• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#24593  autor: michusos
 12 paź 2005, 22:21
brawo D@rio !!!!!!
popieram korzyści obustronne, oznacza to dla mnie przynajmniej porównywalne ofery konkurencji a nie diametralnie niekorzystne ze standardową ofertą innych op.

#24595  autor: D@rio
 12 paź 2005, 22:26
michusos pisze:Witku, nie wiem czemu tak bronisz Plusa, ja dostałem taką samą zlewającą ofertę od plusa. mam telefon 8 lat od 2 lat także służbową komórkę w erze. pół roku temu obniżyłem abonament na plus 55, moje srednie rachunki przez ostatnie pare lat były około 150 zł od pół roku spadły na jakieś 100 (może), ale to tylko dlatego że mam już dość ich stosunku do klientów.
Teraz mógłym wziąć abo plus 85 ( szkoda że nie ma żadnej oferty między 85 a 165) ale zaproponowałi mi k700 i za 450 zł, wg mnie to totalne olewtorstwo, mam nadzieje że się kiedyś przejadą.
Dodatkowo zajmuje się komórkami w firmie i nigdy nie miałem takich problemów z rozmowami z siecią jak w plusie ( nie mam jakiś wygórowanych żadań co do rabatów itp. jedyny warunek to tel za 1 zł - taka polityka prezesa). Skutkiem polityki plusa zostało tam tylko 3 tel , a w erze 45.

Podsumowaując , nie mam zamairu prosić się o ofertę nigdy tego prywatnie nie robiłem, złożyłem już wypowiedzenie w plusie i nie mam zamiaru płacić im za k700i 450 zł ( który tak naprawde ra "rynku wtórnym " kosztuje teraz 600 zł bez umowy.
Pierwszą swoją komórke też miałem w plusie. wtedy też mnie na maxa wkur#@$$ bo nie mogłem przedłużyć umowy zachowując swoj nr tel i biorąc aparat w promocji. (Rozumiem to były początki ). Ale parę ładnych lat już mineło a ja mam dość :)
pozdrawiam wszytskich.
Ciesze się że ktoś wreszcie podziela moje zdanie o traktowaniu klientów w PlusGSM. Kiedyś było lepiej, sam to wiem. Teraz poprostu jest TOTALNA OLEWKA. Ja juz pisalem o moich przejsciach z PlusGSM, rachunkach itp. itd. Wymagan tez nie mam za wielkich ale uwazam ze mam racje i prawo do prezentowania takiego zdania. Dlatego wlasnie spadam do Ery ;) PlusGSM juz duzo na mnie zarobil. A podlizywac sie im, chwalic ich i wlazim im w d**** nie mam zamiaru. Zreszta, ostatnio to sie zrobila bardzo pazerna na kase firma...niestety. Dodam ze jestem (a za chwile "bylem") zwiazany z PlusGSM od '97r. i zawsze regularnie placilem im rachunki. No coz...poprostu bez komentarza. Wnioski o traktowaniu klientow wyciagnijcie sami. Ciekawe tylko kiedy sie wreszcie PlusGSM nauczy ze o klientow biznosowych nalezy DBAC...a nie simplusowcom wlazic w d*** gleboko jak tylko mozna.
A tak swoja droga ;) Mowisz ze w Erze masz 45 telefonów ;) to pochwal sie jakie masz z tego tytuly "przywileje" ;) ...jakie rachunki :D ;) bo napewno jestes "klientem kluczowym" chyba ;)

#24596  autor: WitekT
 12 paź 2005, 22:33
Daleko jestem od obrony jakiegokolwiek operatora - na prawdę. Każdemu się u nas dostaje. ;)

A co do obustronnych korzyści - jedni operatorzy dają tańsze rozmowy i droższe telefony, inni na odwrót. Plus moim zdaniem należy do tej pierwszej grupy.

