nie no, a ja już rok temu kupowałam podobną ofertę babci, superkarta 10 w plusie. babcia płaci 10 zł na miesiąc i ma 15 minut do wygadania. i tak nie dzwoni dużo, bardziej my do niej dzwonimy i jest bardzo happy. poza tym jakby wyszła poza abo to tam minuta coś koło 60 gr kosztuje. dla mnie to żadna rewolucja.marcinb pisze:Jest też zajawka na Telepolis
Rozczarowali mnie - aktywacja 99 zł.
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
słucahjciue a jak to jest można przedłużyć umowę na taryfę zero?? a pkt era premia też w tej ofercie są? i np jak mam ne specjalnyt era premia 99%taniej to będzie??
Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51
lukaszek1234
Ad. 1 Myślę, że będzie można o szczegóły pytaj w BOA.
Ad. 2 To jest normalna aktywacja a tutaj masz informację o programie Erapremia http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... min_premia
http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... nfo_o_prog
Ad. 3 Nie znam odpowiedzi
Ad. 1 Myślę, że będzie można o szczegóły pytaj w BOA.
Ad. 2 To jest normalna aktywacja a tutaj masz informację o programie Erapremia http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... min_premia
http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... nfo_o_prog
Ad. 3 Nie znam odpowiedzi

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
http://www.forum-soccer.home.pl
chyba nie...Prometo pisze:Ad. 1 Myślę, że będzie można o szczegóły pytaj w BOA.
d) Z oferty może skorzystać osoba fizyczna, która jednocześnie z przyłączeniem do sieci Era (aktywacją), w autoryzowanym punkcie sprzedaży sieci Era, w salonie lub sklepie firmowym sieci Era, u Doradcy Biznesowego lub Autoryzowanego Doradcy Biznesowego:
• przedstawi dowód osobisty oraz dokument potwierdzający wiarygodność płatniczą, taki jak np. zaświadczenie o zatrudnieniu, karta kredytowa, dokumenty poświadczające fakt otrzymywania emerytury lub renty itp. (szczegółowy wykaz honorowanych dokumentów dostępny jest w punktach sprzedaży i obsługi sieci Era, a także na stronie internetowej www.era.pl)
• oraz zawrze z PTC Umowę o Świadczenie Usług Telekomunikacyjnych na czas oznaczony 12 pełnych Cykli rozliczeniowych
Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...
To co mnie cieszy to fakt że oferta się poszerza... jest wybór i każdy może wybrać to co jemu w danej chwili i sytuacji wydaje się najbardziej opłacalne. I choćby z tego względu uważam że dobrze iż takie coś pojawiło się w erze...
na problem opłaty aktywacyjnej można patrzeć różnie ale z drugiej strony jak wspomniał tutaj już ktoś na pewno zajdzie się grupa ludzi której taka forma opłaty będzie bardziej odpowiadać niż np. 10 zł abonamentu miesięcznie jak to ma miejsce w przypadku podobnej oferty w Plusie...
w moim mniemaniu oferta przeznaczona dla ludzi którzy mało lub wcale nie dzwonią ale cenią sobie komfort taki że w razie nagłej sytuacji będą mogli w każdej chwili zadzwonić na dowolny numer i coś załatwić bez potrzeby biegania po kioskach za zdrapkami do prepaida. Cena minuty jest w moim przekonaniu w tej taryfie wystarczająco atrakcyjna (nawet ja teraz płace za minute do wszystkich sieci 0.75 groszy więc nie rozumie czemu znaczna część społeczności telepolis tak brutalnie wyraża się o cenniku). Osoba która dzwoni sporadycznie nawet jak 2 razy w roku przedzwoni 30 zł to chyba nic się takiego nie stanie?
Wszyscy ci którzy stawiają nową ofertę ery na przeciw prepaidów powinni zwrócić uwagę na to że:
- nie każdy lubi/chce babrać się w zdrapki i doładowania
- nie każdemu chce się bawić w kontorolowanie/aktywowanie pakietów obniżających koszty
- czasem są sytuacje kiedy trzeba zadzwonić a nie ma gdzie zdrapki kupić
- aby utrzymać aktywny numer w prepaidzie trzeba średnio w roku wydać 100 zł
W wielu ofertach można zauważyć przerost formy nad treścią gdzie dają nam pakiety po 100/200 minut za 20/30 zł, tanie numerki, darmowe numerki itp... tyle tylko że zazwyczaj polowa z tych minut przepada bo spora cześć ludzi ich zwyczajnie nie zdąży wykorzystać. I wówczas na nic te piękne przeliczenia że w takich pakietach minuta wychodzi po 30 groszy gdyż tak naprawdę płacimy cały czas jedną stawkę a przy wykorzystaniu tylko polowy minut daje nam to już nie 30 groszy za minute a 60... złotym środkiem może być właśnie oferta tego typu gdzie minuta kosztuje tyle ile jest napisane w cenniku...
