• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#245351  autor: Exerat
 12 sty 2008, 13:51
MIx to jest dobra sprawa tylko ceny telefonów są mało zadowalające. Ja upatrzyłem sobie u700 [play abo 100-99zł w abo za 70 zł-149zł] ewentualnie k850i ale w Orange wydam na niego majątek. Może na prawdę warto poczekać. Wtedy od marca wezmę umowę na 6 miesięcy z plusem i we wrześniu po powrocie PLAY';]

;]

#245383  autor: dechomenon
 12 sty 2008, 16:26
mikage1 pisze:
D@rio pisze:
Jedrker pisze:Dla ciekawskich dostałem info, że średnio ok. 180 000 abonentów sieci Orange miesięcznie rezygnuje z usług tejże sieci.
to jakaś ściema... nie wierzę.
może chodzi o simy "szufladowe", które się dezaktywują po okresie ważności...
tylko ze on napiasal abonentow, a simy abonamentowe nigdy sie same nie dezak

#245410  autor: mikage1
 12 sty 2008, 20:09
jeśli "abonentów" to faktycznie nie mogą same znikać, chyba że był to zbyt duży skrót myślowy i chodziło zarówno o abonentów, jak i użytkowników...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#246739  autor: adass
 20 sty 2008, 18:55
to ze ludzie z orange uciekaj to sie wcale nie dziwie. sam jestem abonetem tej sieci co prawda jeszcze jakies 3 tygodnie apozniej abo w erze prestiz100 i e51 za 199. ale odbiegam od tematu. z tym abo w orange jest tak ze duzo osob podpisywalo umowe (wczesniej mialem popa) tylko dlatego ze niebylo mozliwosci przeniesienia nr-u do ktorego czlowiek sie jakos tak przywiazal. a ze teraz juz taka mozliwosc jest to ludzie uciekaja a co za tym idzie takze i znajomi itd i tu koleczko sie zamyka fakt faktem od najdrozszego opa w ofercie abonamentowej. przykladowa oferta jaka dostalem to bylo cos takiego wszyscy na wszystko 75 jako powiedzialem ze troche malo to mi jeszcze zaproponowala kobieta na 18 miesiecy 30 min do wszystkich sieci i 6300 po znizkach za bodajze 8zl to jak wylecialem z tekstem ze w erze za abo w 80 mam 160 + 160 wewnatrz sieci i na stacjonarne to kobiecina zaniemowila. teraz jak przegladam ksiazke telefoniczna w fonie to niestety raptem kilka osob pozostalo w tej sieci i jest jeszce gorsza sprawa co jest bardzo uciazliwe czyli te nieszczesne reklamy ktore praktycznie codziennie smsa przychodza

#246771  autor: user_delete17
 20 sty 2008, 22:46
adass pisze:to ze ludzie z orange uciekaj to sie wcale nie dziwie...teraz jak przegladam ksiazke telefoniczna w fonie to niestety raptem kilka osob pozostalo w tej sieci
A ja się właśnie zdecydowałem na Orange właśnie ze względu na to, że coraz więcej kontaktów przenoszących się do tej sieci. W przeciwieństwie do Ery
adass pisze: te nieszczesne reklamy ktore praktycznie codziennie smsa przychodza
W Erze jest podobnie. Powiem więcej. Jak w Erze wysłałem pismo, że nie chcę reklam to przysyłali dalej.
adass pisze:erze za abo w 80 mam 160 + 160 wewnatrz sieci i na stacjonarne
Przeczytaj dobrze regulamin tej promocji to zobaczysz, że nie tak łatwo ten gratis uzyskać.

#246786  autor: tomek84
 21 sty 2008, 09:39
johnny pisze: A ja się właśnie zdecydowałem na Orange właśnie ze względu na to, że coraz więcej kontaktów przenoszących się do tej sieci. W przeciwieństwie do Ery

W Erze jest podobnie. Powiem więcej. Jak w Erze wysłałem pismo, że nie chcę reklam to przysyłali dalej.

Przeczytaj dobrze regulamin tej promocji to zobaczysz, że nie tak łatwo ten gratis uzyskać.
ad 1. no właśnie, że nie kompletnie na odwrót..coraz więcej ludzi ucieka z Orange i co niby w przeciwieństwie do Ery? nieprawda

ad 2. Wcale tak nie jest..ja nie wysyłałem pisma i praktycznie nic nie mam, nawet reklam jak mi przychodzi sms "kto tam" nie wiem na jakiej podstawie uważasz, że jest dużo reklam, widziałem u kolegi niedawno sms jakie mu przychodziły na orange GO, była ich cała masa, non stop przychodzą

ad 3. jak to nie łatwo? chciałeś chyba powiedzieć, że on jest do Ery i Stacjonarnych po wykorzystaniu pakietu? to mniej więcej by się zgadzało.

podsumowując Orange ma na pewno gorszą ofertę abonamentową, droższe telefony, więcej reklam i największy współczynnik ucieczek, to widać gołym okiem i się wydaje oczywiste. Rozumiem, że bronisz swojej sieci, ale bądźmy konsekwentni i szczerzy do końca, może np lubisz logo Orange i dlatego ich wziąłeś, no nie wiem, ale ww poruszone przeze mnie punkty są oczywiste

#246788  autor: mike278
 21 sty 2008, 09:58
jesli chodzi spam sms ktorym raczy orange, polecam kontakt z bok, gdzie mozna go wylaczyc. choc czasem trzeba powtarzac operacje bo za pierwszym razem moze nie zadzialac.

