• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#32555  autor: kulwis
 29 lis 2005, 21:23
Pytalem z czystej ciekawosci. 7 grudnia na moim koncie abonenckim pojawi sie mozliwosc podpisania aneksu. Interesuja mnie rowniez nowe taryfy Classic Partner w biznesie, jest tylko jedno "ale", nie ma mozliwosci podpisania aneksu na 12 miesiecy. Na ten okres jest oferta ze starym biznesem, ale chyba glupi pozostalby z tymi taryfami :-).

[ Dodano: Wto 29 Lis, 2005 ]
A moze znajdzie sie ktos, kto podpowie jak namowic Ere na 12-miesieczny aneks :-)?

#32573  autor: D@rio
 29 lis 2005, 22:26
kulwis pisze:Pytalem z czystej ciekawosci. 7 grudnia na moim koncie abonenckim pojawi sie mozliwosc podpisania aneksu. Interesuja mnie rowniez nowe taryfy Classic Partner w biznesie, jest tylko jedno "ale", nie ma mozliwosci podpisania aneksu na 12 miesiecy. Na ten okres jest oferta ze starym biznesem, ale chyba glupi pozostalby z tymi taryfami :-).

[ Dodano: Wto 29 Lis, 2005 ]
A moze znajdzie sie ktos, kto podpowie jak namowic Ere na 12-miesieczny aneks :-)?
Te nowe taryfy sa bardzo dobre i bardzo atrakcyjne bo za 150 PLN moge miec az 440 minut do wszystkich sieci :) ...dlatego to chyba najlepsza oferta na rynku ;) a ja czekam az sie pojawi tylko moj telefonik w tej ofercie (Nokia 6822) i przerobie sobie tak tak'a :)

Natomiast w Erze nie ma mozliwosci podpisania aneksu na 12 miesiecy z telefonem. Bez telefonu....owszem.

Natomiast teraz ja zapytam z ciekawosci...skad wiesz ze dokladnie 7 grudnia pojawi sie mozliwosc podpisania aneksu na Twoim koncie? :)

P.S
A tak apropo...jak chcesz miec nie uzywany nigdy nr. przez nikogo to kup sobie jakiegos POPa/Orange GO z prefiksem 513/514, pozniej przerob go sobie na abonament i juz....masz 100% ze nr. byl wczesniej nie uzywany przez nikogo :-)

Pozdrawiam! :)

#32584  autor: kulwis
 29 lis 2005, 23:04
Masz racje, ale nie do konca. Jezeli chodzi o abonament Classic Partner 220 to podwojona liczbe minut (440) bedziesz mial tylko przez pierwsze 12 miesiecy, przez nastepne 12 miesiecy 220. Wiadomo jak bardzo "stabilny" jest polski rynek telekomunikacyjny. Za rok 68 groszy brutto do wszystkich nie bedzie wygladac tak rozowo jak dzisiaj :-).

Posiadam Nokie 6310i i jestem bardzo zadowolony z tego telefonu, nie planuje zmiany.
Jezeli chodzi o aneks na 12 miesiecy bez telefonu z taryfami Classic Partner to z tego co mi wiadomo nie ma takiej mozliwosci (mialem na mysli siebie i rachunki na poziomie 150zl).

Dwie wiadomosci potwierdzaja, ze 7 grudnia na moim koncie abonenckim pojawi sie oferta:
- jestem przypisany do pionu klientow gdzie oferta pojawia sie na 4 miesiace przed koncem umowy,
- kilka dni temu zadzwonila do mnie pani z Ery z informacja, ze w/w dnia pojawi sie oferta.

Swoje przypuszczenia opieram na tych informacjach.

Co do Orange, NIE DZIEKUJE! U mnie non stop zrywa zasieg.

Zaciekawil mnie rowniez wspomniany przez Ciebie model telefonu, mam na mysli Nokie 6822. Czyzby godny nastepca 6310i? Mozesz krotko scharakteryzowac ten model?

Po wtore jezeli wiesz cos w kontekscie mozliwosci zawarcia 12 miesiecznego aneksu w taryfach Classic Partner to bardzo prosze o informacje.

Pozdrawiam :-)

#32587  autor: D@rio
 29 lis 2005, 23:42
kulwis pisze:Masz racje, ale nie do konca. Jezeli chodzi o abonament Classic Partner 220 to podwojona liczbe minut (440) bedziesz mial tylko przez pierwsze 12 miesiecy, przez nastepne 12 miesiecy 220. Wiadomo jak bardzo "stabilny" jest polski rynek telekomunikacyjny. Za rok 68 groszy brutto do wszystkich nie bedzie wygladac tak rozowo jak dzisiaj :-).

Posiadam Nokie 6310i i jestem bardzo zadowolony z tego telefonu, nie planuje zmiany.
Jezeli chodzi o aneks na 12 miesiecy bez telefonu z taryfami Classic Partner to z tego co mi wiadomo nie ma takiej mozliwosci (mialem na mysli siebie i rachunki na poziomie 150zl).

Dwie wiadomosci potwierdzaja, ze 7 grudnia na moim koncie abonenckim pojawi sie oferta:
- jestem przypisany do pionu klientow gdzie oferta pojawia sie na 4 miesiace przed koncem umowy,
- kilka dni temu zadzwonila do mnie pani z Ery z informacja, ze w/w dnia pojawi sie oferta.

Swoje przypuszczenia opieram na tych informacjach.

Co do Orange, NIE DZIEKUJE! U mnie non stop zrywa zasieg.

Zaciekawil mnie rowniez wspomniany przez Ciebie model telefonu, mam na mysli Nokie 6822. Czyzby godny nastepca 6310i? Mozesz krotko scharakteryzowac ten model?

