• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 99 z 624
  • 1
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 624
 #768658  autor: Camilio
 08 gru 2014, 10:49
Negocjacje od września. Dwa maile, w końcu wypowiedzenie. Bez roszczeniowej postawy, tylko czekanie do ostatniej chwili (umowa kończy się za tydzień). Dziś kolejna oferta, druga z SUK - zaakceptowana. Co do abonamentu (jeden telefon w M drugi w S), dostałem wszystkie "dodatki", o których pisaliście od paru tygodni. Co do słuchawek - SUK MA MOŻLIWOŚĆ zejścia z cennika oferty limitowanej.
 #768661  autor: kaczka_dziwaczka85
 08 gru 2014, 11:16
Nie wiem co tam się dzieje w tym T-Mobile.. W piątek, 5 grudnia, wpadłem na ofertę przedłużenia umowy on-line, wg mnie korzystnej. Na pierwszy rzut oka wszystko fajnie - abonament 69,99 + 1GB neta + iPhone 4S 8GB za 8,99 (chyba dlatego, że numer od 12 lat w rękach tego samego operatora). Przechodzę pomyślnie wszystkie kroki - wybrana oferta -> wybrany telefon -> podsumowanie zestawu -> dokończenie transakcji. Przechodzę dalej. W sekcji "Koszyk" pięknie uzupełniają się moje dane, uzupełniam tylko "Dane kontaktowe". Zatwierdzam regulamin. Klikam "Dalej", aby przejść do realizacji zamówienia i co? I nic. Znowu mnie wraca do tego samego okna w "Koszyku" z moimi danymi. Żadnego komunikatu o błędzie. Konsultanci nie wiedzą o co chodzi, nie można nigdzie zgłosić błędu na stronie. Na początku myślałem, że może to wina telefonu, bo wybierałem biały. Dziś jest tylko czarny do wyboru, ale niestety - ciągle to samo. Miał ktoś już taki problem, może mi w jakiś sposób pomóc?
 #768672  autor: kowalp5
 08 gru 2014, 12:09
Camilio, można prosić o więcej szczegółów? Co udało się wynegocjować w ramach taryf Jump S i Jump M oraz jaka zniżka na słuchawki?
 #768711  autor: Andyyy
 08 gru 2014, 14:56
Tylko że są dwie oferty "limitowane". W jednej (w której limit internetu jest podwajany) ceny telefonów są wyższe, druga (limit internetu standardowy) ceny telefonów niższe. Ja dostałem zgodnie z cennikiem tej lepszej oferty iPhona 5s za 399zł co nie oznacza że mogli dać 150zł rabatu...
 #768717  autor: otasz
 08 gru 2014, 15:17
Witam,
Proszę o jakąś poradę co będzie najkorzystniejsze w mojej sytuacji.
Mam umowę w T-Mobile na osobę prywatną, ważną do marca. Kilka tygodni temu otworzyłem własną działalność. Byłem dzisiaj w salonie zapytać jak mogę otrzymywać faktury na firmę z moich rachunków. Miły Pan powiedział, że wystarczy, że wyślę maila z taką prośba poprzez iBOA wraz ze skanem dokumentu CEIDG. Umowa zostanie przeniesiona na firmę bez jej wydłużania. Nie mam żadnego parcia na T-M, wiec mam pytanie co może być dla mnie najkorzystniejsze. Dociągnięcie do końca umowy, przedłużenie jej i później przeniesienie numeru na firmę, zmiana teraz na numer firmowy i od razu negocjacja nowej umowy na firmę, czy może zmiana umowy na firmową i przeniesienie już firmowej do innego operatora, dzięki czemu dostane jakiś tam upust. Aktualnie płacę 64,99 zł, ale że liczę się teraz z każda złotówką, to nie chciałbym przekraczać raczej tej kwoty brutto.
 #768726  autor: krzyszsz
 08 gru 2014, 16:23
Czy ta dodatkowa zniżka względem cennika oferty limitowanej jest różna dla poszczególnych abonamentów czy stała niezależnie od tego czy jest to Jump S, M, XL itd.?
 #768732  autor: malin_f1
 08 gru 2014, 16:38
Ktoś z was jest w stanie udowodnić że dostał zniżkę 100-150zł od ceny z oferty limitowanej ?
Rozmawiałem i podobno takiej możliwości nie ma.
Pakiet danych w S zwiększany jest z 250mb do 1GB za 10zł.
Ubezpieczenie niestety podrożało do 10zł.
 #768753  autor: Andyyy
 08 gru 2014, 17:39
Jeszcze raz - nie ma zniżek, ale są dwa cenniki oferty limitowanej. Negocjując umowę dowiedziałem się, że mogę dostać iP5s za 999zł przy abonamencie za 99zł ze standardowym pakietem danych 1GB albo w tym samym abonamencie 99zł ten sam telefon za 1199 albo 1299zł, i wtedy jest ta oferta 2x więcej internetu.

