• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 95 z 131
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 131

#337864  autor: bigosiu
 28 maja 2009, 18:25
Dzisiejsza oferta zaproponowana przez telefon (przedłużenie na 12 mc-y, bez telefonu):
- abonament 35 zł/ m-c - 60 min + 60 min przez 6 m-cy,
- za 12,50 zł darmowe wieczory i weekendy (wieczory liczone od 16 do 8 + soboty i niedziele),
- dłuższy kapitał złotówek,
- korzystniej w abonamencie - 40gr do orange,
Łącznie abonament w wysokości 47,50 zł/m-c.
Dotychczasowy abonament to 50 zł/m-c - Nowy Twój Plan.

#338274  autor: awa2001
 30 maja 2009, 18:56
a po co Ci dluzszy kapital zlotowek?nawet jesli nie wykorzystasz minut z abonamentu (60m) bo tylko one przechodzą w tej usludze to i tak wykorzystasz je na pewno w nastepnym miesiącu, wiec po co Ci jeszcze na kolejny? weź inną usluge

[ Dodano: 2009-05-30, 18:58 ]
gregor85 pisze:
A w nowej taryfie orange mix25 oprócz prezentu +30 minut na wszystko , a na 6 mcy wybrany numer ( 1000min) lub 20gr w sieci.Jak na teki niski abonament bardzo dobra oferta
nie zgodzę się, ewidentnie widać że ostatnio orange próbuje oszczędzać kosztem stałych klientów. Jeszcze pare miesiecy temu ofertę 100% więcej czy darmowy numer można było miec przez pełne 12 mcy.

Teraz przy przedłużeniu umowy w mixie 25zł na 24 miesiace 100% wiecej dostaje się tylko przez 6 mcy - jak dla mnie to po prostu kpina. Bardziej opłaca się przejść na prepaid.
to zalezy od zysku lub poziomu negocjacji, mozna miec tez ten numer na cale 12m.

#339304  autor: Tidus
 05 cze 2009, 15:02
Mam pytanie do osób, które przedłużały umowę na orange.pl ;) Czy mogliście tam wybrać stary plan taryfowy? Bo jak wybieram ofertę z telefonem (iPhone 3G) to mogę wybrać tylko Orange Abonament i ten plan taryfowy do iPhone'ów, a nie mam do wyboru mojego dotychczasowego planu "Twój Plan". Na *400 mogę przedłużyc w "Twój Plan", ale cena fonu jest wyższa, niż na orange.pl dla nowych :/

#339314  autor: Jedrker
 05 cze 2009, 16:23
Tidus,
no na stronie orange dają Ci jedynie nowe abonamenty, niedawno bo parę dni temu przedłużałem umowę mojej siostrze, i na stronie też nie było możliwości wybrania starego abonamentu.

Ofertę jaką zaproponowali siostrze w salonie to
zmiana abonamentu na orange abonament 55 (wcześniej miała plan na rozmowy 180)
to tego prezenty na zawsze 2 x pakiet sms 400, co daje łącznie 800 smsów co miesiąc, weekendy.
Dodatkowo za darmo na okres 6 miesięcy usługa zatrzymaj czas.
Uważam, że oferta nie jest taka zła, więc aneks podpisany na 24 miesiące z telefonem lg kp 501 za złotówkę :mrgreen:

#339322  autor: cesarz
 05 cze 2009, 17:13
Pamiętaj , prezenty można zmieniać ( np. 2x pakiety sms nie muszą być na cały okres umowy ) a nowe zostają włączone od nowego okresu rozliczeniowego. :)

CNN

#339336  autor: Tidus
 05 cze 2009, 18:23
Jedrker pisze:Tidus,
no na stronie orange dają Ci jedynie nowe abonamenty, niedawno bo parę dni temu przedłużałem umowę mojej siostrze, i na stronie też nie było możliwości wybrania starego abonamentu.
OK, dzięki wielkie za pomoc :D Babka z *400 powiedziała mi, żebym sobie przedłużył na orange.pl skoro tam jest taniej, niż ona mi oferuje. Twierdziła, że można wybrać stary abo i myślałem, że tylko mi coś tam nie działa :/

#339359  autor: Jedrker
 05 cze 2009, 19:39
cesarz,
wiem wiem ;))
Sam też mam właśnie orange abonament, wiec wiem jak to działa ;))
Akurat siostra przynajmniej na razie intensywnie korzysta z smsów, więc pakiety jej spasowały ;))

#339433  autor: awa2001
 06 cze 2009, 00:21
Tidus jak najbardziej mozesz zostac na starym , ale to sie oplaca tylko w 1 przypadku, jesli miales wybraqne numery lub wieczory i weekendy bez limitu ( czyli podpisales umowe do czerwca 2006 roku, w innym przypadku zmykaj z Twojego Planu, bo masz 75 gr za minute.
Nie musisz brac abonamentu dla Iphona ( 150 lub 250 zl), bo nie musisz miec polączenia z netem poza domem, mozesz aktualizowac Iphona w domu na kompie, przez Itunes.

