• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #252124  autor: provocatorka
 19 lut 2008, 18:50
Nie wiem czy nie wiecie o tym, czy też piszecie bzdury nie zasięgając informacji ale mylicie się i wprowadzacie w błąd pytającego.

Otóż można obecnie zamówić w sieci Era Polecenie Zapłaty i f@kturę zyskując 60 dodatkowych minut na połączenia do Ery i na telefony stacjonarne ( po 10 minut przez 6 miesięcy ) oraz co miesiąc 60 punktów Era Premia !
Drugą zaleta tego rozwiązania jest to, że ''rachunki płacą się same'' - czyli terminowym ich płaceniem zajmuje się bank i nie trzeba tracić czasu w kolejce do okienka.

Mam nadzieję, że informacja ta będzie pomocna. Pozdrawiam :roll:

#252131  autor: Prometo
 19 lut 2008, 19:07
provocatorka pisze:Otóż można obecnie zamówić w sieci Era Polecenie Zapłaty
provocatorka za polecenie zapłaty to wiem, ale żeby coś dawali za e-fakturę to nie wiem.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#252132  autor: aga
 19 lut 2008, 19:13
provocatorka pisze:Nie wiem czy nie wiecie o tym, czy też piszecie bzdury nie zasięgając informacji ale mylicie się i wprowadzacie w błąd pytającego.

Otóż można obecnie zamówić w sieci Era Polecenie Zapłaty i f@kturę zyskując 60 dodatkowych minut na połączenia do Ery i na telefony stacjonarne ( po 10 minut przez 6 miesięcy ) oraz co miesiąc 60 punktów Era Premia !
Polecenie zapłaty a rezygnacja z faktury papierowej to dwie różne sprawy. Za polecenie zapłaty są punkty Era Premia, a za e-fakturę nie ma, więc nie sądzę, żeby ktokolwiek pisał bzdury.

re

#252133  autor: provocatorka
 19 lut 2008, 19:18
Dobra bo widzę, że mi nie wierzycie ;)

Wczoraj przyszedł do mnie listonosz i zostawił kopertę z rachunkiem za telefon komórkowy i stacjonarny Era Domowa. Oto co jest na niej wydrukowane, cytuję:

''Zrezygnuj z papierowych rachunków.
Wybierz Polecenie Zapłaty i skorzystaj z f@ktury:
>>wygodny dostęp przez www.era.pl
>>oszczędność czasu i pieniędzy
>>BONUS: nawet 60 dodatkowych minut i punkty Era Premia ! ''

#252136  autor: Prometo
 19 lut 2008, 19:22
provocatorka tutaj nic nie pisze a tutaj pisze:
Kod: Zaznacz cały
Polecenie zapłaty - to najwygodniejszy sposób płacenia rachunków. Polega na bezpośrednim realizowaniu opłat z Twojego konta bankowego. Oczywiście nadal otrzymujesz fakturę miesięczna, która pozwala Ci na pełna kontrolę rachunków. Uczestnicy programu Era Premia za każdy rachunek opłacony Poleceniem zapłaty otrzymują dodatkowo 60 punktów.

Pozdrawiam - Prometo

#252137  autor: aga
 19 lut 2008, 19:31
Ale przecież można mieć papierową fakturę i polecenie zapłaty i też będzie się dostawać 60 punktów Era Premia. Punty za polecenia zapłaty nie mają nic wspólnego z rezygnacją z papierowej faktury.

#252150  autor: Prometo
 19 lut 2008, 20:10
provocatorka pisze:BONUS: nawet 60 dodatkowych minut i punkty Era Premia !
Tak bodajże miałem gdy wybrałem opcję polecenia zapłaty :wink:

Pozdrawiam - Prometo

#252154  autor: aga
 19 lut 2008, 20:22
Zgadza się. Ja nie korzystam z polecenia zapłaty, a zrezygnowałam z papierowej faktury i nie mam żadnych punktów Era Premia. Oczywiście poza tymi wynikającymi z wysokości faktury. ;-)

#252176  autor: yagi
 19 lut 2008, 21:17
Na 100% nie ma nic za e-fakture. Tylko mniej makulatury w domu ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#264447  autor: plustik
 02 maja 2008, 12:32
zmieniło się może coś z tą e-fakturą?? oferują coś za to?

