tomko111 pisze:Jedrker, to dlaczego BOK mówi zupełnie coś innego? Ja podpisywałem umowę na Lajta i zwiększyłem abonament też na Play Abonament 50, chciałem znowu zmienić na Lajta około miesiąc temu i powiedzieli, że można tylko zwiększyć.
Ale w sumie to jest bezsensu. Widzę, że wszedł teraz pakiet SMSów do One 45, czy więc mogę przejść na Lajta a potem zmigrować na One Play 45? I czy jeżeli wszedłby jakiś One Play 30 w życie to mogę przenieść się na niego?
EDIT: Chciałem się upewnić i przed chwilą zadzwoniłem do BOK. Usłyszałem: nie ma możliwości przejścia na mniejszy abonament, może jedynie wybrać pan Play Abonament 70, lub Play one 65 jeżeli posiada pan taryfę Play Abonament 50.

zastanowiłeś się co piszesz w ogóle ?
"nie ma możliwości przejścia na mniejszy abonament, może jedynie wybrać pan Play Abonament 70, lub Play one 65 jeżeli posiada pan taryfę Play Abonament 50."
I co jak zmienię na 70, to potem nie mogę wrócić do abo 50, bo nie mogę zmniejszyć kwoty abonamentu ?
To już nawet nie brzmi logicznie ...
Załóżmy na to podpisujesz umowę na OP 65, zwiększasz abo na OP95 powiedzmy, możesz spokojnie później wrócić do 65. Nie możesz jedynie zmniejszyć abonamentu poniżej tego, który miałeś w umowie....
Proste, więc na tym przykładzie nie można zmienić abo na OP 45 ...
Wg. twojego toku myślenia : podpisałem umowę rok temu na abo 40 , po jakimś czasie zmieniłem abo na starą 150, i co nie mogę już zmniejszyć abo ?
Zastanów się co piszesz ...
---------------------
" No ale tak to jest jak sie opieram na wypowiedziach BOKU."
---------------------
No własnie, a ja zmieniałem abonament , więc wiem lepiej ....
Tylko nie miałem lajta, ino też starą 40 promocyjną.
Zmieniałem abo na wyższe ze starej oferty, i obecnie powróciłem do starej 40, czyli defakto zmieniałem aboanemnt na niższy ....
Jak ktoś chce zmienić abo na lajta z play abo(z one play się nei da) i podpisywał umowę na lajta, może to zrobić !
d@@a jest zmoczona jedynie przy migracji ze starych ofert na nowe OP.
Bo jak już powiedziałem wcześniej, nie ma możliwości powrotu z one play na lajta.