Po wtore jezeli wiesz cos w kontekscie mozliwosci zawarcia 12 miesiecznego aneksu w taryfach Classic Partner to bardzo prosze o informacje.

Pozdrawiam :-)
A wiec tak ;) sadze ze Twojej Nokii 6310i tak naprawde nie zastapi zaden telefon. Ale ja czekam na Nokie 6822 tylko dlatego ze jest to lepszy nastepna Nokii 6820 ktora posiadam obecnie....a poprostu potrzebuje telefonu z pelna klawiatura :)

Jesli chodzi o te taryfy, to masz racje ze przez 12 miesiecy. Ale to i tak dobrze. Mysle ze to odpowiednia dlugosc :) nie mozna narzekac kiedy Orange daje duzo gorsze przywileje na o wiele krotszy czas (6 miesiecy). A wiec nie jest zle ;) pozatym mysle ze stawka 68gr. za minute jest dobra stawka i nie mozna sie spodziewac obnizek przy takiej stawce interconnectowej w tym aspekcie. Dlatego ja, osobiscie uwazam te oferte za atrakcyjna.

Natomiast co do umow 12 miesiecznych jest bodajrze w odpowiednim dziale info na stronie Ery. Ale najlepiej zapytaj osobiscie, mysle ze napewno Ci dadza oferte na 12 miesiecy jesli bedziesz chcial poniewaz nie bierzesz nowego telefonu...a wiec nie powinno byc zadnego problemu. Dlatego mysle ze napewno jak nie normalnie to na drodze negocjacji daloby rade zawrzec umowe na 12 miesiecy. Ale negocjuj i zapytaj dokladnie. Powiedz co Ci powiedzieli.

Natomiast co do Orange ;) ja dzisiaj sobie kupilem starter Orange GO :D za 9 PLN ;) do testow ;) ...ale to podalem jako przyklad ;) ....rownie dobrze moze byc to PlusGSM (simplusy z prefiksami 665) czy Era (prefiksy podawane przeze mnie w poprzednich postach). Oczywiscie zarowno w PlusGSM jak i w Erze mozna bez problemu przerobic pre-paid na abonament.
Pozatym...co mam rozumiec w stosunku do Orange ze u Ciebie "zrywa zasieg"? Moglbys sprecyzowac?

#32591  autor: kulwis
 29 lis 2005, 23:53
Mowiac "zrywa zasieg" mialem na mysli nierownomierne pokrycie. Zasieg mam tylko na podworku, w domu nie ma wcale. Jak juz ktos z Ery przedstawi mi oferte to napewno podziele sie z forumowiczami szczegolami.

#32592  autor: D@rio
 29 lis 2005, 23:58
kulwis pisze:Mowiac "zrywa zasieg" mialem na mysli nierownomierne pokrycie. Zasieg mam tylko na podworku, w domu nie ma wcale. Jak juz ktos z Ery przedstawi mi oferte to napewno podziele sie z forumowiczami szczegolami.
Aha :) no zdarza sie tak dosyc czesto ;) to sie wlasnie nazywa "interferencja fali radiowej" ;) Malo na to mozna poradzic. Jedynie tylko mozna zastosowac repeator...no albo postawic nowy BTS ;) (w przypadku Orange ciezko prawie nie mozliwe jest wywalczenie postawienie nowego BTSa..) :)

A swoja droga...ja dzisiaj testuje Orange. I zauwazylem ze w LBNie cala siec jest mocno obciazona mimo ze miasto pokrywa zasiegiem az 46 BTSow. Zdarza sie tak ze polaczenia sa realizowane w trybie HalfRate a SMSy stosunkowo bardzo dlugo wysylane. Nie dobrze...

#32807  autor: kulwis
 01 gru 2005, 20:36
Chyba mialem dzisiaj szczescie. Kuzynka podarowala mi dzisiaj "nowy" kompletny zestaw Tak-Taka, ktory przelezal u Niej w szufladzie ponad rok. Starter ten nie byl przez Nia nigdy wkladany do telefonu. Podejrzewam, ze to moze byc wlasnie to czego szukam. Waznosc karty konczy sie 31.12.2005, numer to 660 2xx xxx. Zastanawia mnie tylko jedno, a mianowicie w ktorym roku Era wprowadzila ten prefiks oraz standardowo ile lat jest wazny taki starter? Czy myslac, ze 2 lata jestem w bledzie czy wrecz przeciwnie :-)? Moge byc jego pierwszym wlascicielem?

#32822  autor: D@rio
 01 gru 2005, 21:34
kulwis pisze:Chyba mialem dzisiaj szczescie. Kuzynka podarowala mi dzisiaj "nowy" kompletny zestaw Tak-Taka, ktory przelezal u Niej w szufladzie ponad rok. Starter ten nie byl przez Nia nigdy wkladany do telefonu. Podejrzewam, ze to moze byc wlasnie to czego szukam. Waznosc karty konczy sie 31.12.2005, numer to 660 2xx xxx. Zastanawia mnie tylko jedno, a mianowicie w ktorym roku Era wprowadzila ten prefiks oraz standardowo ile lat jest wazny taki starter? Czy myslac, ze 2 lata jestem w bledzie czy wrecz przeciwnie :-)? Moge byc jego pierwszym wlascicielem?
Ale się uparłeś tego pierwszego właściciela :? ...myślę że tak, możesz być jego pierwszym właścicielem. A Era ten prefiks wprowadzila jakies 1,5 roku temu....
Standardowo taki starter wazny jest 2 lata.