• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 100 z 692
  • 1
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 692

#681332  autor: maniek89
 09 gru 2013, 18:25
[hide]
Nikita_Bennet pisze:
maniek89 pisze:
maniek89, czarno widzę propozycje z Play. Jakiś czas sam z nimi negocjowałem, ale nic z tego nie wyszło. Może teraz się coś zmieniło.
Szybciej przejde na minimaxa niz przedłużę tak jak oni mi proponują. Powiedziałem że chcę ofertę za 34,99 z pakietem internetu i wliczonymi stacjonarnymi bo smsów nie potrzebuję. Zagubiona dziewczyna stwierdzi ła że nie ma takiej oferty i ona własnie dzwoni z grupy utrzymania. ...
Ja po wizycie w salonie play zastanawiam się czy nie odpuścić sobie tego co chciałem i wziąć nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci komórkowych + nielimitowane smsy do wszystkich sieci. Na stacjonarki przeboleję dzwonić z drugiej karty, tylko ciekaw jestem czy te wszystkie sieci komórkowe to są wszystkie czy wszystkie oprócz tej, tej i tamtej.
[/hide]
Weź minimaxa - bedziesz mial wszystko w jednym i bez umowy.

#681360  autor: bass-man
 09 gru 2013, 19:51
kiedy można się spodziewać nowej oferty?

#681390  autor: ciekawy
 09 gru 2013, 21:29
bass-man pisze:kiedy można się spodziewać nowej oferty?
miesiąc,dwa,trzy przed końcem umowy, różnie ale bardziej miesiąc,dwa przed końcem umowy oferty na przedłużenie umowy powinny być

[ Dodano: 2013-12-09, 21:38 ]
janeq91 pisze:Witam. Od dawna korzystam z oferty Play Online. Pierwotnie była to umowa na okres 12 miesięcy. Potem przeobraziła się ona w taką na czas nieokreślony. Trwa to i trwa, ciągle odkładałem sprawę na później. Nie chcę zrezygnować z tej oferty, po prostu wolałbym, żeby była atrakcyjniejsza. Obecnie jest to 50zł/mies, 14GB limitu, prędkość 2 megabity oraz brak limitu w godzinach nocnych. Wysłałem wypowiedzenie i w ostatnich dniach otrzymałem kilka telefonów. Niestety konsultanci dzwonili zawsze w godzinach przedpołudniowych, a wtedy jestem w pracy i nie mam czasu na takie rozmowy. Prosiłem o oddzwonienie wieczorem, ale nic to nie dało.
Postanowiłem sam zadzwonić i poprosić o rozmowę z Działem Utrzymania Klienta. Na co mogę realnie liczyć?? Chciałbym zwiększyć prędkość, limit oraz nieznacznie obniżyć wysokość abonamentu. Wiem jak to brzmi... Dlatego pytam Was. Może ktoś w ostatnim czasie negocjował przedłużenie umowy Play Online. Co można uzyskać za około 40-50zł miesięcznie?
z tego co wiem to jest opcja,
za koło 40 zł 12GB + 4GB czyli 16 GB,chyba nic lepszego w tej cenie nie dostaniesz, nie jestem pewien czy noce są darmowe ale chyba dodatkowo płatne chyba 5 zł,a jak darmowe to może miesiąc czy dwa,dalej płacisz,
jak mało to zostań na czasie nieokreślonym a umowe przedłużysz jak pojawią się korzystniejsze warunki

#681410  autor: Nikita_Bennet
 09 gru 2013, 22:32
maniek89 pisze:Weź minimaxa - bedziesz mial wszystko w jednym i bez umowy.
też to rozważam jednak wypatrzyłem coś innego w tym play. Chodzi mianowicie o to:
http://dlafirm.play.pl/oferta/dla-przed ... -firm.html
są nielimitowane smsy i rozmowy na wszystkie komórki i na stacjonarne za jakieś 36-37zł brutto.

#681413  autor: orzech74
 09 gru 2013, 22:38
Witam, dzisiaj Play mnie zaskoczył. Zadzwoniłem aby włączyć pakiet internetowy i w trakcie rozmowy zaproponowano mi warunki przedłużenia: 24,99 za nielimitowane rozmowy oraz sms-y i mms-y dobrałem do tego pakiet internetowy 750 mb za 10 zł. Umowę mam do 21 stycznia ale najlepsze jest to, że nie złożyłem jeszcze wypowiedzenia. Sądziłem, że są to warunki tylko po wypowiedzeniu a tu miła niespodzianka. Powodzenia w negocjacjach dla innych.