#339461  autor: Tidus
 06 cze 2009, 11:41
Awa - Tak właśnie mam ten pierwszy Twój Plan z nielimitowanymi numerami (minuty i smsy) i mimo bandyckiej stawki za minutę, to pewnie nigdy z niego nie zrezygnuję ;)

Co do iPhone, to rzeczywiście planu do IP brać nie będę, wezmę zwykły Twój Plan z abo ok. 100 - więcej mi nie trzeba ;) Ale na razie czekam do poniedziałku, na konferencję Apple, bo jeśli zapowiedzą nowego IP to poczekam z przedłużeniem :D

Dzięki za informacje :)

#339618  autor: awa2001
 07 cze 2009, 03:14
Poczekaj az wejdzie usluga Przyjaciel bez ograniczen, byc moze bedzie to korzystniejsze dla Ciebie, choć obawiam sie, ze to bedzie usluga promocyjna, a nie prezent na zawsze; ta usluga jest zazpowiedziana ponoc na koniec czerwca, ale nie mam jeszcze dokladnych informacji kiedy.

#339676  autor: Tidus
 07 cze 2009, 16:06
Ooo, wielkie dzięki za informację o takiej usłudze, bo nic o niej nie słyszałem :) Ideałem byłoby migrować do Orange abonament i mieć nielimitowany numer! :) W takim razie czekam.

#339695  autor: awa2001
 07 cze 2009, 17:38
narazie podano tylko informacje, ze usluga "przyjaciel bez ograniczen " wejdzie wkrotce, ale nie podano daty, plotki mowią, ze pod koniec czerwca, a jak bedzie naprawdę tego jeszcze nie wiem:)

#339711  autor: Jedrker
 07 cze 2009, 20:35
awa2001 pisze:przyjaciel bez ograniczen
i na czym to ma polegać ?
Na nie limitowanych rozmowach z wybranym numerem ?

#339960  autor: awa2001
 08 cze 2009, 23:57
tak podejrzewam, jak sama nazwa wskazuje, nie ma jednak informacji czy bedzie mozna to dawac jako usluge przy umowie bezterminalowej, komu sie nie spieszy warto poczekac.

#340987  autor: Adamos88
 14 cze 2009, 19:58
Witam!!

Od jakiś 7 lat posiadam numer w sieci orange. Przyszła, po raz kolejny, pora na negocjacje nowej umowy. Rok temu zrezygnowałem z umowy z telefonem i zamienilem Twoj Plan 75 Na Orange Abonament 35, bez telefonu. W abonamencie mam: darmowy numer do jednej osoby, 400sms, 180min w weekendy i minuty w abonamencie + jakies gratis.
Generalnie jestem z tej oferty zadowolony i to wszystki mi jak najbardziej wystarcza.
Za kilka dni będe już w 'strefie' 3 miesiące przed końcem umowy.
Chciałbym wynegocjować jak najlepsze warunki lecz tym razem wybrac sobie telefon.
Konkretniej mówiąc telefon juz na 99% wybrany a jest nim nokia e63.
Wymyśliłem sobie, że przejde na abonament 75zł zachowując jednoczesnie pakiet sms i ten jeden darmowy numer.
Pytanie do was, jak najlepiej wynegocjować najniższą cene za tą e63.
Zaznaczam, że przy 75zł i 24miesiącach (30 i 36 odpada) propozycja w orange.pl jest 299zł. Jest to propozycja "dla wszystkich". Mam zamiar postarać się o zejście z tej ceny nawet do 1zł. Czy widzicie jakiś cień szansy na to?
Jak sprawdzi sie taktyka, że jak Pani/Pan z Orange do mnie zadzowni z propozycja to nie Oni mi ją przedstawia tylko ja :) czyli Abonamnet 75zł, darmowy numer +1 albo 2 prezenty cztli 400sms i e63 z 1zł na 24 miesiące. Jak nie to ide do innej sieci. Np do Play gdzie za 65zł mam e63 za 99zł.
Czy znajomość ofert innych operatorów pomaga w negocjacji?

Aha, jeszcze jedno. Rok temu najlepsza oferte, co ciekawe, uzyskałem w salonie Orange a nie orange.pl czy przez telefon. Jak to może wyglądać w tym roku?