Execute the order 66.

#246794  autor: user_delete17
 21 sty 2008, 11:03
tomek84 pisze: ad 1. no właśnie, że nie kompletnie na odwrót..coraz więcej ludzi ucieka z Orange i co niby w przeciwieństwie do Ery? nieprawda
Przeczytaj jeszcze raz co napisałem. Chodziło mi tylko o moje kontakty, a nie ogólnie.
tomek84 pisze: ad 2. Wcale tak nie jest..ja nie wysyłałem pisma i praktycznie nic nie mam, nawet reklam jak mi przychodzi sms "kto tam" nie wiem na jakiej podstawie uważasz, że jest dużo reklam, widziałem u kolegi niedawno sms jakie mu przychodziły na orange GO, była ich cała masa, non stop przychodzą
No to gratuluję. Ja wysłałem pismo, a mimo to otrzymuję reklamy. W Orange napisałem, że nie chcę i nie mam żadnych reklam.
tomek84 pisze: ad 3. jak to nie łatwo? chciałeś chyba powiedzieć, że on jest do Ery i Stacjonarnych po wykorzystaniu pakietu? to mniej więcej by się zgadzało.
Właśnie i to mi chodziło.
tomek84 pisze: podsumowując Orange ma na pewno gorszą ofertę abonamentową, droższe telefony, więcej reklam i największy współczynnik ucieczek, to widać gołym okiem i się wydaje oczywiste. Rozumiem, że bronisz swojej sieci, ale bądźmy konsekwentni i szczerzy do końca, może np lubisz logo Orange i dlatego ich wziąłeś, no nie wiem, ale ww poruszone przeze mnie punkty są oczywiste
Mam w głębokim poważaniu logo. Nie jestem dzieciakiem. Mam więcej kontaktów w sieci Orange i stacjonarnych. Subiektywnie jest to dla mnie najlepsza oferta. Być może dla Ciebie nie jest, ale nie dla wszystkich.

#246797  autor: Vieslav
 21 sty 2008, 11:23
Nie ma się o co kłócić, bo każdemu co innego pasuje. Jednemu bardziej Era, innemu Play, a jeszcze innemu Orange. Dlaczego dalej siedze w tej sieci? Bo zostało mi dwa lata do końca umowy a poza tym większość moich znajomych ma w Orange. Chociaż jakby nie umowa to by mnie bardzo korciło przenieść się do Ery, ale tylko dlatego, żeby sprawdzić tą sieć, bo moja książka to 50% Orange i 50% Plus, a w Erze nie mam nikogo i nie wiem jak ta sieć działa a poza tym dobija mnie fakt, że gdy włączę ręczne wyszukiwanie sieci w mojej dzielnicy to mam efekt: Era- 3G, Plus - 3G, 26006 - 3G, Orange - GSM. A dlaczego znajomi nie zmienią sieci? Bo żadna sieć nie ma czegoś takiego jak Wieczory i Weekendy i zatrzymaj czas po 2 minucie (no to w Plusie jeszcze jest). I nikt z moich znajomych, którzy mają abo nawet nie myśli o zmianie bo ta oferta w Nowym Twoim Planie jest dla nich atrakcyjna. Tak samo nie przeciągne na siłe nikogo z Simplusa do Orange bo tyle pisze, że telefonu z ręki nie wypuszcza i 1000 smsów za 5 zł to dla niego lepiej niż 600 za 6 zł.

#246820  autor: tomek84
 21 sty 2008, 13:53
johnny pisze:
Przeczytaj jeszcze raz co napisałem. Chodziło mi tylko o moje kontakty, a nie ogólnie.

No to gratuluję. Ja wysłałem pismo, a mimo to otrzymuję reklamy. W Orange napisałem, że nie chcę i nie mam żadnych reklam.

Właśnie i to mi chodziło.

Mam w głębokim poważaniu logo. Nie jestem dzieciakiem. Mam więcej kontaktów w sieci Orange i stacjonarnych. Subiektywnie jest to dla mnie najlepsza oferta. Być może dla Ciebie nie jest, ale nie dla wszystkich.