Więc są dwie niezależne oferty w których nie da się dostać zniżki, a konsultanci jedynie mówią coś o "zniżkach" żonglując ofertami.
 #768761  autor: mateo_b88
 08 gru 2014, 18:00
W "Mój T-mobile" można przedłużyć współpracę z operatorem biorąc Xperie Z ultra za 299 w abo 69,99 (M z 1gb internetu) - chyba nawet godna uwagi oferta. Co ciekawe przy abo za 129 tel ten kosztuje 649:?
 #768763  autor: thonka
 08 gru 2014, 18:06
co do pakietu dodatkowego za 10zł w Jump S są dwa dokumenty z 1 grudnia.
Warunki Oferty Promocyjnej "Wymiana telefonu na raty - oferta limitowana - Taryfy Jump z LTE" gdzie rzeczywiście pakiet rozszerza się do 500MB.

drugi natomiast
Warunki Oferty Promocyjnej "Wymiana telefonu na raty - taryfy JUMP z LTE II" ma już w S 1GB za dodatkowe 10zł.

Jak rozumiem biorąc telefony w cenach z oferty limitowanej mamy mniejszy pakiet internetu. Pytaniem jest jaki regulamin ma zastosowanie do iBOA, na chłopski rozum to ten drugi.

Podobna cena Z Ultra już była w ofercie limitowanej ze 3-4 miesiące temu. Obecnie gdy można go dostać za ok. 1200zł nie wiem czy to taki dobry biznes kupować go za 300zł. Przy abonamencie za 99zł powinien być za 9zł. Widocznie mają akcję na te dwa abonamenty. IMO S4 to lepsza propozycja pomijając już wielkość ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #768789  autor: kowalp5
 08 gru 2014, 19:20
Rozmawiałem dziś z SUK i mam mętlik w głowie. Padły trzy propozycje:

19,99 zł
- bez telefonu
- no-limit rozmowy do T-Mobile
- 100 min na komórki
- za dodatkowe 5 zł no-limit na stacjonarne
- umowa na 15 miesięcy

44,99 zł
- z telefonem (Nokia 515 za 189 zł)
- no-limit komórki/stacjonarne/smsy
- na 24 miesiące
- opcjonalnie za 36,99 zł, gdyby ten numer był biorcą internetu connect...

69,99 zł
- z telefonem (Samsung Galaxy S4 za 199 zł)
- no-limit komórki/stacjonarne/smsy
- 500 MB (na iBOA jest 1 GB...)
- 30 min z PL do UE
- 30 min roamingu w UE
- na 24 miesiące
- opcjonalnie za 71,99, gdyby ten numer był dawcą internetu connect...

Dowiedziałem się też, że w SUK nie ma zestawów z tabletem gratis, które bywają na iBOA.
Co sądzicie :?:
 #768790  autor: malin_f1
 08 gru 2014, 19:21
Ja rozmawiając z DUK dostałem zapewnienie że w S i ofercie limitowanej z 250mb robi się 1gb za 10zł. Rozmowy nagrywam więc nie mam tematu.

Zastanawiam się czy brać ubezpieczenie... 10% naprawy trzeba i tak pokryć z ubezpieczenia a w razie zniszczenia / kradzieży i tak muszę znowu zabulić cenę "promocyjną" za nową słuchawkę.

