n3ox pisze:Witam,
zadzwoniła do mnie Pani konsultantka z centrali orange.
Zaproponowała mi umowę Orange Delfin "korzystniejszą" niż w salonie, lecz w Internecie przeczytałem, że konsultanci potrafią naciągać te różne promocje, a w rzeczywistości jest to samo co w salonie.
Od razu mówię, że jestem świeżym klientem, czyli nie przedłużałbym umowy tylko podpisał nową.
Mianowicie, zaproponowała mi abonament 29 zł miesięcznie, czyli Delfin 40, ale otrzymałbym liczbę minut do wszystkich sieci zwiększoną o 20, czyli łącznie 60 minut. 1200 minut do jednego numeru - tutaj nic się nie zmienia. Dodatkowo z aktywacyjnej stawki 50 zł zwrot jednorazowy bodajże 5 zł (?) oraz 45 minut dodatkowo do wszystkich sieci przez 9 miesięcy lub po wygadaniu tych 60 minut do wszystkich sieci wieczory i weekendy darmowe przez okres 6 miesięcy. Umowa na 36 miesięcy z telefonem. Abonament otwarty.
Czy to jest możliwa oferta dla nowego klienta no i czy szczerze korzystna? Myślałem nad zmianą operatora, ale najbliżsi są w Orange..
40 minut i dodatkowe 20+wybrany numer to standard. 45 minut jest do sieci Orange nie do wszystkich i jest to dostępne przez internet. Z tego co kojarzę to w necie nie ma opcjonalnie wieczorów i weekendów przez 6 m-cy i jakiegokolwiek zwrotu aktywacji, przez telesales - możliwe, nie wiem, jakie mają aktualnie promocje.
Co do salonu powiem Ci szczerze to może być lepsza oferta, ale jak wszystko przyjedzie do Ciebie (ewentualnie) przeczytaj aneksy bardzo dokładnie, tylko wybrany numer i podstawowe 40 min nie jest na nich uwzględniony reszta musi być jako:
-przez 9 miesięcy PTK Centertel przyznaje Minuty do Orange (lub coś w tym stylu)
-lub przez 6 miesięcy PTK Centertel przyznaje 100% rabatu na Wieczory i Weekendy (pamiętaj, że potem sam ją wyłączasz)
-przez okres 30 miesięcy PTK Centertel daje Bezpłatny Pakiet Minut (te dodatkowe 20 min).
Reszta zależy od Ciebie, jeżeli telefon i okres Ci pasują to bierz, jestem kosultantem (tylko w ProPozycji) i nigdy w życiu nikogo nie naciągnąłem;)
-edit-
tak poza tym to jest wątek przedłużania, najlepiej jakbyś napisał całość w osobnym, żeby tego nie zaśmiecać dyskusją nie na temat