#681414  autor: magott
 09 gru 2013, 22:40
Po wysłaniu wypowiedzenia 24,99 netto na firmę 30,74 zł brutto za to samo… no limit rozmowy w PL stacjonarne i komórki i sms/mms na komórki

#681421  autor: ciekawy
 09 gru 2013, 22:59
orzech74 pisze:Witam, dzisiaj Play mnie zaskoczył. Zadzwoniłem aby włączyć pakiet internetowy i w trakcie rozmowy zaproponowano mi warunki przedłużenia: 24,99 za nielimitowane rozmowy oraz sms-y i mms-y dobrałem do tego pakiet internetowy 750 mb za 10 zł. Umowę mam do 21 stycznia ale najlepsze jest to, że nie złożyłem jeszcze wypowiedzenia. Sądziłem, że są to warunki tylko po wypowiedzeniu a tu miła niespodzianka. Powodzenia w negocjacjach dla innych.
bo to.wypowiedzenie to się zrobiło modą, najpierw trzeba próbować bez wypowiedzenia, a wypowiedzenie składa się kiedy naprawde chce się odejść z sieci

#681468  autor: maniek89
 10 gru 2013, 01:17
kiedy można się spodziewać nowej oferty?
mój abonament konczy się za dwa miesiace z hakiem i juz dzwonili ;]

#681475  autor: Spioszek
 10 gru 2013, 02:07
A ile by wynegociował przy przedłużaniu umowy w taryfie firmowej tylko SIM z no limit na komórki, oraz stacjonarne (przez cały okres umowy).
SMSy i MMSy oraz Internet nie musi być, ponieważ to Ojca umowa ;)

Oczywiście mówie o cenie brutto ;), bo w firmach każdy podaje netto:)

#681483  autor: matkon
 10 gru 2013, 07:06
@ciekawy chcę odejść z abo więc 30.11 złożyłem wypowiedzenie. Otrzymałem potwierdzenie listem wraz z jak wiadomi "specjalną" ofertą 24,99 za no limit plus no limit sms/stacjonarne do wyboru, ale umowa na 18 miesięcy.

Wiem, że lecą szablony i nie ma indywidualnego podejścia do klientów, ale chociaż z szacunku warto by było przeczytać moje zgłoszenia z p24.pl a zwłaszcza to w którym opisywałem im dlaczego ich nowe taryfy nie są dla mnie interesujące i z czego jestem w stanie zrezygnować a z czego nie. Oczywiście próbują się od klilku dni dodzwonić - jednak prawie zawsze w godzinach mojej pracy lub już koło 21 gdzie nie mam siły z nimi rozmawiać. Jeśli dzwonią z tą samą ofertą to szkoda zachodu - wolę nawet zwykłą taryfę Play na Kartę niż te No limity, które po zsumowaniu z tym co bym chciał wychodzą i tak 50zł.

#681488  autor: tomulus
 10 gru 2013, 08:35
Co można maksymalnie zyskać przedłużając bez telefonu
- nielimitowane połączenia na kom.
- nielimitowane sms/mms lub nielimitowane poł.na stacjonarne
To wszystko w cenie: 24,99zł ?!

Czy można wynegocjować internet 750MB ,2GB w dobrej cenie !?

Dzięki za wszelkie info nim zadzwonię do GU.

#681489  autor: pakierhakierxd
 10 gru 2013, 08:42
24,99 -tak jak mówisz no limit komórkowe + do wyboru smsy/mmsy bez limitu do wsz lub stacjonarne bez limitu
Net jest do wyboru na 100 % 750 mb za 10,pewnie można wybrać 2gb za 20 też.
Trzeba wziąć przy przedłużeniu umowy ;-)

Pozdrawiam :)

#681492  autor: tomulus
 10 gru 2013, 08:48
pakierhakierxd pisze:24,99 -tak jak mówisz no limit komórkowe + do wyboru smsy/mmsy bez limitu do wsz lub stacjonarne bez limitu
Net jest do wyboru na 100 % 750 mb za 10,pewnie można wybrać 2gb za 20 też.
Trzeba wziąć przy przedłużeniu umowy ;-)
Dzięki @Pakier za potwierdzenie, wychodzi na to że Play nadal ma bardzo dobrą ofertę bez telefonu.

