• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 96 z 131
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 131

#341045  autor: _tommy
 15 cze 2009, 08:43
wykorzystując to co masz miesięcznie i trochę ponad to, z każdym telefonem będziesz miał możliwy rabat co obniża cenę telefonu (mogę tak odpowiedzieć ;) )

#341046  autor: kamil1221
 15 cze 2009, 09:01
Nie warto straszyć konsultanta, że przejdziesz do innej sieci. Może to się odegrać na Tobie - zapisze w komunikatach do konta, że mają wszyscy robić bez rabatów i usług :twisted:
Jak jeszcze trafisz na zły humor przedstawiciela będzie jeszcze gorzej - zapyta się na koniec rozmowy czy wypisywać już wniosek o przeniesienie czy jeszcze się chcesz zastanowić.

Strasząc nic nie osiągniesz.

Jeżeli chodzi o poziomy - by osoba Indywidualna dostała 3 poziom (3,4 są tylko przez kuriera) musi mieć wysokie rachunki - jak nie przekraczasz to raczej nikt tobie nie da nawet 3.

#341066  autor: Tajemniczy28
 15 cze 2009, 12:44
Moja koleżanka ma abonament w orange, dzwonili do niej, chciała jakis tam fon, i pwiedziała że ma pkt profit, zbierane przez 4 lata. i KU jej zdziwieniu okazało się że system ich NIE NALICZYŁ.więc różnie to tak znimi bywa, bo moga ich nie naliczyć

#341153  autor: awa2001
 15 cze 2009, 23:25
poZiomy są 4, ale nieprawdą jest, ze 3 i 4 moze byc tylko przez kuriera, są salony, ktore mają 4 poziomy np.Krewetka w Gdańsku. Rzeczywiscie poziom zalezny jest od zysku, jaki generujesz dla Orange ( to niekoniecznie wysokie rachunki, moze byc osoba płacąca nizsze rachunki, a generująca wiekszy zysk).
A propos uslugi "Przyjaciel bez ograniczen"; weszla dzisiaj w zycie, narazie jest tylko przy ofercie z telefonem i zalezna od abonamentu, 25 zl moze dostac na 6 mies, 35-55zl na 9 mies, 75 zl i wyzej na 12 mies,.mozna ją uruchomic samemu jako usluge płatną, kosztuje 14,99 zl. ( na *100 lub sms na 1551 o tresci "PRZYJACIEL XXXXXXXXX, gdzie X to numer telefonu) przy mixie, lub na 1331 przy abona.otwartym( lub odwrotnie, nie pamietam:))). Przyjaciel moze byc tylko w Orange.

I przez 4 lata ta kolezanka nie sprawdzala ile ma pkt???? moze nawet nie uruchomila Programu Profit, jesli jest pewna, ze widziala pierwsze 100 pkt za uruchomienie moze zlozyc reklamację.Przypominam,ze po 3 latach punkty sukcesywnie są likwidowane.

[ Dodano: 2009-06-15, 23:29 ]
Adamos88 pisze:no to około 50% mniej. to już nie tak źle :) dzięki za informacje :)

a tak w ogole w końcu ile jest tych poziomów negocjacji? 3 czy 5 ??:)

jeszcze inne pytanie. w przypadku jakich telefonów można liczyc na największe zejście z ceny?
W przypadku tych, które są w promocji aktualnie.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2009, 22:15 przez awa2001, łącznie zmieniany 1 raz.

#341170  autor: hans1054
 16 cze 2009, 06:33
Witam

Wczoraj pomogłem kumplowi przedłużyć umowe bo z niego raczej takie ciepłe kluski są. Zadzwoniłem pod *100 i poprosiłem konsultanta z programu propozycja aby się ze mna skontaktował. Był to konsultant z którym juz na swoich 2 numerach przedłuzałem umowy i tak sie składa że mnie poznał i od razu dał takie warunki ze nawet z nim nienegocjowaniem.

Abo 35
100% wiecej abo
100% wiecej specialny pakiet złotówek dostepny w propozycji nigdzie nawet w salonie tego nie otrzymam tak mi powiedział konsultant i mu wirze bo tej oferty nie znalazłem na stronie Orange.
30 min do wszystkich
Pytałem sie jednego uzytkownika na forum czy jest jakis pakiet rozliczony w roamingu powiedział mi że nie a jednak program propozycja ma w ofercie specialny pakiet roamingowy przeznaczony dla innych uzytkowników

Według mnie to bardzo dobra oferta. Kontaktowałem się z innymi konsultantami ale zaden z nich nie dał mi takiej oferty. Jeden konsultant jest taki ze chce ci dac jak najmniej aby mieć większą prowizję a drugi woli mniec mniejsza prowizje ale wie że klient przedłuży z nim umowe.

A konsultanci sa różni sa naprawdę OK a czasami ręce opadają i jak niektórych słysze jak zacheca mnie do kupna produktu to jestem za eutanazją.