#24597  autor: logout
 12 paź 2005, 22:37
logout pisze:
logout pisze:PIERDOL... PLUS GSM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted:

#24598  autor: D@rio
 12 paź 2005, 22:37
michusos pisze:brawo D@rio !!!!!!
popieram korzyści obustronne, oznacza to dla mnie przynajmniej porównywalne ofery konkurencji a nie diametralnie niekorzystne ze standardową ofertą innych op.
Nio, dokladnie. Pozatym uwazam ze klientow ktorzy maja wplywy do firmy 400PLN+ powinno sie jakos traktowac lepiej, oferujac jakies dodatkowe przywileje, bonusy itp. itd. Powinno sie o Nich DBAC. Ja tak jak kiedys opisywalem, prowadze "maly biznes" z 3ma telefonami PlusGSM (jeszcze w PlusGSM) ktore sa wszystkie na MaxProfit. Moje wydatki na telefon siegaja 550 - 600 PLN co miesiac srednio. (Uwazam ze nie jest to malo patrzac na srednie rachunki. Bo nie ktorzy za 500 PLN to musza caly miesiac przezyc..) Dlatego uwazam ze PlusGSM ZLEWA sobie totalnie klientow maja ich w glebokim powazaniu. Co jest glupie moim zdaniem i nierozsadne. Bo takim klientom pre-paid (simplus) tak jak mowilem, podlizuje sie jak tylko moze. Co jest dziwne....bo to klient biznesowy generuje duzo wieksze przychody niz klient pre-paid, tak samo klient biznesowy z reguly nie ma jeden, dwa telefony tylko czesto wiecej i co wazne klient biznesowy ma UMOWE...ale widac dla PlusGSM to nic nie znaczy. On tego nie zrozumie. Dodam, ze ja chcialem aby dano mi jakies bonusy z tego ze jestem z Nimi od tak dlugiego czasu i prace takie rachunki (walczylem o jakies minuty do PlusGSM dodatkowe i darmowe na konto...chcialem 360min. do PlusGSM na konto) i niestety moje walki fiaskiem sie skonczyly. O to caly PlusGSM. Jedyne co moga mi zaoferowac to PWA na jakichs marnych zasach. Ale ja dziekuje...coraz gorzej sie w tej firmie dzieje ostatnio...

#24601  autor: logout
 12 paź 2005, 22:41
PIERDOL... ZDZIERTUSY Z PLUS GSM !!! :twisted:

#24607  autor: michusos
 12 paź 2005, 22:45
ja juz nawet niechciałem nic nadzwyczajnego , ale po tylu latach chciałem przedłużyć na tych samych zasadch co mają nowi abonenci, czyli na zasadch obowiązującej promocji,

jak widać to za dużo.

Wiele się nie spodziewałem, gdyż kolega w innej firmie, kilka komórek, średnie rachunki to 1500 zł netto ( jeden numer) nie dostał wcześniej o 3 miesiace nowego aparatu ( jego po prostu padł - nic dziwnego po 2 latach takiego użytkowania miał prawo się zepsuć)

#24608  autor: WitekT
 12 paź 2005, 22:50
Uuuu... To rzeczywiście nieładnie. Przy tego typu rachunkach to w Erze czy Orange byłby telefon dużo, dużo szybciej - może nawet i po 12 miesiacach.

#24613  autor: logout
 12 paź 2005, 22:54
logout pisze:PIERDOL... ZDZIERTUSY Z PLUS GSM !!! :twisted:

#24617  autor: WitekT
 12 paź 2005, 23:03
logout - robisz się monotematyczny trochę...

#24620  autor: D@rio
 12 paź 2005, 23:08
michusos pisze:ja juz nawet niechciałem nic nadzwyczajnego , ale po tylu latach chciałem przedłużyć na tych samych zasadch co mają nowi abonenci, czyli na zasadch obowiązującej promocji,

jak widać to za dużo.

Wiele się nie spodziewałem, gdyż kolega w innej firmie, kilka komórek, średnie rachunki to 1500 zł netto ( jeden numer) nie dostał wcześniej o 3 miesiace nowego aparatu ( jego po prostu padł - nic dziwnego po 2 latach takiego użytkowania miał prawo się zepsuć)
Heh. Poprostu rece opadaja co ten PlusGSM wyrabia ostatnio :? ...
Choc podobno (gdzies mi sie obilo o uszy..) ze juz teraz w PlusGSM mozna robic PWA na zasadzie obowiazujacej promocji...

