Propozycja na orange.pl to jakaś porażka, działa jak chce. Przynajmniej dla klientów biznesowych.
Przykład 1. Mam mixa dla firm z czasów idei - (połączenia wew. sieci i na numery stacjonarne 0,25 zł do reszty 0,75 zł) - umowa zakończona w 2005 roku. Do tej pory nie przedłużana gdyż nie ma lepszych warunków w mixach jak narazie. Ostatnio wszedłem z ciekawości na propozycje online. Wyswietlila mi sie lista telefonow - np. Nokia E51 za 120 zł przy pozostaniu przy moim planie taryfowym (z pkt profit obnizylbym do 1 zł). Oferta jak dla mnie super. Wchodze w "Wybieram" a tu otwiera sie strona zamowienia i telefon za 364 zł i to przy migracji do nowego mixa :/
Przykład 2. Rok temu przedluzalem umowe na numerze w orange dla Firm 80. Najpierw sprawdzilem oferte na www. Moglem wybrac Nokie 6300 z 1 zł i Równe stawki na cały okres umowy (24 mies). Jak dla mnie bomba. Zadzwoniłem jednak na *600. Telefon rowniez dawali za 1zł ale bez rownych stawek. Generalnie to nic nie chcieli dorzucic - no moze rabat 5% na 3 mies. Wrocilem wiec na www zeby brac te rowne stawki. Ku mojemu zaskoczeniu zaczelo mi wyswietlac ze numer nieuprawniony. i tak bylo caly czas. Przez dwa miesiace dzwonilem na *600 ze nie dziala mi propozycja on-line i albo mi dadza taka sama oferte jak online albo niech cos w systemie zrobia zeby www dzialalo. Pomyslalem ze zablokowali mi propozycje online w BOK zebym nie dostal dobrej oferty

Po 2 miesiacach telefonow (niektore rozmowy z BOK po 40 min) udalo mi sie od jakiegos konsultanta wyprosic te rowne stawki. az mu normalnie pochwale do bok orange mailem posłałem.
Jak bede teraz przedluzal to podziele sie swoimi spostrzezeniami