konrad pisze:yagi pisze:Ja z kolei nie palam sympatia do Orange...

wole za 15zl mieć 1 numer + sms + mms

niż 20zl za 2000min + 2000 sms/mms za 20zl = 40zl

ale to rzecz gustu
na początku witam uprzejmie Forumowiczów

przeglądałem telepolis od dłuższego czasu i postanowiłem się zarejestrować...co do tych 15 pln za numer to tak....ale w Erze 2000 sms/mms to już do wszystkich w erze idzie a nie tylko pod ten jeden numer:D a w Orange za te 15 pln nie ma ograniczenia minutowego i oferta dotyczy wszystkich dni w roku? ja też nie pałam sympatia do Orange, bo uważam że sieć ma bardzo mało telefonów i w drogich cenach..taa taa wiem każdy coś znajdzie dla siebie, ale bądźmy konsekwentni. To, że Orange ma niby lepsza ofertę z przyjacielem nic nie oznacza. Może coś więcej? Mi nigdy nie były potrzebne darmowe numery, a nawet jakby były to przecież to w Erze aż 2000 minut, czyli godzina z hakiem dziennie przez cały rok, po co więcej, o czym można tyle gadać przez telefon

?? szkoda zdrowia i czasu

i po co mi darmowe sms jak mam darmowy numer? ok, czasem lepiej napisać wiadomo, jesteśmy zajęci i piszemy: Kochanie zadzwonię później, no ale ile razy to sie zdarza? Ja jestem bardzo zadowolony ze swojej taryfy i mam więcej minut do wszystkich, niż przy tej opłacie miałbym w Orange, a oferta z przyjacielem nie będzie wchodzić u mnie w grę, nie mam czasu całe życie wisieć przy telefonie, no chyba, że służbowo to już coś innego, ale wtedy np Era Biznes i 10 numerów po grosz

aaa co do Orange jeszcze to jak była Idea to pamiętam jak komuś z mojej rodziny zaproponowali przedłużenie umowy i warunki były co tu dużo mówić do bani

w erze mam pakier 4000 min do ery za przedłużenie i telefon w dobrej cenie ( dzwonię głównie na erę, więc jak wykorzystam podstawowe oferty korzystam z tych 4000 minut) a w Orange dla porównania aż sobie zobaczyłem na Placu Konstytucji ile kosztuje k800i to zdaję się, że przy abonamencie za 105 pln w Nowym Twoim Planie .....uwaga 449 pln!!!!!!!! a przy Planie na Rozmowy uwaga..........198 pln ( abonament za 130 pln)...ja w Erze za abonament niższy niż obydwa tutaj wymienione zapłaciłem za k800i....1pln..i proszę nie mówić, że to tylko telefon, że to mniej ważne, że telefon służy do dzwonienia, tak wiadomo, ale jednak fajnie mieć coś nowego, zwłaszcza, że większość tych telefonów po 2 latach nadaje się do kosza..ta oferta była w Orange dla nowych klientów, ale czy starzy mają lepiej? Przecież Ci rzekomo zależy na numerze i Polacy nie lubią zmian etc

Podsumowując jestem zadowolony z Ery i jestem bardzo szczęśliwy, że nie mam abonamentu w Orange. To moja subiektywna ocena. Pozdrawiam