• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#406486  autor: dzarafasaraja
 24 maja 2010, 22:56
marcel84 pisze:a to ILE PREZENTY dziala rowniez na pakiet smsow i internetowy?
W w/w regulaminie stoi: "W każdej chwili Abonent ma możliwość sprawdzenia rodzaju włączonych Usług oraz ilości dostępnych środków w ramach tych Usług na jeden ze sposobów określonych w pkt 7 powyżej, z zastrzeżeniem, że w treści SMS-ów należy wpisać komendę ILE PREZENTY." Dalej jest już mowa szczegółowo o wybranych numerach. Zatem tak, można to sprawdzić.

Doświadczony Konsultant Klienta Indywidualnego.

#406615  autor: marcel84
 25 maja 2010, 16:23
dzieki za odpowiedz.
a mam jeszcze takie ogolne pytanie, skoro jestes konsultantem: ktore taryfy lepsze, te wczesniejsze czy te zwierzece, nowe? Bo zdania w internecie sa bardzo podzielone.

#406675  autor: Jedrker
 25 maja 2010, 22:28
marcel84 pisze:a mam jeszcze takie ogolne pytanie, skoro jestes konsultantem: ktore taryfy lepsze, te wczesniejsze czy te zwierzece, nowe? Bo zdania w internecie sa bardzo podzielone.
a dlaczego pytasz konsultanta o opinie ?
To chyba Twój wybór nowych taryf, komu pasuje a komu nie, dlatego tyle opini w internecie ....
Mi taryfy zwierzęce odpowiadają, dlatego za zmianę taryfy wydałem 100 zł , i ten koszt już mi się zwrócił, mi nowe taryfy odpowiadają, dlatego zmieniłem taryfę, jeśli Tobie odpowiadają, zmieniaj, a nie czekaj na opinię ;P

#406682  autor: dzarafasaraja
 25 maja 2010, 23:44
marcel84 pisze:dzieki za odpowiedz.
a mam jeszcze takie ogolne pytanie, skoro jestes konsultantem: ktore taryfy lepsze, te wczesniejsze czy te zwierzece, nowe? Bo zdania w internecie sa bardzo podzielone.
Zależy czego potrzebujesz. Skonkretyzuj swoje oczekiwania i wymogi, wtedy można pokusić się o odpowiedź.

#406780  autor: marcel84
 26 maja 2010, 16:22
Jedrker: pytam sie konsultanta, zeby znac jego opinie, bo powinien wiedziec lepiej co w trawie orange'owej piszczy.
Jedni narzekaja, ze abonament nie jest juz kwotowy, ze z glownej puli pobiera juz tylko roaming, a reszte dolicza do kwoty abo.
Inni sa super zadowoleni chociazby z nowych pakietow netowych.
Stad tez moje pytanie, jak sie na to dzarafasaraja zapatruje. Bardziej z kronikarskiej ciekawosci sie pytam niz, zeby decydowac sie na przejscie.
Mnie zeby skusic na abonament, to musialby byc jakis fajny telefon w dobrej cenie.

#406845  autor: dzarafasaraja
 26 maja 2010, 22:18
@marcel84
marcel84 pisze:Jedni narzekaja, ze abonament nie jest juz kwotowy, ze z glownej puli pobiera juz tylko roaming, a reszte dolicza do kwoty abo.
Nie do końca jest tak jak napisałeś. Abonament jest teraz minutowy, ale nie do końca tak jak np. w starym Planie Na Rozmowy. Z abo schodzą Ci minuty do wszystkich i SMSy (w stosunku 1min=2SMS), natomiast roaming, SMS premium itp są doliczane dodatkowo.
Generalnie sprawa jest taka, że jeżeli nie celujesz w abo większe bądź równe 59zł, to niekoniecznie to musi być opłacalne, ponieważ przy kwotach 29 i 39zł warunki potrafią być gorsze niż w Orange Abo.
Pakiety zmieniły się pół na pół. W Orange Abo było Wszyscy w Orange Extra 18 (90 min do Orange, które rosły do 120) w nowych planach jest pakiet 50 min do Orange, które urastają do 75. Ale za to jest Zatrzymaj Czas Pro (działa już po 1szej minucie) i o wiele lepsze pakiety internetowe niż w ofercie prepaid i OA.
Telefon... Wychodzę z założenia, że abo służy do dzwonienia, więc o wiele lepiej jest się zdecydować na ofertę bez tela:)
Pozdrawiam.

#406948  autor: marcel84
 27 maja 2010, 15:54
wielkie dzieki. czyli najbezpieczniej bedzie powiedziec, ze nizsze taryfy mogly sei bardziej podobac w starszym abo, a wyzsze w tym.