#24621  autor: logout
 12 paź 2005, 23:10
Wiem ale jestem zdesperowany, po 4 latach w PIER... PLUS GSM padl mi
telefon, dotychczasowy operator robi mi laske a ew. nowy (Era) nie ma tego tel. ( K700i) juz w sprzedazy. Dlatego nadal bede pisal ze PLUS GSM PIERDOL... swych Abonentów !!!!!!!!

#24622  autor: WitekT
 12 paź 2005, 23:11
Ja tam myślę, że Plus będzie musiał ostro doszlusować do idealnego w tej kwestii Orange. :) W Orange w ProPozycji D@rio dostałby przy tych rachunkach gdzieś z 200-300 zł rabatu na słuchawkę.

Przykład z dzisiaj - teść SirmarKa ma wymianę w Orange. Taryfa - Nowa Idea dla Firm 100 (abonament coś koło 60 zł). Teraz uwaga:

6230i - 1 zł,
P910i - 149 zł,
6680 - 249 zł.

:-D

#24623  autor: logout
 12 paź 2005, 23:14
I jak nie pisac ze PLUS GSM TO NAJBARDZIEJ POPIERDOL... OPERATOR GSM !!!!!!! :twisted: (nawet Orange lepiej dba o wiernych Abonentów :lol: )
Ostatnio zmieniony 12 paź 2005, 23:16 przez logout, łącznie zmieniany 1 raz.

#24624  autor: WitekT
 12 paź 2005, 23:16
Logut - wszyscy już znają Twoje zdanie na temat Plusa.

Pisanie na forum to nie wyścigi w ilości wyprodukowanych postów, bo za to nie ma żadnej nagrody. Celem forum i pisania tu jest to, żeby każdy następny post wnosił do dyskusji coś nowego.

Czy już jasne? :)

#24626  autor: logout
 12 paź 2005, 23:17
Ou PARDON milośnik PLUS GSM :lol:

#24627  autor: kubako
 12 paź 2005, 23:20
logout pisze:Ou PARDON milośnik PLUS
dobra stary - ciesze sie ze popierasz mnie w koalicji antyPlusowej ale daj juz spokuj z tymi wiadomosciami, bo sie robi lekko nudnie, zeby nie powiedziec ze po prostu jak pod budka z piwem (jak to mowila moja wychowawczyni z podstawowki)...

#24628  autor: logout
 12 paź 2005, 23:21
Masz racje,kajam sie za moje zachowaniwe, bardzo przepraszam :cry:
Ostatnio zmieniony 12 paź 2005, 23:28 przez logout, łącznie zmieniany 1 raz.

#24629  autor: zgreev
 12 paź 2005, 23:24
Witek i powiedz mi jak Ci co dostaja takie dobre oferty w ProPozycji to robia?

Ja mam stary pakiet domowy, najwieksza mozliwosc przeplacania w tej sieci (80minut za 122zl) i jedyne co mi oferuja to cene za telefon taka jakbym wzial nowy abo za 100zl... -_- bo przy zmianie abo to juz wogole zadnej znizki... Tak to jest, 4 lata w sieci i tak mnie kochaja...

zamocni.pl - coming really soooooooooooon...

#24630  autor: D@rio
 12 paź 2005, 23:26
WitekT pisze:Ja tam myślę, że Plus będzie musiał ostro doszlusować do idealnego w tej kwestii Orange. :) W Orange w ProPozycji D@rio dostałby przy tych rachunkach gdzieś z 200-300 zł rabatu na słuchawkę.

Przykład z dzisiaj - teść SirmarKa ma wymianę w Orange. Taryfa - Nowa Idea dla Firm 100 (abonament coś koło 60 zł). Teraz uwaga:

6230i - 1 zł,
P910i - 149 zł,
6680 - 249 zł.

:-D
Witek...Ty chyba chcesz zebym ja dzisiaj nie zasnal :?
Krew mnie az zalewa jak ja to czytam ze Orange daje takie warunki.... :? a mnie PlusGSM ma tak daleko w d **** :? no i niech ktos powie ze narzekajac nie mam racje :/ wszedzie sa roznice ze w traktowaniu klientow u konkurencji jest lepiej niz w PlusGSM :? ...