Co do kontaktów to ok,różnie można było zinterpretować, bo cytowałeś. Cóż poradzę na to, że nie mam reklam:)? może to kwestia, czy TT, Mix, Abo? Co do loga, to domyślam się, że nie jesteś dzieciakiem przeciez :D chodziło mi bardziej o przywiązanie do marki, że się dobrze kojarzy, cell info jest fajne w miejscu gdzie przebywamy, cokolwiek :D dla mnie akurat to większego znaczenia nie mam, ale obserwuję ogólnie znajomych etc, czytam to ciekawe forum i przywiązanie do marki jakieś tam jest u ludzi. Faktycznie dla mnie to nie najlepsza oferta, bo ja potrzebuję ofert taniej w sieci do ery :D chociaż mimo wszystko oferty uniwersalne wydają mi się i tak lepsze. A co do tamtego pakietu na końcu to cóż coś za coś, mimo to oferta jest i tak w porządku..ba jak dla mnie bardzo w porządku bo i tak więcej do ery dzwonię i po wykorzystaniu ofert uniwersalnych i taniej w sieci jadę na tamtym :D zawsze to coś...a te 160 min za 80 pln ten pierwotny pakiet jest naprawdę w porządku i tani, może by lepiej bez tamtego dodatku wyglądał :D ? Nie przesadzajmy, lepiej z niż bez. Pozdro

#246904  autor: adass
 21 sty 2008, 21:00
mam juz jeden abo w erze i co do reklam to nawet jak sa jest to nieporownywalna ilosc jedna na tydzien to max w przeciwienstwie do orange. co do przyzwyczajenia do sieci to fakt moze i cos takiego jest ale teraz ludzie juz nie patrza na prestiz marki tylko na ekonomie bierzesz tam gdzie tobie wychodzi najtaniej. dzis dzwonili z orange do mnie z PRO-pozycja ale nie moglem odebrac zobaczymy co mi zaprponuja. jak cos sie dowiem to napisze na temat orange ktore pewnie zaproponuje mi okolo 150 min do wszystkich i jakis fajny drogi telefom w abo za jakies 110

#246911  autor: tomko111
 21 sty 2008, 21:33
adass pisze:mam juz jeden abo w erze i co do reklam to nawet jak sa jest to nieporownywalna ilosc jedna na tydzien to max w przeciwienstwie do orange. co do przyzwyczajenia do sieci to fakt moze i cos takiego jest ale teraz ludzie juz nie patrza na prestiz marki tylko na ekonomie bierzesz tam gdzie tobie wychodzi najtaniej. dzis dzwonili z orange do mnie z PRO-pozycja ale nie moglem odebrac zobaczymy co mi zaprponuja. jak cos sie dowiem to napisze na temat orange ktore pewnie zaproponuje mi okolo 150 min do wszystkich i jakis fajny drogi telefom w abo za jakies 110
... w końcu to Orange, nie ma się co dziwić. Co do otrzymywania reklam, faktycznie, gdy byłem w Orange na kartę - otrzymywałem około 2 SMSy dziennie z jakąś reklamą, problem się rozwiązał, gdy przeszedłem do Play'a, do dzisiaj nie otrzymałem żadnej reklamy.. Bogu dzięki. :wink:

#246916  autor: adass
 21 sty 2008, 21:44
no pozatym mam juz abo ery a teraz bedzie drugi nr z przeniesieniem. a ktos sie orintuje czy mi po przeniesieniu nr nie dozuca minut do ery i na stacjonarne?? cos ala drugie tyle bo gdzies wyczytalem ze daja nawet do 200 min za przeniesienie

[ Dodano: 2008-01-21, 22:05 ]
dobra juz nie aktualne juz wynalazlem i przeczytalem. niestety to sie nie tyczy prestizu

[ Dodano: 2008-01-22, 21:19 ]
a wiec magiczna oferta brzmiala i tu uwaga 260 min za jedyne 60 zl i to do WSZYSTKICH sieci?? niestety nie mialem zbytnio czasu zeby rozmawiac tak wiec wiekszych szczegulow nie poznalem. ale jak znam orange to mi tu cos w tej ofercie bardzo brzydko pachnie oj brzydko

#247085  autor: thonka
 22 sty 2008, 22:31
adass pisze:a wiec magiczna oferta brzmiala i tu uwaga 260 min za jedyne 60 zl i to do WSZYSTKICH sieci?? niestety nie mialem zbytnio czasu zeby rozmawiac tak wiec wiekszych szczegulow nie poznalem. ale jak znam orange to mi tu cos w tej ofercie bardzo brzydko pachnie oj brzydko
pytanie czy to oferta z telefonem :P

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #251119  autor: Tajemniczy28
 14 lut 2008, 14:21
zrób tak: przedłuż umowę ale np o 6 miechów w plusie ,bo widizałem na ich stronie że można (jest oferta dla osób przedłużających umowę) a po 6 michach stwierdzisz co dalej, jeśli w + masz duzo znajomych to zostań w nim,ale nie bierz wyższego abo, to bez sansu,zawsze cos ponad to wygadasz ja średnio dostaje 30% wyższe rachunki bo po prostu przekraczam, a Ty bys wiec tez pewnie wiecej płącił, nie ma sensu wiec albo zostań w tym czym jesteś allbo idź do play na karte a wkażdej chwili ztamtod mozesz przejśc na abo i dostaniesz 3 miechy o 50% upustu jak przejdziesz na abo.