#407007  autor: dzarafasaraja
 27 maja 2010, 22:26
marcel84 pisze:wielkie dzieki. czyli najbezpieczniej bedzie powiedziec, ze nizsze taryfy mogly sei bardziej podobac w starszym abo, a wyzsze w tym.
W pewnym sensie tak. Jeżeli masz Orange Abo/Mix mniejszy niż 55 zł przejście na nowe plany niekoniecznie może być opłacalne. Podobnie w przypadku nowego Twojego Mixa. Za to w przypadku Planu Na Rozmowy, Twojego Mixa, Twojego Planu, Nowego Twojego Planu, Jednej Idei, Taryfy Mega, Planu Codziennego migracja prawie zawsze jest opłacalna.
Pozdrawiam.

#407108  autor: marcel84
 28 maja 2010, 14:49
OK, teraz juz chyba wszystko wiem. Twoj Mix pojawil sie 2 razy :)
Pozdrawiam.

#407591  autor: kilkin
 31 maja 2010, 09:34
Powracam do tematu wątku :)
dzarafasaraja pisze:W w/w regulaminie stoi: "W każdej chwili Abonent ma możliwość sprawdzenia rodzaju włączonych Usług oraz ilości dostępnych środków w ramach tych Usług na jeden ze sposobów określonych w pkt 7 powyżej, z zastrzeżeniem, że w treści SMS-ów należy wpisać komendę ILE PREZENTY." Dalej jest już mowa szczegółowo o wybranych numerach. Zatem tak, można to sprawdzić.
Po wysłaniu sms-a o treści ILE PREZENTY pod nr 8005 otrzymuję (tak, otrzymuję, bo wyłałam kilka razy, na szczęście są to bezpłatne sms-y):
Błędna treść SMS. Zadzwoń pod nr *500 (koszt zgodny z cennikiem) lub sprawdź prawidłową komende na www. orange.pl
I to by było na tyle.

#407594  autor: Michas
 31 maja 2010, 09:46
Mam ten sam problem co kilkin. Napiszę później o tym problemie do BOKu, ale może ktoś tutaj zna działający sposób na sprawdzenie czy działają mi wszystkie wybrane numery, ile mam na nie minut i ile pozostałych minut/sms mi zostało w abo? Dziś włączono mi tę taryfę, a to co widzę na orange.pl budzi moje wątpliwości czy wszystko poszło dobrze...

#407595  autor: elkanguro
 31 maja 2010, 09:49
Może jeszcze nie zostało wszystko zaktualizowane w systemie albo jakaś awaria. Proponuję reklamację do BOK napisać i na pewno to zostanie załatwione.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#407663  autor: marcel84
 31 maja 2010, 17:17
zawsze mozecie pisac na blogu rzecznika gktp. sporo tam pisza o nowych taryfach ciagle.

#407671  autor: cesarz
 31 maja 2010, 17:47
Mi też odbija sms z błędną komendą , a każą dzwonić na płatny numer *500. Może *100*# , Usługi dodatkowe - 3 ,

CNN

#431570  autor: BomBel_
 24 wrz 2010, 19:41
słuchajcie i Wezcie pomożcie. mam oferte orange 40zl delfin i tam mam jakies glupie i niepotrzebne mi 1200min do wybranej osoby . chodzi mi o to czy moge miec jakis pakiet na sms tylko w orange jakos zamowic albo cos. i czy istnieje jakis kod na sprawdzenie stanu konta albo cos w tym stylu.

#431579  autor: kamil1221
 24 wrz 2010, 20:16
To w końcu masz ofertę delfin 40 za 29zł/mies. czy delfin 60 za 39zł/mies. ? Bo po Twoim delfin 40zł ciężko stwierdzić.

Taryfę możesz ewentualnie zmienić pelikana, gdzie w taryfie za 29zł będziesz mieć 100 wiadomości sms do Orange jeszcze gratis. Natomiast w taryfie za 39zł otrzymasz 300 smsów do Orange.

Stan konta można sprawdzić pod *100*#

#431580  autor: Jedrker
 24 wrz 2010, 20:18
BomBel_ pisze:am oferte orange 40zl delfin i tam mam jakies glupie i niepotrzebne mi 1200min do wybranej osoby . chodzi mi o to czy moge miec jakis pakiet na sms tylko w orange jakos zamowic albo cos
tak, wystarczy że zmienisz taryfę z delfin dla rozmawiających na abonament pelikan, gdzie dostajesz duże pakiety smsów do orange zamiast wybranych numerów w delfinie.

#431581  autor: BomBel_
 24 wrz 2010, 20:23
a moglbym jakos z tej oferty zrezygnowac i powrocic do starego systemu?

#431588  autor: Marens
 24 wrz 2010, 20:58
BomBel_ pisze:a moglbym jakos z tej oferty zrezygnowac i powrocic do starego systemu?
Niestety nie da się wrócić ze zwierzątek do starych planów.

#431592  autor: BomBel_
 24 wrz 2010, 21:15
a nie wiesz moze na ile jest ta umowa bo ja u siebie nie moge zmienic:)

[ Dodano: 2010-09-24, 21:15 ]
znalesc*