Nie dajcie sie wykorzystywać i walczcie o swoje :)

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#341173  autor: awa2001
 16 cze 2009, 08:15
po 1. nie napisales na jaki okres dostales te prezenty ( na ile jest umowa?)
po 2. nie napisales o jeszcze 2 prezentach na zawsze
po 3. musiales trafić na konsultanta o specjalnych uprawnieniach ( jest kilkunastu takich w Polsce), poniewaz zaden inny nie moze dać Specjalnego Pakietu Złotówek, jesli ma takie uprawnienia i Ci dał to gratulacje, jesli ich nie ma to kondolencje, bo ta usługa działać nie będzie ( chyba, ze po długiej walce reklamacyjnej)
Jeśli dostales 5 prezentow na caly okres umowy przy abon.35 zl to szacuneczek:)
P.S. Na wszelki wypadek sprawdzilabym, czy ten konsultant miał takie uprawnienia, zeby sie nie rozczarowac potem.

#341217  autor: hans1054
 16 cze 2009, 13:57
Witam

Juz odpowiadam :)

Umowa zawarta na okres 24 miesiące
Wszystkie usługi które wymieniłem mam za free przez 24 miesiące i nic nie dopłacam
Otrzymałem 2 prezenty
dłuższy kapitał złotówek i taniej do orange.

Inni konsultanci nie dawali takiej oferty dlatego też z miejsca się zgodziłem w trakcie rozmowy z tym konsultantem.

Byłbym niemądry zastanawiając się nad tą ofertą i wybrzydzając ;)

Ja dzisiaj dzwoniłem do boku i pytałem sie konsultantki jakie usługi będę miał aktywne a ona powiedziała mi ze wszystkie te usługi jak najbardziej zostaną aktywowane na tym numerze telefonu. Czyli dwoma słowami mówiąc mówiąc gra i buczy :D

#341241  autor: krelke
 16 cze 2009, 15:45
Czy jest nowy trend aby przez BOK proponować gorszą ofertę niż w salonie ?!

Dziś miałem tel. z Propozycji... przy abo 55zl na 24 msc oraz SE C510i cena 1zł. Nawet usługi Twój Numer nie dało się wynegocjować, a pkt Profit mam 5300.

Ehhh pozostało polowanie na kogoś innego albo faktycznie negocjować z salonem... :?

#341246  autor: cesarz
 16 cze 2009, 16:17
Jeśli bierzesz słuchawkę to nic więcej nie dostaniesz poza zmianą na nowy orange abonament .Pilnuj punktów profit , ostatnio dzieją się cuda .

CNN

#341248  autor: krelke
 16 cze 2009, 16:27
Punkty pilnuję, nowy orange abo już mam, dziwne...bo rok temu proponowano mi słuchawki + Twój Numer...

#341249  autor: kamil1221
 16 cze 2009, 16:32
hans1054 pisze:100% wiecej specialny pakiet złotówek dostepny w propozycji nigdzie nawet w salonie tego nie otrzymam tak mi powiedział konsultant i mu wirze bo tej oferty nie znalazłem na stronie Orange.
No to cię w konia zrobił - bez problemu mogę coś takiego dać w salonie przy propozycji :)

#341259  autor: hans1054
 16 cze 2009, 17:19
kamil1221 pisze:
No to cię w konia zrobił - bez problemu mogę coś takiego dać w salonie przy propozycji :)
A własnie że nie bo konsultanci wpierali mi ze nie ma takiego pakietu który by był rozliczony w roamingu. A poza tym w temacie który założyłem niedawno [Orange ] Jakie pakiety działają w Roamingu nawet nie pisnąłeś słowem ze jest taki pakiet złotówek. Wiec to ty z ludzi wariatów robisz. Bo to ty w tym temacie wypowiadałeś się ze nie ma pakietów rozliczonych w roamingu.

Wiesz to ze jesteś pracownikiem Orange to sobie nim być ale pewnie jakbym przyszedł do ciebie to z pewnością nie dostałbym takiej dobrej oferty jaka mi konsultant zaproponował.

Na pewno lepszych warunków od ciebie bym nie uzyskał. A może zazdrościsz że przeciętny użytkownik dostał taki rabat??

Nie wiem o co ci chodzi

Jezeli jesteś w stanie dac lepsza ofertę która byłaby lepsza od tej która opisałem to bardzo chetnie posłucham twojej propozycji :). Ja jeszcze umowy nie podpisałem także możesz sie wykazać na forum i zaproponować mi jeszcze lepsze warunki. :mrgreen:

#341265  autor: marcinb
 16 cze 2009, 17:58
hans1054 pisze:Jezeli jesteś w stanie dac lepsza ofertę która byłaby lepsza od tej która opisałem to bardzo chetnie posłucham twojej propozycji :). Ja jeszcze umowy nie podpisałem także możesz sie wykazać na forum i zaproponować mi jeszcze lepsze warunki. :mrgreen:
Nie ma to jak wjechać komuś na ambicje :-)

hans1054 mógłbyś mi jeszcze wytłumaczyć/potwierdzić jak wygląda oferta?
Jest to umowa na 24 miesza 35 zł/m-c. bez telefonu, 2 prezenty (dłuższy kapitał złotówek i taniej do orange), 1 usługa dodatkowa (pakiet 30 min. do wszyst.) a tego fragmentu nie rozumiem:
100% wiecej abo
100% wiecej specialny pakiet złotówek dostepny w propozycji
To jest dodatkowe 35 zł do wykorzystania + jakiś pakiet roamingowy za 35 zł?
Mógłbyś mi to wyjaśnić?

