• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#388411  autor: jarekrk
 18 lut 2010, 09:23
a jeżeli tam będzie zasięg CDMA to nie ma sensu lepszego modemu? bo tak czy siak chciałem tą sierre kupić , i zobaczyć czy zlapie hsdpa czy tylko cdma ,(oczywiscie po przetestowaniu zasięgu)

a i pytanko jeszcze, jakie są realne prędkości przy CDMA ? idzie te 3mb/sec wyciagnąć?

#388572  autor: kst7
 19 lut 2010, 09:36
jarekrk pisze:a i pytanko jeszcze, jakie są realne prędkości przy CDMA ? idzie te 3mb/sec wyciagnąć?
Niestety prędkość transferu w CDMA Orange jest ograniczona do 1 Mb/s.

Na stronie operatora jest taka informacja:
Szybkość transferu danych w tej technologii osiąga prędkość do 1 Mb/s.

O jakim konkretnie modemie Sierra obsługującym CDMA piszesz?

KST7

#388575  autor: jarekrk
 19 lut 2010, 09:55
nie, myślałem o tym co podałem linka z allegro w 2 poscie na tej stronie, bo tam jak widzę na mapce może byc też hsdpa, no i wczesniej sprawdze i jak bedzie na pograniczu to lepiej kupić lepszy modem ??

#388591  autor: abramek92
 19 lut 2010, 11:47
Orange CDMA teraz chyba do 2mbit ma wprowadzić, ale jak się mylę to mnie sprostujcie.
Jak będzie pogranicze zasięgu to oczywiście, że lepszy modem + antena zewnętrzna.

#388594  autor: Prezesek
 19 lut 2010, 12:07
abramek92 Dopiero w 2011 ma być podobno zmiana prędkości.

#388600  autor: jarekrk
 19 lut 2010, 13:03
to tak czy siak się załapie, bo od wakacji wezmę neta na rok, to pół roku bym przy 2mb korzystał:)

#392652  autor: play4you2
 12 mar 2010, 00:20
Witam. Wybaczcie reklamę, ale nie mogłem się oprzec tej pokusie ;-). Jeżeli temat jest jeszcze aktualny, mam małą wypowiedź :lol:.

jarekrk, powiem Ci szczerze jak na spowiedzi. Jeżeli chodzi o internet, może byc różnie. Tu zdecydowanie radzę wziąśc najpierw starter i przetestowac. Poza tym sprawdzisz przy okazji, czy szybkośc itd. Ci odpowiada.

Teraz kwestia Abo.

Od niedawna mamy ofertę, która po prostu nie ma sobie równych wśród konkurencji. Powiem tylko tyle, dzwonisz za totalne 0 zl do Play i na stacjonarne przez całą Umowę, bez żadnych opłat za tą usługę. Wszystko w ramach Abonamentu. Jak na dodatek Chcesz wziąśc aktywację bez tela, to masz jeszcze lepszą ofertę. Jak inny Operator da Ci coś lepszego, to czapki z głów (mówię tu o ofercie podstawowej, bez promocyjnych pakietów itd.). Mało tego, stale niskie koszty połączeń do innych sieci. Mało tego, Pakiety minut do innych sieci... Czego szukac więcej?? Jakby co, szczegóły są na naszej stronie www.plymobile.pl w zakładce "dla firm". Jeżeli to za mało, ofiaruję Ci moją wiedzę i odpowiedzi szczere i bez przekłamania (myślę, że większośc osób na tym forum mogłaby potwierdzic moją prawdomównośc). Wystarczy, że podasz mi swój numer na pw, a skontaktuję się z Tobą, lub zlecę kontakt specjaliście wysokiej klasy.

Teraz sprawa zasięgu.. Owszem, czasami nadajniki są przeciążone, nie zaprzeczam, ale dzieje się to mimo wszystko dośc rzadko. Zawsze Możesz pobrac z naszego Salonu bezpłatny starter i przetestowac usługę w Twojej okolicy, zanim zawrzesz Umowę. Jakbyśmy nie byli pewni naszej bazy BTS i NodeB, to byśmy nie zdecydowali się na darmowe startery.. Zresztą te rady otrzymałeś już od moich szanownych przedmówców.

Wybór należy oczywiście do Ciebie, ale zanim go podejmiesz, pomyśl o tym, co nowy Operator potrafi dac Tobie, a nie o tym, co Ty mu dajesz. W Play mamy taką dewizę, że to my jesteśmy dla Was, a nie Wy dla nas. Wszystko co robimy, robimy z myślą o Was szanowni Klienci.

Ok, wybaczcie mi tą reklamę, ale potraktujcie proszę tą wypowiedź bardziej jak szczerą radę, niż chęc "zwabienia" nowego Klienta.

Pozdrawiam i życzę udanego wyboru.

play4you2

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#392980  autor: kamil1221
 13 mar 2010, 19:31
Czy ja wiem - nie ma sobie równych ?

Jeśli szukamy typowej taryfy z Internetem dla biznesu w Orange są 3 plany Optymalne z Internetem.

Brak limitu na pobieranie danych (można ściągać ile się chce - oczywiście wszystko w granicach rozsądku) a po 2GB tylko prędkość może spaść. Nie dopłaca się ani grosza do Internetu.

Najtańszy abonament z Internetem wynosi 114zł netto (139,08zł brutto)
Zasięg masz nieporównywalnie lepszy niż w Play i do tego nie ograniczają cię nadajniki Play czy Plusa. Wszędzie gdzie masz zasięg Orange masz i też Internet.
Stawka za minutę też jest dość przyjemna, bo 20gr netto (27gr brutto), a do tego dochodzi fakt że kwotę 139,08zł masz do wykorzystania na usługi: rozmowy, smsy, mmsy. Dodatkowo kwota niewykorzystana przechodzi na jeden kolejny miesiąc.

Więc reasumując Play4you2 – wszystko ma swoje wady i zalety.