Przy wcześniejszych umowach z e-fakturą nie było w regulaminie że płaci się dodatkowe 5zł ( przypomnienie) za nieopłacenie rachunku w terminie. W tej chwili to standard w Play ?

#681497  autor: pakierhakierxd
 10 gru 2013, 09:24
Wprowadzili coś tam ale jak będziesz płacił w terminie to nie będzie problemu ;)

#681512  autor: maniek89
 10 gru 2013, 11:10
[quote="tomulus"][/quote] Jak płacisz w terminie to dla ciebie nic sie nie zmienia takze tym sie nie martw :D

#681516  autor: Nikita_Bennet
 10 gru 2013, 11:22
magott pisze:Po wysłaniu wypowiedzenia 24,99 netto na firmę 30,74 zł brutto za to samo… no limit rozmowy w PL stacjonarne i komórki i sms/mms na komórki
Coraz ciekawiej się robi.
Dzwoniłem dziś do salonu i faktycznie mogę bez problemu przenieść nr do usługi dla firm.
Wtedy za 29,99 netto (~37brutto) mam to co chcę czyli nolimit rozmowy i smsy na Polskę (stacjonarne i komórki).
Ciekaw jestem czy gdybym przeniósł się na abo dla firm to za ile wynegocjowałbym przeniesienie numeru z simplusa (te same warunki). Jakby dało się się w 60-65zł brutto byłoby super ale pewnie się nie da. Jak myślicie?
Plusem byłaby jedna e-faktura za dwa numery+zasięg plusa i ery (mają u mnie najlepszy).
Telefonów nie potrzebuję.
magott pisze:Po wysłaniu wypowiedzenia 24,99 netto na firmę 30,74 zł brutto za to samo… no limit rozmowy w PL stacjonarne i komórki i sms/mms na komórki
Ja to zrobiłeś? Bo w moim przypadku jakby się udało:
1. przenieść mój nr z usługi indywidualnej play na te 25netto
2. przenieść numer z simplusa do usługi w tej cenie
miałbym za ~60zł brutto dwa numery z no limit + jedna faktura (teraz płacę 59 za jeden numer).

#681530  autor: Ruben
 10 gru 2013, 12:22
Nikita_Bennet, dla firm no limit komórki + stacjonarne, SMS za 30,74pln brutto jest standardową ofertą GU dla firm.
Dla przenoszonego numeru nie uzyskasz takich warunków.
Nie wiem jak jest obecnie ale niedawno identyczne warunki przy przedłużeniu umowy można było otrzymać także w ofertach dla osób indywidualnych. Różnica była taka, że umowa była na 18m-cy a nie jak dla firm 12m-cy.
Kolega goral2099 taką właśnie otrzymał ofertę
- tylko sim, 12 m-cy, unlimited 4.0 za 24,99PLN, możliwość dokupienia nielimitowanych sms/mms do wszystkich i/lub połączeń na stacjonarne za 5PLN każde;
- tylko sim, 18m-cy, unlimited 4.0 za 24,99PLN, do wyboru za darmo smsy/mmsy do wszytkich lub połączenia na stacjonarne, drugi z pakietów do dokupienia za 5PLN.

#681540  autor: Nikita_Bennet
 10 gru 2013, 12:51
oferta dla firm 15 miesięcy widnieje na playmobile.
GU się ze mną nie kontaktowało jak na razie w sprawie podpisania 3ciej umowy.

#681550  autor: majchelo
 10 gru 2013, 13:35
Jak myślicie jest szansa na wynegocjowanie pakietu nielimitowanych smsów za darmo jeżeli decyduję się na: Formułę 4.0 Unlimited za 49.99 + pakiet internetu 2 gb 20 zl + podwyższenie abonamentu żeby telefon był tańszy (galaxy core za 1zl) o 10 zł czyli razem wychodzi 79.99 PLN Zależy mi aby mój rachunek nie przekraczał tej kwoty. Co Wy na to?

Edit:
jestem klientem indywidualnym

#681552  autor: pakierhakierxd
 10 gru 2013, 13:55
Nikt tu nie pisze ofert z telefonem więc nie wiemy czy wogóle dają jakieś zniżki :D

• Strona 100 z 692
  • 1
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 692
  • 1
  • 98
  • 99