Podsumowując, wszystko zależy od tego jak ktoś będzie korzystać z telefonu i w jakim celu go kupuje, czy ważniejsze jest dla niego to ile kosztuje minuta rozmowy czy może komfort psychiczny że zawsze w razie nagłej potrzeby ma przy sobie telefon i może z niego zadzwonić a w okresie gdy nie korzysta z telefonu nie ponosi kosztów...
Z wyrazami szacunku dla użytkowników wszystkich sieci GSM w Polsce,
Art
na problem opłaty aktywacyjnej można patrzeć różnie ale z drugiej strony jak wspomniał tutaj już ktoś na pewno zajdzie się grupa ludzi której taka forma opłaty będzie bardziej odpowiadać niż np. 10 zł abonamentu miesięcznie jak to ma miejsce w przypadku podobnej oferty w Plusie...
w moim mniemaniu oferta przeznaczona dla ludzi którzy mało lub wcale nie dzwonią ale cenią sobie komfort taki że w razie nagłej sytuacji będą mogli w każdej chwili zadzwonić na dowolny numer i coś załatwić bez potrzeby biegania po kioskach za zdrapkami do prepaida. Cena minuty jest w moim przekonaniu w tej taryfie wystarczająco atrakcyjna (nawet ja teraz płace za minute do wszystkich sieci 0.75 groszy więc nie rozumie czemu znaczna część społeczności telepolis tak brutalnie wyraża się o cenniku). Osoba która dzwoni sporadycznie nawet jak 2 razy w roku przedzwoni 30 zł to chyba nic się takiego nie stanie?
Wszyscy ci którzy stawiają nową ofertę ery na przeciw prepaidów powinni zwrócić uwagę na to że:
- nie każdy lubi/chce babrać się w zdrapki i doładowania
- nie każdemu chce się bawić w kontorolowanie/aktywowanie pakietów obniżających koszty
- czasem są sytuacje kiedy trzeba zadzwonić a nie ma gdzie zdrapki kupić
- aby utrzymać aktywny numer w prepaidzie trzeba średnio w roku wydać 100 zł
W wielu ofertach można zauważyć przerost formy nad treścią gdzie dają nam pakiety po 100/200 minut za 20/30 zł, tanie numerki, darmowe numerki itp... tyle tylko że zazwyczaj polowa z tych minut przepada bo spora cześć ludzi ich zwyczajnie nie zdąży wykorzystać. I wówczas na nic te piękne przeliczenia że w takich pakietach minuta wychodzi po 30 groszy gdyż tak naprawdę płacimy cały czas jedną stawkę a przy wykorzystaniu tylko polowy minut daje nam to już nie 30 groszy za minute a 60... złotym środkiem może być właśnie oferta tego typu gdzie minuta kosztuje tyle ile jest napisane w cenniku...
Podsumowując, wszystko zależy od tego jak ktoś będzie korzystać z telefonu i w jakim celu go kupuje, czy ważniejsze jest dla niego to ile kosztuje minuta rozmowy czy może komfort psychiczny że zawsze w razie nagłej potrzeby ma przy sobie telefon i może z niego zadzwonić a w okresie gdy nie korzysta z telefonu nie ponosi kosztów...
Z wyrazami szacunku dla użytkowników wszystkich sieci GSM w Polsce,
Art
Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)
art napisałeś dokładnie to co ja myślę na temat tej oferty. Trochę mnie dziwi nachalna krytyka niektórych osób, bo przecież to co nam nie odpowiada może spełniać oczekiwania innych. Dobrze, że pojawiło się co nowego i innego na rynku, bo po pierwsze to zawsze większy wybór wśród ofert, a po drugie w jakiś sposób zmusi konkurencję do działania.
Jednocześnie uprzejmie informujemy, iż Taryfa Zero jest kierowana dla nowych abonentów sieci Era.
*oferta może ulec zmianie.
z pozdrowieniami
xxxxxxxxxx
Konsultant ds. Utrzymania Klienta
Internetowe Biuro Obsługi Abonenta Era
[email protected]
tak mi napidsali ej oni chyba w boa mają jakieś sztywne regułki każdy mail taki sam jakby pisany prze robota . . .
*oferta może ulec zmianie.
z pozdrowieniami
xxxxxxxxxx
Konsultant ds. Utrzymania Klienta
Internetowe Biuro Obsługi Abonenta Era
[email protected]
tak mi napidsali ej oni chyba w boa mają jakieś sztywne regułki każdy mail taki sam jakby pisany prze robota . . .
Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51
Pewnie że maja... sam pomyśl jakbyś tam pracował i 500 maili dziennie o tym samym czytał to nie przygotowałbyś sobie szablonu do wklejania ?lukaszek1234 pisze: ej oni chyba w boa mają jakieś sztywne regułki każdy mail taki sam jakby pisany prze robota . . .