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#341273  autor: hans1054
 16 cze 2009, 18:28
100% Usługa tylko sim to jest pierwsza usługa
druga usługa to pakiet 30zł rozliczone na wszystkie usługi rozmowy ze wszystkimi sieciami, ponadto rozliczenie tych złotówek jest również w roamingu. Możesz je nawet wykorzystać na smsy konkursowe.

To tak jakbyś dostał 200% więcej plus 30 minut to wszystkich sieci.

Ja wiem ze musi sie znaleźć osoba która musi zmieszać z błotem że się jej to za bardzo nie podoba że konsultant mnie w bambuko zrobił.

Jeżeli to jest słaba oferta to nie wiem co inni chcieliby uzyskać aby oferta stała sie dla nich atrakcyjna.

#341286  autor: jacekkasperski
 16 cze 2009, 19:14
jestem abonentem sieci orange od 2002 r. aktualnie moj abonament to 55 zl ale srednio miedzy 70 a 90 miesiecznie wychodzi. interesuje mnie nokia e66. przechodzac na 75 i 36 miesiecy na orange.pl proponuja cene 599 zl. pytanie do specow. jest jakas mozliwosc stargowania z ceny? a jak tak to do ilu? :D

#341294  autor: cesarz
 16 cze 2009, 19:34
Za staż dostaniesz o 2 gr mniej po abonamencie. Tylko punkty profit mogą obniżyć cenę słuchawki.Ale może w salonie dostaniesz dobrą propozycję :-)

CNN

#341297  autor: jacekkasperski
 16 cze 2009, 19:41
dzieki za info. no to rzeczywiscie trzymaja pazurami doslownie klientow hehe. zadna atrakcja ta propozycja . kumpel mi mowil ze zydza i stalych klientow maja w d... i poszedl do play. ale on byl 4 lata w orange na 35zl. przeboleje te 3 miechy i tez tak zrobie.

#341310  autor: cesarz
 16 cze 2009, 20:33
Myślę ,ze Play też na koniec umowy będzie Ciebie miał w d.... . Operator kalkuluje w ten sposób jeśli więcej przychodzi nowych klientów niż odchodzi, to ,,starych " ma się w d.... Play jeszcze kilka lat będzie szukał nowych abonentów. Dziś można przejść ze starym numerem i to jest zaleta.Przelicz sobie ile w Play zapłacisz za słuchawkę + abonament za X miesięcy. A ile zapłacisz w orange za to samo. Gdzie , do jakiej sieci dzwonisz dużo minut.

CNN

#341338  autor: jacekkasperski
 16 cze 2009, 21:40
sprawa jest taka ze juz wchodzi 5 operator a wejdzie napewno jeszcze cos. otworza rynek ogolnoeuropejski i bedzie tego multum. komuna sie skonczyla . jak firma nie dba o klienta to beda z niej odchodzic. a za plusem ktory zmienia regulamin orange jest 2 co do odejsc. a mysle ze jak sie skonczy szal w plusie to awansuje na 1 miejsce. ale co mnioe to obchodzi niech traca niech bankrutuja w spoleczenstwie wolnorynkowym zawsze mam wybor. a ce na sluchawki e66 przy abonamencie 65 na 36 miecha 429 w orange na 36 miesiecy za 75!!!!! niecale 599 jako super oferta dla przedluzajacych hehe. gdzie sens gdzie logika. 360 plus 170 niech pomysle 530 zeta na przod w play. no orange to rzeczywiscie "propozycje" ma az strach sie bac hehe. pozdro :D

#341344  autor: awa2001
 16 cze 2009, 21:53
[quote="hans1054"]100% Usługa tylko sim to jest pierwsza usługa
druga usługa to pakiet 30zł rozliczone na wszystkie usługi rozmowy ze wszystkimi sieciami, ponadto rozliczenie tych złotówek jest również w roamingu. Możesz je nawet wykorzystać na smsy konkursowe..[/quote]
absolutnie nie mozesz wykorzystać 30 min na smsy konkursowe, to są tylko minuty.

Jeśli dobrze zrozumialam to dostales
35 zl abon na 24 mies.
prezenty na zawsze: dluzszy kapital i korzystniej ( nie taniej) w abonamencie
30 min do wszystkich ( rowniez na roaming)
35 zl co miesiąc od nas ( na co chcesz, rowniez na roaming)
specjalny pakiet złotówek przez caly okres umowy

jesli ta oferta zadziala ( myslę o specjalnym pakiecie zlotowek) to masz rewelacyjną ofertę.
  • Strona 96 z 131
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 131
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96