Czy ubezpieczenie można wziąć w każdym momencie czy trzeba od razu przy podpisywaniu aneksu ?

reasumują i tak wygląda to marnie
S 50+10zł net + 10zł ubezp. =70zł
M 70+ 15zł ubezp. = 85zł

obecnie płacę 56zł za R60 i 250mb w tym 600min i no limit sms mms
 #768793  autor: st.konsultant
 08 gru 2014, 19:28
oszejj pisze:
i.slepy pisze: Ale oferta 2x więcej internetu chyba nie dotyczy jump s, dopiero od m się zaczyna.
No dobrze, nie twierdzę, że dotyczy, podesłałem tylko cennik i zaznaczyłem, że faktycznie raczej nie da się skorzystać w tej promocji w JUMP S, choć w cenniku widnieje podwojony internet dla Ski :) Może uda się wynegocjować w SUK, w końcu cennik jest.. Tylko gdybam :)

Mnie dalej tylko interesuje, czy mogę zmigrować do Jumpa w kwocie niższej, niż średniomiesięczna z faktur z ostatnich 6 miesięcy, ale wyższej niż standardowo sam abonament. Tj wyjściowo płacę 49,99, a chcę płacić 55zł;) ...Jeśli na pewno się da, to - w przypadku "oporu" czym argumentować;) Do końca umowy jakieś.. 15miesięcy.. Raty wg konsultanta wliczone byłyby w abonament w JUMP

A co Ty chcesz negocjować jak masz 15 miesięcy do końca? Oferta migracji nie podlega żadnym negocjacjom. Nie dostaniesz oferty poniżej średniej rachunków.
 #768803  autor: oszejj
 08 gru 2014, 20:15
Ale ja nic nie chcę negocjować, pytam twardo czy jest możliwość, żeby mieć abo wyższy niż aktualnie, ale niższy niż średnie rachunki, czy nie. Jak nie to nie ma problemu, 3 miesiące przeboleję z niższym pakietem i zmigruję wtedy, kiedy średnia będzie 54,99, czyli tyle ile trzeba na Jump M.. Proste
 #768808  autor: krzyszsz
 08 gru 2014, 20:24
Camilio pisze:Negocjacje od września. Dwa maile, w końcu wypowiedzenie. Bez roszczeniowej postawy, tylko czekanie do ostatniej chwili (umowa kończy się za tydzień). Dziś kolejna oferta, druga z SUK - zaakceptowana. Co do abonamentu (jeden telefon w M drugi w S), dostałem wszystkie "dodatki", o których pisaliście od paru tygodni. Co do słuchawek - SUK MA MOŻLIWOŚĆ zejścia z cennika oferty limitowanej.
Czy mógłbyś podać model telefonu, który wybrałeś oraz kwotę jaką zapłacisz tak byśmy mogli porównać jego cenę z cennikiem oferty limitowanej?
Starszy konsultant- może Ty coś wiesz na ten temat?
 #768980  autor: malin_f1
 09 gru 2014, 17:45
Czyli wychodzi że od cen telefonów z oferty limitowanej nie ma zniżek. Np. Z3 w S za 1099.
 #768993  autor: thonka
 09 gru 2014, 18:49
malin_f1 pisze:Czy ubezpieczenie można wziąć w każdym momencie czy trzeba od razu przy podpisywaniu aneksu ?
ubezpieczenie musisz zacząć opłacać od początku przez cały okres trwania aneksu.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #768994  autor: link2jack
 09 gru 2014, 18:49
Dziś do tesciowej zadzwonili i w ciemno zgodziła się na wysylkę kuriera z następującymi warunkami:
Lumia 635 za 9zł + no limit + 250mb neta + kurier za darmo.
Czy rozmowa z SUK dała by coś wiecej?

hmm ale to dla tesciowej wiec zastanawiam się czy jest sens trążyć temat ;D
 #769106  autor: otasz
 10 gru 2014, 09:52
To może zapytam inaczej: łatwiej jest "negocjować" umowy prywatne, czy na firmę?
  • Strona 99 z 624
  • 1
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 624
  • 1
  • 97
  • 98
  • 99