Witam!!
Od jakiś 7 lat posiadam numer w sieci orange. Przyszła, po raz kolejny, pora na negocjacje nowej umowy. Rok temu zrezygnowałem z umowy z telefonem i zamienilem Twoj Plan 75 Na Orange Abonament 35, bez telefonu. W abonamencie mam: darmowy numer do jednej osoby, 400sms, 180min w weekendy i minuty w abonamencie + jakies gratis.
Generalnie jestem z tej oferty zadowolony i to wszystki mi jak najbardziej wystarcza.
Za kilka dni będe już w 'strefie' 3 miesiące przed końcem umowy.
Chciałbym wynegocjować jak najlepsze warunki lecz tym razem wybrac sobie telefon.
Konkretniej mówiąc telefon juz na 99% wybrany a jest nim nokia e63.
Wymyśliłem sobie, że przejde na abonament 75zł zachowując jednoczesnie pakiet sms i ten jeden darmowy numer.
Pytanie do was, jak najlepiej wynegocjować najniższą cene za tą e63.
Zaznaczam, że przy 75zł i 24miesiącach (30 i 36 odpada) propozycja w orange.pl jest 299zł. Jest to propozycja "dla wszystkich". Mam zamiar postarać się o zejście z tej ceny nawet do 1zł. Czy widzicie jakiś cień szansy na to?
Jak sprawdzi sie taktyka, że jak Pani/Pan z Orange do mnie zadzowni z propozycja to nie Oni mi ją przedstawia tylko ja

czyli Abonamnet 75zł, darmowy numer +1 albo 2 prezenty cztli 400sms i e63 z 1zł na 24 miesiące. Jak nie to ide do innej sieci. Np do Play gdzie za 65zł mam e63 za 99zł.
Czy znajomość ofert innych operatorów pomaga w negocjacji?
Aha, jeszcze jedno. Rok temu najlepsza oferte, co ciekawe, uzyskałem w salonie Orange a nie orange.pl czy przez telefon. Jak to może wyglądać w tym roku?
Jeśli macie jakies pomysły, podpowiedzi itp itd to proszę o odpowiedź