żadne większe wyprzedaże w tej chwili.
Patrząc na ich ofertę może faktycznie maja jakąś chorą "politykę" dobry abo ale drogie słuchawki. Pieron wie... ;)

#526689  autor: soyo
 08 sty 2012, 00:33
Ktos kto siedzi w temacie od lat, i moze z jakas szansa przewidziec pewne rzeczy, moze powiedziec czy jest jakas szansa, ze Play zrobi jakas normalna wyprzedaz, poza ta parodia co to miala miejsce zaraz po swietach?

Czy raczej nie ma juz co czekac?

#526714  autor: jackq
 08 sty 2012, 11:44
Dołączam się do pytania wyżej.

#526890  autor: fortel
 08 sty 2012, 21:50
soyo,na przyszłość przeczytaj jeszcze raz swój tekst zanim naciśniesz Wyślij,dobrze?Co do samej promocji-nie spodziewałbym się czegoś po tej sieci,oglądają się jedna na drugą.Może jak Orange z czymś wyskoczy to Play odpowie ale to jak wróżenie z fusów.

#526941  autor: emce
 09 sty 2012, 09:08
No to Play stracił klienta - kupiłem Sensation za 60zł w Orange.

#526942  autor: grzegi
 09 sty 2012, 09:11
Na 24 miesiące, czy 36 miesięcy?

#526947  autor: pakierhakierxd
 09 sty 2012, 09:36
Jakiej wysokości abo ?

Pozdrawiam :)

#527073  autor: emce
 09 sty 2012, 20:52
Na 24 miesiące, abonament duży, bo 140, ale pierwsze 4 miechy 50% - i nie mam zamiaru czekać na ruch Playa.