a po trzecie wreszcie będzie coś dla tych spokojniejszych użytkowników, którzy chcieliby bardzo ograniczyć koszty.aga pisze:art napisałeś dokładnie to co ja myślę na temat tej oferty. Trochę mnie dziwi nachalna krytyka niektórych osób, bo przecież to co nam nie odpowiada może spełniać oczekiwania innych. Dobrze, że pojawiło się co nowego i innego na rynku, bo po pierwsze to zawsze większy wybór wśród ofert, a po drugie w jakiś sposób zmusi konkurencję do działania.
Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...
Dokładniekin pisze:a po trzecie wreszcie będzie coś dla tych spokojniejszych użytkowników, którzy chcieliby bardzo ograniczyć koszty.

Oferta jest bardzo dobra - nawet pomimo tak wysokiej opłaty aktywacyjnej. Oczywiście, gdyby aktywacja kosztowała 50 PLN, byłoby jeszcze lepiej.
Najlepiej gdyby była darmowa, albo by jeszcze dopłacali

Reasumując, to bardzo dobra oferta, dla bardzo konkretnej grupy - mało dzwonię/w ogóle nie dzwonię/tylko odbieram

I tak ja to widzę.
Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ pod moim postem 

Nic sie nie przejmuj to mija ... będzie dobrze...lukaszek1234 pisze:masz rację
a ja dzis sie wszystkich i wszystkiego czepiam
kurde czemu ja mam takie nerwy . . . jak się to leczy?? wie ktoś jak sie leczyy tak gdy ja robie zanim pomyślę?? a potem zawsze żałuję

A ja mysle ze to fajna alternatywa dla Playa. Rozmowy i smsy sa w takiej samej cenie - do tego nie musisz placic od razu 50 zl za abonament tylko ile wykorzystasz. Moj brat ma Tak Tak wiec zmienie mu na Taryfe Zero zeby placil jak najmniej. Uzywa sporadycznie wiec odczuje roznice kiedy nie bedzie musial doladowywac co jakis czas
Pozdrawiam

wątpię że zmienisz pisałem im maila bo chciałem zamienić telefon z abonamentu (przedłużyć umowę) i przejść na taryfę zero i odpisali mi z BOA że to tylko dla nowych klientów oferta 

Trzeba raczej wybadac czy jest mozliwosc migracjiz TT do zero ale tutaj moga byc kolejne kosztylukaszek1234 pisze:wątpię że zmienisz pisałem im maila bo chciałem zamienić telefon z abonamentu (przedłużyć umowę) i przejść na taryfę zero i odpisali mi z BOA że to tylko dla nowych klientów oferta

koszty rqaczej nie powiem Ci zę takiej opcji napewno nie ma. oni tm chcą tylko przyciągnąć klientów którym będą i tak pisać 3 razy dziennie o milion razy lepszej ofercie abonamnetowej reklamowe smsy to jest taryfa aby pozyskać klienta chociaż czym oni by teraz mogli ztrtzymać:P
muszą te promocje uaktualnić bo lipa totalna
muszą te promocje uaktualnić bo lipa totalna
czyli koszt normalnej aktywacji to koszt przejscia z TT . lipna ta oferta tak tak 100 razy tańszy i są pakiety: sms po groszy, bonus, wybrane numerki, tanie minuty. a tu co? lipa!!