#264640  autor: [email protected]
 03 maja 2008, 22:51
ech dziwna jest ta polska era wprowadzila sobie nowa funkcjonalnosc ktora najlepiej promowac pod tytulem ekologii, zapewne wielu osoba odpowiada to ze nie dostaja dodatkowej koperty co miesiac i niechca nic w zamian, wiec bez sensu oczekiwac cos w zamian, jesli komus odpowiada taka opcja to ja wybiera i juz.
jesli nawet era wprowadzi za to jakis bonus to pewnie bedziecie pisac ze za maly ;)

#266182  autor: metpablo
 15 maja 2008, 00:00
Ostatnio do mnie dzwonił ktoś z firmy wynajętej przez Erę i zaczął namawiać na rezygnację z papierowej faktury. Na swoje nieszczęście dziewczę już niemal na samym początku zapytała, czy mam dostęp do netu, więc szybko zreflektowałem do czego zmierza i bezczelnie skłamałem, że nie mam :twisted: Trudno jej więc było namawiać mnie dłużej do rezygnacji z papierów 8) Aha, powiedziała, że dzwonią w pierwszej kolejności do osób korzystających z polecenia zapłaty. Pozdrawiam i tak, czekam aż mi Era coś, w zamian za rezygnację przeze mnie z prawa wynikającego z ustawy prawo telekomunikacyjne, zaproponuje :D

#266621  autor: asd
 17 maja 2008, 16:45
A orientuje sie ktos moze jak moge zdobyc ostatnia fakture na papierze jesli korzystam z f@ktury?

#266765  autor: yagi
 18 maja 2008, 19:10
A orientuje sie ktos moze jak moge zdobyc ostatnia fakture na papierze jesli korzystam z f@ktury?
Wygenerowac w PDF na swoim koncie w IBOA...

Obrazek

#266817  autor: Dociekliwy
 19 maja 2008, 07:40
yagi pisze:
Wygenerowac w PDF na swoim koncie w IBOA...
Wcale nie do końca tak to jest...

aby otrzymać fakturę, musisz wysłać wniosek o duplikat faktury - wtedy dostaniesz FAKTURĘ.

To o czym pisze yagi, to "prawie" faktura.

Otóż coś, o czym mało osób wie, to to, że to nie jest elektroniczna faktura, którą można wydrukować i już. To co ERA wrzuca na stronę jest generowane na kształt faktury, ale nie można się tym posługiwać na potrzeby np. US lub czegokolwiek innego.

Tak więc - moim skromnym zdaniem - ERA chce sobie zarobić nie dając nic w zamian. Bo gdyby była to na prawdę elektroniczna faktura, to nie widzę problemu. A tak - same upierdliwości.

Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ pod moim postem :)

#266819  autor: Prometo
 19 maja 2008, 08:01
Dociekliwy pisze:To co ERA wrzuca na stronę jest generowane na kształt faktury, ale nie można się tym posługiwać na potrzeby np. US lub czegokolwiek innego.
Tak, to prawda bo taka faktura nie jest dokumentem w rozumieniu Urzędu Skarbowego i innych instytucji. Tak jak napisał Dociekliwy dociekliwy musisz zadzwonić lub napisać do Ery, żeby przysłali duplikat faktury, niestety za opłatą (bodajże 6,10 PLN).

Pozdrawiam - Prometo

#266846  autor: Dociekliwy
 19 maja 2008, 09:55
Prometo pisze:
Dociekliwy pisze:To co ERA wrzuca na stronę jest generowane na kształt faktury, ale nie można się tym posługiwać na potrzeby np. US lub czegokolwiek innego.
Tak, to prawda bo taka faktura nie jest dokumentem w rozumieniu Urzędu Skarbowego i innych instytucji. Tak jak napisał Dociekliwy dociekliwy musisz zadzwonić lub napisać do Ery, żeby przysłali duplikat faktury, niestety za opłatą (bodajże 6,10 PLN).
Tu akurat się mylisz, duplikat faktury jest bezpłatny.

Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ pod moim postem :)

#266850  autor: Prometo
 19 maja 2008, 10:01
Dociekliwy pisze:Tu akurat się mylisz, duplikat faktury jest bezpłatny.
Dociekliwy masz rację, przepraszam za wprowadzenie w błąd :oops:

Pozdrawiam - Prometo

#266966  autor: yagi
 19 maja 2008, 21:30
6,10 kosztuje wsteczny rachunek szczegolowy ;) Jakby chcieli kase za duplikat f-ry to bylaby paranoja :-D

Obrazek