Jeśli macie jakies pomysły, podpowiedzi itp itd to proszę o odpowiedź :)

#340991  autor: awa2001
 14 cze 2009, 20:45
zacznij od sprawdzenia ceny tel. na necie, idź do dużego salonu w Twoim mieście ( firmowy, największy) zadzwon na *400 i zapytaj jaką mają dla Ciebie ofertę. Szkoda, ze nie wchodzi w rachubę 36 mies.,bo moglbys wziąć te ofertę z gotowym pakietem, czyli przez rok płacisz 55 zl, pozostale 2 lata 75 zł, a telefon masz za 1 zł.
Zmieniać sieć dla ceny telefonu to troszkę bez sensu wg mnie, powinno sie być w tej sieci, gdzie ma się najwięcej znajomych i w której są najblisze Ci osoby ( czyli te, z którymi najwięcej rozmawiasz, a więc mozesz miec do nich darmowe minuty, w Twoim przypadku np.720 minut)

#340995  autor: _tommy
 14 cze 2009, 20:57
Jest oferta abonamentowa 'Orange Poleca'.

75 abonament / 36 miesięcy

Pierwszy rok - płacisz 55 złotych abonamentu - do wykorzystania tyle ile w abonamencie 75 złotych, czyli 140 minut do wszystkich, do play absurdalnie proste, drożej. (+240 złotych)

Do tego 4 prezenty. Początkowo w ofercie są automatycznie te prezenty wygenerowane (tj. weekendy x2, smsy i dłuższy kapitał złotówek), ale w pierwszym miesiącu trwana umowy możesz sobie te prezenty zmienić. Telefon oczywiście jest za złotówkę. (+ 298 złotych)

Łącznie - do przodu w granicach 530 złotych.
Jeśli chcesz zostać oferta jest najkorzystniejsza.
Pytanie do was, jak najlepiej wynegocjować najniższą cene za tą e63.
Zaznaczam, że przy 75zł i 24miesiącach (30 i 36 odpada) propozycja w orange.pl jest 299zł. Jest to propozycja "dla wszystkich". Mam zamiar postarać się o zejście z tej ceny nawet do 1zł. Czy widzicie jakiś cień szansy na to?
Coś dałoby się zrobić. Punkty profit jakieś posiadasz jakieś?
Jak sprawdzi sie taktyka, że jak Pani/Pan z Orange do mnie zadzowni z propozycja to nie Oni mi ją przedstawia tylko ja czyli Abonamnet 75zł, darmowy numer +1 albo 2 prezenty cztli 400sms i e63 z 1zł na 24 miesiące. Jak nie to ide do innej sieci. Np do Play gdzie za 65zł mam e63 za 99zł.
Czy znajomość ofert innych operatorów pomaga w negocjacji?
Jeśli klient w trakcie rozmowy informuje/czasem straszy, że jeśli nie da mi Pan/Pani ceny taką jaką daje mi play za ten telefon, klient jest konsultantowi obojętny. Pff... (moje osobiste odczucia. nie lubię tego :P ).

#341005  autor: Adamos88
 14 cze 2009, 22:00
Profit są...cos powyzej 2 tysiecy.
Co do straszenia informowania to wiem, że konsultant jest tylko łącznikiem wiec zawsze staram sie to zrobić miło zabawnie i tak, że to informacja do Orange a nie tej osoby :) w końcu rozmowy są nagrywane :)
a przeniesienie numeru to tylko "straszenie".

30 i 36 miesiecy odpada. 24 to juz dlugo bo co roku oferty sa coraz atrakcyjniejsze. a po za tym telefon zmieniam tylko podczas przedłużania umowy wiec wniosek prosty :)
ale co nie co już więcej wiem :)

p.s: czy dalej obowiazuje jakiś przelicznik tych punktów profit? bo chyba coś takiego było?

#341029  autor: _tommy
 14 cze 2009, 23:32
25 punktow uzbieranych jest to dokladnie jedna złotówka. więc jeśli posiadasz w granicach 2000 - 2500 - można je wykorzystać na rabat 80-100 złotych, więc biorąc pod uwagę punkty i rabat, jeśli się pojawi w proponowanej ofercie (bo nie zawsze tak jest rzecz jasna) powinienes w granicach 120 - 150 zaplacic za telefon.

#341031  autor: Adamos88
 14 cze 2009, 23:57
no to około 50% mniej. to już nie tak źle :) dzięki za informacje :)

a tak w ogole w końcu ile jest tych poziomów negocjacji? 3 czy 5 ??:)

jeszcze inne pytanie. w przypadku jakich telefonów można liczyc na największe zejście z ceny?
  • Strona 95 z 131
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 131
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95