• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#517792  autor: intratny
 24 lis 2011, 18:47
Tak. Jest taka dziwna tabela: zobowiązanie miesięczne 66,40. Umowę mam w biurze, piszę z pamięci.

#517795  autor: pauli05
 24 lis 2011, 18:53
kurcze, a bałam się zaryzykować:(
chciałam zrobić to samo, ale bałam się, że się napalę, a później przyjdzie mi płacić co miesiąc 2 razy więcej

jeśli to nie problem, możesz podesłać na priv jakiś skan tego, oczywiście bez zadnych danych;) sam fragment z tabelą

#517796  autor: intratny
 24 lis 2011, 19:01
Ok. Ale dopiero po weekendzie. Sam czekam na pierwszą fakturę. Ale z moje prawniczego punktu widzenia (oferta, regulamin, umowa, i sam proces realizacji) Orange nie ma większych szans na obronienie się w sądzie, gdyby ostatecznie do tego doszło. Bo i na to jestem gotowy.

#517797  autor: pauli05
 24 lis 2011, 19:06
no właśnie oferta i jej regulamin są inne ;) a jeszcze pytanie, jaki plan taryfowy jest wyszczególniony? "Business Everywere standard" czy "BE z netbookiem"?
jeśli ten pierwszy, to w nim faktycznie tyle wynosi abonament
a jeśli ten drugi, to juz inna oferta jest

ja się obawiałam po prostu tego, że na umowie będzie sama nazwa planu taryfowego bez kwoty abonamentu, ale jeśli jest podana ta kwota, to jest jakaś podstawa do reklamacji w razie czego

#517798  autor: intratny
 24 lis 2011, 19:15
Też analizowałem regulamin - jest w nim pewna sprzeczność, co sprawiło, że zaryzykowałem.
A zamieszczenie kwoty na umowie moim zdaniem przesądza sytuację.

[ Dodano: 2012-02-25, 23:30 ]
Tak aby zakończyć temat.
Po złożeniu reklamacji Orange przyznało, że umowa opiewa na 54 zł netto plus VAT.
Kosztowny błąd... sam mam trzech znajomych, którzy za moją poradą skorzystali z tej promocji.