• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #556074  autor: ciekawy
 23 maja 2012, 01:02
castagnet pisze:Witam. Kończy mi sie niedługo umowa i chciałbym przejść do SIMPLUSA nie tracąc numeru.
Wiem, że był poruszany podobny temat, ale nie moge go odnaleźć.
Jakiś czas temu w salonie plusa powiedziano mi, że taka akcja powinna być niedługo dostępna. Czy wiecie coś o tym?
Jak Plus robi takie problemy to przejdź z numerem do Orange Play T i potem przenieś numer z obcej sieci do Simplusa. Numer zachowasz, a jedyną uciążliwością może być wpisywanie na nowo numerów do nowej karty SIM Simplusa.

[ Dodano: 2012-05-23, 01:06 ]
Kwiartur pisze:Ok. Teraz ja odświeżę temat. Mamie skończyła się umowa abonamentowa, wiem ile ona dzwoni i do kogo i zdecydowanie bardziej będzie się jej opłacało przejść z numerem do oferty na kartę (zwłaszcza, że niedługo wprowadzą roczną ważność konta).
Tylko jest mały kruczek. Abonament był brany około 10 lat temu i nie jest na nią. I teraz dwa pytania.
Czy istnieje możliwość zadzwonienia do konsultanta i telefoniczne załatwienie przeniesienia numeru na kartę?
Jeśli nie, to co powinna zrobić najpierw? Przerejestrować numer na siebie, a potem do salonu?
trzeba będzie zapłacić za cesje, nie wiem ile dokładnie teraz za to chcą ale jakieś 50-100 zł jakoś tak powinno być w cenniku i podczas przepisania numeru z tej osoby, która oddaje numer i ta osoba, która bierze numer te osoby muszą być obecne w salonie jednocześnie w tym samym czasie, tyle, że jeśli to ma być numer na karte wystarczy tylko dowód nowej osoby która przejmie numer, a na abonament to standardowo od nowa wszystkie dokumenty ta nowa osoba musi przedstawić.

[ Dodano: 2012-05-23, 01:10 ]
ramnic11 pisze:To napawano się stanie. Ojciec przedłoży umowę tylko wtedy jak zaproponują mu jakiś telefon z dużym ekranem i najlepiej z nawigacja i koniecznie musi to być nokia ale nie dotykowa, bo jest tradycjonalista.
do tej pory miałem same telefony z przyciskami, od kiedy mam smartfona dotykowego to jest ok, z początku trudno się było przyzwyczaić ale jakoś po paru dniach już obsługiwałem ten telefon tak jakbym go miał od dawna, telefony dotykowe są ok, kwestia przyzwyczajenia.

[ Dodano: 2012-05-23, 01:12 ]
mikage1 pisze:to może ja się wypowiem, bo ostatnio (prawie) to przećwiczyłem
złożyłem dyspozycję rezygnacji z zaznaczeniem, że chcę przenieść nr do sim+ (mam na to papier z salonu), telefon miał być przeniesiony na koniec okresu rozliczeniowego...
a czemu napisałem "prawie" - bo odezwała się utrzymaniówka i zaproponowała mi abo 10 PLN (przez kilka miesięcy obniżony do 1 PLN) - i zdecydowałem się na razie zostawić w tym abo (wcześniej miałem DomPlus120)

wcześniej faktycznie nie było możliwości, ale kiedy ja składałem dyspozycję w salonie, to konsultantka powiedziała, ze to już jest oficjalna mozliwośc
co masz w tym abonamencie za 10 zł ?

#556079  autor: Sig
 23 maja 2012, 07:34
@ciekawy - lubisz bawić się w górnika i odpowiadać na posty sprzed dwóch lat?

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#556176  autor: ciekawy
 23 maja 2012, 21:45
Sig pisze:@ciekawy - lubisz bawić się w górnika i odpowiadać na posty sprzed dwóch lat?
nie zauważyłem, nie spojrzałem na datę...